icon

Závidím jej a ničí má to

26. sep 2021

Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..

bajka16
26. sep 2021

Toto vôbec nie je problém. Vieš čo je vo veci? Že ty keby si ťahala so svojím mužom za jeden povraz, milovala ho, a vážila si jeho ako takého, tak by ti bolo s prepáčením u p*ci aký má kto dom a kto má koľko áut. Švagriná si zobrala toho "lepšieho" brata? Hovadina na entu. Ty si proste svojho muža prestala milovať a tým pádom si začala vidieť iba to aký nie je a čo nemáte. Neviem čo sa stalo medzi vami ale viem že ľúbiť sa dá aj v zdraví a chorobe. Mate deti. Takže si s ním sadni ako jeho manželka. A ako jeho manželka ktorá si ho bude vážiť ak aj on ju, sa s ním porozprávaj. Po pracujte na VÁS dvoch. Tam treba začať ale musíte chcieť obidvaja. Ostatne príde samé do rodiny ktorá sa aj dá nazvať rodinou. ✌️

martina1201
26. sep 2021

Prečo nepostavia muža pred hotovú vec? Ty ideš späť do práce. On sa postará cez deň o dieťa a budete mať aj rodičak, aj plat a aj jeho dôchodok?

pribinak
26. sep 2021

@lucmirka124 obdivujem ta a aj chápem prečo chodíš do prace, ale myslím že ona psychológa potrebuje
Jej problém nie je švagor a švagriná, ale to že je komplet zúfalá.
Možno až v depresii a tam psychológa treba.

anita6666
26. sep 2021

V tvojom prípade ťa sundava tvoj neschopny chlap...bez neho by si svet vnímala lepšie a nemala s čím porovnávať lebo by si si žila život podľa seba...hold keď už s ním nás toľko detí,tak to už je bezpredmetné

dkethe
26. sep 2021

@bagre autorka poznala oboch bratov uz v teen rokoch. Mozno svagor bol na skole ťuťko dobrosrdecny, a ona si vybrala jeho starsieho brata, geroj verzia 😅

Inac fakt. Ako to bolo, autorka? Aki boli na skole, v mladosti?

autor
26. sep 2021

@dkethe kto povedal že som poznala oboch bratov môj muž je o 6 rokov starší odomna ..

darling240
26. sep 2021

podla mna všetko zavisi navas ako si život zariadiš tak ho budeš mat každeho šikovnost je ako si žije 👏🏻👏🏻 či sa posunieš dalej či nie to na teba zavisy tvoja švagrina a jej manžel to je jich šikovnost že sa maju dobre a dovolia si to čo môžu

elizabet173
26. sep 2021

v podstate ti už napísali všetko, skúsila by som na začiatok žiadosť o ten sociálny byt, našla si brigádu, aj keď len na hodinu, dve denne, nech si muž postupne na dieťa zvyká, aby si mohla o pol roka nastúpiť do práce. Keď bude muž fňukať, nenadávaj, nepoukazuj na jeho brata, snaž sa to obrátiť na žart a okamžite skonči s obskakovaním, ak by žil sám, čo sa mu môže ľahko stať, ak sa nespamätá, tak by mu tiež nikto nenakladal jedlo. Tvoje myšlienky sú v tvojej situácii úplne normálne, ani náhodou si nemyslím, že si hyena. Drž sa

gagik
26. sep 2021

@darling240 nie je vsetko o sikovnosti a o tom ako si kto zariadi..zdravie psychicke aj fyzicke je zaklad,ak by v tejto rodine boli vsetci zdravi, tak vela veci by u nich mohlo byt inak..

dkethe
26. sep 2021

Tak svagor bol tvoj kamos. Nejak si potom spoznala muza. Podla tvojej obrannej reakcie sipim ze som mozno od pravdy nedaleko?
Cim si ta muz ziskal?

Mozno aj preto ten tazivy pocit zavisti, lebo si svagra poznala ako teenegerka a neskoncila si s nim ty...

darling240
26. sep 2021

@gagik no aj to maju sa navzajom rozumiet a chapat jeden druheho pomahat si🙂

erickatt
26. sep 2021

Manzel nech sa stará o deti a ty do prace

erickatt
26. sep 2021

To su vyhovorky. On smer psychyater a staraj sa, je to aj jeho syn. Jasne ze vam z toho šibe, cely den spolu doma

lenusa20
26. sep 2021

Tvojim problémom niesu švagrovci ale tvoj manžel. Švagrovci sú ti skôr motiváciou, no mali by byť obrazom aj pre tvojho muža. Zjavne by to chcelo riešenie ohľadom muža. Držím prsty

0silvia0
26. sep 2021

Zavist ta zozerie, taketo myslienky v sebe nepestuj. Skuste resetovat vas vztah a ked to nepojde, odid od neho ked budes moct nastupit do prace. Neotrepavaj mu o hlavu priklad jeho brata a jeho uzasny zivot, toto naco robis?

sasa1310
26. sep 2021

zbal sa a choď do roboty a nerieš či sa postará alebo nie. no bude musieť sa postarať.

