Zdieľanie polohy s dospelým dieťaťom
Ahojte,
Je to problém alebo choré alebo nejaké patologické ak rodič zdieľa polohu cez mobil s 19ročným synom? Rok má VP, priateľku pol roka za ktorou dochádza 50km každý týždeň, vyberú sa aj na výlety kľudne aj 250km. Auto nie je ktovie čo- 15ročné.
Bolo mi vytknuté že ako matka sa už nemám čo starať kde chlapec je, aj keď teda býva u mňa, starám sa o neho, periem mu, varím, aj prispievam keď potrebuje nejaké peniaze, alebo čokolvek.
Vytkol mi to jeho otec, sme rozvedení, vraj je dospelý a mňa do toho nič nie je kde a s kym sa chlapec pohybuje. V podstate áno ale zase na druhej strane je to také zlé keď ako matka chcem vedieť či moje dieťa dorazilo v poriadku do cieľa? Inak sa nestarám, nevyvolávam prehnane, snažím sa v rámci možností nemontovať sa mu do života.
My mame s detmi aj s muzom a vsetci sme s tym ok, aj coskoro 15rocna. Ak budu so mnou zdielat aj ako dospeli ak budu u mna byvat, budem len rada. Je to z hladiska bezpecia dost dobre. Co je na tom ak by si moj rodic aj teraz pozrel kde som, nechapem 😁.
Takze za mna, je to absolutne v poriadku duplom, ked to syn navrhol. Ockovi asi vadi, ze to zdiela s tebou, nie s nim, inak neviem preco by mu to malo vadit
ak ste vy dvaja so synom na tom dohodnutí a vyhovuje vám to obidvom, tak do toho nikoho iného nič nie je. Ani otca, ani nás
Podľa mňa, keď ti to on navrhol je to ok. Ono veľmi záleží, aké máte vzťahy. Ja mám dievča 21VŠ, 25 chlapec chvíľu zamestnaný po VŠ. Obaja sú 99% mimo domu, ale teda, keď niekam idú mimo školy, práce, pravidelného tréningu “pochvália sa” a aj keď tam prídu, zavolajú abo pošlú SMS, že dorazili oki. Dcéra aj keď príde do školy. Nenútime ich k tomu a som rada, že máme vzťahy, aké máme. Naproti tomu mám kamarátky, ktoré ani netušia kde majú deti (a zďaleka nie tak staré)
@sisaka Tu ťa isté osoby znesú pod čiernu zem kvôli tomu 17-ročnému synovi 😂
@zuzanockamt prečo by @sisaka zvozil niekto? Sama píše, že má zdieľanie s dospelou dcérou, ale nevyužíva to moc ak to nepotrebuje z praktického hľadiska a tak je to ok. Teda ak dcéra niekde odíde napríklad kde je 2 hodiny cesta nesedí ona 2 hodiny za mobilom a nesleduje kde je... Ale autorka diskusie proste bola nepokojná ak jej syn okamžite nevolal a aj tu rieši že má 15 ročné auto čo je tak priemerný vek asi auta na slovenských cestách, ale pre ňu výhovorka prečo má obavy a proste vidno, že je prehnane úzkostná a bojí sa. Pričom to že dorazí do cieľa nemusí znamenať nič, môže doraziť a potom pôjde cez prechod a zrazí ho auto alebo v lese napadne medved... Stať sa môže vždy hocičo a nemá to logiku, za mňa má jedine logiku ak ide na celý deň že sa raz ozve že je ok. Ale ona v ten deň nemôže byť na ihlách ako a báť sa, ale normálne fungovať.
Autorka.Ty si slovné spojenie má(m) právo vysvetľujes veľmi svojsky teda.Ale stále ostáva faktom,že 19 ročný človek bez ohľadu na to,či je tvoj syn alebo nie a či býva alebo u teba nebyva a prispieva alebo nie má právo odísť aj na druhý koniec zemegule,bez toho aby o tom niekto vedel,aby niekomu dal vedieť a niekomu sa hlásil.Je to dospelý človek.Ako aj ty.
Ja v tom nevidím problém, pokiaľ to syn odsúhlasil. A ja ťa chápem, že chceš vedieť, či šťastne došiel do cieľa. Keď začal môj samostatne jazdiť, tiež som potrebovala vedieť, či je ok a tiež sme boli dohodnutí, že pošle sms a ak nepošle, budem mu volať. A neboj sa, časom sa ukludnis, chce to čas, keď sa dieťa osamostatnuje. Horšie je, keď matky zakazujú dospelému aj nos z domu vystrčiť. Ale je úplne ok, že sa aj o veľké decko človek bojí. Mňa napríklad to časom prešlo, už si občas ani nespomeniem, že decko niekam išlo a nemám tým pádom potrebu kontrolovať ho. Teraz odchádza z domu úplne a teda som sama zvedavá, ako to ja zvládnem ( nie on, on bude isto ok😁) 😅😂 Ale tak zatiaľ som rozhodnutá na dohode jedna sms alebo telefonát do týždňa, snáď decko nebude protestovať 😅😅🙈 Pre mňa by zdieľanie polohy bol priveľký zásah do súkromia, ja sama by som to nechcela, ale chápem, že niekomu to môže vyhovovať.
