icon

Závisť a rivalita. Ako sa vyrovnať so švagrinou?

3. jan 2026

Definitívne končím so švagrinou. Na Vianoce sme u svokrovcov oznámili, že sa snažíme o dieťa. Mám 34 a už dve máme, ale chceme aj chlapca. So švagrom sa usmievali a tvárili sa ako nám to prajú. Dnes sme boli u svokrovcov zase a oni oznámili, že čakajú dieťa. To urobili naschvál? Ona musí byť vždy stredobod pozornosti. Teraz aj keď otehotnieť aj ja, už budem druhá stále. Oni budú mat prvé spoločné dieťa, my tretie. A to je ešte otázne, či bude zdravé, lebo ona má už 38 rokov. Nervy mám neskutočne. Keď sme postavili dom, oni kúpili byt. Muž si kúpil auto, oni tiež. Vždy musia byť minimálne rovnakí ako my. Muž mi vravel, že sa nemám stresovať, ale už ani nemám chuť byť tehotná, keď viem, že pre nich to bude len ďalšie vnúča.

anonym_7c0085
4. jan 2026

@anonym_autor no z tvojho príspevku to vyznieva ,že chceš daľšie dieťa iba kvôli pozornosti od svokrovcov.Dobre ,že už ťa ,,naň,, aj prešla chuť.A čo by si spravila keby švagriná mala chlapca a ty zazse dievčatko 🙊🫢🙊.Stačia tebe veru iba dve dcerky...neni si hodná tretieho s týmto nastanavením 🙊🙊🙊🙈

anonym_cf2400
4. jan 2026

@anonym_autor Nie ste Vy tak trochu neprajna?😀 Všetko, čo opisujete, sú normálne potreby, ktoré švagriná nemá preto,lebo to máte aj Vy,ale jednoducho, patrí to k životu -byvanie, auto, dieťa.Mali by ste jej to dieťa úprimne priat,lebo otehotnela v zrelom veku, čo sa nepodarí vždy.Zaroven jej prajte,aby bolo dieťatko zdravé

miadi
4. jan 2026
@ria_sprout

@ivik4 počkaj oni sa idú len snažiť? Ja som to zle prečítala, myslela som že akoze už je tehotná 😂😂😐 tak to je nevýslovne vtipné. Fakt vymyslená téma, nič viac

@ria_sprout uz sa snazia oznamili na vianoce svokrovcom ze sexuju na plno lebo chcu chlapca . To je tiez dost sproste si vyberat pohlavie.. ale Hlavne uz vidi ze svagrine dieta nemusi byt zdrave Lebo ma 38r tymto sa utesuje . 🤮chudatka deti taku mater mat plnu jedu .

ivik4
4. jan 2026
@ria_sprout

@ivik4 počkaj oni sa idú len snažiť? Ja som to zle prečítala, myslela som že akoze už je tehotná 😂😂😐 tak to je nevýslovne vtipné. Fakt vymyslená téma, nič viac

@ria_sprout uz sa snazia... pardon, nech sa autorka neurazi 🤭. Ano, necakaju este dieta

anonym_adbd18
4. jan 2026

Mne jedinej tu pride divne oznamovat rodine, ze budete trtkat ako zajace, muz ta bude mat ako matrac a ty budes ako jablon ?
Naco to vesias na nos rodine a rodicom?
Ble

natalka13
4. jan 2026

Naj sranda bude, ak svagrovci budu mat chlapca a ty dievca😀
Samozrejme ona to urobi NASCHVAL🙈
Ty si tak uboha osoba.

aurora33
4. jan 2026

@anonym_autor teba mať za svagrinu musí byť radosť. Ináč fakt vytrubuje do sveta že sa idete snažiť o tretie dieťa? 😀😀😅😅 Boze ty si neskutočná zúfalka.

domka222
4. jan 2026

To sa akože mala teba spýtať, či môže otehotnieť?Fandím švagrinej. Ak chceš rodiť dovtedy,kým nebude chlapec,môžeš byť stredobod pozornosti v rodine ešte aj zo 5x s oznamovaním tehotenstva,takže kľud.

cacianka
4. jan 2026

Si urazená, že ťa tu ženy nepodporujú v egoizme a ubohosti ?!

lasona
4. jan 2026

Teba by som za švagrinu veru nechcela. Moja vie tiez veru zahviezdit, ale ty si teda "ina"hviezda

tatiana288
4. jan 2026

Neverím, matka od dvoch detí a takéto zmýšľanie?

minutka
4. jan 2026

Pani, ak toto nie je vymysel, tak realne potrebujete odbornu pomoc

anonym_d19956
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_67511d je mi jasné, že tehotná už bola. Ale mala to povedať. A nie sa tváriť, ako sa teší. Áno, ešte aj dnes s výsmechom vravela, že keď sa podarí aj nám, budeme spolu na materskej.

