Závidím jej a ničí má to
Ahojte ..píšem sem na toto fórum prvý krát.. potrebujem sa súrne niekde vyrozprávať a možno aj povzbudiť ukázať smer cestu alebo ja neviem..mám 32 rokov tri deti som vydatá 8 rokov vzala som si muža ktorý ma mladšieho brata ten je tiež ženatý a má 4 ročnú dcéru..a práve on a jeho žena sú dôvodom môjho nešťastia..zožiera má totiž závisť k švagrinej a neviem ako stým bojovať. Ide o to že ona má presne to všetko v živote po čom som ja vždy túžila..má skvelého muza ktorý dobre zarobí pomáha jej a dieťatom aj v domácnosti ona má dobrú prácu akurát si dostávali a skolaudovali menší ale krásny domček každý má svoje auto ich dcérka je veľmi rozkošné a sikovne dieťa jednoducho má život bez starosti jediná jej starosť je či pôjde si dať urobiť obočie alebo mihalnice..Kym ja..To je aj ťažko písať..s mužom sme v podnájme máme troch chlapcovi staršie 6 ročne dvojičky a ročného syna jeden z dvojičiek je autista manžel Je na polovičnom invalidnom dôchodku chodí na brigády ale to nám nestačí nemôžeme si dovoliť nič zpo zaplatení nájmu nám ostané len pár eur na nevyhnutnosti auto sme museli predať ešte pred pandemiou manžel s ničím nepomôže lebo sa neustále sťažuje na zdravotný stavsom sama na všetko a mám pocit že si zaslúžim lepší život..svagrovcom sa vyhýbam Ako sa sa dá lebo neznesim počúvať čo zase idú kúpiť alebo kam pôjdu na dovolenku..kým oni majú nový krásny dom my starý zatuchly byť kým oni majú krásnu záhradu my rozbitý balkón kým oni majú Peniaze na všetko my takmer na nič nemáme..
Tiež by som sa nestretavala s ľuďmi,ktorým závidím . Je z toho depresia.. ale povedala by som im to.. tiež som toto riešila s kamarátkou. vylozila som úprimne karty na stôl a ona pochopila.. nemá význam sa pretvarovat.. tiež niekto závidel mne a tiež sme ukončili kamarátstvo.. je to tak lepšie..
Milá autorka, nedokážem pochopiť, že lamentuješ, ako máte málo peňazí, ale na alkohol peniaze máte? Tvoj švagor sa nenalieva pivom a borovičkou a s dvoma vysokými školami má aj inú šancu na zamestnanie aj iný príjem, ako tvoj manžel, ktorý predpokladám, že robil robotníka, keď spadol z lešenia. Teda švagor a tvoj muž boli aj pred úrazom na úplne inej štartovacej čiare a to si trebalo uvedomiť vtedy, keď si si ho brala.
@adanemethova veľmi pekne napísané
to je najjednoduchsie len lamentovat, kto co ma, no ako keby nevideli, ze to proste isto neslo len tak a isto to co maju proste budovali. @natalienka12 podla mna si to presne vystihla
sťažovať sa nepomôže, mala by si nájsť riešenie. Porozprávať sa s ním. Nech sa on stará o malého a ty choď do roboty, podľa mňa keby sa musel starať, tak sa stará, potrebuje nejakú zodpovednosť, popri tom mu nájdi robotu na doma. Rozmýšľaj realisticky, ty skôr pesimisticky na všetko pozeráš.... Keď chces dom , nájdi si dobre platenú robotu a zoberte hypotéku. A jemu nájdi tu prácu na doma. Keď vie niečo vyrábať , tak nech vyrába...alebo opravuje...vy ste obaja v depkach. Ale treba sa spamätať, keďže máte deti a nikto sa za vás o ne nepostará.
