icon

Závidím jej a ničí má to

26. sep 2021

Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..

mamka34
28. sep 2021

@andrejka1975 neviem v akom stave je a či je toho teraz schopná. Posielam ju za lekárom preto, že toto sú situácie, ktoré končia aj tragicky, pretože ak tá matka nedostane podporu od okolia, tak je v pasci. Lekár nebude skúmať príčiny, ale zisti, či nepotrebuje lieky. A verím, že lekár so špecializáciou vyrieši viac ako 100 matiek na koňovi.

zuzkarlikova
28. sep 2021

Ahoj, v prvom rade ti chcem napísať, že s tebou cítim, byť na tvojom mieste, tiež by som závidela. Je to úplne primeraná reakcia, a ešte aj vidno, že ťa to trápi. Príde mi nefér od niektorých dievčat tuto z koníka hodnotiť a kritizovať ťa, keď si sem prichádzaš po pochopenie a radu. Je jasné že keď vidíš, aký ľahký a príjemný život má niekto, kto mal proste viac šťastia ako ty, bolí to. Ja by som sa rozhodne nenútila do kontaktov s ľuďmi, ktorí vo mne vzbudzujú negatívne pocity, nech je to aj rodina. Vždy môžete spolu "dobre vychádzať" na báze povinných rodinných kontaktov. Na prvom mieste si však ty, tvoj život, tvoja rodina. Možno dokážeš svoju situáciu zmeniť viac, než si myslíš. Posielam ti svoju podporu, kľudne mi napíš, ak máš chuť.

miadi
28. sep 2021

@zuzkarlikova to nie je hodnotenie a kritizovanie . To su Proste fakty, povedat ze je super ok zavidiet a pofukat jej ego ju nijak nenakopne snažit sa zmenit.. zmenit svoj zivot k lepsiemu. Jej svagrina mà viac stastia jedine v tom ze nema dieta s diagnozou . Vsetko ostatne su volby. Nevyhrala lotto muza si vybrala nie len srdcom ale aj rozumom. Vztahy su zlozite vsade ale kazdy ich riesi inak. To ze mà stastny vztah nie je nahoda je to kazdodenna starostlivost. To ze autorka mà krizu vo vztahu nie je len tou nestastnou nehodou ci jej muzom. Ale aj jej chovanim k nemu. Jej prilisnej tolerancii zlych zvykou a chyba komunikacie s muzom. Ochladnutie z jeho strany nie je len jeho chyba. Toto su len vseobecne fakty ktore nie su osobna urazka pre autorku. Toto by jej len malo pomoct k sebareflexii. Ked sa bude len lutovat a plakat ze ina mà vsetko co ona chcela tak nikdy nebude mat to co chce . Cim skor sa zamera na seba a riesenie problemov doma tym skor ich moze realne vyriesit. Aj ked pochybujem ze nieco urobi. Zmena pride najskor prirodzene o 2r ked pojde do prace. Len aby Nebolo uz moc neskoro aby jej muz Nebol uz len vyhorety invalid alkoholik ktory ju bude len tahat dole.

