icon

Zasnúbený družba

stella2x
5. feb 2017

Ahojte, mam taku kuriozitku a zaujimam sa o to, ci to tak vidim len ja, alebo by som si mala posunut hranice tolerantnosti. Kamarati nas zavolali na svadbu v juni a my tak isto ich v septembri. Nedavno z nich vyslo, ze prosia mojho snubenca aby robil zenichovy druzbu (nie hlavneho) lebo nevesta ma 4 druzicky, tak nech ma aj zenich 4 druzbov. Po tomto som sa uz na svadbu prestala tesit. Priatel sa ma pred nimi spytal, ci mi to bude vadit. Povedala som, ze mi to vadit nebude, ak to nebude vadit nemu. Dalej sa ale jeho uloha nerozoberala, len, ze sa budu so zenichom obliekat, fotit a pod. Ale cim viac nad tym rozmyslam tym menej sa mi to paci. Uz mame spolu dietatko. Cize sa vidim asi takto: priatel pojde na svadbu o par hodin iste skor (obliekat sa so zenichom) ja tam pridem sama s dcerkou...budem sa citit ok? Priatel sa bude fotit v skupinke druzbovia, druzicky, zenich, nevesta...ja budem stat oďbdalec a prizerat sa...priatel bude stat pri oltari s ostatnymi druzbami a ja s malou v skupine ostatnych hosti...priatel pojde v noci uniest nevestu (mozno) ja tam ostanem vladtne sama, dcerka uz...ustali by ste to?

moni244
6. feb 2017

@esther03 a kto jej kaze sediet s dietatom na kolenach? To sa nemoze bavit bez chlapa po boku?

esther03
6. feb 2017

@moni244 a co sa uz nazabavas s malym dietatom? ze s nim potencujes? ze ho nahanas okolo kostola bo nevydrzi obsediet obrad? ze sa ani v pokoji nenajes, lebo krmis, krajas, ides cikat, utieras dieta? V rychlosti nieco hodis do seba a utekas bo dieta uz stahuje nieco so sklom na opacnom konci saly? Je ine ked su dvaja a jeden prizrie kym druhy doje, ked sa prestriedaju...Takto to bude vsetko na nej.

moni244
6. feb 2017

@esther03 tak keď je dieťa také obťažujúce, tak nech ostane doma, čiže to vám vadí, že sa matka musí starať o svoje dieťa 😀 a keď bude otecko pri nich, tak dieťa bude vzorne sedieť, jesť a podobne

sam2
6. feb 2017

@esther03 no predpokladam, ze pri vecery a zbytok celeho vecera bude jej parner sediet pri svojej snubenici. Takze sa ona pokojne moze najest 😉
A naozaj si myslim, ze pokial bude vykonavat iba to, co pisala zakladatelka temy, tak realne budu bez seba asi 2 hodiny... no snad sa chuda za ten cas dokaze postarat o svoje dieta

rusalkablack
6. feb 2017

@stella2x ked si staromodna, mala si sa najskor vydat, az potom mat dieta. Teraz by si nebola v takejto situacii.

esther03
6. feb 2017

@moni244 citas co pisem alebo si dedukujes hluposti? Kde som pisala, ze dieta bude poslusne sediet? Kopirujem este raz, poprosim citat s porozumenim: Je ine ked su dvaja a jeden prizrie kym druhy doje, ked sa prestriedaju...Takto to bude vsetko na nej.

moni244
6. feb 2017

@esther03 jasne, striedat sa, ked je vacsinou dane, kedy sa podava jedlo, hm, ako to len moze zvladat doma, najest sa, ked je snubenec v praci 😉

petulda333
6. feb 2017

@esther03 nic nnebue len na nej,pretoze ked budu jest bude sediet vedla nej,budu spolu takmer na celej svadbe,akurat pocas obradu,pocas par foteni nie. A ak je dieta problem tak ho neberiem,my sme boli znamym na svadbe a bez maleho,potom ho nasi priniesli na hodku aby s nim mladi boli. Pre mba by bolo ctou kebyze muza pozvu za druzbu,uz sa to nerobi ako kedysi,tak nechapem co to tu stale meliete. Sama autorka pisala ze bude mimo nej v kostole,pri foteni a na unos- a tam dokonca moze ist aj ona!

danette
6. feb 2017

Akí dá sa prežiť táto situácia, ale chápem že sa Ti to nepáči. Nejde ani tak o žiarlivosť, ale aj o to že ako otec má Tvoj partner povinnosti voči vám dvom - Tebe a dcére. Aspon my keď sme boli s detmi na svadbe tak som predtým potrebovala aby mi pomohol, postrážiť deti kým mi spravia účes, kým nalakujem nechty... To nehovorím o tom pozbierať všetky potrebné veci pre deti aj pre seba, kyticu, dary, fotak, atď... Osobné sa mi nepáči keď chcú mladí aby sa všetci na svadbe podriadili ich predstavám. Mne napr. na jednej svadbe nanutili nasilu družbu ktorého som nechcela. Bola som pozvaná bez priateľa ešte vtedy a šiel takisto kamarat bez priateľky tak sme sa vopred dohodli že pôjdeme spolu. Ženíchovi rodičia však už mali vopred naplánované páriky a mne napriek námietkam nanutili takého idiota... Lebo pre kamaráta už mali tiež vybrať druzicku... Zo svadby som zdrhla ešte pred polnocou..čo mi bolo neskôr vytknute..