Nemala by si závidieť,nemala by si sa tým trápiť,možno pod povrchom to ani u nich není také ako sa tebe zdá,,,,,skús sa porozprávame s manželom,skus sa radovať ztoho čo už máš,možno si lepšia a silnejšia ako švagriná,ktorá nemá iné starosti,ona na tvojom mieste by možno už rezignovala,si silnejšia,porozprávaj dá s muzom
Nikto Ta neodsudzuje. Predpokladam ze si chcela poradit a poznat ine nazory tak treba prijat aj tie menej lichotive a ktore sa Ti nepacia. Paycholog je skvela moznost no myslim ze ho potrebuje aj tvoj muz nie len ty. Ak mali rovnakych rodicov tvoj muz aj jeho brat tak predpokladam ze mali aj rovnake sance ist na vysoku skolu alebo na dve. Lenze tvoj muz sa rozhodol inak ako jeho brat a teda asi vedel do coho ide tak isto ako ty si vedela ze si beries robotnika nie chlapa co ma dve vysoke skoly teda si asi vedela ze jeho prijem nebude 10tis €. Na kazdy navrh aby si isla do prace Ty odpovedas ze sa to neda. Takyto postoj Vam zivot nezmeni. Mne to cele pripada ako ked pozeram zamenu manzeliek a tam dvaja sedia lamentuju fajcia a placu ze nic nemaju ale do roboty nepojde ani jeden. Tak nechaj muza doma s dietatom a chod. Isto sa im nic nestane a muz pochopi. A ak nepochopi tak mozno je cas zvazit ci ho ozaj vo svojom zivote potrebujes. Isto je tazke odist s troma detmi ale nie nemozne. Ak pojde aj mensie dieta do skolky tak budes moct ist do prace a hned to bude financne jednoduchsie.verim ze momentalne nevidis vychodisko z tejto situacie ale zavidiet svagrinej je len vysledkom toho ako si nahnevana sama na seba ze si toto dopustila a dovolila zajst situaciu az sem. Kazdy mame svoj osud a ten tvoj sa ti snazi nieco povedat. Skus zacat od seba aj ked to je najtazsie najbolavejsie a najneprijemnejsia.
Ahoj. Chapem, co prezivas. Zijes v bludnom kruhu, z ktoreho nevies von. Naozaj by to chcelo psychologicku alebo byt silna a vziat zivot do svojich ruk. Manzela si si uz asi prestala vazit a davas mu za vinu, ze ste na takej zivot.urovni na akej ste.Ak zlenivel, nepracuje, nepomaha, ale na pivo peniazky mina, chod od neho prec.Lepsie to uz nebude. Ak ho stale lubis a on teba, porozpravajte sa, ako z tejto situacie von.
Ak odist, tak musis mat pracu a najst si podnajom. Dieta ti do jasli isto zoberu. Alebo podla mna lepsia cesta je, poprosit o pomoc rodicov a ist s detmi na cas k nim, aby Ti pomohli hlavne s detmi.
Ty sa lutujes a preto svagrine zavidis. A to Ta bude nicit. Zavistou, neprajnostou a vnutornym nepokojom si zarobis na nejaku chorobu. Zober zivot do svojich ruk a pracuj na tom, aby sa pomaly priblizoval k zivotu, o akom snivas. Drzim palce
@natalienka12 toto ma napadlo hneď. Že ak švagor ma nejaké technické školy alebo ekonomické školy , tak má o 100 razy vacsi príjem ako robotník na lešení. Autorka si asi predstavovala chlapa, čo robí od nevidím do nevidím , donesie 2500€ , vystaví rodinný dom, no nie každý toto dokáže. A ak mu to neustále pripomínala , tak to možno chlapa vzalo úplne.
@annamalaga A tiež spomínala, že aj švagriná má dobrú prácu, takže zrejme tiež nepredáva v Tescu alebo nerobí za pásom vo fabrike, takže hneď aj ten príjem je vyšší a samozrejme, že sa aj lepšie a krajšie oblieka. Lenže to bolo treba vyštudovať vysokú školu, kto si tým neprešiel, nevie, čo to bolo nervov a prebdetých nocí, kým moji rovesníci chodili po diskotékach. Takže autorka aj ty si toto uvedom, že ak švagrovci sú vysokoškolsky vzdelaní, sú na inej úrovni a vždy budú viac zarábať ako ty s manželom, už ich nikdy nedobehnete. Tým nechcem povedať, že ľudia bez vzdelania sú hlúpi, ba naopak, mnohí šikovní ľudia so strednou školou vedia zarobiť oveľa viac ako niekto, kto vyštudoval vysokú školu a nevie svoje vedomosti zúročiť.
