icon

Zdieľanie polohy s dospelým dieťaťom

5. júl 2025

Ahojte,
Je to problém alebo choré alebo nejaké patologické ak rodič zdieľa polohu cez mobil s 19ročným synom? Rok má VP, priateľku pol roka za ktorou dochádza 50km každý týždeň, vyberú sa aj na výlety kľudne aj 250km. Auto nie je ktovie čo- 15ročné.
Bolo mi vytknuté že ako matka sa už nemám čo starať kde chlapec je, aj keď teda býva u mňa, starám sa o neho, periem mu, varím, aj prispievam keď potrebuje nejaké peniaze, alebo čokolvek.
Vytkol mi to jeho otec, sme rozvedení, vraj je dospelý a mňa do toho nič nie je kde a s kym sa chlapec pohybuje. V podstate áno ale zase na druhej strane je to také zlé keď ako matka chcem vedieť či moje dieťa dorazilo v poriadku do cieľa? Inak sa nestarám, nevyvolávam prehnane, snažím sa v rámci možností nemontovať sa mu do života.

Strana
z5
doriiis
5. júl 2025

Ak to tvojmu synovi nevadí,tak dajme tomu.Kazdopadne si uvedom,že ,,sleduješ" iného dospelého človeka.A to nie je celkom ok.
Ja nesledujem ani svojho 14 ročného.Ani keď bol v zahraničí bez rodičov.Tvoj ex má trošku pravdu.Skus sa nad tým zamysliet

deti95060810
5. júl 2025

nie je problém.. to len ocinko preháňa.
ak to nevadí tvojmu synovi a a ani tebe tak je to úplne Ok
tiež zavolám synovi či v poriadku došiel do práce ak ide autom cez Strečno...

pribinak
5. júl 2025

Tvoj syn o tom vie?

doriiis
5. júl 2025
@deti95060810

nie je problém.. to len ocinko preháňa.
ak to nevadí tvojmu synovi a a ani tebe tak je to úplne Ok
tiež zavolám synovi či v poriadku došiel do práce ak ide autom cez Strečno...

@deti95060810 ....zato zavolať a neustále vedieť,kde sa človek nachádza je troška rozdiel

lindous
5. júl 2025

Ak je s tým okej tvoj dospelý syn, sám ti ju dobrovoľne zdieľa a nemusíš ho do toho nútiť alebo si mu nepripla niekam v aute airtag na tajňáša, nikoho iného do toho nič... ja si neviem predstaviť, že mama by ma takýmto spôsobom nonstop sledovala, či dorazím v poriadku do cieľa dám vždy vedieť telefonátom alebo SMSkou (a to už doma ani nebývam), ale sú aj situácie, kedy niekomu radšej tú polohu zazdieľam...

klaudia23287
5. júl 2025

Sledovať polohu určite v jeho veku už nie.Ale mal by sa ti ozvať vždy ,že v poriadku dorazil....

marsmykkok
5. júl 2025

Pre mňa ako dcéru by to ok nebolo zdieľať s matkou polohu, vlastne ked som s ňou bývala vedela že som išla preč, ale nevedela presne kde. Ak o tom syn vie a je s tým ok príde mi to čudné. Podľa mňa máte nezdravý vzťah ktorý môže ohroziť aj jeho prípadné vzťahy. Aj ked raz nebude s tebou bývať budeš mu volať ráno či dorazil do práce alebo ak pôjde so svojou rodinou na výlet či dorazili v pohode a po výlete či sa v pohode vrátili? Proste je to dospelý človek a musíš tie obavy a kontrolu nad ním obmedziť.

ivetta1234
5. júl 2025

Ak to nevadi tvojmu synovi ... Mojej svokre sa manzel "musi" hlasit skoro kazdu hodinu ked ideme od nich (7 hodin cesty) co pre mna je teda bizarne,ale len potvrdit ze dorazili do ciela OK je za mna fajn, kym by nepovedal on sam ze ho to otravuje
Ale 19 rocnemu chalanovi by som veru uz neprala😅 len taky maly koment🫣

autor
5. júl 2025
@klaudia23287

Sledovať polohu určite v jeho veku už nie.Ale mal by sa ti ozvať vždy ,že v poriadku dorazil....

