Zážitky so svokričkami
Ahojte podeľte sa so zážitkami s vašími svokričkami aby som vedela či už mne hrabe alebo to máte tak aj vy 😀.
Veci typu: Navaríte manžel vás poprosí či by ste mu naložili a ona nenápadne iniciatvívna mu povie nech si vezme (napr. faširku čo robila). Alebo navaríte aj pre dieťa ( samozrejme) a ona povie aby ste mu dali opäť čo varila ona 😅. Idete ho kŕmiť a ona naň volá aby mu dala to čo je ona. Vytiahnete z chladničky jogurt a ona dostane skvelý nápad že mu máte dať ovocie ale vy jej oznámite že už máte vytiahnutý jogurt a ona zahlási a čo stane sa mu niečo keď ho dáš do chladničky? 😂
Aj keď bola raz somnou u lekárky keď sa narodil malý a klamala potom manžela že doktorka povedala že by nemal toľko spať mali by sme ho budiť ako keby som ja nepočula čo jej na to dr. povedala keď som tam bola 😂 ( malý spával dlho a ona stále keď prišla vravela aby sme ho toľko nenechali spať až ho budíme)
Je toho ešte veľa….
Človek by to bral aj tak že si to neuvedomí ale je toho až príliš veľa na to aby to nebolo už schválne 😀 ( podotýkam nie je dôchodkyňa takže senilita to tiež nebude😀)
ja si svoju svokru velmi vazim za to aky je dobry clovek a ako nam pomaha s malym, ked to potrebujeme, takze neriesim malichernosti, co za mna veci, ktore si spomenula su 🤷♀️ niektore veci skratka treba filtrovat, robi ich aj moja mama a robi ich aj svokra, ine uz nebudu - upozornenia ako ho ne/mam obliect, co by mal a nemal, usmejem sa a urobim si po svojom, pripadne podakujem za nazor a poviem, ze nasa pediatricka si mysli ine, chapem, ze zo vie vytocit aj mna to obcas irituje ale za mna su to hluposti, ak by nerespektovala nejake seriozne veci, moj muz by zakrocil ale inak...
No, tvoju svokru musi dat do laty tvoj muz, inak ta caka tazky zivot. A ak to on nevie, ucta-neucta - odtial potial. Ak je ona dlhodobo neuctiva, nevidim dovod prejavovat takej osobe uctu a respekt.
Myslela som, že bývate v jej dome. Ale keď som si prečítala, že ste dom kupovali spoločne, tak ma skoro prekotilo. To prečo ste toto spravili?! Najväčšia blbosť! 🤦🏻♀️
No, čo už teraz poradiť? Keď svokra tak rada varí a každému vnucuje svoje jedlá, tak využi aspoň to a nevar aj ty.
Zožeňte si vlastne bývanie a je po probléme
Moja svokra býva vo veľkom dome so svojou svokrou a s mužom, stále hovorí, že ak ostane sama príde k nám do letnej kuchynky bývať, a ja stále poviem no určite, môžete si kúpiť menší dom, alebo ísť bývať do bytu. Na toto treba pripravovať svokru už niekoľko rokov dopredu 😀 hocičo len nie bývanie so svokrou 🙂 keďže ste to pototo, tak už len tvoj muž tomu musí dať poriadky, hranice, pravidlá a stále dookola vysvetľovať to isté (ostnaté drôty a míny nepomáhajú 😅 )
Nemam asi ziadny taky extremny zazitok, ktory by stal za zmienku, ale keby mi ma do vsetkeho skakat a kibicovat, tak asi by som uvazovala len nad jednym - odist co najdalej :D Nedala by som rozhodne spoluzitie pod jednou strechou. Rozumieme si, vsetko ok, ale byvat spolu, to je nocna mora.