No aj ja som mala vzťah s pracovitým a šikovným mužom s ktorým som bola v podstate šťastná až do chvíle kým si nedal povedať a prepustili ho z roboty... Od toho momentu to išlo z kopca s ním a ťahal so sebou aj mňa. Ešte chvíľu som to vydržala lebo som sa snažila ho podporiť a pomôcť mu ale potom som pochopila, ze sa to nezmení!! A viete čo, nezmenilo sa!!! Máme už takmer 9rocnu dcéru a on je stále tam, kde som ho nechala - ak nie horšie 😏 a to som sa sním rozišla skôr, než som zistila, ze som tehotná!! Týmto chcem povedať, že musíš zabojovať ty sama za svoje šťastie! Bud sa postav za svoju rodinu a chod do roboty ty a pomôž mu psychicky, postaviť sa znovu na nohy alebo sa zober a chod preč, lebo takto to nikam nevedie... Bohužiaľ. Musíš si to priznať, tieto dva fakty.. A svagrinej nezávid.. Každý máme lepšie a horšie dni. Nauč sa pracovať so svojimi pocitmi a radšej ich popros o pomoc (hlavne teda jeho brata) nemyslím finančnú pomoc ale pomoc znova nabrať chuť do života...
Ahoj. Prepáč ak sa Ťa dotknem. Tak ako Ty píšeš že píšeš na fórum prvý krát tak aj ja sa prvý krát zapájam, ale toto mi nedalo. Nemyslím si že je potrebné sa stále porovnávať kto má lepšieho manžela, väčší dom, auto a ja som chudera lebo nemám nič. Máš manžela, deti, to je to najväčšie šťastie. Ja Ti len prajem, aby si našla cestu - všetko čo má švygryná jej prajem ale úprimne a uvidíš koľko vecí sa zmení v Tvojom živote.
@lucmirka124 👍😊😘 vytras chlapa zo sedačky komentár roka 😁😂 veľa zdravicka prajem a pozitívnej nálady 😊😘
Trava sa vzdy zda byt zelensia na druhej strane plota. Zavidiet druhym nikdy nevedie k nicomu dobremu......nicis len samu seba.
Roky dozadu som ja pracoval v zahranici a brat doma. Financne som ja bol "na koni" ak by som sa chcel porovnavat pretoze brat samozrejme zarobil menej.
Dnes ma brat skvelu pracu doma, zarobi ovela viac nez by som ja zarobil ak by som bol doma vo svojom sektore. Ma krasny, velky dom, dve krasne deti, dobru zenu. Ono moze sa to zdat ako z rozpravky, ale neprislo to same od seba.
Stale robi cosi okolo domu, venuje sa detom aj pomaha svagrinej so starostlivostou o ne. Samozrejme, ze home office to ulahcuje. Ma to co ma pretoze na sebe pracuje, nikto mu nic len tak neda.
Nezavidim bratovi pretoze nikdy by som mu neprial aby sa mal v zivote zle. V sucasnosti ma "navrch" on ak by sme sa chceli porovnavat, ale ja to napr tak nevidim. On ma v podstate novostavbu a ja mam starsi dom, ale on ma neporovnatelne vyssiu hypo nez ja co by som ja zas nechcel.
Pointa pribehu je, ze nikdy nie je neskoro otocit svoj zivot naruby ( k lepsiemu ), ale nariekanim k tomu urcite nedojde.
Osobne mi je luto, ze sa tvoj muz opustil po uraze pretoze by ti mal byt oporou a sam by nemal zabudat, ze ma deti pre ktore treba zit.
Vela stastia.
@natalienka12 tak tak, tiez som nechodila po zábavách ale makala na sebe a preto teraz nemusím nikomu závidieť dovolenky či nové auto.
Autorke: čítala som komentáre iba z poslednej strany, vystihla to natalienka. Každý si je strojcom svojho šťastia. Tvoja švagriná nemôže za to, že muž ani ty nemáte dostatočné vzdelanie či zručnosti aby ste zarobili viac. A aj z toho čo zarobíte sa minie kopec na chlast? Ak máš švagrinej a jej mužovi niečo závidieť, tak jedine životné nastavenie. To je príčinou toho, prečo sa oni majú inak.
@ivkazba
@natalienka12
Ej, ale ste naložili. Ja som nechcela byť až taká prísna, ale žiaľ, taká je pravda.
@drahomirrra ale tak sme dospelé ženy, tak nebudeme sa baviť spôsobom "ťuťu muťu". Okrem toho si myslím, že obidve s natelienkou sme komentovali v rámci slušnosti. Vieš, nie každý môže byť právnik, lekár, manažér atď. Ja si vážim každého, kto pracuje poctivo. Ale nebudem závidieť niekomu, kto sa má dobre preto, že sa vzdeláva a maká na sebe. Moji rodičia majú obaja učňovské vzdelanie a majú sa dobre. Ale vedia sporiť, aj si dopriať a nemíňajú na chlast a cigarety. Sedieť doma na riti, fajčiť a piť dokáže každý. Len sa potom nemá sťažovať ak sa rozhodol pre takýto život.
