icon

Zažili ste niečo zvláštne so svokrou?

21. okt 2025

Bizar so svokrou
Caute, co take bizarne ste zazili so svokrou/ex svokrou? 😀

-Moja napriklad do 35r bozkavala mojho muza na usta a pritom sa divala na mna s usmevom.
-Alebo stiahla predkozku mojmu 2 rocnemu tak, ze mu vytvorila mega jazvu. Samozrejme bez mojho vedomia.

Inak, knihu by som mohlano nej napisat.

6mia6
21. okt 2025
@anna777115

@mici88 Ak má aj 40 alebo 50 rokov, tak vzdy je staršia od nevesty o jednu generaciu. Ja osobne, by som sa s tym kto by na mňa zdvihol ruku, nebavila nijakym sposob. Lebo, vrátit jej tu facku, je vlastne komunikovať s ňo, na rovnakej urovni.

@anna777115 lenže na niektoré osoby žiaľ platí len to zrkadlo. Zrovna tá rovnaká komunikácia. Tá žena, ktorá vrazila svokre už túto metódu pravdepodobne nikdy viac nepoužila.

anonym_5ce37c
21. okt 2025
@anna777115

@anonym_5ce37c Tak, ja som k svojmu presvedčeniu musela tiež dozrieť a vekom clovek prichádza na veĺa vecí. Slušná komunikacia by mala byť samozrejmosťou v každej generaci. Keď niekto nedokaze so mnou slusne komunikovat, tak nadstavujem hranice a keď sa to stava pravidlom, tak odchadzam zo vzťahu. Načo pestovať vzťah, ktory ma dáva dole, ako človeka.

@anna777115 😅😅 Preboha ty si teda riadne mimo a citanie s porozumenim ti tiez zjavne robi problemy 🙈 Pleties tu teraz hrusky s jablkami, ex svokru a ex muza. A neviem ci si dobre citala, z toho vztahu (aj so svokrou samozrejme) som velmi rychlo odisla, takze neviem o akom pestovani vztahu, co ma dava dole tu pises 😅. Prosim ta, uz na mna fakt nereaguj 😅

anonym_12c1f0
21. okt 2025
@anonym_fe5f38

zas jedna čo nevie vystáť svokru

@anonym_fe5f38 keby boli svokry normálne, tak by voči nim nevesty nemali averziu.

anna777115
21. okt 2025
@6mia6

@anna777115 lenže na niektoré osoby žiaľ platí len to zrkadlo. Zrovna tá rovnaká komunikácia. Tá žena, ktorá vrazila svokre už túto metódu pravdepodobne nikdy viac nepoužila.

@6mia6 Su ĺudia, ktorím móžeš nastavovat zrkadlo do nemoty. Zhodíš sa len sama a s nimi to ani netrkne. Este im spraviš radosť, že ťa dokázali zhodiť a vyprovokovat. Ale keď zostaneš kĺudna a nedás najavo svoje emocie a s chladnou hlavou odídeš preč, najlepšie z ich života, tak ver, že to im spósobí najäčšiu ujmu.

anonym_0a9014
21. okt 2025

@anonym_autor najväčší bizar asi je že moja svokra ktorá nesúhlasila s tým aby si ma môj muž zobral lebo som staršia ako on, so mnou asi dva roky neprehovorila ani slovo. A keď sme boli u nich a ona napríklad chcela vedieť či budem obedovať, opýtala sa môjho muža , nie mňa. Akoby som neexistovala. A keď sme jej povedali že sa vezmeme, začala plakať. Od nervov.

anonym_0a9014
Autor odpoveď zmazal
6mia6
21. okt 2025
@anna777115

@6mia6 Su ĺudia, ktorím móžeš nastavovat zrkadlo do nemoty. Zhodíš sa len sama a s nimi to ani netrkne. Este im spraviš radosť, že ťa dokázali zhodiť a vyprovokovat. Ale keď zostaneš kĺudna a nedás najavo svoje emocie a s chladnou hlavou odídeš preč, najlepšie z ich života, tak ver, že to im spósobí najäčšiu ujmu.