Autorka.Ty si slovné spojenie má(m) právo vysvetľujes veľmi svojsky teda.Ale stále ostáva faktom,že 19 ročný človek bez ohľadu na to,či je tvoj syn alebo nie a či býva alebo u teba nebyva a prispieva alebo nie má právo odísť aj na druhý koniec zemegule,bez toho aby o tom niekto vedel,aby niekomu dal vedieť a niekomu sa hlásil.Je to dospelý človek.Ako aj ty.
@doriiis to áno, ale nie je idiot, normálne decko ktoré má dobré vztahy s rodičmi sa ozve, alebo teda pre toho môjho keď nerád píše a volá je prijateľnejšie zdieľanie polohy
Nechápem prečo je to podľa niektorých patológia, ako aj pre môjho exmanžela teda, ale tak nevadí, niečo si z toho určite zoberiem, aby som syna neškrtila
@doriiis Neviem si predstaviť, že takto fungujem s deťmi, rodičmi, partnerom. Idem, nepoviem, neozvem sa. Veľmi zvláštne fungovanie. Ja som taká vďačná vždy, keď toto čítam, že máme perfektné vzťahy a nie je nám divné ozvať sa jeden druhému aj niekoľkokrát do dňa, či už deti nám, my deťom, rodičom.
Autorka
Nič patologické na tom nie je. Zdá sa to divné len tým, ktorí majú studený odchov doma, nezáujem, divné vzťahy.
V prvom rade si zisti,či to synovi naozaj nevadí,alebo mu to nevadí len preto,aby mal od teba pokoj.Mozno vie tvoj ex niečo,čo ty nie
Ja v tom nevidím problém, pokiaľ to syn odsúhlasil. A ja ťa chápem, že chceš vedieť, či šťastne došiel do cieľa. Keď začal môj samostatne jazdiť, tiež som potrebovala vedieť, či je ok a tiež sme boli dohodnutí, že pošle sms a ak nepošle, budem mu volať. A neboj sa, časom sa ukludnis, chce to čas, keď sa dieťa osamostatnuje. Horšie je, keď matky zakazujú dospelému aj nos z domu vystrčiť. Ale je úplne ok, že sa aj o veľké decko človek bojí. Mňa napríklad to časom prešlo, už si občas ani nespomeniem, že decko niekam išlo a nemám tým pádom potrebu kontrolovať ho. Teraz odchádza z domu úplne a teda som sama zvedavá, ako to ja zvládnem ( nie on, on bude isto ok😁) 😅😂 Ale tak zatiaľ som rozhodnutá na dohode jedna sms alebo telefonát do týždňa, snáď decko nebude protestovať 😅😅🙈 Pre mňa by zdieľanie polohy bol priveľký zásah do súkromia, ja sama by som to nechcela, ale chápem, že niekomu to môže vyhovovať.
@akvi veď to, že ja chápem a rešpektujem jeho osobný priestor, som rada, keď viem, že dorazil v poriadku do cieľa a ďalej neriešim kde je, čo robí, on mi vzdy povedal kam ide a s kým, a to šiel aj naproti noci 100km na párty a rano o štvrtej naspať, nikdy som nepovedala nie, iba jedno som chcela aby som vedela, že došiel zivy a zdravý. Ale zrejme to chce ešte čas a keď bude na vysokej, tak sa to upraví. Z mojej strany určite sa zamyslím nad tým, aby som mu príliš nezasahovala do života
V prvom rade si zisti,či to synovi naozaj nevadí,alebo mu to nevadí len preto,aby mal od teba pokoj.Mozno vie tvoj ex niečo,čo ty nie
@doriiis tak to urcite nie, ex je s ním 2krát do roka od jeho dvoch rokov, čiže tam sú vťahy skôr vlažné
Mne to moje decko samo zaplo ,už pred pár rokmi a stále to mame a to ma skoro 30
Nemusíme si furt pisat keď cestujeme ,či sme v pohode došli alebo kedy prídeme ,keď ideme na návštevu
Moji dvaja synovia aj staršia dcéra chcú aby sme sa videli navzájom , oni sami mi to dali do mobilu občas sa pozriem kde sú aké inak sa nestarám do ich života zavoláme si občas majú vlastne životy
@doriiis Neviem si predstaviť, že takto fungujem s deťmi, rodičmi, partnerom. Idem, nepoviem, neozvem sa. Veľmi zvláštne fungovanie. Ja som taká vďačná vždy, keď toto čítam, že máme perfektné vzťahy a nie je nám divné ozvať sa jeden druhému aj niekoľkokrát do dňa, či už deti nám, my deťom, rodičom.
