Zažili ste ohováranie od rodinného príslušníka?
Poznate niekoho takeho alebo sa vam stalo ze vas niekto ohovaral z rodiny? Ponuknete sa napr ze s niecim pomozete, dotycny povie ze nepotrebuje pomoc a nakoniec vas "ohovori" ze nechcete pomôct a ze vsetko musi robit sam?
a máš ho rada? záleží ti na ňom?
@popcorn2myska ide o rodinneho prislusnika takze ano. Mna trapi to ze vsade ptm rozprava ako jej nikto nepomoze ze vsetko musi sam a pritom to nie je pravda.
Mám takú budúcu svokru. Už som sa nad tým prestala pozastavovať. V rodine sa vie, akú má povahu a aký ma typ komunikácia, čo u nej znamená za chrbtom ohovárať každého, aj toho kto sa snaží pomôcť. Ľuďom nie vžd yvyhovieš, prestala som sa už snažiť a neriešim to. Ľudia, ktorí ťa majú radi si takého reči nebudú brať k srdcu a nebudú im veriť.
Ja mám rodičov a brata, s tými vychádzam. Ale so zvyškom rodiny sa vidím len dvakrát do roka, raz v lete a raz na Vianoce. Inak si ani len nenapíšeme (s výnimkou menín a narodiek), aj keď sme väčšinou všetci v jednom meste. V detstve sme sa stále stretávali. Teraz celé zle a lepšie už nebude.
a naozaj musí všetko sám? je ozaj na všetko sám? lebo možno len chce byť s tebou, chce OD TEBA pomôcť..a možno je len ufrflany,takže všade sa vždy len sťažuje..
a naozaj musí všetko sám? je ozaj na všetko sám? lebo možno len chce byť s tebou, chce OD TEBA pomôcť..a možno je len ufrflany,takže všade sa vždy len sťažuje..
@popcorn2myska praveze nemusi vsetko sam. Vsade rozprava ako musi vsetko sam pritom to pravda neni. A ked napr upracem ako sa hovori "sezonne" tak zahlasi ze to urcite je iba nahadzane niekde 😒 alebo nieco spravi ze napr nieco spadne a rozbije sa tak povie ze povedz ze to ty, ze to ty si rozbila. 🫣
skor je to ufrflanec..urob , pomoz a nechaj ho žiť..a obhajuj sa..ved si pomohla..a ži s kludným svedomým
skor je to ufrflanec..urob , pomoz a nechaj ho žiť..a obhajuj sa..ved si pomohla..a ži s kludným svedomým
@popcorn2myska ved toto ze ma to akoby zoziera. Vies od mala ma ucili byt ticho. Aj trz a to som cesrtvo dospela tak napr ideme do obchodu a poviem nieco ze napr v letaku nieco bolo a nemaju to samozrejme ako skroo vzdy ved vieme ako to je s dodanim tovaru tak povie "TICHO BUĎ" 🫣 alebo bolo aj take pamatam si z detstva ze mi bolo povedane ze, citujem: "este take nebolo aby mi 💩 rozkazoval." A to si pamatam doteraz. Uz som rozmyslala ze pojdem ku psychologovi lebo zacinam mat pocit ze nieco so mnou neni v poriadku". Ale hanbim a tiez citim ze to neni dovod.
Chaoticky píšeš. Ty sa v obchode stazujes, že niečo nemajú a mama ti povie že máš byť ticho? Hovoríš, že si dospelá - 20+? Bývalá s rodičmi?
Chaoticky píšeš. Ty sa v obchode stazujes, že niečo nemajú a mama ti povie že máš byť ticho? Hovoríš, že si dospelá - 20+? Bývalá s rodičmi?
@janagem nehovorim ze sa stazujem nahlas ze vrieskam alebo nieco. Ale nedavno nieco nemali co bolo v letaku a pytala sa mama predavacky a ona ze nemaju atd a ja hovorim ze ako stale v letaku je a v predajni nie a ona ŠAK TICHO BUĎ. Som jej povedala ze sak len hovorim 😒 alebo sa daco pytaju MNA a za mna odpoveda a tak je to od detstva VSETKO za mna chce vybavovat a ptm pocuvam ze vsetko je na nej a ze nic neviem vybavit a ked vybavim alebo nieco spravim BEZ nej tak sa stazuje ze jej nikdy nic nepoviem
Ok takže mi príde, že si čerstvo dospelá. Možno mama nechce riešiť tieto veci pred predavackou - ja tiež nemám rada, keď vezmem moju mamu na nákup a začne pred predavckami hucat, že niečo bolo v letáku a nemju to. Áno je to ako stále. Ale nie je to ich vína, tak prečo o oni chudinky majú počúvať? Tak lekárov atď si už vybavujes sama, však? Nabudúce jej len dopredu vediet - potrebujem vybaviť to a to idem tam vtedy a vtedy. Sama, sadni na bus a choď.
je to tvoja mama? Ak ano, poznas ju, pozna ju cela rodina. Myslism si, ze uz je najvyssi cas si to prestat pripustat a nenechat si skakat po hlave. Povie Bud ticho! Nie nebudem, Dopoviem co som zacala, som dospela, nie male decko. Povie: Povedz, ze ty si rozbila. Nie, nepoviem, ty si rozbila Si dost stara na to aby si sa vyhovaraa ako male decko.