@anna777115 mam inu skusenost. Stretla som cloveka, ktory kym neokusil svoj recept nevedel kedy dost. Mohla som odchadzat v tichosti kolko som chcela.

vroni
21. okt 2025
@anna777115

@anna777115, lenže v takomto popisovanom prípade vôbec nejde o komunikáciu ako takú, tu ide o zastavenie fyzického útoku. Keď do teba niekto začne skákať slovne alebo útok naznačovať, je najrozumnejšie odísť. Ideálne ďaleko a navždy. Ale keď už naozaj zaútočil, máš už len možnosť sa chránit pasívne alebo aktívne. Úspešnejšia býva aktívna obrana, útočník nečaká, že sa mu tiež zopár ujde. To je čistá sebaobrana, nemá nič s výchovou a úctou, tie opustili miestnosť v okamihu, keď sa útočník rozhodol udrieť. Zrejme sa zhodneme na tom, že normalni ludia nikomu facku dávať nebudú. Tým ostatným sa človek väčšinou dokáže vyhnúť. Ale keď nie, tak tam snáď nebudem stát ako fackovaci panak.a čakať, kým sa agresorovi uľaví.

mandzula
21. okt 2025
@zuzinka888

@anonym_autor to ako prisla k vam na navstevu, idviedla ho do inej izby, stiahla mu gate a potom predkozku? Ak nie som "spokojna" so svokrou s jej spravanim k vnukovi- nenecham ho bez dozoru s nou. A bodka.

@zuzinka888 a take, ze vnuk tam bol na navsteve na prespavacku, prazdniny nic? Ci mama ma byt s dietatom 100 % casu a nikomu ho nedat?

anna777115
21. okt 2025
@vroni

@anna777115, lenže v takomto popisovanom prípade vôbec nejde o komunikáciu ako takú, tu ide o zastavenie fyzického útoku. Keď do teba niekto začne skákať slovne alebo útok naznačovať, je najrozumnejšie odísť. Ideálne ďaleko a navždy. Ale keď už naozaj zaútočil, máš už len možnosť sa chránit pasívne alebo aktívne. Úspešnejšia býva aktívna obrana, útočník nečaká, že sa mu tiež zopár ujde. To je čistá sebaobrana, nemá nič s výchovou a úctou, tie opustili miestnosť v okamihu, keď sa útočník rozhodol udrieť. Zrejme sa zhodneme na tom, že normalni ludia nikomu facku dávať nebudú. Tým ostatným sa človek väčšinou dokáže vyhnúť. Ale keď nie, tak tam snáď nebudem stát ako fackovaci panak.a čakať, kým sa agresorovi uľaví.

@vroni Keby to bola takato situacia že pride ku mne domou a zautoči fyzycky na mňa, tak volám policiu a podavam tresne oznamenie, za napadnutie, ale urcite jej to nebudem vracať, lebo to potom može vyzerať ako v osadach.

anna777115
21. okt 2025
@6mia6

@anna777115 mam inu skusenost. Stretla som cloveka, ktory kym neokusil svoj recept nevedel kedy dost. Mohla som odchadzat v tichosti kolko som chcela.

@6mia6 Ale tu nejde o vychovu toho cloveka, ale o zachovanie si svojej vlaststnej dostojnosti.Nestačí odisť len z miesnosti, treba odist natrvalo, zo zivota takeho človeka a nedovoliť mu mať dosah na mňa.

vroni
21. okt 2025
@anna777115

@vroni Keby to bola takato situacia že pride ku mne domou a zautoči fyzycky na mňa, tak volám policiu a podavam tresne oznamenie, za napadnutie, ale urcite jej to nebudem vracať, lebo to potom može vyzerať ako v osadach.

@anna777115, ja teoretizujem (našťastie), ale fakt si myslíš, že by si agresor dal pauzicku a počkal, kým zavoláš policajtov? Nemusíš útočníkovi rovno vrátiť, stačí ho odsotit (pokial to nie je o pol metra vyšší a o 50 kíl ťažší chlap, ten sa odsacuje dosť blbo) alebo na neho začneš kričať, ale na decentnu (slušnú a vychovanu) reakciu tam asi veľa priestoru nebude. Asi.

anonym_e828ec
Autor odpoveď zmazal
jamimo
21. okt 2025
@laskonka_lasky

A nenamyslas si to dajak?? Mne to nepride moc real,ze by svokra naschval bozkala synacika a upriamila pohlad pri tom na teba..