@ivkazba Veru tak, s ivkou máme zhodné myšlienkové pochody a názory a obe sme také, že to radi napíšeme úplne napriamo. A aj preto nás tu mnohé nemajú radi. Žiaľ, realita je taká aká je. Ale nikdy nič nie je stretené. Aj autorka sa môže ešte mať dobre, len musí urobiť správne rozhodnutia. O tom, ako sa v živote budeme mať, čo budeme robiť a koľko budeme zarábať a či budeme šťastné, závisí väčšinou od pár osudových momentov. Znie to síce ako klišé, ale je to tak. Tými osudovými okamihmi sú výber školy a výber životného partnera. Dá sa rozviesť, to áno, ale väčšinou ten prvý životný partner nás nasmeruje na cestu, ktorou pôjdeme.
Ja vás chápem. Skúste na muža preniesť niektoré domace činnosti. Porozprávajte sa s ním. Ze nemoze byt vsetko na vašich pleciach. Ze sa chcete niekam posunúť. Chápem, ze je možno uboleny, ale pomáhať musi ci uz s detmi alebo domácnostou. Aj cez bolesť. Bohužiaľ. Jednoducho sa s ním dohodnite co bude jeho - napr umývať riad, vyniesť smeti a vy sa toho uz ani nedotknite. Verím, ze pri praci alebo ked bude mat nejaké rozptýlenie sa hned prestane ľutovať. Tiez moze pomáhať s obedom, očistiť zemiaky alebo nieco… stanovte si pravidla a nastojte na ich dodrziavani. Chápem, ze aj vy by ste sa chceli pekne obliekat ako vasa švagriná, mat pekny dom. Kto by nechcel. Tak sa sem tam poteste, sj ked nie kazdy mesiac, keďže máte tesný rozpočet. Odložte si napr kazdy mesiac 5eur a potom si vo výpredajoch kúpte peknú blúzku alebo sveter. V lindexe kúpite vo výpredaji sveter aj za 15Eur. Dbajte o svoj výzor. Pekne sa uceste, majte upravené nechty, nemusíte mat manikuru zo salóna. A hlavne porozprávajte sa s tým vašim. Ak máte pocit, ze je to neúnosné, skúste aj toho psychológa. Vela sil.
Podľa mňa je šialené, doslova šialené, že ste doma dvaja dospelý ľudia s tromi deťmi a nemáte peniaze. Preboha ako že by sa nepostaral? Keby musel tak sa postará. Ty sa máš kde vrátiť do roboty tak choď. Môj príspevok je podobný ako xy predomnov, ale ozaj neviem čo iné napísať...
@natalienka12 Môže byť. Ale poznám aj ženy, ktoré napriek mantákovi, čo majú doma, sú úspešné, dobre zamestnané, a tak celkovo - spokojné. Akoby ich ťuťko doma nezabrzdil, asi je to o sile osobnosti. Ale tých je menšina, jasnačka.
@drahomirrra Ano, súhlasím.
@marika39 vieš ale tam to chcel aj manžel...napriek osudu...klobúk dole...inak pekne sa sa tu porozprávali a od autorky odova ziadna
baby ti radia dobre. DNES (nie zajtra ani nabuduce) si napis zoznam uloh, ktore je potrebne urobit, aby si sa mala lepsie. Vybavit psychologa pre teba, pre muza (ak to neofrfle), dat si vaznu debatu s muzom, ze je zle a co sa musi zmenit. dalsie ulohy: najst si brigadu/pracu, skusit hladat nejake nematerialne veci, drobnosti, ktore ta robia stastnou. Materialne veci ta naozaj stastou neurobia, aj ked to tak vidis. vidis ze svagrovci maju dom, krasnu zahradu, auta, dovolenky, ale v skutocnosti im zavidis to, ze su spokojni a stastni. A to sa da dosiahnut aj bez velkeho domu, zahrady atd. Ak chces krajsie byvanie, skus urobit drobne nenakladne zmeny na vasom podnajme (vymalovat, poriadne poupratovat, vytriedit veci, nech nie je vsetko zapratane atd. ked sa budes lepsie doma citit, uz mas cast stastia vybaveneho. potom si najdi nejaku nenakladnu cinnost, ktora ta robi stastnou a rob ju ked mozes. U mna su to prechadzky v prirode, citanie knih (kniznica stoji cca euro na rok), hranie sa so psom atd. Najdolezitejsie je, ze tvoje stastie nezavisi od nikoho ineho iba od teba. Drzim palce!
