icon

Závidím jej a ničí má to

26. sep 2021

Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..

karolinakr
27. sep 2021

Chudobýi človek nemusi trpieť zavisťou, nenarodila som sa so zlatou lyžičkou v ustach a predsa vidim okolo seba na internete milionarov, je to fajn, ale čo mi to pomože zožierat sa oni maju a ja nemam, prečo to osud takto zariadil? Ja som videla deti narodiť sa bez končatín, slepé. s nadormi a oni sa budu koho pytať, prečo to život takto zariadil? Pokial je človek zdravy, ma kde spať, čo jesť, ešte aj to slniečko a dobra kava, kniha ti može spraviť naladu, . jasne, že bohači chodia okolo nas, ale čo nas po tom, každý žije s kartami, ktoré dostal. Toto je podla mňa zbytočná emócia, ak to niekoho vyprovokuje dostať sa na vrchol, zmeniť život a potom pomáhať ciným, ano ma zmysel, inak nie,,Tiež moja teta trpela tym, že iny maju peniaze ona nie, ale nepracovala cely život a ani nejaka snaha privyrobi nejaku tu korunu, čo jej pomohlo, že sa trapila, že švagor ma vela penazi a ona nie, mala velku zahradu, mohla pestovat predavať zeleninu, tiež mala 3 deti, radšej sa ľutovala a videla som, že sa vnutorne zožiera.

hanka1674
27. sep 2021

Podľa mňa je problém hlavne v tom, ako si nadstavená a v každom prípade sa citíš len ublížene a nič s tým nejak nechceš ani sama robiť. Nejak sa posunúť ďalej k niečomu lepšiemu

missdiva
27. sep 2021

Podla mna sa nesustred na svagrinu. Ale na seba. Nespoliehaj sa na manzela ale na seba. Ked je doma, super, moze ostat s dietatom (ziadne vyhovorky by u mna neobstali) a ty chod do prace. Vyuzi svoje schopnosti na to aby si mala zivotny standard po akom tuzis... uvidis ci sa manzel spamata a zacne nejako pomahat...

katka164
27. sep 2021

Ak si veriaca,tak skús toto...nedávno tu baby spomínali,že im to veľmi pomohlo✊✊✊

rawmamka
27. sep 2021

Je smutné to čítať, nie ešte žiť.....držím ti palce, aby si našla v sebe silu. Presne ako píšu žienky - nezáviď, lebo ti to nepomôže, len ťa to ešte viac ubíja a oberá aj o tú trochu energie, ktorá ti zostáva. Nechcela som pôvodne prispieť do tejto diskusie, ale nakopol ma tvoj príspevok o vašich minuloročných Vianociach.... že to bola jedna katastrofa a pritom ty si v detstve mávala nádherné Vianoce. Vieš, mňa zamrzelo, že myslíš na seba, ľutuješ seba, ale neľutuješ svoje vlastné deti, ktoré sa na tento svet nepýtali, bolo to tvoje a mužove rozhodnutie, či chcené, vedomé alebo neuvážené,.... tvoje deti nemajú ani toľko čo si mala v ich veku ty od svojich rodičov. Mala si iného tatka a zjavne aj mamku. Nedopusť, aby tvoje deti platili za vaše nesprávne rozhodnutia, zlyhania, depresie,.... ich spomienky na pekné detstvo máš v rukách najmä ty, lebo mama je ten najdôležitejší človek v každej rodine ❤.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
27. sep 2021

Ja na svete niekoľko miliónov až miliárd ľudí, ktorým môžeš závidieť. Od toho sa oprosti. Rieš svoju rodinu. Aký je postoj tvojho muža k vašej situácii? Vyhovuje mu? Niekto spomenul vitalnu dôchodkyňu k najmladšiemu. Keď bude s malým u vás, možno aj muž sa sa zahanbi a spamätá.

