Závidím jej a ničí má to
Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..
@ivkazba áno, súhlasím že môj prvý príspevok bol mimo reality, nevymazala som ho zámerne, či si to dakto všimne. Presne tak ako píšete, až na druhy deň som všetko pochopila. Zabudla som totiž ako to je keď je človek na dne, vtedy sa nič nedá a nič nechce, preto som napísala druhy príspevok a v ňom bola hlavná myšlienka to, že najprv treba pracovať s mozgom človeka - prebudovať myseľ a potom dokáže to čo bolo napísané v mojom prvom príspevku. No nič, každý sa môže pomýliť, hlavne je si chybu nájsť, uznať a opraviť 🥰
Na sociálnych sieťach akých? Na MK? Tak možno áno, ale ja si nemusím tykať ak nechcem áno na Gurune. A nevadí mi že sa strapňujem ja už som veľká 🤣🤣🤣
@dussi druhý tvoj príspevok som nečítala, v takýchto dlhých diskusiách sa mi nikdy nechce čítať všetko. Áno, je to o nastavení hlavy. Ale osobne si nemyslím, že 32 ročná žena, ktorá má 3 deti a manželstvo, v ktorom nič nemajú, bývajú v podnájme sa dokáže zmeniť. Rada by som verila že áno, ale už len fakt, že do podnájmu priviedla 3 deti o niečom svedčí. Píše, že si zaslúži lepší život. Ale veď má život aký si zariadila. A vždy ho môže zmeniť. Nie sú s mužom tak starí, aby sa nemohli začať učiť, makať a zmenili veci a za pár rokov si mohli zobrať hypotéku na dom a zarábať tak, aby mohli aj na dovolenku ísť. Lenže to stojí veľa energie. Lepšie je väčšine týchto ľudí sedieť a pindať aký je svet nespravodlivý. Sama poznám ľudí, ktorí závidia dovolenky a že si kúpim čo chcem, ale nikto z nich nezávidí koľko som sa preto namakala. To takýto ľudia vidieť nechcú.
@ivkazba Každý si zaslúži dobrý život, ale nie všetci ho dostanú na zlatom podnose. Bohužiaľ, niekto na to musí tvrdo makať a niekomu sa to vôbec nepodarí. Ja poznám aj ľudí, čo sú celý život na invalidnom alebo nepracovali a závidia niekomu pekný dôchodok, na ktorý makal 42 rokov, takže tak.
@acrobaleno veľa ľudí maká, hlavne fyzicky. A áno, žiaľ nemajú sa dobre. Ale veľa ľudí si neuvedomuje, že je makať a makať. Nízko kvalifikované práce sú všade ohodnotené nízko čo sa financií týka. A toho si musí byť vedomý človek, ktorý takúto prácu vykonáva. Ak chce človek zarábať dobre a vďaka tomu sa mať lepšie, buď musí robiť niečo možno manuálne ale náročné na zručnosť (napr. umelecký kováč) alebo musí sa sebe makať, vzdelávať sa, atd atd. Ale nemôže človek, ktorý má nízke vzdelanie a robí nízko alebo dokonca nijak vanú prácu myslieť si, že sa bude mať tak ako tá druhá skupina. A druhá vec... dobrý život neznamená mať veľa peňazí. Veď existuje toľko ľudí, čo nemajú vlastné bývanie, nemajú na dovolenky a aj tak majú dobré životy. Majú milujúcich partnerov, zdravé deti a hlavne to majú vyrovnané v hlave, namiesto závisti sa s deťmi hrajú a zabávajú sa a neriešia iných.