@laskonka_lasky nooo... nám ťahá na 50, a keď je možnosť, napr. pri gratulácii, vždy mu chce vylepiť pusu na ústa, áno predo mnou. On sa vždy s hnusom odtiahne. A napríklad ak sedíme za stolom, pijeme kávu, ona sa postaví za neho, hladká po ramene, alebo mu íska vlasy. A pri tomto postoji začne rozprávať tak, akokeby som tam ani nesedela. Nevadí, viem, že je sprostá ako bagandža 😉 Ešteže ju vidíme 2-3x v roku. Už aj reprodukovaný hovor od nej vie vždy prebiť dno a strop. Vždy!

anonym_5ce37c
21. okt 2025
@vroni

@anna777115, ja teoretizujem (našťastie), ale fakt si myslíš, že by si agresor dal pauzicku a počkal, kým zavoláš policajtov? Nemusíš útočníkovi rovno vrátiť, stačí ho odsotit (pokial to nie je o pol metra vyšší a o 50 kíl ťažší chlap, ten sa odsacuje dosť blbo) alebo na neho začneš kričať, ale na decentnu (slušnú a vychovanu) reakciu tam asi veľa priestoru nebude. Asi.

@vroni Zbytocna namaha, ona si proste ide svoje, ziaden argument nechape, zije zjavne v nejakej svojej podivnej realite 😅. Ano, v byte by som po tej facke nechala svoje par mesacne spiace dieta, teda este predtym prehladala penazenku, ci vobec mam nejake mince, obehla najblizsie panelaky a pohladala nejaku funkcnu telefonnu budku (mobily vtedy neexistovali a pevne linky tiez vsetci doma nemali, my teda nie), so svokrickou este neviem co by som urobila, ci by som jej povedala nech teda pocka, ze na nu idem zavolat policajtov alebo teda podakovala za facku a pekne ju poprosila ci by laskavo mohla odist, lebo potrebujem na nu podat trestne oznamenie a tak nechala to dieta same alebo vlastne by som ho este mohla zobudit, poobliekat a ist na potulky za telefonnou budkou s nim 😅. No a keby som sa teda uspesne dovolala na policiu, urcite by nejake trestne oznamenie za facku od svokry riesili 😅 Ktoru by som ani nemala ako dokazat, cize samozrejme by sa neudialo vobec nic, ani keby som nejaky dokaz mala...Toto bolo rychle a efektivne, nikdy viac si ku mne uz nic nedovolila, ani neviem, ci sme sa odvtedy este vobec stretli. A ruka mi vyletela uplne instiktivne, proste reflex, obrana.. No, ale nech si Anicka dalej zije v tej svojej pomylenej bublinke 😅

jamimo
21. okt 2025
@anonym_5ce37c

@anna777115 Vazne som rovnaka?? 😅 No nastastie je pre mna tvoj nazor uplne irelevantny 😅. Ako si ona mohla dovolit fyzicku zautocit na ineho cloveka?? Ja nie som fackovaci panak, mna nebude nikto otlkat! Ci akoze svokry maju nejake specialne pravomoci, ze oni mozu??? Ty sa kludne nechaj otlkat 😅. Ja sa teda nenecham 🤷‍♀️.

@anonym_5ce37c tak ja mám neskutočne hlúpu svokru, ale toto si neviem predstaviť. To z akého titulu ti dala facku?

jamimo
21. okt 2025
@anonym_eb0cbf

j anemam svokru ..ale zaujimala by ma tema svokra a manzel..cize vasa mama a manzel-lebo aj to by bolo dobre citanie-len maloktora napise nieco na vlastnu mamu-lepsie sa kyda na tu druhu ze ano

@anonym_eb0cbf môj chlap je spokojný so svokrou a so svokrom si rozumie lepšie ako s vlastným otcom 🤷‍♀️ A nie, netvrdím, že moji rodičia sú bez chyby. Aj im vieme povedať, keď treba.

anonym_5ce37c
21. okt 2025
@jamimo

@anonym_5ce37c tak ja mám neskutočne hlúpu svokru, ale toto si neviem predstaviť. To z akého titulu ti dala facku?