@zuzanockamt tiež je to pre mna nepochopiteľné, s ocinom kým žil tiež sme si zavolali aspoň raz denne na minútu, teraz už 9 rokov nemám komu zavolať, ale môjmu exovi aj to vadilo, jeho vyhodili z domu v 17tich čiže sám má studený odchov a asi preto tomu nerozumie
Ja na tom nevidim nic zle. Obaja s bratom mame okolo 40 rokov, polohu s rodicmi zdielame.
@zuzanockamt ....niekoľkokrát denne?? Wtf? O čom sa dá vykecavat s jedným a tým istým človekom niekoľkokrát denne,keď si napríklad na dovolenke alebo u frajera? O poklese teploty vody v mori o stupeň alebo o hnačke z jedla? V živote by som niekoho neotravovala viac ako tak,či žije a nieco nepotrebuje
Autorka
Ja tiež volám denne mame, keď idem od nej a dorazím domov, volám, že všetko ok. Ak niekam cestujeme, tiež. Pre mňa prirodzené, to isté ona. To isté moje dieťa. Je to o vzťahoch.
Ďakujem za odpovede všetkým, vidím že su odpovede rôzne ciže ako tu bolo písané, ak to nᡠdvom vyhovuje je to ok, zase vzdy sa to dá kedykolvek vypnúť ak by to synovi zacalo prekážať. Pekný zvyšok soboty prajem vsetkym zúčastneným☺️
@zuzanockamt ....niekoľkokrát denne?? Wtf? O čom sa dá vykecavat s jedným a tým istým človekom niekoľkokrát denne,keď si napríklad na dovolenke alebo u frajera? O poklese teploty vody v mori o stupeň alebo o hnačke z jedla? V živote by som niekoho neotravovala viac ako tak,či žije a nieco nepotrebuje
@doriiis To si ty. My máme vynikajúce vzťahy a som rada, že ešte aspoň jednému rodičovi môžem zavolať. Na tom druhom čísle to už nezvoní.
@1ryba ....si neviem predstaviť o čom sa dá s matkou kecat niekoľkokrát za deň.Ale tak zas sú rodiny,kde si vešajú na nos doslova každý prd.Mam kolegyňu,ktorej minule volala 25 ročná dcéra,že či si má zobrať na dovolenku do Grécka opaľovací krém a kolkiatku faktor.
No toto by som nedala.Ved to nie je normálne.
Opýtaj sa syna ale tak naozaj či mu to nevadí, inak neviem prečo by s tým ex prišiel. Inak ja ani neviem kde sa to dá zapnúť 😁
@doriiis problemom bude, ze to beriete ako otravovanie.. no ked su obidve strany s tym ok, ze si viac ako 1x zavolaju za den, tak pak aky je problem?!
Opýtaj sa syna ale tak naozaj či mu to nevadí, inak neviem prečo by s tým ex prišiel. Inak ja ani neviem kde sa to dá zapnúť 😁
@januska12323 lebo s exom komunikujeme často a ja sama som exovi povedala, že zdieľame polohu- išiel syn k nemu 250km prvýkrát sam autom.
Autorka, moja 18 rocna s nami tiez zdiela polohu. Velmi casto je na sustredeniach/sutaziach/vyletoch. Je tak s kamaratmi, maju svoj program a jej sa proste nechce pisat. Takto vie, ze ked budeme mat tu potrebu, tak sa mozeme pozriet. Inak mame dohodu, ze kym sa neozyva, tak je vsetko v poriadku. Keby bol problem, da hned vediet.
Ked ide muz z nejakej dlhsej cesty, tak mi tiez zdiela polohu. Nekontrolujeme sa, prave naopak, pre nas to je prejavom dovery.
U teba sa mi akurat nepaci postoj - kym byva u vas a platis mu vydavky.
Dobre som sa teraz pobavila. Otecko si najde cas na syna 2x do roka a ide sa pohorsovat nadtym,ze vies,kde sa syn nachadza? Od takeho cloveka by som si jeho slova ani nebrala k srdcu. Moderne technologie nam ponukaju aj taketo moznosti a ked to synovi nevadi,nie je na tom nic zle. Naopak je pekne,ze mate spolu blizky vztah a nenechaj si ukradnut vas pekny vztah blbymi recami.

No veď práve Že si volala.Tak to mladý vyriešil tak,aby si volať nemusela.Lebo zjavne to bolo častejšie než mu je milsie.Nechaj toho chlapca dýchať.
Ti,že ty máš ,,právo" neznamená,že on musi.
Musíš sa zmieriť s tým,že on sa ozvať nemusí,zdieľanie môže vypnúť a telefón nedvíhat.Na to má právo zase on
@doriiis tak myslím si že na to bude mat právo az ked bude prispievať na chod domácnosti