@lenka567899 To sa ľahko povie. Ale oni nebývajú u nej. Brali hypotéku a kúpili ten dom spolu so svokrou. ☹️
Bolo by zaujímavé prečítať si aj zážitky svokier s nevestičkami. Ale predpokladám, že príspevkov by bolo oveľa menej a nie preto, že všetky nevesty sú ideálne, ale svokry nepotrebujú riešiť každú banalitu v rodine anonymne na MK.
A prečo sa nedohodnete kto bude kedy variť? Načo varíte obidve a potom sa pomaly pretekate, čo ktorá ponúkne?
Urobte si zoznam na týden a plán, čo sa.bude kedy variť a čo bude kto variť, ušetríte čas, peniaze a aj nervy.
Ono tie staršie generácie ako keby mali v sebe, že nám "deťom" musia " pomáhať". A to sa nezmení ani keď budeš pred 50.tkou.
Ja som rodila po 40.tke a keď mi moja mama začala "ukazovať" ako mu mám utrieť slaninky, tak jej vravím: (obe sme zdravotné sestry) mami preboha, veď to robím už vyše 20 rokov aj v práci 🤣🤣🤣. Ale ona jednoducho nejako automaticky, ako keby zaúčala nejakú 16 ročnú.
Alebo svokra kontrolovala, či som dosť naobliekala deti. Sa len uškrniem a idem ďalej. Ale nežijeme spolu, lebo to by nedopadlo dobre, delí nás 1200 km.
no tak ja teda mozem byt len vdacna za to, aku svokru mam 🙂 to asi nema kazdy podla toho, co tak citam a pocuvam. fakt mam asi stastie by som povedala 🙂 som rada, ze si rozumieme.
Prepáč, je to v niektorých prípadoch naozaj zložité, hlavne keď sú konfliktné povahy, alebo nedostatok citu, ale práve zo svojho okolia vidím a počujem ako sa niektoré ženy vyjadrujú o svokrách a väčšinou fakt pre banality. Väčšina tých žien vychovala svojich synov najlepšie ako vedela a práve vy mladé ženy s nimi žijete, tak trochu tolerancie a zakusnútia do jazyka by vzťahom neuškodilo.
Ja toho mam nemám ani čas toľko napísať, ale to už bol extrém keď som tam bývala a aj neskor, ničila ma,,,,, ale keď mi tiež mala spavala a dovalili sa všetci tak bolo sak ju zobuď,reku určite nie neohlasene sa dovalia a ešte to dirigovat budu,,, raz neohlasene a poučili sa
A v nedelu na tv doma ste sledovali- Vrazedna svokra?? Kuknite.= mam svokru v ramci normy.😅
A koľko takto spolu bývate? A kedy bude ta jej časť domu urobená? Budete nad sebou, vedľa seba...tu je ťažko radiť co robiť, lebo lepšie to zial nebude. Len horšie.
Ak by sa.to nezmenilo do 5 rokov, predám dom a kupujeme oddelené. A treba jej to povedať tak, aby to považovala ako hotovú vec a nie ako iba vyhrážanie sa.
kuknite aj so svokrou mozno :DDD (no naskor ty sama, kto vie ake inspiracie by tam nasla:DD)
Kym sa to preraba… urcite nech ma svoje-kupelnu. Kuchynu. Spajzu.
Toto ze byvate pod jednou strechou-ze ste si na blizku. Kedy treba vtedy si navzajom pomozete.
Ale inac…
Ano ucta voci svokre. Ale nemoze to od teba chciet kam ona nema v ucte teba. Potom to nebude fungovat. Ci sa ofuci? Aj 10x. A?

Asi to ako sme sa pred synom hrali na sliepky v kurniku, kotkodakali a strasne sa smiali, skoro sme spadli na zem od smiechu a do toho dosiel muz, ze ci nam nehrabe 😂😂😂 to uz bol cisty zachvat smiechu a radsej odisiel na zahradu medzi normalne bytosti 😂😂😂 To je tak, ked mas sibnutu mamku a druhu taku si vezmes 😉 Inak moja svokra je seriozna vedkyna, len sa nesmie dostat do kontaktu so mnou 😀