Závisť a nemilé prekvapenia

11. nov 2020

Posledné dni sa na mňa sypú nemilé prekvapenie. Začala som si uvedomovať akých ľudí mám okolo seba. Dozvedela som sa ako ma klamú že urobili to a to aby si dokázali ,že sa mi vyrovnali ? ? Neviem prečo ☹ ( čo mi príde hlúpe klamať ) že mi závidia čo všetko vo voľnom čase robím, že priateľku rozčúli keď vidí že som piekla lebo si povie aká je ona zlá keď nepecie rodine... Mohla by som takto pokračovať dlho. Proste cítim, že sú ľudia nahnevaní ak sa mi darí viac ako im, ak viem variť a piecť, ak viem nieco vyrobiť ak robím s deťmi aktivity ... Mám pocit že ľudia mi vysielajú zlú energiu a k tomu všetkému mi klamú. Ako sa stým vysporiadať ? Zvažujem zrušiť sociálne siete ak majú moje úspechy vzbudzovať nenávisť. Je to hrozné že všetci vidia len výsledky no nie tu prácu za tým všetkým. Je mi z toho veľmi ťažko ... Zažili ste to niekto ?

zoeazari
11. nov 2020

Načo rušiť sociálne siete... Stačí jednoducho vyradiť zo svojho života ľudí, o ktorých píšeš aj za cenu, že by ti ostala jedna kamoška.. Také jednoduché.. A ešte niečo.. Ak robíš 5o,čo robíš dobre, je úplne normálne, ze sa stretneš aj so závisťou, aspoň vieš, že to robíš dobre 🙂😉

limetka69
11. nov 2020

Si obklopena zlymi ludmi. Treba urobit cistky. 😂 Ja som urobila a skoro nikto neostal, no nelutujem. 🙂 zije sa mi lepsie a lahsie. Naco ti v zivote takych ludi?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lintu
12. nov 2020

" Dozvedela som sa ako ma klamú..." To je asi koľko osôb? Čo tak si odchytiť niekoho z nich a narovinu sa ho spýtať, v čom je problém? Aj s rizikom nečakanej kritiky? Chápem ťa, ty ich správanie berieš ako krivdu. Oni teba zas možno ako premotivovanú osobu, čo sa potrebuje stále chváliť. Sú situácie, na ktoré sa dá pozerať rôzne.
Rušiť si sociálne siete hneď nemusíš. Niekedy stačí svoje záľuby prezentovať len publiku, ktoré zdieľa tvoje nadšenie.
A to, že ľudia vidia len výsledky... to máš tak asi všade. Keď niekto niečo nerobí, nemôže vedieť, koľko je za tým práce.

lintu
12. nov 2020

Medzi remeselníkmi občas kolujú takéto príbehy, aby ľuďom otvorili oči:

Zákazník sa ma spýtal, koľko stojí urobiť stôl.
Odpovedal som mu: 1500 €
On: Jak to že toľko? Za stôl?
Ja: Koľko si myslíte, že by vás to stálo?
On: Maximálne 800 ... To je celkom jednoduchá práca nie? "
Ja: Dobre. Pre Vás za 800.
On: Ale .... neviem, ako na to.
Ja: Za 800 vás naučím, ako na to. Takže okrem toho, že si ušetríte 700, budete mať znalosti ako na to.
On: S tým súhlasím, dohodnuté.
Ja: Ale pre začiatok, potrebujete náradie: stolný pílu, zrovnávačku, horné frézu, dolný frézu, brúsku, vŕtačku, ponk.
On: Ale ja toto náradie nemám a nebudem si to kupovať kvôli jednému stolu.
Ja: Tak za ďalších 250 Vám požičiam svoje vybavenie, nech to máte čím urobiť.
On: Dobre
Ja: Dobre! Utorok Vás čakám.
On: Ale ja v utorok nemužu, mám čas len dnes.
Ja: Ospravedlňujem sa, ale som k dispozícii len v utorok. Ten deň jediný mám na Vás čas aby som sa Vám venoval, naučil Vás to a mohol Vám zapožičať svoje veci. Ostatné dni Mám rušno so svojimi zákazníkmi.
On: Dobre! To znamená, že si budem musieť zobrať neplatené voľno v práci.
Ja: Zabudol som. Aby ste mohol túto činnosť vykonávať samostatne, musíte si zaplatiť odvody.
On: A to je? Čo to znamená?
Ja: Povolenie, živnosť, sociálne, zdravotné poistenie, prenájom priestorov, pohonné hmoty, atď
On: Tak to vôbec ... ako to všetko vybavím stratím veľa času a zaplatím majland !!!
Nemôžeme to urobiť na Vás?
Ja: Dobre. Nachystáme vám všetky podklady ktoré sú potrebné. Nakládka kamiónu je dohodnutá na pondelok večer alebo v utorok ráno, budete musieť prísť v 5:30 naložiť nákladiak. Nezabudnite prísť včas, aby ste sa vyhli radám u dodávateľa a Inak sa to nestihne.
On: Na 5:30 ??? Nie! To je na mňa moc skoro! Vstávam neskôr.
...
On: Viete, premýšľal som. Radšej by ste mali tú prácu dokončiť Vy. Radšej vám zaplatím tých 1500 euro.