@jamimo Odpovedala som na to uz vyssie @vroni

jamimo
21. okt 2025
@mici88

@anonym_99262c ty budeš asi svokra keď sa tak moc zastávaš. By si sa čudovala aké sú niektoré harpie. Niekedy stačí nesúhlasiť so svokrou a už je najhoršia nevesta 👌🏼

@mici88 to som asi ja najhoršia nevesta😃
1. Ukradla som jej syna (ale to by povedala o každej)
2. Chudák hladuje pri mne (lebo sa zdravo stravujeme)
3. Už vidí len mňa a peniaze (áno financie boli vždy dôležité, nebudeme si tu klamať a nikde nedávajú zadarmo)
4. Veľa čítam, som akási premúdrelá (áno súhlasím veľa čítam, zaujímam sa, komunikujem, mám rada vzdelanosť, múdrosť a inteligenciu. Ja vyjadrím nesúhlas, som asertívna, pomenúvam veci tak ako sú. Nedržím hubu a krok, len preto, lebo sa to ževraj nepatrí. Bohužiaľ, ťažko vysvetliť komunistickej ježibabe s mastným hniezdom na hlave a smradľavou protézou v rozklade, ktorá chodí na R. F. majálesy
5. Neporodila som mu dieťa (nemôže uveriť, že môj chlap tu nechce po sebe zanechať genofond, nie nechce a nehľadá inú, ktorá by mu porodila potomka)
6. Keď som vážne ochorela, on mal ísť na dovolenku do Ázie, ktorú zrušil- ja v havarijnom stave, predo mnou povedala- Nooo ale mal by si ísť, kým je ONA ešte ako tak a dokáže byť sama doma, lebo keď už bude na posteli, už nepôjdeš 🤦
Tých bodov by bolo aj 500 za tie roky 😉 Som rada, že ju nevidím.

jamimo
21. okt 2025
@anonym_5ce37c

@vroni 😂 Fakt nepamatam co za tym bolo, ona prisla do nasho bytu, bola som doma sama s dietatom a len vosla do obyvacky a vrazila mi facku. Ale matne si spominam, ze to nejako suviselo s ich podarenym syncekom, ktoreho som sa uz planovala zbavit. Ako tazko fyzicky tyrana zena, ale to ona samozrejme nevedela. Boli radi, ze sa ho zbavili oni a teraz hrozilo, ze ho dostanu naspat. Ale mne islo o zivot, takze som mu nechala nas "podnikovy" byt, ktory nam vybavil Moj otec a utiekla som ja k rodicom a ani som sa s nim nesudila (keby ano, ten byt by som dostala ja, vtedy to takto fungovalo), ale kedze som sa ho strasne bala, nechcela som s nim mat absolutne nic spolocne. Vyzivne samozrejme neplatil, o dieta nemal zaujem (ale to bolo len dobre), byt prechlastal, skoncil niekde medzi "spoluobcanmi" a nedavno ako 55 rocny zomrel.

@anonym_5ce37c opica jedna, čo si si to vôbec dovolila rozísť sa z jej synom??? Hmm, nevesta jedna drzá 👆 (samozrejme irónia)

anonym_5ce37c
21. okt 2025
@jamimo

@anonym_5ce37c opica jedna, čo si si to vôbec dovolila rozísť sa z jej synom??? Hmm, nevesta jedna drzá 👆 (samozrejme irónia)