miadi
29. sep 2021

@dussi wow ty si to predstavujes ako v americkom filme. Ze svagrina ju mà brat na wellnes a k moru. Fakt sila. Ty si myslis ze Keby sa topili v $ tak doteraz cakaju kym maju ten domcek? Ty nevies nic o ich financnej situacii. Maju 4r dieta tak Keby mali $ na rozhadzovanie urcite by nemali ten svoj dom az teraz. A nevies ake maju vztahy . Svagrina je v podstate uplne cudzia zena a autorka ju ani nema rada. Nemoze ju mat rada ked jej zavidi vsetko. Cloveku minimalne ked ho mas rad doprajes vsetko co mà aj co este nema . Autism su rozne formy nespomenula aky tazky druh ma jej syn . Mam zmamu co mà syn 8r tazky autizmus. A nezavidi nikomu nic. Venuje sa detom a muzovi v ktorom mà oporu. Sustredi sa na svoje deti . Popri tom robi soferku autobusu. A svokra jej nepomaha lebo mà dceru ktora mà 4deti a tak sa venuje im. To uz je jej vec. Ale jej rodicia jej pomahaju obcas povaruju deti. Ak by mal Niekto autorke pomahat okrem muza Tak jej rodicia. Detstvo spomenula ze mala dobre. Ze jej mama aj otec dobre zarabali a chodili na vylety . ( to len k tomu co si pisala ze nevieme ake mala detstvo) je v zlej situacii lebo nema financie mà 3deti a muza ktory nepracuje je invalid a šetri sa hoci by ako otec 3 mohol mat job z domu alebo aspon sa viac venovat detom. Stava sa z neho alkoholik. Takze to bude uz len horsie.Nie ze anti matky 🙄ale ona je v zufalej situacii ked nema pomali detom co dat jest. Takze taky luxus ze su obaja rodicia doma si nemoze dovolit.( asi by im svagor mal dat svoj dom a poriešit si dalsi Ved on mà na to stastie ) Na chlast sa $ najdu ze deti potrebuju nove topanky je vedlajsie, Nezazila som jej situaciu ale cakat pomoc od druhych je nerealnr.pomoct si musi sama ako vacsina ludi. Pomoct sa da len trochu no riesenie je len v jej rukach. Zavidenim svagrine a lutovanim sa len mrha energiu ktoru by mohla venovat sebe a svojej rodine. Ak jej tak velmi chces pomoct Tak jej zaloz go fund me alebo inu online charitu ked si myslis ze to je riesenie. Ale pochybujem ze vyzbieras vela $ lebo Tak ako zije ona je xxx ludi. A su ludia ktori to potrebuju viac .

natalienka12
29. sep 2021

@dussi Svagrina ju ma vziat na welness raz stvrtrocne na babsku jazdu? 😂😂😂😂 Uz som sa davno tak dobre nezasmiala! A akoze z akeho dovodu by malo svagrinu, cudziu zenu zaujimat, ze ONA nema a zavidi? To ma kazdu socku, co jej zavidi dotovat? Ona sa ma dobre, lebo pre to nieco urobila! Nenarieka na konovi, neurobila si 3 deti s alkoholikom, vzala si muza s dvoma vysokymi skolami a zrejme aj sama vystudovala a preto ma lepsiu pracu. Tak aby som ja svagrinu brala na welness za MOJE peniaze, lebo ona chuderka zavidi, taku este nehrali. Ozaj, vsak ju vezmi na welness ty alebo jej zacni mesacne posielat aspon 200-300 euro nech ma jej muz na borovicku, ved treba si pomahat, nie? 😂😂😂

andrejka1975
29. sep 2021

@natalienka12 toto od teba je dosť drsné,každá sa snaží nejako poradiť,autorku povzbudiť ale nie ešte viacej zhodiť,ten kto má raz za čas môže mopoct keď aj nejakej ,,so,,iked oni sú švagrinú a nie cudzie,nemyslím si že návrhy @dussi sú na smiech,trochu si oddýchnuť a relaxovať ,možno sa vyrozprávať môže len pomôcť.....a pozor,,každý sa môže dostať do zlej situácie

acrobaleno
29. sep 2021

@dussi Ty si uplne mimo. Autorka je dospela zena, muza si vybrala sama, ma s nim 3 deti, ktore chcela, su spolu roky a NIC spolu nenadobudli. Ziadny byt, dom ani auto. Nenapisala kde robila ani kde robil jej muz. Akoze toto mi povedat do tvare, co si tu napisala, ze svagrina sa ma o nu starat, tak ta vysmejem. Kazdy je strojcom svojho stastia a ked si to autorka posrala na zaciatku, nuz musi zamakat ONA, aby to zmenila. Ano, rodina si ma pomahat, ale odtial potial. A ja by som urcite nenalievala prachy do gagora jej neschopneho muza alebo jej, ked sme uz pri tom.

