Závistlivá svokra
Pikoska ku kavicke:😀Prerabame s manzelom byt, svokra nam neprispela ani eurom,ani to po nej nechcem!cez vikend som bola vyberat kuchynu v ikei a teraz pikoska tyzdna ci mesiaca.Manzel sa vcera vratil z cvicenia s rlrym,ze jeho mama,kt.ma 69 chce tiez novu kuchynu.Ale akym sposobom.Na stare umakartove jadro daju dole dvierka a len nove namontuju.Co vy na to zienky mile?
@kapurka270 a inak - až príde na dedičské konanie, tak už ti to tak cudzia žena nebude, že? to už bude manželova mamička, po ktorej tvoj manžel zdedí byt a aj tebe by mohlo čosi kvapnúť, ak bude taký láskavý...
a teda je mi ťa úprimne ľúto, že toto je pre teba pikoška mesiaca !! to ozaj musíš mať úbohý život...
@sissy27 ries svoje dedicstvo
@kapurka270 a načo ste jej teda prispievali na telku a net? Nechapem....zvlášť ak ma vyšší prijem ako vy.
@sardinka336 lebo zmluva bola na muzovo meno a svokra vyhlasila ze keby jej to platil do konca zivota tak ma byt za co vdacny.kazde dieta vdaci za zivot a za vela svojim rodicom.
@kapurka270 takze kazde dieta ma byt rodicom vdacne, ale tvoj muz nie?
@kapurka270 tak to je vydieranie, ale zase...kto vam to kazal mat na mužove meno? Proste nechcem to platit tak to neplatím...ani párom koní ma nikto nedonuti, vaša chyba...
Moj muz je vdacny ale svokra to zneuziva
@kapurka270 nic neboj, s troskou stastia coskoro otrci kopyta a uz nebudete musiet platit..... a aj byt s novymi kuchynskymi dvierkami vam ostane.....
kristova noho......
ved muz mohol zrusit net, vyprsi zmluva a hotovo.... na jaku marisku treba 70rocnej internet??? No ale co ja viem, mozno je jedna z tych modernych, chatuje a chodi na zoznamky, no.... to asi len moji rodicia su taki staromodni
kks to aby som si zacala priat nech je moj syn gay.... 😀
@obsadenemeno a este sa vyhrazala ze ked sa nam nepaci moze sa nam otoci ritou
@kapurka270 no a? stara zena, este toho nahovori, len si pockaj.... sak nech sa otoci, bude pokoj na tyzden..... kurna, ty z toho robis tyjater....sak nech si da nove dvierka, no a co???
Keby som mala teba za nevestu aj ja by som sa otocila 😀 druhym tu vypisujes ze sa maju starat o seba, hlavne ze ty to robis a vyskieras sa tu ze nejaka baba si chce prerobit svoju vlastnu kuchynu 😀
nechapem, preco Tebe vadi, ze si ide prerobit kuchynu? vsak ak ma vacsi prijem ako Ty s muzom asi si to bude platit sama? alebo nie?
tiež som riesila taketo kraviny, ked som mala 20 🙄 Ako starnem, tak je mi to jedno aj keby si svokra kupila vilu na Bahamach 😀 Aj nevesta musi dozriet, ziskat mudrost a menej byt zavistliva. Neboj, aj ty po 60tke budes menit linku.
@kapurka270 nie je to skôr tak, že nevesta závidí svokre
- vyšší príjem
- lepší, lacnejší nápad ako riešiť, vylepšiť kuchyňu 🙂
ako vážne: čo je ZLÉ na tom, že svokra si tiež vylepšuje svoju domácnosť??? to fakt teraz každý v okruhu xy kilometrov čo bude prerábať - bude v tvojom ponímaní závistlivcom??? len preto, že vy prerábate ako prví??? skutočne?
Moja svokra ma 78 rokiv a byva,s nami ,v lete jej ideme vymalovat kuchynu a spalnu a ide si kupit novu postel,pretoze svokor pred pil rokom zomrel,tak hz chce staru vyhodit,ide kupit novy koberec pred sviatkami si kupila novy trlevizor za200 € ,y jej platime skylink aj pevnu linku, do kuchybe si ide kupit novy koberec a novu sedacku.My si ideme prerobit "iba" spalnu,lebo tento rok si asi viac nemozene dovolit.Mam teda,svokre zavidiet,alebo jen nedopriat?V jeseni si kupila drahsi kabat,ako ja.Vies preco? Lebo konecne si nieco dopraje aj sama sebe,lebo po smrti svkjra zistila,ze peniaze ktore cely zivot setrila so svokrom a nic si nedopriali po smrti svojra sa za tymi peniazmi jedna,svagrina rozvadila skoro s celou rodinou a aj s vlastnou mamou,lrbo jej zavidela.Ja s mm svojre nezavidim,doprajrne jrj,lebo cely zivot drela ako kon,nic si nedporiala,mala tazky zivot,ale to je jedno,aj keby nevir co ,je to jej rozhodnutie a necv sj aspon takto kym je esre tu uzije zivot.A to iste doprajem aj monim rodicom.A Ty sa,zamysli sama nad sebou,ze kto je zavistlivy?Hanbim sa za,Teba,aka si Ty zavistiva a nevyzreta.Mam troch synov a mat tsku nevestu? Asi by som plakala.A je Vas takych viac bohuzial,nevazite si nic,iba by ste brali .Aj k svojim rodicom mas tsky meter?