@doriiis no ja ho nesledujem potajomky, sám syn mi to navrhol, aby mi nemusel volať keď niekam dorazí.
@lindous
@klaudia23287

doriiis
5. júl 2025

Asi si ho moc kontrolovala a mladého to prirodzene nebavilo

lindous
5. júl 2025

Tak potom, ako vravím, je to medzi vami a keď to aj jemu tak vyhovuje, tak my si asi môžeme myslieť hocičo a je to jedno 🙂 robte ako vám vyhovuje

zuzanockamt
5. júl 2025

Zase logika konského fóra. Ak by sa jednalo o partnerov, ťažká pohoda. To môže byť zdieľanie polohy, vyvolávačky, písačky počas dňa. Lenže ak ide o dospelé dieťa, ktoré s tým súhlasí, tak už je problém.

januska12323
5. júl 2025

Čo s tým má otec? Ste dvaja dospelí ľudia a ako sa dohodnete je na vás.

doriiis
5. júl 2025
@zuzanockamt

Zase logika konského fóra. Ak by sa jednalo o partnerov, ťažká pohoda. To môže byť zdieľanie polohy, vyvolávačky, písačky počas dňa. Lenže ak ide o dospelé dieťa, ktoré s tým súhlasí, tak už je problém.

@zuzanockamt ....neviem,ako iné ženy,ale ja nezdieľam svoju polohu s partnerom.Ani netušíme,ako to treba.A to bývame bez seba aj týždeň.

autor
5. júl 2025
@marsmykkok

Pre mňa ako dcéru by to ok nebolo zdieľať s matkou polohu, vlastne ked som s ňou bývala vedela že som išla preč, ale nevedela presne kde. Ak o tom syn vie a je s tým ok príde mi to čudné. Podľa mňa máte nezdravý vzťah ktorý môže ohroziť aj jeho prípadné vzťahy. Aj ked raz nebude s tebou bývať budeš mu volať ráno či dorazil do práce alebo ak pôjde so svojou rodinou na výlet či dorazili v pohode a po výlete či sa v pohode vrátili? Proste je to dospelý človek a musíš tie obavy a kontrolu nad ním obmedziť.

@marsmykkok jasné že mu nebudem volať či dorazil do práce keď so mnou nebude byvať. Nemám to v pláne ani keď pôjde na vysokú ho neustale kontrolovať.

zuzanockamt
5. júl 2025
@doriiis

@zuzanockamt ....neviem,ako iné ženy,ale ja nezdieľam svoju polohu s partnerom.Ani netušíme,ako to treba.A to bývame bez seba aj týždeň.

@doriiis Ani ja. A je mi to jedno, ako to majú ostatní. Raz tu bola taká téma a tam chvastačky o tomto, ako si zdieľajú polohu, volajú, či prišiel do práce, z práce atď. A samozrejme, všetko ok, tak to má byť. No veď ako píšem - logika konského fóra. Zábava pre mňa ako vždy.

marsmykkok
5. júl 2025

anonym tak ho skús nekontrolovať ani teraz. Ja som to mala tak, že mama ma nekontrolovala, mne príde trápne keby mám priateľa a dozviem sa že takto zdieľa polohu s matkou alebo prídeme na miesto a nevenuje sa mne, ale musí mamičke písať alebo volať že dorazili. Mali sme to tak, že proste ja som išla ráno a doobeda som jej zavolala, že či je aj ona v poriadku a aj pes a ona zase vedela že som ja ok a povedala že kedy prídem, či poobede alebo večer. Ale proste nevolala som jej okamžite ak som niekde dorazila a tak.