miadi
29. sep 2021

@andrejka1975 to je cele o tom aky maju vztah za tie roky, mozu si byt blizke alebo uplne cudzie. Ked autorka na tej kolaudacii nedokazala ani prehovorit ako nou lomcovala zavist a ponahlala sa prec., tak nejake wellnes so svagrinou co by ju nanho zobrala si Neviem predstavit. Este by bola svagrina zla ze ona si moze dovolit ju niekde pozvat. Keby si boli blizke a mala ju rada tak vobec neciti taku velku zavist. Len taku mini v kutiku duse ku ktorej by sa ani nechcela priznat. Vedela by to spracovat a neriesila by to tu. Ak sa stretavaju len par x za rok na rodinnych akciach tak su si viac cudzie ako rodina. Ak su si blizke chodili sa vela navstevovat ich deti sa spolu vela hrali.. tak je to stale len na dvagrine aku pomoc je realne schopna a ochotna ponuknut. Uplne zbytocne sa tu rozobra svagrina ked problem je inde . A riesit ho musi autorka ..

natalienka12
29. sep 2021

@andrejka1975 Ona jej zavidi, nedopraje a svagrina jej ma platit welness? Zavistlivej zlej zene?

natalienka12
29. sep 2021

@andrejka1975 Vies preco su v zlej situacii? Lebo obidvaja su zli a zakerni a len zavidia! Svagrovci pracuju, kym jej muz sa nalieva borovickou a lehni doma pred TV a este jej chudak invalid aj tretie dieta urobil. Robit sa mu nechce, ale trtkat bez ochrany a pit alkohol vie. Tak im treba. Ako si zariadila, tak ma. Ze platit jej welness. Nech ide milostiva s milostivym do prace!

heleninamama
29. sep 2021

@natalienka12 Však konikovska logika. Švagrina má byť potrestaná za to, že premýšľa, snaží sa a darí sa jej. A tým, čo nič nerobia, treba do nemoty pomáhať a ľutovať ich, aby mohli ďalej hlivieť a závidieť.
A hlavne treba zdôrazňovať, že je to matka a má viac detí. Lebo schopnosť rodiť je tu chápaná ako niečo výnimočné, čo ospravedlňuje všetky ostatné chyby dotyčnej ženy.

natalienka12
29. sep 2021

@heleninamama 👍👍👍👍👍👍👍

natalienka12
29. sep 2021

@heleninamama Niektore zeny su tu uplne trafene. Ze platit welness v Tatrach…som si predstavila moju svagrinu, na vysoku skolu nesla, od 16tich rokov zacala spavat s kadekym, potom sa vydala, rozviedla, nema nic, byva v prenajme a ked sa nahodou stretneme, zazera po mne a hned vidim ako nou lomcuje zavist 😂 ja by som jej ani rozok nekupila, nie welness, ale ked ju vidim, strasne ma to tesi ako zavidi.

miadi
29. sep 2021

@natalienka12 škodoradost je sestra zavisti obe su nepekne.😜

andrejka1975
29. sep 2021

Podľa mňa pomoc je ľudské,a nie ešte viac potopiť potápajúceho sa,či už si to zavinili alebo nie,a ich rodičia by tiež mali pomáhať,či závidí není pekné od autorky ale možno je to už zo zúfalstva,ja by som ju aj tak neodsudzovala,,,,,to môže hranicit až s veľmi zlou situáciou,,nedaj bože,,

andrejka1975
29. sep 2021

To ,že sa tu zverila a priznala je prvý krok ku tomu ,že chce svoju situáciu zmenit