0silvia0
27. sep 2021

sú aj muži-neschopáci. Ty si si jedného takého vybrala. Na tvojom mieste by som nelamentovala, nezávidela, nepozerala do minulosti ani do budúcnosti, ale skúsila sa zmobilizovať a riešiť danú situáciu. Dostala si mnoho rád, máš rôzne možnosti, treba zobrať do úvahy, či môžeš rátať s nejakou pomocou od rodičov aspoň dočasne. Od tohoto muža by si mala odísť, nedáva ti nič, nie je ti oporou, nesnaží sa. Žiaľ, túto tvoju rodinu budeš musieť vytrhnúť z problémov ty sama...

kittykat22
27. sep 2021

@0silvia0 dostala som depresiu len z precitania tvojho prispevku 🙈 samozrejme mas pravdu

0silvia0
27. sep 2021

@kittykat22 prepáč😨

0kristina0
27. sep 2021

Preco sa ho pytas, ci by nebol s deckom na MD? Ty mu to iba oznam ze nastupujes do prace kedze on je nemozny vas uzivit a hotovo. Preco sa nedokaze postarat o dieta? Preco mu obskakujes rit a plnis jeho brucho? Za toto si mozes ty sama. Toto je vecny problem niektorych zien, ktore zo seba robia sluzky svojim muzom. Ty si si ho tak vychovala, pri tebe spohodlnel lebo ma doma full servis. Sorry, ste v hmotnej nudzj, kde berie peniaze na chlast? Jedine co mozes ty zmenit je ist pracovat a jeho konecne zapriahnut do chodu domacnosti a do starostlivosti o deti. Moja mamina je polovicna invalidka, ma vela diagnoz, operovanu chrbticu a maka stale, ma manualnu robotu ktoru by nemala robit ale robi lebo zadarmo jej nikto neda tak kopni svojho muza do guli ak este nejake ma a nazen ho robit alebo nech je doma na rodicaku, daj mu na vyber.

jani727
27. sep 2021

@zmrzlinka2021 neviem asi keby si bola v jej domacnosti by si pisala uplne inak ty si to nejako pohodovo predstavuješ.. Prečítaj si čo všetko autorka pisala a potom reaguj.

veronicka88
27. sep 2021

Mrzi má čo prežívas...ale...poriadok s manželom si musíš urobiť sama...s tým ti tu nepomoEme...ak on nemôže/nevládze/nesmie do roboty choď ty...netreba hľadať dôvody ale spôsoby. Asi by som mu pohrozila...že život som si predstavovala inakšie. Že ho ľúbiš,a že to je ľúto jeho sdravia stavu akurát už nevládzes prežívať a chce začať žiť. O dieťa sa postará neboj. Je aj jeho. Priloz ruku k dielu. A ak nepomôže choď od neho preč(nikdy by som nepovedala že to napíšem)ale ak je pravda čo píšeš čo slmas z takého života?

telly4
27. sep 2021

@slniecko_12 urcite nie si byt v tvojej situacii tiez jej zavidim 🥺. To ze jej zavidis si urcite nevycitaj aj to patri k zivotu a je to prirodzena ludska vlastnost. Pokial im neprajes nic zle a pod. S muzom je to veru bezvychodiskova situacia je to hrozne ze sa clovek takto dokaze zmenit. Mrzi ma to pomoct nedokazem ale verim ze zas bude lepsie. Skus sa zacat porovnavat s tym horsim nie s tym lepsim. Napriklad mas tri zdrave milujuce deti. Niekto nemoze mat ani jedno.
Niekto nema ani strechu nad hlavou ty si aspon v podnajme a pod. Urcite sa tym nechlacholit len si uvedomit ze ked sa budes stazovat a zialit vzdy moze byt aj horsie. Drzim palce 💪💪💪 si silna zena.

obuveli
27. sep 2021

Ale vzala si si svojho muza dovrovolne a pri plnom vedomi... co si si vzala to mas... Mozno by ten psycholog dobre padol aj jemu

foxyfox
27. sep 2021

Má deti, nemá už čo myslieť len na seba a utápať sa v svojich 💩 žiaľ musíš si obliecť nohavice a dupnúť si.

