Závidím jej a ničí má to
Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..
Ale tvoj muž bol lenivý a lajdak asi aj predtým nie?veď deti ste mali v 31 r toľko mal on ...kde dal všetky peniaze za tie roky zarobené?Tak možno nebol šikovný, aby si robil 2 VŠ...Ty ním ako chlapom pohrdas a to už nebude dobre.A aj Ta chapem pozerať na niekoho ako sedí doma a ide do práce,až keď deti nemajú čo jesť.Svagrinu a švagra nerieš majú iné platy, vzdelanie, menej detí.
Tvoj problém je muž.A vôbec nemusí byť pravda, že je tak chorý a nevládze ako píšeš možno mu vyhovuje byť doma a mať kľud.
Asi by som sa odsťahovala hoc aj k rodičom ty ho neľúbiš a on sa opúšťa alkoholom.Ked je on taký aký je budeš musieť ísť do práce ty
skus sa dohodnut s rodicmi ci by ti nemohli prist pomoct.. ak su na dochodku tak by mohli byt u teba doma a mozno aj obidvaja naraz alebo sa striedat a mozno by aj manzel pred nimi nehral divadielko ale sa spamatal
Šoférujes?keď nevie ísť do práce tak bude doma s malým.Vydrz ešte chvíľu a daj mu ho na starosti iné riešenie nie je.
ja uz mam k nemu odpor..uz ani nespavame pri sebe..on pozera vkuse televizor a aj spava uz v obyvacke..neviem kde dal peniaze ale predtym ako sme sa dali dokopy bol tuhy fajciar aj dve krabicky denne ..prestal az na moj natlak.takze neviem ked sme sa zoznamili mal nasporenych nejakych 10 tisic..za to sa kupilo auto ktore sme predali
No pozri. Žiaľ švagor je typ chlapa, ktorého by chcela mať asi každá normálna žena. Vzdelaný , inteligentný , šikovný. Žiaľ tvoj manžel asi taký nebude a zbytočne ho s bratom neporovnávaj!!! Nerobí to dobrotu. Ak sa tvoj chlap nezmení , daj mu ultimátum. Odchádzam ak sa nezmeníš !!!! Ak nie, nemá zmysel bojovať a budeš s deťmi sama. Niesi prvá ani posledná , čo tak bude. A skús sa možno aj so švagrom porozprávať , či by on nevedel bratovi pomôcť a poradiť.
Nejaká akčná dôchodkyňa by to toho malého nepostrazila? Ja by som niekoho hľadala.
Za chvíľu pôjdu starší do skoly bude to ešte namahavejsie a poplatky stúpať.Ak nastúpis do práce pôjdu Ti peniaze aj na malého.Zisti si kde sú jasle a nech ho muž vozí, alebo ide autobusom.
Postavila by som ho pred hotovú vec buď začne brigádovať, pracovať, alebo idem preč.Neda sa s ním normálne rozprávať?
Mizno by i tu maminy vedeli dať nejaké oblečenie pre deti, alebo nejaké hračky. Ak by si napísala z akého si mesta
Myslím, že Tvoj muž je rovnako frustrovaný ako Ty, ak nie viac...len to nedáva najavo, tá jeho pasivita svedčí o tom, že nemá v živote ciele, radostné vyhliadky...ak začína piť, aj to svedčí o tom, že zapíja nespokojnosť so sebou a svojim životom. Určite aj on vidí aký je jeho brat úspešný a on nie... Neviem aký máte vzťah, ale určite by si mu vedela pomôcť. Hlavne ho nekritizuj, ale daj mu na javo, že si ho stále vážiš a že veríš, že sa stále dokáže o vás postarať. Viem, že je to ťažké, ale skús postupne. Aj ty sa daj do kopy... začni sa starať o seba...vlasy, mejkap, po troche cvičiť... pobyt v prírode robí zázraky... buď krásna sama pre seba, dopraj si pohodu, pohraj sa s malým, nahoď sa a choď s ním von, alebo vylož nohy... čokoľvek čo ti spraví radosť. Aj oblečenie sa dnes dá zohnať naozaj za babku. Mám kolegyňu, ktorá vyzerá ako z katalógu a väčšinu vecí má za dve eurá zo sekáča. Hlavu hore... švagrinej nezáviď...raduj sa, že máš v rodine takú úspešnú dvojicu, ber to ako radosť, oni sú vaša rodina a ich úspech a svetlo dopadá aj na vás. Skús aj Ty vytvoriť okolo seba svetlo, a ver, že to nie je o peniazoch. Verím, že ak budeš v pohode, môžeš byť pre Tvoju švagrinú aj Ty v mnohom inšpiráciou. Máš tri úžasné deti a už len to je hodné obdivu...To, že si dokázala toto všetko napísať, dostať zo seba von, je veľký krok dopredu... Držím palčeky💚
A kde býval predtým u rodičov?