sam2
6. feb 2017

@danette tak je to ich svadba, nebudu predsa plnit predstavy druzicka (mozu si vypocut jej nazora, ale nemusis sa podla neho zariadit), to je prva vec. Druha vec je to, ze jeho nikto nenutil. Slusne sa ho opytali, pytali sa aj jej ze ci s tym ma problem. Povedala ze nie... takze to ze ona nevie povedat svoj nazor nie je problem mladych...

danette
6. feb 2017

@sam2 v tom máš pravdu že mala hneď povedať že je to problém, alebo že to chce premyslieť, ale na druhej strane mne to príde trosku BLUD že má 4 druzicku tak musí mať 4 druzbov, sak nech si ťa jedna pozve niekoho keď nemá priateľa, načo páriky rozbíjať kvôli fotkám..

sam2
6. feb 2017

@danette tak chcu mat symetricke fotky 😂 A nikoho nerozbija, proste nebudu spolu v kostole a potom ked sa budu fotit.... nic vazne... ano je ine, keby mal robit garde priamo druzicke.... ale nebude to tak... tu sa to zbytocne nafuklo (ako vacsina veci na mk).... keby sa hned pri tom rozhovore spytala, ze co vsetko to zahrna, ake budu snubencove povinnosti, ci ona tam bude vlastne bez partnera atd atd, mohla si usetrit "par bezsenych noci"..... ale hold: nememu decku ani vlastna mater nerozumiem 🙈😬

esther03
6. feb 2017

@petulda333 a ty si sa kde docitala, ze budu sediet vedla seba? Mozno mi niekde tato info unikla...
@moni244 ad1 nejdeme porovnavat co a ako kto stiha or nestiha doma so spolocenskou udalostou, nie? Prosim, nereguj uz na mna, mame na tuto situaciu rozdielne nazory, my chodime ako rodina na taketo udalosti, cize spolu prideme spolu odideme, vy v pohode kazdy sam, takze je zbytocne dohadovat sa kto to ma lepsie/horsie.

petulda333
6. feb 2017

@esther03 a pise niekde ze budu sediet od seba? Pochybujem ze ti mladi su tak sprosti ze by ich rozsadili! Urcite na 100% budu sediet spolu za jednym stolom,akurat pri oltari,pri foteni budu bez seba!

sandrasstini
6. feb 2017

Jasne za bysom to ustala...preboha ved je to jeho kamarat..nejde predsa na party ale na svadbu kamaratovi. Tesila by som sa z toho ze bude druzba, a ze bude s kamarato mv takej chvili a oslavia to spolu..toto su zivotne udalsot plne radosti a nie takychto otazok odveci pre mna. No a co ze odide skor 😊 Daj mu pusu a nech sa zabavia. Ty sa pekne uprav malicku tiez a potom budes s ostanymi hostami. Urcite sa ude aj tebe venovat, neprezivaj zbytocne jeden vecer.. Vobec nechapem preco toto riesis. Ma to byt predsa oslava a nie riesenie ze budes tam s malou sama...a ked bude treba ist domov pojdes, ved natom nic nie je.

esther03
6. feb 2017

@petulda333 je to len dohadovanie ci budu alebo nie, ci dostane pridelenu nejaku druzicku pri ktorej musi sediet, co vsetko spada do jeho "povinnosti" atd. Za mne je ich (zenich a nevesta) aj jeho (snubenec) spravanie netaktne...

petulda333
6. feb 2017

@esther03 ano je to dohadovanie ale ste tu z toho urobili kovbojku a ani neviete ako to bude. A myslim ze keby slo o pridelenie druzicky a pod tak by im to povedali a chlap by to odmietol. Netaktne by to bolo keby mu to len oznamia ze ma byt druzba a nespytaju sa. A ona tiez mohla povedat ze si to premyslime a pod. Tiez jej to nevadilo az kym si doma nezacala domyslat

sam2
6. feb 2017

@esther03 par stran dozadu pisala ake budu jeho povinnosti... cize nebude mu pridelena ziadna druzicka. Bude sa len fotit, pri obrade stat pri zenichovi, bude pomahat rozbiehat akesi hry co budu mat na svadbe a pripadny unos nevesty (kde sa moze zucastnit aj ona), takze nic tragicke co by trebalo riesit a brat ako strasnu krivdu. Okrem tychto aktivit bude so svojou snubeniciou a dcerou

mimkus
6. feb 2017

@stella2x

podla mna je skoda, ze si hned reagovala. mala si povedat, ze o tom musis este popremyslat.