Ale je moznost, ze uz dementie a zdetinstieva, v tom pripade si to nepripustaj uz vobec. Sprav co chces a co musis a tym to pre teba konci.
Ok takže mi príde, že si čerstvo dospelá. Možno mama nechce riešiť tieto veci pred predavackou - ja tiež nemám rada, keď vezmem moju mamu na nákup a začne pred predavckami hucat, že niečo bolo v letáku a nemju to. Áno je to ako stále. Ale nie je to ich vína, tak prečo o oni chudinky majú počúvať? Tak lekárov atď si už vybavujes sama, však? Nabudúce jej len dopredu vediet - potrebujem vybaviť to a to idem tam vtedy a vtedy. Sama, sadni na bus a choď.
@janagem ja som to nepovedala nahlas a predavacka pri nas uz nebola. Nehulakala som ani nic 😉 jasne ze sama vybavujem alebo napr idem si umyt topanky, no teda vyšúchať do "starej" vane kde sa nekupeme. Pripravim si vsetko len odskocim este po nieco a uz uteka umyt jej hovorim ze ja si spravim sama ale ona ani obraz ani zvuk. To iste daco mi nejde na prvykrat alebo to robim inak a uz mi to berie z ruk 🙄
tak aspon si konkretna..ale ja by som toto netrpela..ako píše hore niekto,najdi si robotu dááleko a bývaj tam a domov chodievaj tak na Vianoce/Velku noc..
Ale chápem ťa, máš len 20r, bojiíš sa možno osamostaniť sa..
Ale toto nieje ufrflany človek, však ti ničí sebavedomie, lasku k sebe, psychiku....lebo si to može dovolovať.Nie NEpapuluj ale osamostatni sa .Ži si svoje, se**r na nich...
je to tvoja mama? Ak ano, poznas ju, pozna ju cela rodina. Myslism si, ze uz je najvyssi cas si to prestat pripustat a nenechat si skakat po hlave. Povie Bud ticho! Nie nebudem, Dopoviem co som zacala, som dospela, nie male decko. Povie: Povedz, ze ty si rozbila. Nie, nepoviem, ty si rozbila Si dost stara na to aby si sa vyhovaraa ako male decko.
Ale je moznost, ze uz dementie a zdetinstieva, v tom pripade si to nepripustaj uz vobec. Sprav co chces a co musis a tym to pre teba konci.
@viestta vies mne az trz co som dospela dochadza kolko toho si pamatam ked som bola dieta. Napr skola mi nesla, vobec sa nezaujimala ako v skole ze co nove stacilo povedat ze vsetko ok a tym to koncilo. Samozrejme vtedy este Edupage nebol takze sa dozvedela o tom ako to je so mnou az na vysvecku a tyzden sa so mnou nerozpravala kvoli tomu ze som mala 4ky na vysvecku. Jasne bola to aj moja vina, moja lenivost. Ked som sa snazila nieco povedat, argumentovat tak mi bolo povedane ze to kde sme aby jej 💩 rozkazovalo. Ja to beriem, starsia generacia inak to riesili ale ja si zacinam uvedomovat niektore veci 😬 zacinam si nejako uvedomovat ze potrebujem pozornost, nvm sa niekedy zmierit s tym ze je niekto lepsi na jednej strane, no na druhej strane chcem cloveku dopriat. Ziarlim na to ked sa niekto rozprava s niekym a mna si nevsima a NECHCEM taka byt 😔 v skole som nemala kamaratov teda okrem par ludi a na SŠ som kazdemu bola dobra iba ked nieco potrebovali 😔 tolko veci si uvedomujem 😔
@viestta problem je aj to ze v robote som uplne ina a nikto nevie ako sa citim 🫣
Ano poznam.
Môj otec, napríklad nechcel aby mu mama išla pomôcť do záhrady na chatu a tam sa sťažoval svojej sestre a v krčme že mu nepomôže a doma jej to vyčítal, ale vyslovene nechcel aby s ním išla (lebo potom by sa na ňu nemohol sťažovať)
Treba pracovat na tom aby si sa osamostatnila a hlavne nasla sebavedomie, pretoze potom ta budu cely zivot "deptat" podobni ldia. Ak nevies sama, zacni to riesit s psychologom. Mas zivot pred sebou, tak snaz sa ho aby si ho len nepretrpela vecne ubijana toxickymi ludmi ako je tvoja mama.