@jamimo 😅😅

anonym_5ce37c
21. okt 2025
@jamimo

@mici88 to som asi ja najhoršia nevesta😃
1. Ukradla som jej syna (ale to by povedala o každej)
2. Chudák hladuje pri mne (lebo sa zdravo stravujeme)
3. Už vidí len mňa a peniaze (áno financie boli vždy dôležité, nebudeme si tu klamať a nikde nedávajú zadarmo)
4. Veľa čítam, som akási premúdrelá (áno súhlasím veľa čítam, zaujímam sa, komunikujem, mám rada vzdelanosť, múdrosť a inteligenciu. Ja vyjadrím nesúhlas, som asertívna, pomenúvam veci tak ako sú. Nedržím hubu a krok, len preto, lebo sa to ževraj nepatrí. Bohužiaľ, ťažko vysvetliť komunistickej ježibabe s mastným hniezdom na hlave a smradľavou protézou v rozklade, ktorá chodí na R. F. majálesy
5. Neporodila som mu dieťa (nemôže uveriť, že môj chlap tu nechce po sebe zanechať genofond, nie nechce a nehľadá inú, ktorá by mu porodila potomka)
6. Keď som vážne ochorela, on mal ísť na dovolenku do Ázie, ktorú zrušil- ja v havarijnom stave, predo mnou povedala- Nooo ale mal by si ísť, kým je ONA ešte ako tak a dokáže byť sama doma, lebo keď už bude na posteli, už nepôjdeš 🤦
Tých bodov by bolo aj 500 za tie roky 😉 Som rada, že ju nevidím.

@jamimo No vidis to? Ty si jej syna ukradla, nedobre. Ja som jej ho chcela vratit, nedobre 😅. Nevyhovies tym svokram 😂.

jamimo
21. okt 2025
@anonym_5ce37c

@anna777115 A co ze je o generaciu starsia?? Tym ma ako clovek vacsiu hodnotu?? A ten mladsi clovek mensiu?? A mozme sme sa k nemu teda spravat ako k handre?? A mladsi ma drzat hubu a krok a nechat sa napriklad fackovat, lebo je mladsi? Strasne pomylene myslenie mas 🙈😅.

@anonym_5ce37c áno, tak sa to traduje = Čože ty vieš o živote!
Úcta k starším!
Sopliak zasraný! Naučím ťa po kostole hvízdať!
Nie, nie, to že má niekto šediny a 70 na krku, automaticky neznamená, že má pravdu. Vážim si človeka za to aký je, nie preto koľko má rokov 🤷‍♀️ A už vôbec nie keď to direktívne vyžaduje tak ako to bolo kedysi v móde. To bol vynútený "pseudorešpekt" alebo skôr príkaz držať hubu a krok 🙄 Dodnes to nepochopili.

anonym_5ce37c
21. okt 2025
@jamimo

@anonym_5ce37c áno, tak sa to traduje = Čože ty vieš o živote!
Úcta k starším!
Sopliak zasraný! Naučím ťa po kostole hvízdať!
Nie, nie, to že má niekto šediny a 70 na krku, automaticky neznamená, že má pravdu. Vážim si človeka za to aký je, nie preto koľko má rokov 🤷‍♀️ A už vôbec nie keď to direktívne vyžaduje tak ako to bolo kedysi v móde. To bol vynútený "pseudorešpekt" alebo skôr príkaz držať hubu a krok 🙄 Dodnes to nepochopili.

@jamimo Presne tak.. Ukazkovy priklad tato Anicka 😅

jamimo
21. okt 2025
@anonym_0a9014

@anonym_autor najväčší bizar asi je že moja svokra ktorá nesúhlasila s tým aby si ma môj muž zobral lebo som staršia ako on, so mnou asi dva roky neprehovorila ani slovo. A keď sme boli u nich a ona napríklad chcela vedieť či budem obedovať, opýtala sa môjho muža , nie mňa. Akoby som neexistovala. A keď sme jej povedali že sa vezmeme, začala plakať. Od nervov.