Autorka sa nejako odmlčala. Možno číta, bodaj by začala konať, po týchto komentároch som nakopnutá aj ja 🙏 každý má iný štart do života a ty si písala že tvoji rodičia majú dobrý vzťah a mala si dobré detstvo. Žiaľ posrala si si to výberom životného partnera. Nie každý má také šťastie vyrastať v úplnej rodine ako ty. My sme 5 súrodenci a po otcovej smrti sa mama musela inak obracať aby nás uživila. Keď sa na to spätne pozriem, neviem či by som dala to čo ona. Dlhé roky spala 3-4 hodiny denne, fyzicky ťažko makala. V podstate každý zo súrodencov začínal od piky a dnes má každý z nás vlastné bývanie, nikto z nás nedostal nič zadarmo. Tiež sme si všeličím prešli ale ak mám pravdu povedať, od mamy som nikdy nezapočula nič závistlivé na adresu iných ktorí mali viac. Takže je to o nastavení mysle, nemíňaj energiu na negatívne myslenie, začni tvrdo makať, chlapa skopni z gauča, si mladá. O pár rokov sa môžeš mať rovnako dobre ako švagor a švagriná.
@ruzovakrava ❤ 👏
@ruzovakrava krásne napísané. Mamina je isto úžasná žena, že sama dokázala zvládnuť 5 detí, uživiť ich a ešte z nich aj vychovať vyrovnaných úspešných ľudí. Kiež by to dokázalo aj to množstvo žien, ktoré tu tak často píšu absurdné príspevky a ktoré sa pomaly nedokážu postarať ani o seba.
@dussi Táto konkrétna žena nie je podľa mňa obeť ani chudera. Akurát robí sprostosti. Vybrala si muža nevhodného na rodinný život. Keď už mali dve deti, z toho jedno choré, finančné problémy a bývanie v podnájme.... Namiesto ochrany si dala urobiť tretie dieťa. To, kde je dnes je len a len jej chyba.
Poberá rodičák, má aj príspevok na postihnuté dieťa, invalid má tiež zrejme nejaký istý "príjem od štátu." Pomoc teda dostáva. Švagriná, ani nikto iný nemajú dôvod ich financovať a kompenzovať ich životné neúspechy. Teraz by sa mala začať snažiť ona, keď sa chce mať lepšie. A má len jednu možnosť. Pohnúť sa vpred a nenariekať, nezávidieť, nedávať sa ľutovať. Baby tu dobre píšu: dieťa do jaslí, ona do práce, zapriahnuť muža do starostlivosti o rodinu, hoci pod hrozbou rozvodu. A ak sa nepamätá - odchod od neho. Sú tisíce rozvedených žien s deťmi a zvládajú to. Dokonca žijú lepšie ako s takýmto chlapom.
@ivkazba ďakujem 🤍 tiež si myslím že je obdivuhodné ako to utiahla. Teraz si konečne užíva, my sa všetci snažíme jej oplatiť aspoň časť z toho čo pre nás robila.
@dussi Tak po prve - napisala som, ze niektore zeny su tu trafene, to ze si si to vztiahla na seba, asi o niecom svedci 😂😂😂 ja si o tebe mozem mysliet aj si myslim, co chcem a po druhe - precitaj si pravidla diskusie na MK, jedno z pravidiel je, ze si vsetci tykame, iba tebe ctenej panicke treba asi vykat
@miadi Nebola som tu cele doobedie, lebo som v praci tak len doplnim k mojej svagrinej- som skodoradostna, pretoze mi narobila zo zavisti vela zla, nebudem rozpisovat co vsetko, anonymy pisala na mna, co nedokazala prezit, ze sa mi dari a ona robi obycajnu robotnicku vo fabrike, jej muz sa s nou rozviedol a dnes je z nej polovicna alkoholicka.
@natalienka12 Preco sa hádate....tu je iný problém,myslím ten príspevok autorky
@natalienka12 @natalienka12 písala si o mne, tak je to na skeinčote čo posielam. Nie som síce panička, ale určitá úroveň by mohla byť medzi ľuďmi, ale to je asi o ľuďoch a tých tu vychovávať nemienim. Ja v 34 rokoch by som viac vyberala slová ak je protidiskutujuca strana oveľa staršia, no áno na čele to nemám napísané a profil nie vždy kontrolujeme, no pre istotu by sme k sebe mohli byť úctivejší. V skutočnom živote sa nikto takto neprejaví. A keďže tu nie sú zábrany, smelosť a kuraž má každý, lezie z každého to ozajatné čo v ňom je.