A napíšem ti ešte jednu vec.moj otec prišiel peinuraze o obličku keď som ja mala 6 a sestra 2 roky. Skoro umrel ponuraze ...živnostník bez akejkoľvek PNky. Ostal doma a staral sa o sestru mamina slandoneoboty sestra predčasne do škôlky. O rok stal na nohách a makal vo forme. Dnes na tej jednej zostatkovej oblicke m anador....je na invalidnom...ale vieš čo?(a to už má.vek že by nemusel obe so sestrou už máme rodiny)maka...robí malé drevostavby a pomáha mamine s jej robotou. Profi foti a pod. Chytil život do vlastných rúk. Povedz manželovi(alebo mu prečítaj môj príbeh naojom blogu)vo mám urobiť?sedieť na gauči a plakať?a to mám po mozgovej príhody a dvoch operáciách srdca...nemám nárok ani na ten invalidný ako tvoj manžel. Spravila s si kurz a otvárame eshop. Robím čo môžem...po materskej idem normálne do roboty. Nie preto že musím.(nemusím)ale preto aby sme saali lepšie a nemusela som sa porovnávať so švagrinou na západe ktorá chodí 5 krát do roka na dovolenku(doprajem)...aby som nezurila pri každom jej :kúpili sme so,kúpila som,...ideme tam a tam...postáv sa a začni žiť!!
Ty mas este obrovske stastie ze na teba v praci cakaju, nevahaj, musis byt zena cinu, takym je v zivote dobre! A nie sediet a cakat na zazrak. Vzdy to tak bolo a vzdy bude. Manzelovi povedz ze kedze nevie zarobit a postarat sa on, ides to urobit ty. Je chore, aby ste obaja sedeli doma na zadku. Nepostara sa on? Postaras sa ty, mozno sa casom vypracujes, budes uspesna a osamostatnis sa od neho. Budes na seba hrda. Hlavu hore a nevyplakavaj 🙂
Podla mna inak ten tvoj plan co si mala nebol moc dobry, ked si mala s vami velke plany, mala si ist aspon ty na VS a nie mat taka mlada deti, kedze si mala sice starsieho ale nezabezpeceneho muza. ja som mala tiez plan, ale mna sa teda splnil. skoncila som VS, potom spoznala muza, spoku sme si setrili, cestovali, kupili byt, potom som sa citila na dieta a vedela som aj kolko musi zarabat aby sa nam z jedneho prijmu dobre zilo. To aj jeho motivovalo. Teraz uz byvame v dome. Inak tiez casto “zavidim” ludom okolo, napr take banality ze ini muzi su kratsie v praci. Vzdy sa nieco najde 🙂 pritom mam vsetko co som si vzdy priala. Tebe sa to vymklo zpod kontroly, alebo skor si to pod kontrolou nikdy nemala, kedze si mala deti a nemali ste ani vlastne byvanie. ale toto vsetko uz nezmenis, ale teraz mozes zmenit tvoje dalsie smerovanie! A nie sediet a plakat nad rozliatym mliekom. Ak potrebujes, chod sa vyrozpravat k psychologicke, ale mal by ist aj tvoj muz, lebo mam pocit ze sa mu zrutil svet a nema uz chut do nicoho. Pisala si ze bol iny muz, ale ked v 30mal 10tisic, to mi nepride ze bol uspesny a ty si asi bola zaslepena laskou a teraz sa ti len otvorili oci :(( mrzi ma to, ale drzim ti velmi palce a ked budes chciet, dokazes velke veci a ta najhlavnejsia, vychovat zo synov poriadnych muzov na ktorych budes pysna 🙂 ja mam tiez dvoch chlapcov a dufam v to tiez 🙂

@tulipan853 A ju podporí kto? Dokedy ich má podporovať a rozdávať samú seba? Dokým nič neostane? Toto je cesta akurát tak k vyhoreniu a psychickému zrúteniu. Očividne svojmu manželovi nestojí ani za tú námahu, aby sa o ich spoločné dieťa postaral.