@anonym_0a9014 moja svokra sa rozplakala, keď som dostala na okrúhliny väčší, hodnotnejší dar. Taká scéna ako z SND, že jej taký dar nikdy nekúpil. Čo je blbosť, lebo vždy dostala čo chcela. Vtedy jej riadne vyčistil žalúdok. Ja s kľudom angličana- plačete na nesprávnom hrobe, máte manžela, ktorého ste celý život ponižovala, takže bohužiaľ, vy sa takého daru asi od manžela nedočkáte 🤷‍♀️

vroni
22. okt 2025

Ste ma tu po ranu rozosmiali, dievčence, ďakujem 😍
Ono, niekedy je tá bizar svokra ešte ta lepšia varianta. U nás úlohu svokry zdarne supluje (resp. suplovala) moja mama. A tiež mi dlho trvalo vymotať sa zo siete "to sa patrí". Aj keď teda k fackám sme sa (našťastie) neprepracovali.

zuzinka888
22. okt 2025
@mandzula

@zuzinka888 a take, ze vnuk tam bol na navsteve na prespavacku, prazdniny nic? Ci mama ma byt s dietatom 100 % casu a nikomu ho nedat?

@mandzula svoje dieta zverim do starostlivosti iba tomu s kym mam zhodu v stravocacich nazoroch a vyzivovacich nazoroch, a vychovnych nazoroch. Jednoducho ked viem ze niekto par na zadok berie ako normalnu a potrebnu vec- nedam mu strazit dieta. Ak niekto je schopny dat dietatu xy sladkosti iba preto ze su pekne chutne a v "cute" obaloch - nenecham deti tak dlho aby tam jedli. Existuje xy ludi, priatelov a znamych, kde si matka moze vytborit komunitu a priatelstva na prespavanie s rovnakymi nazormi.Moje deti chodia na oslavu, prespavacku hocikam- a nikde im" nestrhavaju predkozku" .......

mandzula
22. okt 2025
@zuzinka888

@mandzula svoje dieta zverim do starostlivosti iba tomu s kym mam zhodu v stravocacich nazoroch a vyzivovacich nazoroch, a vychovnych nazoroch. Jednoducho ked viem ze niekto par na zadok berie ako normalnu a potrebnu vec- nedam mu strazit dieta. Ak niekto je schopny dat dietatu xy sladkosti iba preto ze su pekne chutne a v "cute" obaloch - nenecham deti tak dlho aby tam jedli. Existuje xy ludi, priatelov a znamych, kde si matka moze vytborit komunitu a priatelstva na prespavanie s rovnakymi nazormi.Moje deti chodia na oslavu, prespavacku hocikam- a nikde im" nestrhavaju predkozku" .......

@zuzinka888 A toto si sa kde dočítala, kde toto autorka rieši, že jej svokra to takto robí? Si si teraz vymyslela vlastný príbeh a na ňom staviaš svoju argumentáciu.

zuzinka888
22. okt 2025
@mandzula

@zuzinka888 A toto si sa kde dočítala, kde toto autorka rieši, že jej svokra to takto robí? Si si teraz vymyslela vlastný príbeh a na ňom staviaš svoju argumentáciu.

@mandzula ved v uvodnom prispevku autorka pise - ze svokra jej dietatu nasilne stiahla predkozku- bez jej suhlasu- co presne som si ja vymyslela? Ked to autorka pise-

mandzula
22. okt 2025
@zuzinka888

@mandzula ved v uvodnom prispevku autorka pise - ze svokra jej dietatu nasilne stiahla predkozku- bez jej suhlasu- co presne som si ja vymyslela? Ked to autorka pise-

@zuzinka888 Toto všetko si si vymyslela: svoje dieta zverim do starostlivosti iba tomu s kym mam zhodu v stravocacich nazoroch a vyzivovacich nazoroch, a vychovnych nazoroch. Jednoducho ked viem ze niekto par na zadok berie ako normalnu a potrebnu vec- nedam mu strazit dieta. Ak niekto je schopny dat dietatu xy sladkosti iba preto ze su pekne chutne a v "cute" obaloch - nenecham deti tak dlho aby tam jedli. Existuje xy ludi, priatelov a znamych, kde si matka moze vytborit komunitu a priatelstva na prespavanie s rovnakymi nazormi.
Autorka nikde nepíše, že toto jej svokra robí, čiže netuším, kde si vzala, že na základe tohto k nej nemá dať vnúča, aby mu nestiahla predkožku. Proste si si vymyslela vlastnú argumentáciu, prečo autorka nemala dať svokre vnúča.