queen_mary
12. nov 2020

To fakt niekto zavidi niekomu, ze dobre pecie a vari? 😅 inak ja som si z instagramu tiez musela vymazat jednu znamu, lebo vsetko co uvarila a upiekla davala do storiek. A vsade samy kvasok. To vie ludi tiez pekne otravit.

lujza123
12. nov 2020

Tiež poznám jednu takú vztahovacnu zenu. Všetci sú zlí, sú proti nej, všetci jej chcú ublížiť, závidia jej, ohovaraju ju, každé druhé slovo ju urazí atď. Vkuse ma s niekym problém, s rodičmi, so súrodencami, s kolegynou, so susedom. Nič a nikto jej nieje dobrý.
To sú proste také povahy, vytvoria si vlastnú realitu v ktorej keď jej niekto ironicky okomentuje jej 596 koláčik týždňa tak to určite znamená ze jej iba závidia.

herriett
12. nov 2020

@limetka69 to poznam. Tiez sme s priatelom "cistili" a veru ostalo ich velmi malinko. Velmi vela zla, zavisti a neprajnosti je medzi ludmi. Zijem na dedine a tu to badat omnoho viac ako v meste. Teraz mame pokoj a klud 😀

autor
12. nov 2020

@limetka69 bohužiaľ niektorých sa ,, zbaviť" nedá keďže sú v rodine ☹

autor
12. nov 2020

@taskataska
@zuzudrnda
@lintu
@queen_mary
@lujza123 myslím si že som aspoň trochu inteligentný človek a viem vycítiť ako a čo nie je v poriadku. Poviem príklad, mám profesionálny fotoaparát pretože roky ma fotenie bavilo, všetkých známych a kamarátov , rodinu fotím zadarmo proste vidím v Tom tú radosť , moja priateľka tiež rada fotí ...stalo sa mi že som jej chválila fotografie myslela som to úprimne, a viete čo, našla som ich na stránke fotografa. Strašne ma to mrzí pretože ja neklamem a myslím všetko úprimne ! Klamala ma , nefotila to ona. O Tom varení mi to povedala priateľka rovno: keď vidím čo si upiekla vrie vo mne zlosť neviem si pomôcť že ty všetko vieš a ja nie... Dorazilo ma to pretože sa ku každej návšteve správam ako k ,, prezidentovi" a snažím sa vždy chystať s láskou a úctou pohostenie iným. Zase zamrzelo. Nie nežijem extra soc. sieťami . Ak mi napíšu členovia rodiny ako sa máme , úprimne odpovedám čo a ako a o týždeň zistím že mi nepovedali ze ležali týždeň v horúčkach
Toto sú tie sklamania , moja úprimnosť = sa nerovná ich úprimnost.
Asi bude problém vo mne, zrejme sa snažím až príliš o dobro iných....

stanulienkat
12. nov 2020

Trpis stihomamom. A ano,zrus si socialne siete.

autor
12. nov 2020

@stanulienkat určite nemám pocit že má niekto prenasleduje.... Asi ste nečítali čo som písala. Písala som že ma viacero ľudí sklamalo nie že v každom vidím niečo zlé...

janula12345
12. nov 2020

A taketo veci ta trapia? Ze kamoska sa tvarila, ze fotila joeco, co je vlastne praca profi fotografa? A zes ju pochvalila, a ona ti nepovedala pravdu? Skutocne zdrvujuce. Asi by som 4 noci nespala... prosim ta. Troslu nadhladu, inteligencie... To, ze ta takto oklamala, alebo vaetkych, svedci len a len o jej trapnosti a potrebe sa chvalit "cudzim perim" a ak ju to rlbi stastnou, no nech je. 🙂 byt na tvojom mieste sa iba usmejem, pomyslim si, ze je to trapne a skor zahanbujuce pre nu a idem dalej. Skor by ma pobavila ako by ma to mrzelo. A vobec bt som to nebrala ako zavist voci mne. Nehladaj si problemy, kde nie su

autor
12. nov 2020

@janula12345 áno trápi ma to, pretože sa to všetko nakopilo za posledné týždne a rozmýšľam čo za ľudí mám okolo seba keď tu jeden, tam druhý čo som nejaký pokusný zajac na ktoreho moji známi skúšajú ?
Neviem čo som čakala od diskusie asi len pochopenie a radu ako si držať odstup od ľudí ...

