icon

Žena stíhačka

25. dec 2020

Zdravím vsetky/vsetkych co tu ste. Som muz mam 27 rokov a chcel by som si vypocut vas nazor na vec,mozno je to normalne no mne to tak nepride. S manzelkou som uz štvrtý rok, od 2019 manzelia. Ma 25 rokov. Moj problem je ze ma neustale kontroluje, vzdy chce vediet kde som, vola mi stale vsade, ak nezdvihnem doma ma zvozi ze preco som nezdvihol kde som bol s kym, preco som neni doma s nou. A dokonca minuly tyzden mi volala kolegyna z prace a ona mi zdvihla mobil. Naozaj sa za to na nu hnevam a ona ani nechce pripustit ze to je chyba zdvihat muzovi mobil. Vraj je moja manzelka a ma pravo o mne vediet vsetko. Ja neviem ci to tak funguje vsade?? ved mne to pride chore zdvihnut mobil, pritom nikdy som jej nedal ani dovod ma podozrievat z neveery alebo co. V zovote by som ju nepodviedol ale toto je uz cez. Viem ze tu niektore povedia vydiskutujte si to spolu, ale ona nechape ze to je chyba zdvihnúť nobil tak neni o com diskutovat. Dost sa mi zacina jej spravanie hnusit, prosim baby myslite ze ie to normalne vy to snad doma tiez robite manželom/priatelom?

Strana
z3
jana_eyre_2
26. dec 2020

Ja síce mužovi mobil nedviham, nerada telefonujem a už vôbec nie z neznámymi ľuďmi, ale napr.ked volám bratovi a on spí po nočnej jeho žena dvihne a povie mi - predpokladám že tak aj ostatným by dvihla.. ja som asi divná ale nevidím na dvihnuti mobilu nič zle aby ťa to takto naštartovalo.. povedala snáď kolegyni niečo nevhodné, alebo kolegyňa volala kvôli niečomu nevhodnému? Nerozumiem..

Čo.sa týka kontrolovania muza, tiež som rada keď viem čo môj muž robí a kedy sa vráti, nie kvôli nevere ale kvôli tomu že sa bojim.. som proste taká, mám za.sebou aj OCD a toto že sme si dohodli pravidlá že vždy viem.kde je mi pomohlo k tomu aby som nemala úzkostné stavy.. keď sa začínam báť a on ma nemoze dvihnúť, aspoň ma zruší aby som vedela že je ok, taku mame dohodu, jemu to nevadí a chápe ma.. (ja viem že pre niektoré ženy to možno znie divne, ale nie ste v mojej koži, takže nesudte)

Jednoducho z toho čo si napisal mi nepríde nič také tragické aby si sa tak veľmi hneval.. nie len ona ťa má vypočuť aj ty ju máš vypočuť.. povedzte si úprimne čo vám vadí, čo robiť môžete a čo nie.. v čom sa nezhodnete, hľadajte kompromis..

Diskusia na koniku aj tak nič nezmení, doma sa zmeniť môže len rozhovorom..

simona92101
26. dec 2020

@nenne27 kazdy pribeh ma 2 verzie.jeho a jej.to ze on jej vedome nepovie kam ide a naschval jej nedviha,a ona sedi a caka doma a rozmysla kde je a co sa stalo..za to nemusi byt stihacka.vsetko zavisi od toho aky styl zivota vedu.ci ona ide z prace rovno domov a caka na neho,kym on ide po praci na pifko s kamosmi ,pride vnoci,a naschval jej nedvihne lebo ho to otravuje.nevidim nic zle na tom aby vlastna manzelka nemohla vediet kde je jej muz.to ze jemu je fuk co je snou..to uz je druha vec