Avizovat moze,ale je takisto rodic ako ty. Skor je to lenivost u neho. Zvykol si,ze ty urobis vsetko. Ja keby som bola v takomto stave ako ty, sla by som do prace. Pripadne neda sa dohodnut so sefkou,ze na pol uvazku aspon? A vsetko co zarobis, by som si odlozila. Tvoj muz ta len taha ku dnu. Je mi to uprimne luto. No ine vychodisko ako vratit sa do prace zial nie je. Aby si sa znovu postavila na nohy. Uvidis,prospeje ti to urcite . Drzim palce
Vies autorka, ja ta ludsky chapem, ale na vsetko, co ti zeny napisu napises, ze sa neda. Leniva si aj ty, aj ked mi je to luto, ale treba ti to natvrdo napisat, lebo urcite v sebe potencial mas. Tiez hladas len ako to nejde a jasle nie, a tamto a toto nie. Ved ty mozes mat presne to, co svagrina a chlapa na to nepotrebujes!
Jezisi, ved ked mam lemraveho hnupa, tak nastupim do roboty, decko vezmem so sebou do jasli do vedlajsieho mesta a zarabam a chystam sa na odchod od chlapa.
No tvoj problém nie sú "skvelí" švagrovci ale ty a život aký si si vybrala sama/ život s ktorým si sa nezmierila lebo priniesol veci ktoré si nechcela, nečakala. Predsa nie si figúrka ktorá nemôže robiť nič... ako si podporila muža po tom čo sa stalo? Aké východisko ste hľadali?
Ja mám muža čo nemá vysokú školu... švagrovci majú a aj platy sú iné... ale bola to moja voľba vziať si ho a nikdy som nebrala ako krivdu že druhí majú všetko a my len problémy. Prešli sme si kadečím a aj vďaka tomu sme tam, kde sme. Hoci ľahké to nebolo. Nehovoriac o tom, že sú veci, ktoré druhí nemajú a my áno.
Takto ti poviem, a to vam nikto nepomaha, ked vidia, ako ste dopadli? Keby som mala sestru s 3 deťmi a mužom invalidom, tak proste by sme sa snažili šaty, jedlo darovať, rodičia ti deti postrážiť alebo aj dojst domov pomôcť, to je proste šokujúce, že nikoho netankuje, že namate oblečenie pre deti a čo jesť. Dalšia vec tvoj muž invalid, poznam invalida čo robil na polovičny v Nike, sedel za okienkom 3 hodiny, naťukal tikety, spravil uzavierku , šiel domov, sedel, nenarobil sa pohodova praca, nechce sa mi veriť, že pre invalida sa nenajde na polovičný niečo ,Nemate od mesta na niečo narok? Spytaj sa na urade socialnych veci, že tvoj muž invalid, dieťa tiež maš chore, nejaku pomoc, nemohli by vam socialny byt prideliť vy ste idealny kandidáti, ďalšia vec nejake prispevky na auto, an liečenie, na lieky .Charita . normalne chod do miestneho kostola, povedz v akej si situacii, a teraz davala bratislavska arcidiecezna charita školské pomôcky prvakom , školsku tašku, pera, zošity, obaly všetko, informuj sa, ja si myslim, že mate narok
Myšlienky na švagrinú . na to by som sa teraz vykašlala, ale zvýšiť prijem - muž nech si spravi kurz a nejaku pracu z domu, niečo predavať, ponukat, prekladať, účtovníctvo, hand made vyrobky- nezarobíte veľa, ale na prilepšenie, alebo kvety chodiť v sobotu nedeľu na trh predavať? Nejak si privyrobiť a idealne by bolo, keby ste sa bližšie k rodičom presťahovali, nepomôžu vam s malými? Ja som uplne šokova, ja poznam kopec rodin, kde keby sa toto stalo, cela rodina sa zomkne a pomaha ako vie nezištne, ešte ked máš dieťa choré. Ako inak to chceš riešiť? A ked muž bude takyto, musiš mu povedať, alebo sa vzchopí, nech ide na terapiu, ale rozvod...ty máš teraz 4 deti na krku, maš ťažký život, nezľahčuejm, ale muž ti to dosť sťažuje svojim lajdactvom a ešte šíri zlú náladu negatívnu, čo je pochopiteľné, lebo je chorý len nech nezotrvává v stave ľútosti veľmi dlho, Úrad práce prepláca kurzy kompas - IT, alebo nech si vyberie, čo sa da z domu posediačky robiť, lebo inak zostaneš v 40ke ako zrobená troska, a ktovie...