nnnuuunnn
27. sep 2021

Hmm, no mne to pripada, že žiješ tak ako keby si muža ani nemala. Ba ešte horšie, ty ho máš a pozeráš sa na neho. Aký je neschopný. A to je frustrujúcejšie ako nemať žiadneho. V jeho prípade nie je dôvod invalidný dôchodok, ale jeho nezáujem. Odporúčala by som si nájsť iného muža.

zuzans258
27. sep 2021

Ahoj ja Ti teraz niečo napíšem.... všade! V každej rodine je niečo.... čiže možno ideálna rodina..ale ver tomu že aj tam sú rôzne problémy..nie len obočie.. lenže nie každý hovorí o svojích problémoch blízkym...a ďalšia vec.. chápem si unavená...ale nevzdavaj sa... vieš... možno casom zistíš že Ty máš viac.... skôr sa zameraj na to aka si mama... možno dostaneš denne od svojích deti lásky ako švagriná nedostane za týždeň.... skús sa zamerať na to duševné, psychické....nie materiálne.. áno aj to potrebujeme k životu.. ale treba si určiť a vyhradiť priority... radšej budem vychádzať od výplaty k výplate....ako mať zlé vzťahy v rodine,deti čo ma nelubia,....atd
Takže áno.. každý si raz za čas pomyslime..ako sa má tamten dobre...aj ja by som to chcela... ale ver tomu, že určite je kopec žien ktoré by s tebou aj tak menili

dennikbuducejmatky
27. sep 2021

Prosim Ta, prestaň sa ľutovať,vyhovárať a závidieť.. pokial manzel zvláda cucat pivo s borcami tak zvládne aj prácu na doma ..Kto chce hľadá možnosti, kto nie dôvody.. zatial spomínaš len svagrovcov, neschopného manzela, seba ale o deťoch minimalne..smutne..

ouwecka
27. sep 2021

Fuha,,to mi je strasne luto..prajem ti vela sil a naozaj nie je nič na tom sa vyrozprávať odbornikovi..mas to tazke a mas pravo na tie pocity a zasluzis si byt stastna a mať silu sa na to tie pocity zvladnut.. odbornici su tu od toho..drz sa ❤️

andulik
27. sep 2021

Predstav si, že máš ten vysnívaný domček, záhradu, bola by si šťastná? Podľa mňa nie, boli by ste s mužom každý v inej izbe, on by chcel mať pokoj a kľud ako teraz. Problém nie je nedostatok ale Vaše manželstvo, pokiaľ nemáš šťastne fungujúci vzťah peniaze ta šťastnou neurobia po čase by si bola tam kde si teraz. Určite ako viacerí spomínajú navštíviť psychológa a začať postupne riešiť svoj vzťah, či spolu dačo zmeníte ale pôjdete od seba je len na Vás, nezabúdaj že každý si buduje vlastne šťastie sám. Žiaľ nie si s tých vyvolených ako švagriná že dostaneš skoro všetko na zlatom podnose, treba zmeniť zmýšľanie a začať si svoje šťastie budovať sama. Vždy sa to dá, áno bude to ťažké, nebude to hneď ale pôjde to 💪, držím palce

vanda323
27. sep 2021

@zuzanockamt Nechcem byť zlá, ale moja dcérka sa v noci budila 6 až 7 krát nemala.ani dva roky a do práce som chodila....až nedávno som prestala keďže som opäť tehu a s manželom sme sa.dohodlinze budem v domácnosti aby deti neboli zanedbané