gribka1
5. júl 2025

Je to čisto o vás dvoch, ak vám to vyhovuje a jemu skutočne nevadí, nie je problém.

autor
5. júl 2025
@zuzanockamt

@doriiis Ani ja. A je mi to jedno, ako to majú ostatní. Raz tu bola taká téma a tam chvastačky o tomto, ako si zdieľajú polohu, volajú, či prišiel do práce, z práce atď. A samozrejme, všetko ok, tak to má byť. No veď ako píšem - logika konského fóra. Zábava pre mňa ako vždy.

@zuzanockamt tak ja tiež nezdielam ani som nezdieľala ale trvala som na tom keďže syn často jazdí tak aby sa mi ozval keď niekam dorazí- ide o dlhšie cesty nie že dorazil z miesta bydliska do obchodu. Aspoň to si ako matka myslím zaslúžim- vedieť, že je moje dieťa v poriadku, živé a zdravé. Ale teda asi ako vidím to musím prehodnotiť

lindous
5. júl 2025

@marsmykkok A mne toto čo píšeš napríklad trápne vôbec nepríde, ja ešte aj teraz ako vydatá žena, keď ideme na dlhší výlet resp. dovolenku, hneď dám mame vedieť, že sme dobre docestovali, je to pre mňa automatika... a nikdy som nemala pocit, že som nejaká kontrolovaná, nikdy sa nestarala do toho kde, čo s kým, iba či som okej a myslím, že náš vzťah je veľmi fajn... nemyslím si, že sa tu dá povedať "ako je to správne", je to o zvykoch v konkrétnych rodinách, napísať jednu SMSku "Prišli sme ok" trvá pár sekúnd a určite to nenarúša venovanie sa partnerovi..

doriiis
5. júl 2025

Otázka je,ako sa správaš,keď sa neozve.Lebo keď to mladý vyriešil takto kvôli tomu,že si vyvádzala,keď sa neozval tak je načase sa zamyslieť.

marsmykkok
5. júl 2025
@lindous

@marsmykkok A mne toto čo píšeš napríklad trápne vôbec nepríde, ja ešte aj teraz ako vydatá žena, keď ideme na dlhší výlet resp. dovolenku, hneď dám mame vedieť, že sme dobre docestovali, je to pre mňa automatika... a nikdy som nemala pocit, že som nejaká kontrolovaná, nikdy sa nestarala do toho kde, čo s kým, iba či som okej a myslím, že náš vzťah je veľmi fajn... nemyslím si, že sa tu dá povedať "ako je to správne", je to o zvykoch v konkrétnych rodinách, napísať jednu SMSku "Prišli sme ok" trvá pár sekúnd a určite to nenarúša venovanie sa partnerovi..

@lindous tak je iné ak ideš napríklad letecky niekde dať vedieť po príchode na izbu a iné ak syn ide s frajerkou niekde 70km 45 minút a po zastavení sa musí hlásiť matke. Ako píšem, ak spolu žijú v domácnosti je ok raz zavolať ak je celý deň preč, že či je ona ok, dať vedieť že je on ok, vyriešiť možno praktické veci že kedy príde a či napríklad vyvenčí psa on alebo ona alebo či kúpi cestou domov rožky, ale aby sa hlásil takto a ona čakala že práve vyrazil a o hodinu dá vedieť alebo že si pozrie na mobile že či je v cieli mi ok nepríde a to je prehnaná naviazanosť na dospelého syna.

januska12323
5. júl 2025

Takže s tým syn súhlasil len aby mal od teba pokoj? "trvala som na tom"? Lebo predtým si písala, že to on navrhol.

autor
5. júl 2025
@doriiis

Otázka je,ako sa správaš,keď sa neozve.Lebo keď to mladý vyriešil takto kvôli tomu,že si vyvádzala,keď sa neozval tak je načase sa zamyslieť.