@savoya lenže tu je zásadný problém - jej muž a švagor BOLI vždy rozdielni - autorka si vybrala sama... koľkým ľuďom život nahádže polená pod nohy a oni to dajú so cťou? Závisť nie je riešenie nikdy. Autorkin príspevok vyznieva ako konečná, nie ako fáza kedy v sebe zvádza boj a hľadá riešenie
Namiesto závidia smeruj svoju energiu na vás a inspiruj sa svagrovcami. Porozprávaj sa s mužom, v dobrom mu povedz, že chces žiť inak a treba porobiť zmeny. To znamená, on si nájde aspoň polovičný úväzok a naučis ho postarať sa o malého, aby si si aj ty mohla nájsť prácu. Svagrovci by vás mohli motivovať a pomôcť ti motivovať tvojho muža. K švagrine buď úprimná, povedz jej, že nemáte peniaze nazvyš, tak ak bude vyraďovať veci, či ti ich nepodaruje, či ti nemôže skrášliť byť, aby si sa tam cítila lepšie a radšej tam trávila čas. Pomaličky by ste mohli veľa veci zmeniť. Držím palce
Zena moja jedno ti poviem teraz na rovinu, mam dg na plucach od malinka, cysticku fibrozu,, ohluchla som som pred 7 rokmi po chorobe, vzdy som bojovala a snazila sa zit, mam 4,5 r dievcatko, v marci sa prislo nato ze mam nador na prsniku, po operacii chodila na chemo,,, teraz si sadni a rovno ma odstrel,,, chodila som do prace na dohodu denne na 5 h do polky augusta kym ma fyzicky nezlozilo na kolabs, robota za to nemoze, chemo mi nesadli na pluca. Mam invalidny.ale strasne biedny, mensi ako rodicak volakedy.ak ja sa mozem snazit stale sa dvihat a padat na hubu, a chodit popri tom aspon na dohodu do roboty tvojho chlapa vytras zo sedacky nakop do prdele a rovno mu vysvetli ze ak nebude nosit domov aspon peniaze na uzivenie rodiny vykopes ho na mars...ak nieje schopny ani s detmi adekvatne pomahat,, aby si mohla normalne do prace tak potom ocom to je ?? Lenivec,povalac, ,,, ludia chodia aj na plnom invalidnom do roboty na 8 h,,, zamestnavatelom to 400x viac vyhovuje lebo odvody,,, tak na keru rit sa tento chlap vyhovara?,,, nemoze sa hybat?ma slabost? Moce ho? Ci ho moce z lenivosti?? Vies ja sa nechvascem,,, mna idu rodicia a manzel zabit,,, ze i v tomto stave si tu brigadu drzim zubami nechtami,,, ale mna aj kolegine maju radi a ked som skolabovala teraz v septembri,,, ze som mohla prist o zivot robotu mi drzali,,, lebo vedia ze ich zas podrzim ja ked bude treba,,, ty nepotrebujes psychologa,,,potrebujes chlapa naucit chodit zas do roboty
@karolinakr tiež som na to myslela.
Keď m.j muž bol na tom zle, pomáhali nám jeho bratia ako len vládali . Jeden chodil každý deň 50 km k nám a naspäť, druhý 30 km a jeho ešte vtedy frajerka nám aj určitú dobu vždy navarila na druhý deň a a nechcela ani korunu . Jeden z jeho bratov prevzal za mňa časť práce a ťahal za mňa asi 4-5 mesiacov. Peniaze mi posielal ako keby to bolo moja odrobená robota. Môj brat keď prišiel o firmu tým že ho okradol spoločník , tak sme ho dočasne aj so ženou a dvoma deťmi držali nad vodou finančne. Sestra sa vrátila tehotná ani nevie s kým a nevie to doteraz , tej som kupila kočík , oblečenie na malú , postieľku , vlastne celú výbavu na malú .