makova333
26. dec 2020

Velmi malo info na to, aby sa dal spravit jednoznacny zaver. V principe mi pride uplne normalne vediet kam muz ide a kedy pride, aj to, aby ak niekam ide, aby mi to oznamil (ved ja tiez mozem mat nejaky program, nech sa zladime, nech vieme, kto vyberie dieta zo skoly, nech je navarene a mnoho inych veci). Rovnako naopak, on vie kam idem a kedy priblizne pridem. V manzelstve normalne. Opak mi nepride uplne ok. K telefonovaniu, tioez v principe normalne zdvihnut telefon npr. ak je muz v sprche, zabudol si mobil doma a niekam isiel alebo isiel behat atd. a vola svokra, svagrina, kamos...poviem zavola neskor, je tam a tam, obcas pokecame. Firemny mobil zdviham len pri urputnom vyzvanani. A zas to plati aj opacne. Nevidim na tom nic zle, nelustrujeme si mobily, necitame spravy... Takze ano, aj zdvihnutie mobilu v urcitych situaciach je v pohode. Opakujem malo info na posudenie situacie.

jana_eyre_2
26. dec 2020

Inak k tomu dvihnutiu mobilu - kedysi sme mali všetci jednu pevnú linku, normalne dvihol ten kto bol najbližšie k aparátu a človek na druhej strane si vypýtal toho komu chcel zavolať.. nikto na tom nevidel nič divné, ale dnes keď už človek vidí na displeji kto volá tak sú na to ľudia haklivi akoby mobil bol nejaká pandorina skrinka alebo čo..

makova333
26. dec 2020

@jana_eyre_2 presne tak, dnes su ludia precitliveni na take prkotiny...zachvilu bude mat kazdy samostatny zvoncek na dverach a otvorit moze len ten, komu prisla navsteva. Strasny individualizmus, moje sukromie, moj telefon, moje peniaze, moj byt/dom, moje, moje, moje... do coho ta nic.

baldinka
26. dec 2020
maximilie
27. dec 2020

Myslím, že potreba neustále kontrolovať z niečoho vznikla. Musel si ju pár krát sklamať, oklamať. Je úplne normálne vedieť o svojom MANŽELOVI kde je a s kým je.... Ja to nepovažujem za kontrolu, ale veď ste pár, jeden o druhom by hádam mal vedieť kde sa nachádza, nie??? Veď keď zavolá švagor a opýta sa ,kde má brata, odpoviem mu ,,neviem"? U nás je to úplne prirodzené, že vieme jeden o druhom kde je a čo robí a na základe toho sa viem prispôsobiť, či už chystať večeru, alebo nie lebo viem že na nákupe sa zdrží dlhšie. Načo si sa ženil, keď si chcel ostať slobodný? Prečo ti to vadí, že sa tvoja žena zaujíma, kde si? Už tu mi niečo nesedí.... A aby si sa hneval že ti dvihne mobil? Prečo ti volala kolegyňa domov? A bola to naozaj kolegyňa? 😅
Hneváš sa preto, že si dovolila dvihnúť mobil tvojej kolegyni???? A či má právo vedieť o tebe všetko? Tak sa tá pýtam, čo by napríklad o tebe vedieť nemala??? Naozaj ma to zaujima....
Tvoj príspevok trošku zaváňa nejakou druhou ženou... Lebo keď sa ti začína hnúšti tvoja vlastná žena po roku manželstva.....

maximilie
27. dec 2020

*hnúšti - hnusit

0kristina0
27. dec 2020

@columbine 👍 veľmi pekne vysvetlene

sari24
27. dec 2020

Myslím si, že keby ti volal kolega tak ten telefón nezdvihne. Takže viac ako to že vzala tvoj hovor by som riešila jej nedôveru a to z čoho to pramení. Ono vieš, ty môžeš tvrdiť že si ju nikdy nesklamal ale to je tvoj uhol pohľadu. Možno sa vo vašom vzťahu stalo niečo čo ju ranilo, ty si nad tým už mávol rukou a ju to stále prenasleduje.
K tvojej otázke - nie nedvíham chlapovi telefón pokiaľ má o to sám nepožiada. A pracovné už vôbec nie, zmeškaný hovor vždy sám nájde. Ak ide von tak o Tom viem a počas večera mu určite nevyvolavam. Ak sa niekde zdrží tak počkám kým sa ozve a vždy povie čo robil.
Skús najprv hľadať príčinu, ak ta príčina neexistuje tak dať najavo že ti to fakt prekáža.

Strana
z3