@andrejka1975 možno ten príspevok ani nie je pravda, niekto tu vymyslel takéto niečo aby sa zabával na tom koľko ľudí sa tu melie a diskutuje a prispieva a všetko možné. Podľa mňa ten kto napísal tento diskusný impulz už dávno tu nie je, ale diskusia beží a beží .,…. No nikdy viac sa už nedám takto namotať, kopec času som stratila
@dussi povedz prečo konkrétne by mala nathalienka podporovať alkoholicku svagrinu Hm? Ja v tom nič zle nevidím.
Keď už ani rodina si nepomôže tak kto potom áno? To sme naozaj padli na samé morálne dno že sa tu niektoré oháňate tým, že švagriná je cudzia žena??? Tá cudzia žena to asi tak nevníma, keď ich pozývajú na kolaudáciu. Myslím že je to nevhodné aby oni pozývali brata na kolaudáciu a videli v akej ťažkej situácii sú. Aj susede by som pomohla, nie to mojej švagrinej ... aspoň trocha empatie. Áno môžu si sami za veľa, je drzé závidieť a nevidieť tú drinu za tým a obete, ale naozaj by im mohli aspoň skúsiť pomôcť. Tiež si myslím že nejaký relax pobyt by ich azda nakopol oboch. Lebo už sú zrejme v takom kolotoči že nemajú síl na vykročenie vopred, búranie nešťastia a budovanie nového života. Ja by som im skúsila pomôcť a videla by som či to padlo na úrodnú pôdu ... ak by sa nezačali snažiť, jasne by som všetku pomoc a podporu zatrhla.
@dussi Nebudem ti vykat, mne je egal kolko mas rokov, maj aj 55, mrkla som tvoj profil, nejake fotky tvare tam mas ale vek netipujem, je mi jedno ci mas 45 ci 60. Tu si na socialnej sieti a tu sme si vsetci rovni, ci mas 18 alebo 60. V kazdom pripade, normalny zdravo uvazujuci clovek nieto rste dama v rokoch ako ty, nevypluje taku debilinu, ze svagrina ma vziat tuto neschopnu zakernu zavistlivu autorku, co od zavisti skoro pukla na kolaudacii domu, takuto zakernu zenu ma vziat na welness? Zmrzlinu za 60 centov by som jej nekupila, nie welness. Ale aspon som sa zasmiala 😂😂😂 co za chujovinu dokazes vyplodit.
Autorka posli cislo uctu tymto matkam Terezam, vidis, prejavili ochotu pomoct 😂😂😂
@jakubrianka dufam, ze teda jej nejake peniaze posles, nie iba tu vypisujes a moralizujes! Ked sa jej chudinke poskladate, aspon muzicek bude mat na tu borovicku.
@jakubrianka pomáhať ľuďom, ktorí celé roky neriešia vlastné bývanie a do podnájmu privedú 3 deti? A potom čakajú, že im niekto niečo dá? Len tak? Zadarmo, bez pričinenia? To vážne? Nie, z toho, čo píše táto autorka, by som jej nepomohla nijak, max ukázala cestu ako sa mať lepšie. Iba závidí ale celé roky neurobila nič, aby sa mali lepšie, práve naopak. Ja napríklad rada pomáham ľuďom, ktorí majú málo, mám ich niekoľko, ktorým pomáham roky. Ale to sú ľudia, ktorí sú pokorní a vďační. Autorka otázky z toho, ako príspevok napísala, je závistlivá a nezodpovedná žena.
@jakubrianka Áno, pomohla by som rodine, ktorá zo dňa na deň ostala bez otca rodiny alebo sa stala vážna nehoda, bola diagnostikovaná ťažká choroba. Ale nie takýmto indivídiuám. Mne kto pomohol/pomôže? To aj ja môžem vyložiť nohy a starajte sa o mňa.
Presne tak, a este k tomu aj s muzikom su lenivci. Preco nejdu do prace? Obaja sedia na riti doma a zavidia svagrovcom, ze sa maju lepsie, lebo si postavili maly domcek. Ked ju posielame do prace, nie, neda sa, nemoze. Tak co chce?