no v sucasnosti to podla mna vyzera takto - oni chcu pekne fotky s druzickami a druzbami, akoze chlapi spolu, zeny spolu... aby im trochu mozno pomohli, ked nieco bude treba. podla mna zisti, ako velmi by ho to vytazilo - ak len fotenia a statie v kostole, tak pohoda - ty si medzitym zajdi ku kadernicke a daj si urobit super vlasy ;) no ale zajednaj si, ze sediet a tancovat uz musi drahy s tebou 🙂

alaguema
6. feb 2017

nechce sa mi veriť, že sa to ešte stále rozoberá 😂

alaguema
6. feb 2017

@mimkus a môže aj s niekým iným tancovať, alebo výlučne len s ňou? Myslím, že najlepšia by bola guľa na nohu. Alebo priviazať na špagátik...alebo na vodítko? 😅

esther03
6. feb 2017

@sam2 "Bude s druzickou kracat k oltaru pred nevestou a zenichom, tam ostane stat. Potom pojde odoberat kvety od gratulujucich. Potom sa pojdu fotit, potom po tanci zenicha a nevesty bude tanec druzbov, potom budu hry kde sa ucastnia druzbovia a druzicky, pretoze by malo ist o nejake srandy a je dobre aby ucastnici hier vedeli dopredu o co pojde, potom bude unasat nevestu a medzi tym bude somnou. " Celkom dost vytazeny bude...a to ani nehovorim o tom, ze pojde o dost skor z domu ako ona s dietatom, cize na kadernicku alebo upravu vlasov sama si bude musiet najst niekoho kto jej dieta povaruje.

mijo53
6. feb 2017

@moni244 tradície vôbec nemajú súvis s tým, či je niekto panna alebo či je veriaci a akého je náboženstva a pod. Tradície sú z obdobia veľa rokov dozadu, keď slobodné ženy nosili vrkoče /neboli vtedy ostrihané/ a hlavu bez pokrývky. Keď sa vydali, tak po svadbe ich počepili /to je to čepčenie/ dali im čepiec, inde sa to volalo mičoda a na hlave od čepčenia nosili šatku. Z kroja bielej farby sa prezliekli prezliekli do farebného, biely bol iba pre nevestu, tradícia bola rozbíjať tanier /aj teraz sa to niekedy robí/, ženích zametal črepiny, ktoré mali doniesť šťastie a malo sa zistiť či je pracovitý alebo inde to bol prejav, že bude pod papučou, jedli z jedného taniera , čo znamenalo, že už nie ty a ja ale my a pod.

sam2
6. feb 2017

@esther03 toto cele bude dokopy trvat 2 hodiny a pokial viem svatba trva dlhsie... nikde sa tam vsak nepise, ze nebude sediet po jej boku pocas jedenia...napr.
Ale vies co? Ukoncim tuto pre mna dost nezmyselnu debatu.... lebo ako fakt, gulu na nohu a bez partnerky ani na krok.... pekny vecer

mimkus
6. feb 2017

@alaguema podla mna to voditko je to prave orechove. moze mat rovnaky vzor ako traky.

mijo53
6. feb 2017

@alaguema môže môže tancovať aj s inou, ale nesmie ju nechať pri stole samu,

alaguema
6. feb 2017

@mijo53 aha...a to ako? Sa rozdvojí?
@mimkus určite...a hlavne nech to ladí so šatami majiteľky. Aby aj na základe toho bolo jasné, ku komu psík patrí. Ženy, ženy...koľko strachu a úzkosti o tých chlapov v sebe máte.

mijo53
6. feb 2017

@alaguema čo by sa rozdvojil, veď známe pary si vymenia partnerov na jeden tanec, nie na celý večer

mimkus
6. feb 2017

@alaguema na voditku bude cely cas samozrejme pripevneny o stolicku.

pekne od teba, ze si hned robis zavery. zeny na svadbach rady tancuju a vydate to maju o nieco horsie s tym, kto po ne pride, najma ak by sedela uplne mimo diania. uplne by som v tom pripade chapala pokazenu radost zo svadby. a ked sa ti zda na tom vsetkom nieco precudesne, tak v poriadku, mne zas nie.

esther03
6. feb 2017

@sam2 ja som prave veeelmi tolerantna a moj muz ma volnosti az az 😀 Ale proste na spolocenskych akciach kde ideme obaja (si predstav chodim aj sama s kamoskami a aj moj muz s kamosmi 😀), ideme spolu a vraciame sa spolu. Ak ideme aj s dietatom o to viac. To nie je o guli na nohe, ale o bontone. Ale mas pravdu nechajme to tak 🙂