lujza123
12. nov 2020

Prepáč, ale si hrozne vztahovacna a riešiš totálne blbosti. Možno by ti naozaj na chvíľu vypnúť sociálne siete a sústrediť sa na seba, nie na druhých.
To sú také malichernosti že až. Ty si nejaká povaha, nejako sa prezentujes a rozčuľuju ta ostatný pretože niesu ako ty. Tiež nepotrebujem písať niekomu ze som mala horúčky, menštruáciu, bolela ma hlava ci trhali zub. To nieje neuprimnost, jednoducho mi môj zdravotný stav príde ako súkromná vec a nepotrebujem to nikomu vešať na nos.

autor
12. nov 2020

@lujza123 ja sa sústredím na seba a rodinu a tie blbosti sú pre mňa asi podstatne lebo ma to mrzí tá úprimnosť voči mne. Čiže vám by nevadilo ak vám ľudia klamú do očí a to ako sa staráte o svoju rodinu atď v nich vyvoláva zlé pocity...tak potom som asi vzťahovacna, aj keď toto som si o sebe nemyslela.

autor
12. nov 2020

@lujza123 jediné mi z toho vychádza zatĺkať, zatĺkať a nehovoriť ľuďom ako sa naozaj mám keď sa ma na to pýtajú :/

jana_eyre_2
12. nov 2020

Vies, z časti ťa aj chápem - občas ľudí začnú mrzieť takéto maličkosti... Aj ja sa občas pristihnem, že ma trápia také úprimne povedané hlúposti (čo kto povedal a ako) až sa zhacim.. a potom sa dozviem naozaj zlú správu (a bohužiaľ tých zlých sprav je viac) a tak ma to polozi, že mi je neskonale ľúto že som sa predtým dokázala trápiť nad totalnou hlúposťou...

Samozrejme nechcem znevažovať tvoje starosti, každý tie svoje berie k srdcu... Ale naozaj na svete je toľko nešťastia a smútku že toto sú také nepodstatné veci, že to človeka len oberá o energiu.. zivot si treba užívať kým sa dá, lebo potom príde niečo zle a budes si vyčítať prečo si ten šťastný úsek života nežila a trápila sa nad tým čo povedal kto na Facebooku alebo čo kto neodfotil a pritom povedal že odfotil.. chápeš čo chcem povedať? Treba si uvedomiť koľko šťastia máš, kým nie je neskoro...

autor
12. nov 2020

@jana_eyre_2 tento koment mi padol dobre. Áno máš pravdu, ďakujem budem si to brať viac k srdcu. Samozrejme si vážim čo mám musím na to myslieť častejšie

marikost
13. nov 2020

ja keby som kamoske povedala napr. ze ma ide roztrhat, ked vidim, co vsetko stihla...tak by som to myslela ako pochvalu pre nu, nie, ze jej zavidim. Skor by som ocakavala od nej zaujem o mna/sucit, ze by sa opytala ako to mam ja.

lujza123
13. nov 2020

Neber to v zlom, ale nejako nechápem čo také hrozne sa ti vlastne stalo. V tvojich par príspevkoch je oveľa viac informácií o tebe co a ako robíš (fotíš, pecies, vazis si návštevy) ako o tom co ti robia iný ľudia.
Dozvedeli sme sa akurát o jednej zavistlivej kamaratke a o členoch rodiny co ta neinformovali o zdravotnom stave.
Dobre, ty si nejaká, rada sa prezentujes (to je jasne aj z týchto tvojich pár prispevkov) , zdieľas detaily zo svojho súkromia ale musíš pochopiť ze iný ľudia to proste majú inak, nezdielaju takúto otvorenosť a nieje to nič proti tebe, proste oni sú inak nastavený ako ty.
Keď ideš s kožou na trh a zdieľas detaily svojho života tak vždy sa nájdu ľudia pre ktorých si inšpirácia ale aj taky ktorým ideš na nervy. Ale to nemá nič spoločné s tvojou osobou, to sú ich pocity.
Celé je to o tom nebyť vztahovacna, nebrať si to osobne a neocakavat že všetci konajú a myslia ako ty, lebo tak to naozaj nieje. Dnes naozaj nieje hnusne koli tomu aby bola tebe zima, je hnusne lebo je november. Trochu nadhľadu, povzniesť sa nad to a možno aj trochu pochopenia voči iným, porozumenia ich konaniu.

Pozri keď rada fotíš a pecies tak to spoj, sprav si nejaký blog venovaný pečeniu a budeš mat istotu ze ta budu sledovať ľudia ktorý to ocenia a pre ktorých budeš inšpiráciou. A samozrejme,aj zopár typov ako tvoja zavistliva kamoska.

telusikk
13. nov 2020

Toto je normálne, ako ja by som skôr povedala, že ak ti závidia, tak sa im proste páči to čo robíš len to nepriznajú. Vôbec si z toho nič nerob. V kútiku duše sa z toho môžeš dokonca aj tešiť