Ale mylite sa. To ja som šťastná, že som sa zbavila osoby ako je ona. Už aj muž to vidí, aj keď on to nekomentuje nijak.

Všetky sa tvárite, ale toto by sa dotklo každej jednej z vás. Každej. A kto povie, že nie, tak klame samu seba.

@anonym_autor no, ja som bola naraz tehotna so sestrou. Co sme ale nevedeli. Rozdiel bol cca mesiac. Ja som to oznamovala prva, sestra az po mne 2t. Nikto sa necitil ukrivdeny, nikto nejancil. Smiali sme sa a tesili spolu… tolko zla co je v tebe uf

milanemila
4. jan 2026

Neverim, ze niekto zije v takej deziluzii a tuto temu mysli realne 🙈
Oznamenie snazenia sa o diet teda pardom o CHLAPCA je take, ze…rodicia tak teraz mame sex a pan manzel nevytahuje 😂 si ani neviem predstavit, ze k niekomu pridem na navstevu s takymto oznamenim :D
V kombinacii s vyjadrenim, ze a bohvie ci bude svagrinine dieta zdrave, ved uz ma 38 mi ten pripevok pripada este viac nenormalny, lebo neviem kto taketo nieco vyplodi zo seba a este je pobureny, ze si dovolila otehotniet prave ked ty ides sexovat bez ochrany a chce ti tym zobrat pozornost :D

anonym_b1c8e3
4. jan 2026
@miadi

Este len zacal novy rok tak zatial vyhravas prvu cenu troll roku 2026 😂aka zrada ? Sak ju Snad neoplodnil tvoj muz ? Toto ak je skutocna story tak uz sa ozaj nemnoz tvoje DNA nebude kvalitne ked vies Taketo perli puštat , ze vy mate dom a oni kupili byt a co mali zit v stane ci postavit iglu ? Ved byvanie je zakladna vec na ktore ma pravo kazdy . Zivot nie su preteky so svagrinou mas v hlave gulas . A si hnusny sebec ked sa nevies tesit zo stastia druhych . Robis len sama sebe peklo . Svagrina ti nic nerobi ale tvoje ješitne hlupe ego ta tyra . Ty bud rada ze ta muz este toleruje ze chudak nezdrhol Ved musi vidiet ze nie si v poriadku .

@miadi Troll roka 2026 😄. Zeny komu patri prvestvo roka 2025? Ale asi zakruty, zakruty, kopec hore, kopec dole 😄.

really8
4. jan 2026

Zapinam upozornenia. Som sa pobavila

ivik4
4. jan 2026

Sa tu netvaaaaarte heej?!!! Vsetky do jednej by ste boli rovnako sklamane a smutne ! Hrdinky na tychto internetoch....
😆

enmery
4. jan 2026
@anonym_b1c8e3

@miadi Troll roka 2026 😄. Zeny komu patri prvestvo roka 2025? Ale asi zakruty, zakruty, kopec hore, kopec dole 😄.

@anonym_b1c8e3 Bol, bolo to tiež v januári, ale téma bola veľmi rýchlo zmazaná😂

milanemila
4. jan 2026
@ivik4

Sa tu netvaaaaarte heej?!!! Vsetky do jednej by ste boli rovnako sklamane a smutne ! Hrdinky na tychto internetoch....
😆

@ivik4 a ak splodia dievca, tak bude tema “ta spina svagrina za to moze” a naschval ona ma chlapca, aby ma nasrala, lebo vedela ze my sme chceli :D

ruxandra
4. jan 2026

Čo ti šibe, toto čo je 😅😆😆😆😆😆😆

"Švagriná je zmija, lebo otehotnela prvá a predbehla ma a teraz bude mať všetku moju pozornosť" 🤣

Úprimne mi je tej švagrinej ľúto. Verím, ze ona sa naozaj tesila, ze budu kočíkovať spolu a ani len netuší akého hada ma v rodine. Ktovie ake peklo jej tuna zavistliva pani autorka bude robit, ak sa jej narodi chlapec.. ach.