dussi
29. sep 2021

@acrobaleno áno máte pravdu som úplne mimo, mimo normálne auditorium. Chýr o primitivizme a úbohosti mamičiek na MK je na Slovensku príslovečný, čo si dovoľujete so mnou takto rozprávať? Husi sme milá pani spolu nepásli, drzaňa jedna, naučte sa komunikovať na sociálnych sieťach

alexandrahaspi
29. sep 2021

@natalienka12 inak suhlasim ale toto je smutne ze ta tesi ze ze ta tvoja svagrina je na tom zle a zavidi ti. Aj ked ano, ti ludia si mozu za to povacsine sami.
Ja si myslim ze nevieme druhu stranu mince, mozno oni nic pred rodinou nepriznaju a tvaria sa ze je vsetko ok, hanbia sa poziadat o pomoc aj rodicov. mozno rodicia im hovoria o bratovi len preto ze ich chcu nakopnut (alebo si to vobec neuvedomuju). Ja tiez nevidim dovod ich niekam pozyvat, mozno svagrovci vidia to, ako dvaja dospeli ludia sedia doma a oni dvaja pracuju a preco by im mali akoze nieco davat/platit? takisto si mozu povedat ze nemali si robit tolko deti. Ked nechceli studovat, tak od 19pracuju a mohli mat uz davno dost penazi. Niekto 5r studuje a zacina pracovat v 24r. Da sa na to pozerat rozne. Ano mal pan uraz, ale nie je to take aby nemohol pracovat. mozno si o nich myslia ze su lenive vsi. Bohvie.

dussi
29. sep 2021

@natalienka12 vyprosím si písať o mne takéto veci, nemáte tu čo hľadať ak nedokážete konštruktívne pomôcť a len síru pľuť

acrobaleno
29. sep 2021

@dussi Píš prosím ťa k téme. Nikto ti nenadával a ani neponižoval a kľudne mi tykaj.

acrobaleno
29. sep 2021

@andrejka1975 Aj jej rodičia a aj svokrovci a aj starí rodičia jej budú pomáhať. Celá komunita sa na ňu zloží, lebo má neschopného muža, ktorého nevie dať do late.

lvula
Autor odpoveď zmazal
panda21
29. sep 2021

Vie mi niekto vlastne vysvetliť, aké ma obmedzenia byť bez obličky? Nemôže dvíhať ťažké veci, ležať v jednej polohe, alebo?

A pre autorku ak to ešte čítaš. Ak toho svojho do budúceho leta nenakopnes do práce a ani ty sa nekopnes do vrtule odporucam poslať chlapa alebo seba na sezóne práce do zahraničia.. Zber jabĺk, špargle, uhoriek a čo ja viem čoho.. Sú to turnusove, rýchle peniaze, ktoré by vám mohli pomôcť so štartom. Lebo, za chvíľu ti končí rodicak a ja vážne neviem, čo chceš robiť 🤷‍♀️

panda21
29. sep 2021

@andrejka1975 nesúhlasím, že keď sem napísala, tak s tým chce niečo robiť. Polovica žien sa sem príde vyplakať, polutovat, prestane odpisovať a žije si svoj život ďalej bezo zmeny a v určitých intervaloch sa prídu zasa vyplakať ale nič pre lepší život urobiť. Ako napríklad jedna, čo ma muža tyrana, bije ju, neznáša ho, a príde sa vyplakať zakaždým, ako jej spraví ďalšie dieťa lebo dúfa, že ďalší bude chlapec a muža to zmení 🤭

andrejka1975
29. sep 2021

Ja už neviem maminky,každá z vás má v niečom pravdu,viem však jedno,neodsudzovala vy som ju.. je to volanie o pomoc

alexandrahaspi
29. sep 2021

@panda21 ale ved v praci ju sefka caka! Nemusi riesit ziadne brigady a sprostosti. Ma normalnu pracu. a mohla by nastupit aj hned, ja som mala susedku ktora normalne v roku dala dieta do jasli a isla robit (rodicak zaplati jasle). ziadny problem. Je takych zien xy. Moja svagrina zije v austrálii a tam bezne chodia do prace ked ma dieta par mesiacov. Len na svk sa to berie ako strasna tragedia. Ale nech sa nikto nehneva, kto ma existencne problemy nema co sediet doma na zadku. A este dvaja dospeli, ved to je nonsens a myslim ze ludia si o nich ozaj myslia zesu lenivci.