@natalienka12 na to a y som niekomu pomáhala, musím poznať osobne situáciu. Predpokladám že švagrovci ju poznajú. Sa nečudovať že sme spoločnosť tam kde sme keď ešte aj rodina dáva ruky preč??? To kde sme?! Nie ste "troška" necitlivá? Zdá sa vám ok že s nimi zdieľajú radosť ale starosti nevidia? Mne nie. A to nepíšem o neviem akej pomoci. Vy by ste svojím švagrovcom nepomohla? Fakt nie?!
@natalienka12 Ale ved uz neprehanaj zas. Ty hrozne vsetko hrotis.
Mne autorka nepride zakerna, zeby zelala zle, alebo nieco podobne. Mne z jej prispevku siel skor smutok, nie zast. Jedna vec je to, ze sa k zivotu postavili nie uplne super, aj to o zlyhani antikoncepcie povazujem za dobru rozpravku, jednoduchsi ludia povacsinou ani pri tom sexe nevedia, kedy a ako, ked nechcem/nemam na dalsie babo.
Aj rady o brani do wellnesu su usmevne, ale zase nie uplne od veci, ved zas o tolko nejde. A ono zas, rodina by si mala pomahat, nehovorim teraz o financiach, ved svagrovci mozno ani netusia, v akych pomeroch autorka zije. Ale aj svokra, svokor.. kde su? Nevedia dohovorit synovi? Vytrepat ho z toho gauca, aby sa vzchopil? Ja mam syna a veru by som ho z toho gauca sla osobne skopnut, nech by mal aj 50 rokov.
@drahomirrra Nehrotim nic, je mi to cele na smiech 😂😂😂 prave naopak si myslim, ze autorka je zla, lebo ju triaslo od zavisti, ked videla na kolaudacii co maju. A k tomu muzikovi, mas svalnate reci, ale skus sotit z gauca stareho chlapa, co je zavisly od alkoholu a dostanes nobelovu cenu. Nikto ho z gauca nedostane, alkoholizmus je velmi silna zavislost. Rodina skonci na ulici, z podnajmu ich casom vyhodia, potom sa mozno zacne liecit…
Toto nemá zmysel.....sa tu hádate bez príčiny,,,odkaz pre autorku,ak to čítaš a potrebuješ pomoc,napíš mi ip
@natalienka12 Neviem ci svalnate reci, ale minimalne by som to skusila, byt jeho rodicmi.
Inak autorka, to ze ma jednu oblicku ho sice na tazku manualnu pracu diskvalifikuje, ale inak to nie je na pracu ziaden problem. Nocny straznik, sbs, vodic busu/mhd.. Milion vcelku pohodovych profesii. A dufam, ze uz hladas jasle pre najmensie, aby si mohla ist do roboty.
@ivkazba z časti súhlasím ale treba im dať šancu. Možno sa zasekli pri dvojičkách a autizme a ďalej to už šlo. Žena sama nič nezmôže s dvoma deťmi ak on sa vyfarbil potom.

@dussi tvoj prvý príspevok bol úplne mimo reality. Autorka s mužom si urobili kopec detí a pritom nemajú tomu prispôsobené bývanie ani finančný rozpočet. Tomu sa hovorí zodpovednosť, mať toľko detí na koľko mám a nie urobiť si deti a potom pindať na to, že iní sa majú lepšie a nemám bývanie a nemám peniaze pre deti a nemám ich za čo zobrať na dovolenku. A ešte aj to málo míňať na alkohol. Apropo, áno, byť invalid je náročné, ale toto sa im všetko stalo ešte pred jeho úrazom. A že švagriná ju má niekam brať? Ak by boli kamarátky, tak prečo nie občas. Ale ťažko s ňou môže byť švagriná kamoška, keď sa autorka otázky takto správa. Švagriná nemôže za to, ako si dotyčná zariadila život. Švagriná so švagrom predsa nemakajú na to, aby živili tých, čo len sedia a brešú. A k tomu tykaniu.... Podľa podmienok MK si tu všetci tykáme, takže sa akurát strápňuješ ak niekomu rozhorčene napíšeš na sociálnej sieti, že si si s ním nepotykala.