@betunka39 ja svokre doprajem ale isto jej nezavidim,len niektore situacie,ked vidim,co robi,tak sa mi zastavuje rozum.
@kapurka270 prosím ťa uvedieš aspoň 1 konkrétnu situáciu kde ukázala svoju závisť??
@betunka39 a moji rodicis su uplny opak svokry,dali by mi modre z neba
@katarinamarkova nie
@kapurka270 takže ti žiadna nenapadá?
@kapurka270 nie je to skor naopak? Ty zavidis jej? 😉 stacila mi prva strana. No mam dost, ze toto je pikoska mesiaca 😀 no nie je, obycajna bezna vec. Asi by si si mala najst konicek na rodicovskej, aby si nepitvala kazdu malickost do nano castic
@kapurka270 ake situacie,napr? Lebo starsi ludia reaguju ibak ako mladi ,alebo ako my v strednom vekuAj moji ridicia reaguju inak ako pred rokmi,je to vrkom,treva si uvedomit,ze aj ja,raz budem stara a co ak aj ja budem taka? Bude,sa mi pacit postoj mojich deti?Ako vraveli moji starki- co vidis na druhom,cakaj na sebe.Ja,sa toho drzim.Lebo clovek nkdy nevie co bude a co ho caka.
nezabudni ze i ty raz budes stara..a ak sa nezmenis bues ta najhorsia nazavistlivejsia a hlavne najopustenejsia svokra na svete... si zly clovek .. zavidis ze ma vyssi plat.. ze mozno nerozmysla ako ty-ale uvedom si, ze o kolko je starsia ze je naucena inak zit kedysi bolo vsetko kvalitnejsie a naozaj stacilo vymenit dvierka.. btw kuchyna z ikei? to ako fakt ti ma zavidiet??? sa spamataj... hlavne svokra ti dala manzela vdaka ktoremu mas mozno i tu blbu kuchynu..vdaka kt mas i deti a nevim co vsetko lebo sama s tvojim pristupom by si zreejme nemala nic.... vaz si malickosti a prestan sa pozastavovat nad vecami,do kt nic nevies..ako sa vravi zi a nechaj zit...
Ja som tiez nevesta a co urobila svokra pre mojho muza sa len tak nevidi.tiez byva s nami v nasom dome na hypo a svoj velky 3 izbovy byt bez hypo predala a dala nam svoju celu polovicku plus aj po otcovy muz dostal a to ma este dalsich 3 synov.mi sme sice cely byt prerobili ale urobila to co slubila dala nam svoju polku za to ze ju doopatrujeme a ma krasnych 73rokov lubim ju viac ako svoju matku a z radostou a laskou sa o nu potom postaram aj s muzom aj s nasimi 4 detmi.
@kapurka270 aj moji rodicia su ini ako moji svokrovci,ale mam ich rovnakovrada.Hoc svokor uz tu nue ,je.Ceky zivit setrul,nedoprial si,az ojsledne rojy trocha vuac a vzdy chcel to uste,co sme si my kupili,aj ked mu to nebolo treba.Ah mojivrodicia by mi dali modre z neba,to asi jazdy rodic,ci? Ake mba si moj svokor tak oblubil,ze mu to vycitsli aj svagrine a dokonca aj svojre jedna vytkla,ze ma maju radsej ako vlastne deti.Ale ja som s nimi zila 25 rokiv denno denne,bola som s nimi viac ako ich dcery,ktore zavolali obcas a dva do roja prisli na narodky a viac ako mm kedze chodil na turnusy Boli aj tazje,casy,musrla som si na veka veci zvykbutale nikdy som im nezavidela,ze maju viac penazi ako my s mm.Ale dali mi veka,co sa tyka citov a naucika,som sa pri nich troezlivosti.Som im vdacna,za veka a ver,ze jeby tu este svojir bol boka by som rada a tesika by som sa s nim z novej telkyci novej sedackyTreba sa naucit so starsimi ledmi zit a vychadzat s nimi,aj jwd su nazory ine,existuje aj tolerancua.
Sorry pjse sa mi zle z mobilu.
@betunka39 mi sme chceli dom a tak sme sa svokry pytali ci chce ist s nami a tak sme aj spolu vyberali dom na nete.obhliadky sice uz len z muzom ale druhu sme uz zobrali a ked uz sme vybrali tak sme jej aj pekne povedali nech si vyberie izbu ktoru chce.tak ma hore jednu aj so satnikom tam mali komoru a kuchynu byvali majitelia a dole ma este jednu kde ma vsetky spomienky na byt to je pripravene ked nebude vladat po schodoch mame aj dole kupelku wc ktora sa prerobi na bezbarierovu sprchu aby sme ju mohli osprchovat ked bude nevladna.zatial ma spolunoclaznika najstarsieho syna.

@lienocka17 suhlasim s tebou