Ahoj,velmi ma mrzi ako si to mala/mas😔 Moj nazor je taky, ze tvoja matka je totalny general, ktory nepripusti, ze niekto moze mat lepsi nazor ako ona, ktora nedopusti, aby sa niekto previnil co i len najmensou chybickou...ide si len neempaticky svoje😐Jasne, ze mas stavy menejcennosti a ze aj ziarlis, taktiez,ze sa snazis ziskavat pozornost...niekde sa jej spravanie od tvojho detstva muselo odrazit a ver, ze poznacilo by to kazdeho. Citam,ze pracu mas, to je velmi dobre, pretoze je to zaklad, aby si sama pre seba spravila 2 kroky: 1. odstahovat sa z rodicovskeho byvania-kludne pre zaciatok na ubytovnu alebo do zdielaneho byvania, prip. ak ti to financie dovolia tak kludne aj keby do prenajmu do gazonky a 2. kedze mas značné traumy z detstva a trvaju az doteraz, tak vyhladaj terapeutku alebo psychologicku, ktora ti velmi v tomto pomoze to prekonat ako si zacat vazit samu seba, dovedie ta postupne k tomu, aby si si zacala uvedomovat svoju sebauctu, tym padom sa ti zvysi sebavedomie a uvidis ako sa ti zlepsi pohlad na svet♥️ Je to pre teba dolezite do buducna aj z hladiska partnerkych vztahov, pretoze tym co zial v sebe nosis mozes ako sa povie udusit aj dobreho a trpezliveho chlapa.Neskaz si buducnost, este si mladucka a da sa s tym este vela urobit...sprav tuto laskavost pre seba a tvoj vlastny zivot sa ti za to odvdaci🤗🤗🤗 Vela sil a drzim palceky🍀
Ahoj,velmi ma mrzi ako si to mala/mas😔 Moj nazor je taky, ze tvoja matka je totalny general, ktory nepripusti, ze niekto moze mat lepsi nazor ako ona, ktora nedopusti, aby sa niekto previnil co i len najmensou chybickou...ide si len neempaticky svoje😐Jasne, ze mas stavy menejcennosti a ze aj ziarlis, taktiez,ze sa snazis ziskavat pozornost...niekde sa jej spravanie od tvojho detstva muselo odrazit a ver, ze poznacilo by to kazdeho. Citam,ze pracu mas, to je velmi dobre, pretoze je to zaklad, aby si sama pre seba spravila 2 kroky: 1. odstahovat sa z rodicovskeho byvania-kludne pre zaciatok na ubytovnu alebo do zdielaneho byvania, prip. ak ti to financie dovolia tak kludne aj keby do prenajmu do gazonky a 2. kedze mas značné traumy z detstva a trvaju az doteraz, tak vyhladaj terapeutku alebo psychologicku, ktora ti velmi v tomto pomoze to prekonat ako si zacat vazit samu seba, dovedie ta postupne k tomu, aby si si zacala uvedomovat svoju sebauctu, tym padom sa ti zvysi sebavedomie a uvidis ako sa ti zlepsi pohlad na svet♥️ Je to pre teba dolezite do buducna aj z hladiska partnerkych vztahov, pretoze tym co zial v sebe nosis mozes ako sa povie udusit aj dobreho a trpezliveho chlapa.Neskaz si buducnost, este si mladucka a da sa s tym este vela urobit...sprav tuto laskavost pre seba a tvoj vlastny zivot sa ti za to odvdaci🤗🤗🤗 Vela sil a drzim palceky🍀
@motylik2559 rozmyslala som nad psychologom veru.
Ironia je ze na povrchu to vyzera ze je vsetko ok vlastne jasne ze mama vsetko robi a my sme lemry
@motylik2559 rozmyslala som nad psychologom veru.
Ironia je ze na povrchu to vyzera ze je vsetko ok vlastne jasne ze mama vsetko robi a my sme lemry
@autor Nezalezi na tom, co a ako vyzera na povrchu. Dolezite je, ze ty si uvedomujes,ze co sa deje a ze sa kvoli tomu citis zle. Nenechaj po sebe dupat, len za to,ze je to tvoja mama. Ani rodina nema pravo sa takto k tebe chovat. Naozaj sprav tie 2 veci pre seba este kym si mladucka a uvidis ako sa ti potom zmeni pohlad na zivot ako taky. Mozes mat este krasny zivot, len treba chciet pre seba nieco spravit, neotalaj s tym. Mozno v to teraz este neveris lebo si cely zivot tak zila, ale uz len to,ze si sem napisala, ze si opisala situaciu aka je tvrdi o tom,ze v tvojom vnutri sa to buri ze takto zit nechces a verim, ze si silna natolko, aby si to dokazala dotiahnut do lepsieho konca♥️
A hovori to komu? Rodine? Kamaratom? Cudzim ludom?
Naozaj ti zalezi na nazore inych ludi?
A hovori to komu? Rodine? Kamaratom? Cudzim ludom?
Naozaj ti zalezi na nazore inych ludi?
@taktotedanie hovori to v obchode atď.
Poznate ludi v onchode?

a máš ho rada? záleží ti na ňom?