dussi
27. sep 2021

Myslím, že skutočnosť je neobjektívna, je to pohľad z jednej strany ukrivdeného ( právom ) uboléného človeka. Chápem a úprimne mi je do plaču všetko, čo som čítala. Niekedy je na nás ženy naložené priveľa a je prirodzené, že si sťažujeme, aj keď vôbec to situáciu nerieši.
Von z bludného kruhu pomôže vzchopiť sa, pozitívne a s nádejou začať zo všetkých síl svoj svet prebudovávať. Ten nemusí mať podobu blískavého sveta prosperity, peňazí, umelých nechtov, vyvaľovania sa na pláži, či jachte a podobne. Peniaze neurobia ani jeden život krajším, prečítajte si životopis Onasisa a iných boháčov. Závidieť to pozlátko, ktoré má vaša švagriná je vo vašej hlave. Vy ste si to celé okolo nej zidealizovali. Hľadajte riešenia na vyjdenie z vášho bludného kruhu, ja ich tam vidím minimálne 5, poraďte sa s odborníkmi, aj s psychológmi, hľadajte inšpiráciu, začnite robiť niečo čo viete veľmi dobre robiť a tešte s tým okolie, najlepší liek na váš stav je vďačnosť, zaveďte si zošit a denne si napíšte do neho 5 vecí za čo ste vďačná, robte niečo pre druhých, pomáhajte kde môžete. Venujte sa hand made, pracujte na svojej osobnosti, hľadajte na You tube videá o sebarozvoji, vzdelávajte sa. Inak sa zničíte. A ja osobne odporúčam prečítať si rozprávku od Alexandra Sergejeviča Puškina O rybárovi a zlatej rybke. Všetko dobré prajem, je najvyšší čas si ľahnúť a zobudiť sa do do inej reality, zmeniť nemôžeme nikoho a nič, len seba a svoj pohľad na veci.

sendy27
27. sep 2021

Nezaviď časom zistiš ,že nieje všetko ružove u nich ako sa zda všade je niečo bud rada že maš zdrave deti zavisţ je jed ktory ťa časom zniči sustreď sa na svoju rodinu...

ouwecka
27. sep 2021

@andulik suhlasim.. my sme mali niekedy ze fakt 0€ a nic.. a este decko v bruchu a neviem co este nalozene problémy..ale boli sme tak nejak šťastní.. a nezavidela som nikomu a kazdemu prajem vela a vsetko co chcu mat nech maju
.pocity co ma chapem (to neznamená ze suhlasim) ale su nebezpečné..jedna osoba z okolia tak skoncila na par mesiacov na psych.odd

lucia_alzbetka
27. sep 2021

@pribinak nechapem co je na tom smiesne

pribinak
27. sep 2021
interneta
27. sep 2021

@konikkon jooj a ako ovplyvni dvojicky a autizmus? Ano tretie dieta nemuselo byt. Pisala, ze zlyhala antika. Aka je sanca,netusim...ale tak dvojicky a jedno s autizmom je isto dost narocne..

foxinecka888
27. sep 2021

Ako prvé začni sebou, otvor oči, mysel a hlavne srdce. Začni tým že si položíš jednoduchú otázku prečo sa ten človek stal tvojim manželom. Prijmi ho takého aký je. Po druhé, začni rozhovor , nie rozhovor plny výčitiek, ale úprimný rozhovor s manželom ktorého ľúbiš, povedz mu že ťa trápi ako žijete a chceš to spolu s ním zmeniť. Ste jednota = rodina, buď otvorená, úprimná nevytváraj si bloky. Hľadáš problém všade inde len nie v sebe, a tým problémom je tvoja vnútorná nerovnováha. Chcela by si to co má švagriná, ale čo ak by zas švagriná chcela viac deti a nemôže ich mať, nikdy nieje nič ideálne ako sa zdá. Viem, že si nespokojná ale prijmi švagrinú, skús sa s ňou zblížiť a porozpravat sa s ňou, povedat že ta trapi ako žijete uvidis aká bude jej reakcia. Na záver ti poviem len toľko dopraj a bude ti dopriate, žiadna životná situácia neje neriešiteľná. Držím ti palce a viem, že ty to zvládneš 🙏🏻

tinkerbell
27. sep 2021

Vážne sa porozprávaj s manželom, ak to nepomôže, tak od neho odíď a choď aj s deťmi k svojim rodičom, potom ti život sám ukáže ako ďalej. Držím palce!