@doriiis ježiš 😂 nikto nevyvádzal, ty si aká šikovná že vsetko vieš. Keď sa mi neozval ozvala som sa ja jemu, či dorazil v poriadku,pol minútový hovor, žiadne vyvádzanie.

zuzanockamt
5. júl 2025
@januska12323

Takže s tým syn súhlasil len aby mal od teba pokoj? "trvala som na tom"? Lebo predtým si písala, že to on navrhol.

@januska12323 Nečítaš? Ona trvala na tom, aby sa ozval. On navrhol zdieľanie polohy.

margieamatusko
5. júl 2025

Ak súhlasil aj syn, za mňa je to ok.

doriiis
5. júl 2025

No veď práve Že si volala.Tak to mladý vyriešil tak,aby si volať nemusela.Lebo zjavne to bolo častejšie než mu je milsie.Nechaj toho chlapca dýchať.
Ti,že ty máš ,,právo" neznamená,že on musi.
Musíš sa zmieriť s tým,že on sa ozvať nemusí,zdieľanie môže vypnúť a telefón nedvíhat.Na to má právo zase on

autor
5. júl 2025
@januska12323

@januska12323 trvala som na tom, aby sa mi po dlhšej ceste vždy ozval, aj vzhľadom na jeho vodičské skúsenosti, aj vzhľadom na to, že jazdí na 15ročnom aute. Stávalo sa že zabudol tak som po nejakom čase zavolala ja že či všetko v poriadku, a on celkovo nerád píše a telefonuje tak to vymyslel takto, že budeme polohu zdieľať aby mal aj on pokoj a aj ja aby som bola spokoná. On nepotrebuje predo mnou nič tajiť, ja sa nestarám do toho kde je, či je v krčme alebo na diskotéke je to jeho vec, tú polohu máme len kvoli tomu, aby som vedela, že dorazil v poriadku do cieľa.

sisaka
5. júl 2025

Moja dospelá dcéra zdieľa, lebo raz to zapla, keď som ju mala vyzdvihnúť z letiska, aby som videla kde približne je a odvtedy využívame, aj ona má moju, tak keď sa mame stretnúť niekde vidíme podľa polohy, či mame ešte čas tam vyraziť a pod. Inak ju vôbec nesledujem kde je, nemusí mi hlásiť kde ide a kedy tam príde. Mužovu polohu sme tiež začali zdieľať lebo on nemá absolútny odhad, koľko čo trvá, takže miesto vyvolávania, či stíha a kedy asi dorazí sa pozriem a viem to odhadnúť oveľa lepšie ako on. Syn má len 17, ten to musí mať zapnuté a neprotestuje.
Ak sa dvaja dospelí dohodnú, že chcú zdieľať svoju polohu, tretie osoby do toho nič nie je.

zuzanockamt
5. júl 2025
@sisaka

Moja dospelá dcéra zdieľa, lebo raz to zapla, keď som ju mala vyzdvihnúť z letiska, aby som videla kde približne je a odvtedy využívame, aj ona má moju, tak keď sa mame stretnúť niekde vidíme podľa polohy, či mame ešte čas tam vyraziť a pod. Inak ju vôbec nesledujem kde je, nemusí mi hlásiť kde ide a kedy tam príde. Mužovu polohu sme tiež začali zdieľať lebo on nemá absolútny odhad, koľko čo trvá, takže miesto vyvolávania, či stíha a kedy asi dorazí sa pozriem a viem to odhadnúť oveľa lepšie ako on. Syn má len 17, ten to musí mať zapnuté a neprotestuje.
Ak sa dvaja dospelí dohodnú, že chcú zdieľať svoju polohu, tretie osoby do toho nič nie je.

@sisaka Tu ťa isté osoby znesú pod čiernu zem kvôli tomu 17-ročnému synovi 😂

Strana
z5