dussi
29. sep 2021

@acrobaleno @miadi @natalienka12 @heleninamama
Tak nech ako z amerického filmu, ja som prežila to že sa to dá a podarí. Pisala som vo viac postoch, že treba poznať rodinu, detstvo, mozgy ľudí, celkove všetko. Do hlavy mi nevidíte, nepoznáte ma, čo si dovoľujete takto napriamo mi písať ? Nepotykali sme si, husi spolu nepásli, nepoznáme sa. Pisala som slušne, s rešpektom.
Čo autor príspevku napísal je mizerne malo a ešte skreslené jej emóciami. Fakty menej ako holé. Je ťažko len vrchol ľadovca hodnotiť.
Mám prežité, že ľudia sa môžu vyhrabať zo zlej situácie, som mysľou nasmerovaná smerom k úspechu a nie od neho, aj keď som sa tomu roky musela tvrdo učiť, mám muža invalida celého. Prežili sme veľmi ťažké obdobie, padnúť na dno, prežiť zúfalstvo, hrabať sa nikam sa nedostať som prežila. Závisť mi síce nekomplikovala život, ale na biede autorky to je vedľajší produkt jej stavu. Čím krmime svoju myseľ tým aj sme. Kym som sa ja a môj muž z toho roky hrabali pomoc mojej rodiny mi bol oporou. Bola to piplavá a pomalá práca zmeny mozgu, myslenia.
Pomoc som myslela úplne inú, morálnu podporu, súcit. Výlet do Tatier ma význam abyclovek vypadol z toho kolotoča a trochu pookrial a mal priestor na niečo iné myslit, zanalyzovať a pozrieť zhora na všetko.
Ale mnohym nedôjde a nevysvetlim, že to nie je nalievanie peňazí do gagora. A vôbec nič tu nemusím vysvetľovať. Sme rôzni, mame rôzne názory. Viem čo sú veľké krízy, naozaj keď človek padne na dno, viem čo funguje a čo je ľudská solidarita, bezpodmienečná láska a pomoc v pravom čase. Pomáhať treba vedieť komu, kedy a ako. Nie pľuť síru, že však si nadrgali deti, chľascú a ešte závidia …… to nie je odpad spoločnosti, ľudia ak sa niekam dostanú niečo tomu predchádza
K závisti som sa zámerne nevyjadrovala, neschvaľujem ju, ale to je produkt stavu mysle a celkove zúfalstva. Iné nenapíšem, lebo do mozgu nevidím nikomu a tiež odsudzovať a súdiť nemám právo. Vy ste tu už všetky aj tak všetko vyriešili, sankcie nie len sudy vyniesli, opatrne s tým. Čo sejeme potom aj žneme.
No ako psy vyjú a karavána ide ďalej
Mier s vami

dussi
29. sep 2021

@natalienka12 vyprosujem si aby ste mi tu pisala, že som trafená, čo si to dovoľujete? Na živo by ste cudziemu človeku toto povedali?

dussi
29. sep 2021

@acrobaleno k téme som pisala, čítajte vyššie, téma je post autorky, len k tomu sa vyjadrujem.

acrobaleno
29. sep 2021

@andrejka1975 Ale veď jej tu baby radili, ale ona mala na všetko odpoveď prečo sa to nedá. Je to smutné, hlavne kvôli tým deťom, ale nikto nie je povinný im pomáhať so všetkým. Ako by k tomu prišla jej švagriná, čo si možno všetko vydrela. Veď autorka sa poriadne ani nevyjadrila.