Autorka musíš do práce, iná možnosť nie je . Popros švagra o pomoc, možno ani si neuvedomuje v akej si situácii , popros ho nech dohovorí bratovi alebo mu pomôže s nájdením si práce na polovičný úväzok a neverím že pri tom všetkom ti nepomôže aj švagriná hocijako , darovaním oblečenia , potravín . Pekne o nich píšeš , tak si myslím že nie sú bezcitný . ALE začať musíš od seba.
Karty sú už síce rozdané, ale ešte vždy môžeš zvrátiť životnú prehru... Lenivého ožrana sa zbav a energiu nevenuj porovnávaniu a závisti, ale svojim deťom. Minimálne z tých dvoch zdravých chlapcov môžeš vychovať slušných, šikovných a úspešných mužov - presne takých, aký je Tvoj švagor. A keď vyrastú a budeš vidieť, ako sa im darí, bude Ti dobre.
Nepremrhaj si život pri neschopnom chlapovi, nech z Teba nie je zatrpknutá zavistlivá ženská a nedovol, aby si vychovala zo synov rovnakých slabochov, ako je ich otec!
Ja viem ze 3 deticky z toho jedno chore, je pre teba psychicky vycerpavajuce, mam len jedno, ale ak si zvladla krasne vychovat dvojicky, klaniam sa pred tebou si kralovna naozaj... zvladla si vela a tvoj chlap ma kde vlastne snahu zvladnut postarat sa o vas?? Sak to je zaklad byt chlap! Moja zlata nezavid,, skodis sama sebe,,, aj ked viem ze dakedy je to v zlosti tazke,, nezavidiet ako sa druhym dari su zdravi,, a ty nevies kedy si sadnes.. chlapovi daj vsetky 3 deti, vypytaj si 50€ ( neze ich budes prosit) a zabuchni za sebou dvere,,, neze budes vysvetlovat ci to zvladne? Odchod na 2-3 h ku kozmeticke a zavri oci, relaxuj,,, on to zvladne bo bude MUSIET!!
A to sa nemôžeš odsťahovať blízko k rodičom? Oni by postrazili deti a ty zatiaľ zarobíš na podnájom? Na čo čakáš?
Ja by som sa s nim rozviedla. Nebudes prva ani posledna s troma detmi a alimenty ti bude musiet platit.
@mamutka rodicia pracuju, ako jej maju strazit deti?
A ak malý je autista nemáš nárok na opatrovateľský prispevok.
ja by som skôr pozrela na to tak, že nie vždy sa budete mať takto. Veď najmenší raz vyrastie a do tej práce pôjdeš aj tak. Ale na dom koľkokrát ani dvaja pracujúci nemajú, kde ešte invalid. Skôr by si si mohla dať reálnejšie ciele. Ale najprv treba prestať závidieť. Chápem, že muž sa ti zmenil, ale asi bol dôvod, prečo si si vybrala jeho a nie jeho brata. Možno to v ňom skús opäť objaviť. Alebo sa porozprávajte. Aj on asi potrebuje psychologickú pomoc, ak sa tak opustil. Poznám reálnych invalidov, ktorí prišli o končatiny a kadečo a predsa sa dravo predierajú životom. A síce to nie je ľahké, ale aj takí si dokážu nájsť prácu. Nie každý, a ani nie hocijakú, ale vždy lepšie ako len lehniť pred telkou.
Veľmi ťažko sa to “počúva”. Závisť je zlo. Veľmi dobre však robíte, že viete pomenovať svoje pocity a viete, že to nie je správne. To je skvelé. Prvý krok ste už urobili. Doprajte a bude vám dopriate, poznáte to? Väčšinou tí strádajú, ktorí nedoprajú. Každý máme svoj osud, niečo, čo si musíme “splatiť”, odžiť. Berte to s pokorou. Taktiež vy nevidíte do “spálne” švagrovcom. Keby áno, možno by ste s nimi nemenili. Počkajte, aby ste o pár rokov neboli vy tá, ktorej bude švagriná “závidieť”. Hrozné sloveso, preto v úvodzovkách.
ak máte pas dieta , tak si vybav opatrovatelsky prispevok , striedajte sa na smeny pri nom v opatrovaní a obaja môžete na polovičkny uväzok robit a budete na tom lepšie

@terina25 chcela by som ale manzel mi dopredu avizoval ze on sa o maleho nedokaze postarat..a pohadali sme sa na tomto milionkrat..ja na to uz nemam silu..ja som sa pytala sefky ci by ma zobrala naspat tak povedala ze okamzite lebo miesto mna zobrali taku mladu a ta tu robotu nezvlada.ale co mam robit ked nemam kde nechat dieta