A najviac pobavilo, ze "muž to už tiež vidi a radsej nekomentuje" 😂😂 veď presne, vidi, že ti haraší vo veži, tak je radsej ticho, lebo by mal peklo doma, keby ti vysvetlí, že hysterčíš zbytočne

LOL 😆😆😆😆

niki35
4. jan 2026

@anonym_autor ty si kompletná? Si hrozne závistlivá. Staraj sa o seba a o svoje/vaše šťastie. Ty by si sa podľa toho ako píšeš aj tešila z toho keby náhodou nemali zdravé dieťa. Strašné

anonym_88307f
4. jan 2026

to fakt ste rodine oznamovali ze sexujete bez ochrany?

katarinaschober
4. jan 2026

@anonym_autor ano zavidi ti ze si taka sprosta

anonym_a82fc1
4. jan 2026
@anonym_autor

Ja som myslela, že tu nájdem pochopenie, ale jasne. Nedeje sa to vám, tak musíte strapnovat a ponižovať. Na mojom mieste by ste boli rovnako zradene. Ale žite si tie vaše dokonale životy. Končím!

@anonym_autor cize oni hovorili, ze chcu spolocne a nato ste vy oznamili, ze sa zacinate snazit? cize vy ste im do toho skocili, vy ste chceli byt za zaujimavych.. 🤣
strasne spravanie dospelej zeny. A nie, nemas pravdu, mna (a predpokladam, ze aj vela z diskutujucich) by sa taketo veci naozaj nedotkli. Ani dom, ani auto, ani dieta. Snaz sa, prosim, zmenit myslenie, a to pre svoje dobro, budes sa v zivote citit lepsie. Dopraj a bude ti dopriate 🙂

basullinka
4. jan 2026

A to je len začiatok roka a už takáto pakáreň 🙈

lucimichi
4. jan 2026

@anonym_autor mala by si v prvom rade navštíviť psychiatra, pretože máš asi nejakú poruchu..vieš, aby deti netrpeli. Ale že to nevidí tvoj muž, to sa čudujem. Buď si ho tak zmagorila, alebo je tiež taký primitív ako si aj ty!

really8
4. jan 2026

Vyhlasujem medzinarodny zakaz otehotnenia kym autorka parenim nepocne chlapca. A prestante zavidiet!

siska53
4. jan 2026

@anonym_autor Tebe sibe riadne. Nechcela by som ta za svagrinu ani nahodou s hentakym rozmyslanim.

anonym_d8575e
4. jan 2026

Ja by som tomu aj verila, podobné nevesty má moja sestra. Jedna má dve deti a nie je vydatá ani po 8 rokoch. To bola vojna, keď jej druhý syn pokľakol po 3 rokoch vzťahu a do pol roka bola svadba 🙂 s deťmi niečo podobné. Jedny už majú dve, druhí po svadbe zatiaľ nie, ale myslím, že jedna z neviest si z toho urobila preteky. A necháva sa počuť, že jej deti už nebudú mať radi, pretože jej muža majú menej radi. Na základe témy vidím, že asi nie je jediná, ktorá žije vo svojom svete

Milá autorka, prosím, uvedom sa. Choď niekam na wellnes, s kamoškami na vínko a vypnú hlavu. Z mojej skúsenosti ti môžem povedať, že áno. S týmto štýlom ťa prestávajú mať svokrovci radi. Vidím to u nás. Sestra už tiež nemá chuť niekam volať "prvú" nevestu. A u nás to už aj s tým ich vzťahom vyzerá na rozpad, pretože žiť v neustálej negativite nechce žiaden pricetny človek.

A teraz k mojej dcére - otehotnela s prvým dieťaťom ako 36 ročná, druhé mala v 39 a obe deti sú zdravé, dcéra si to užíva. Ta veková hranica pôrodu sa posúva. A ako tu písali, nepraj švagrinej choré dieťa, aby si nebola prekvapená, ak sa to potom stane tebe "mladuche".

anonym_04bd9a
4. jan 2026

Ja som oznámila tehotenstvo s tretím dieťaťom a týždeň na to ho oznámila s prvým švagriná. Ako čo mala robiť?? Ísť na potrat?? Aby ma nezatienila? A áno aj ja som povedala, že môžme materskú tráviť spolu s deťmi.
Si trafená. Keď ste povedali, že chcete tretie, tak ona už musela byť tehotná. To sa mala s Tebou radiť o tom či môže mať dieťa?? Či náhodou nechceš Ty??
Inak oznamovať snaženie o dieťa je pre mňa úplne mimo. Milí rodičia, snažíme sa o tretie dieťa (trtkáme jak zajace 🤣🤣🤣)... Len aby ste vedeli. Zvýšený záujem o už narodené vnúčatá je vítaný 🤣🤣🤣.