sasa1310
26. sep 2021

nepíš, že nemáš kde nechať dieťa. Ty dieťa máš kde nechať. máš dospelú osobu doma. To sú len výhovorky ako sa to nedá. Ja osobne by som do roboty nastúpila a nepýtala sa toho tvojho úžasného manžela. A keby mal pindy tak jednoznačne by som mu povedala buď pôjde od 1. 10 do práce on alebo ty. A bodka

sasa1310
26. sep 2021

a vieš prečo je lenivý a na pivo chodiť lenivý nie je a nič mu nie je vtedy.....lebo si mu to umožnila byť lenivý. Lebo si si sama sebe povedala, že on sa nepostará a vybavené

adka13
26. sep 2021

A na to autistické dieťatko by si nemala nárok na opatrovateľský? Mala si naňho do 6r predĺžený rodičovský zo zdravotných dôvodov? Ak áno, škoda, že sa ti nedalo vytvoriť rezervu vtedy - plat plus rodicak, ale chápem, že aj ak sa vytvorila, asi sa aj minula. Vybav si opatrovateľský, môžeš poberať aj s rodičovským.

konikkon
26. sep 2021

Neviem z čoho si usúdila, že máš na viac, ale robíš niečo pre to, aby si mala naviac? Ďalšia vec, nechať si narobiť toľko deti a nemať vyriešenu finančnú situáciu je na zaplakanie. Vidíš, švagriná si nechala urobiť 1 dieťa a ma čas sa aj obliecť aj ísť mihalnice. Veď chod makať, môžeš zarobiť a všetko to môžeš mať. Ci to ti nevonia? Bola by si najradšej, keby tvoj muž poloinvalid všetko zariadil, čo?

Nezávid, zarob si a maj to isté aj ty.

mamutka
26. sep 2021

@catherinah no to neviem, ten jej príspevok som musela prehliadnuť. Možno mamka by už aj šla do predčasného dôchodku, čo mi vieme? A možno pôjde do normálneho o chvíľu tak ci tak. Keďže si vzala povalaca, nejak to riešiť bude musieť. Už kedysi, keď bol taky úžasný podľa jej slov fajčil dve krabičky denne, to by teda mne o človeku a jeho prioritách a predstavách kam dat peniaze povedalo dosť. Zle si vybrala, teraz ju to jeduje, ale nieco a tým urobiť treba

susedka
26. sep 2021

Jednoducho povedať mužovi ze nastupujes do prace, on bude s malym ...ide zima detom treba oblečenie , topanky a to iste aj pre vas.... ak sa on nema k cinu tak musis ist pracovat ty ! Tiez sme mali obdobie ze sme pocitali kazde jedno euro... do prace som nesla az po 3 rokoch materskej ale skor a hned to bolo citit ...s muzom si sadnut a porozpravat sa ak to nepomoze a bola by som naozaj uz zufala ano zatiahla by som aj svokru do toho s prosbou ci by synovi nedohovorila....

liljana
26. sep 2021

Oni maju jedno dieta, vy tri, Viac deti, viac vydavkov. Oni obaja pracovali, u vas dlho pracuje len manzel. Manzel moze ist na matersku, ked bude dieta vacsie, ty mozes ist do prace. Nikde nie je napisane, ze manzel zabezpeci bohatstvo rodiny. Moze aj zena.
Ty ale hovoris. Do prace nejdem, radsej budem doma sediet, dalej zavidiet a lutovat sa. je to lahsie, ako sa namahat v praci..

petulda333
26. sep 2021

@bajka16 ako sa da tahat za jeden povraz s lenivcom? To mi vysvetli prosim?! On nechce ani robit, ani pomahat ani deti strazit. K comu je taky chlap? Ja 2 veci. A ano, takeho chlapa by som aj ja casom prestala lubit.

bajka16
26. sep 2021

@petulda333 všetko je to o prístupe k chlapovi. Aj ten najväčší lenivec debil neschopný dokáže nemožné kvôli žene ktorá ho zaujíma.

bajka16
26. sep 2021

@petulda333 ako ona píše pred tým taky nebol. To že sa mu niečo stalo z neho neurobilo lenivca bez chuti žiť. Niečo iné ho tým urobilo. Bud si ho tak naučila alebo niečo iné. Takže tam by som začala asi. Kde sa stala chyba

bajka16
26. sep 2021

@petulda333 a možno on stratil sebavedomie ako chlap ved ostal na invalidnom nemôže pracovať. To dosť veľa urobí s chlapom že nemôže zarábať nemôžu si nič dovoliť. Tak to proste prežíva takto.

lujza123
26. sep 2021

Autorka a co si spravila konkrétne ty aby ste sa mali lepšie? Lebo sťažovať sa a zvalovat vinu na druhého je ľahké, ale každý sme strojcom vlastného šťastia. Všetky tvoje rozhodnutia ta doviedli presne tam kde si teraz.
Chápem ze to co sa stalo manželovi neovplyvnís, niekto sa vie dat po úraze dokopy a žiť ešte plnohodnotnejsi život a niekto sa zas úplne opustí a nieje s nim reč.

Ale je to tak ako je, otázne je co s tým spravíš? Možnosti máš veľa, ale musíš byť razna. Na manžela treba pritlačiť buďto sa ostane starať o deti alebo pracovať alebo nech si ide.
A ty musíš začať pracovať, ak chceš raz ten dom tak aj robiť nejake kroky k tomu aby si mala vyšší plat... Dovzdelávať sa, začať podnikat

janeninka
26. sep 2021

Manzel tiež necaka na tvoje schvalenie ked ide na pivo, k susedovi na borovicku, to ze si nehlada moznosti prijmu tak preco by on mal tebe davat schvalenie, povolenie ze ides do prace a nechavas mu deti? Preco to od neho cakas?

zun
26. sep 2021

Držím Ti palce <3 Ešte dva roky kým pôjde maly do škôlky. Nemohli by rodičia finančne pomôcť dovtedy? Vedia ako sa ich dcéra trápi?