icon

Ženy, na čo máte mužov, manželov, priateľov?

natalym
1. feb 2017

Milé baby, zaujímali by ma vaše zamyslenia na čo máte máte mužov, na čo ich potrebujete, čo na nich milujete, čo na nich nenávidíte, za čo ste im vďačné a pod.
Tiež o čo by ste prišli keby ste ich nemali.........

ďakujem.

natalym
autor
3. feb 2017

@katrin21 To je pekné, že láska a pod. Skôr som chcela vedieť v čom je výnimočný, čo pre Vás robí, pre Teba, pre rodinu. Myslím, že keby nerobil nič, tak by bola aj po láske, či?

natalym
autor
3. feb 2017

@alaguema
zena sa musi snazit aby sa pacila stale svojmu muzovi.a musi byt prefikana liska aby mu vedela masirovat jeho ego..." To znie ako permanentná námaha...aspoň pre mňa

Tak to áno teda.

@sykorkauhliarka A ten Tvoj sa ako namáha?

natalym
autor
3. feb 2017

A inak toto ma dosť rozčuľuje tieto názory, žena musí hento, tamto, žena deti, žena domácnosť, žena musí chlapa viesť........... No toto ma vytáča do nepríčetnosti.......
A čo teda čo musí chlap? Zviezť sa?

alaguema
3. feb 2017

@natalym jemu možno stačí len byť vysoký a krásny 😅
Obaja sa musia snažiť, aby to fungovalo. Len je to často tak, že žena je presvedčená o tom, že je to jej úloha udržať si chlapa. Tu vedľa v téme ženy komentujú svoju údajne znevýhodnenú pozíciu, vysvetľujú, že pod tlakom spoločnosti vraj žena bude aj debilom, ktorý si ju neváži...a podávajú to vlastne ako prirodzené, lebo tak je to v spoločnosti "nastavené". Tak čo by si chcela, keď samé ženy takto uvažujú...

natalym
autor
3. feb 2017

@alaguema Som z toho smutnááááááááá, potom jasné, že sa chlapi tak chovajú, však to samé tak chceme.

Moja svokra mi onehdá povedala, že ako som vychovala naše deti....... Ja len nechápem, či jej nedošlo, že sú to deti aj jej syna...........🙂

dai
3. feb 2017

@katrin21 hm... neviem ako dlho si so svojim muzom... ja pisem ze som 16... a teda neviem ci je to mojou pragmatickostou, ale presne viem co na muzovi mam rada, co vo mne vyvolava tie nalevy lasky a co nie... To co ty popisujes citim k detom - to take nedefinovane bezpodmienecne etc. ... ale muz je moj partner ktoreho poznam ako svoje ponozky , detto on mna... napriek tomu sem tam stale nastastie prekvapi a samozrejme ako ludia i ako partnery sa vyvijame, ovplyvnujeme, aj nechcene menime etc. ... moj muz uz davno neni clovek do ktoreho som sa zalubila , ale je to clovek ku ktoremu citim nieco viac ako len zamilovanost - je sucast mojho zivota, ktora by mi velmi chybala... ale ako som pisala, definovat to jasne viem... ( minuly rok som stratila otca a ti poviem ze uz uplne jasne dokazem definovat co mi chyba ked odide milovany clovek - cize vsetko - aj to negativne☹ ale definovat to viem)

dai
3. feb 2017

@natalym ak mas vedla seba partnera a nie dalsie decko - k tomu rozmaznane a tazko vychovatelne decko, tak je to stale vztah o dvoch - ty sa snazis kvoli nemu a on kvoli tebe, vzdy musi tahat aspon jeden, ked tebe je tazko taha muz, ked jemu tak potiahnes ty... cize ja tiez tieto reci co vsetko zena musi beriem zvolna - pre mna zena hlavne ma moznost si oddychnut na materskej🙂 chlap maka ako sroba cely zivot vaecsinou a v case tej materskej svojej zeny musi vlastne financne tahat celu rodinu, vyriesit si stres ktory z toho zaziva etc. ... ako toto ja muzom absolutne nezavidim🙂

obsadenemeno
3. feb 2017

niektori muzi su na vsetko. A niektori su na prd...... 😉

natalym
autor
3. feb 2017

@dai No áno to máš pravdu, to im ani ja nezávidím, lenže žena to robí aj pre neho, pre rodinu, vytvára mu zázemie. Koľko chlapov by malo akú kariéru, koľko by zarábalo, keby nebolo žien čo vytvárajú zázemie. A čo ženy, ktoré chcú pracovať, podnikať, zarábať peniaze, majú na to vlohy, ale proste nik ich nepodporí a musí utekať domov, lebo deti nemajú čo jesť, napr.
Ako to vychovávajú matky synov, keď ich naučia, že na pranie ponožiek a košieľ a vychovávanie detí je žena, ona je zodpovedná, to čo už je za výchovu???? Buď vďačná za Tvojho muža, iste má chyby, ale je to fajn, že sa dopĺňate.

natalym
autor
3. feb 2017

👍

Nuž áno, treba si vybrať.

argyro
3. feb 2017

@sykorkauhliarka toto čo opisuješ je manipulacia - nie láska

@michal3691 máš kus pravdy, rodina znamena veľa odriekania si, strata slobody, vela kompromisov a prisposobenia sa - ale su ludia ktorym to za to stoji, lebo chcu mat po boku partnera, mozno niektori zo strachu pred samotou ale vacsina preto, ze muz a zena k sebe jednoducho patria, clovek nebol stvoreny na to, aby zil sam - ak ano, davno by sme vymreli 🙂

@natalym tvoj je nesamostatny preto ze si ho uz takeho stretla alebo preto ze spociatku ti robilo dobre sa onho starat, spociatku ti lichotila jeho zavislost na tebe v urcitych smeroch? uz je neskoro ho odsamostatnit? hladas dovody preco by si s nim mala ostat?

a k tvojej otazke: som so svojim muzom lebo ho lubim, je mi s nim prijemne, pri nom mozem byt 100% sama sebou a preto ze partnerska laska je nadovsetko 🙂 mam rada aj kamaratky, svoje deti, ale laska medzi zenou a muzou je nieco specialne. Nie som s nim preto ze by naplnal moj zivot resp. daval mojmu zivotu zmysel - ten som mala aj ked som bola sama. Ale preto, ze s nim mi je ovela lepsie. A tak to ma byt, clovek je tvor spolocensky, ziadny vlk-samotar.

natalym
autor
3. feb 2017

@argyro To s tou manipuláciou máš veru pravdu.

Nič mi nedáva. Nič. Iba je tu. To je celé.

sykorkauhliarka
3. feb 2017

ste ako sliepky na dvore ktore sa chytaju kazdeho slovicka...vy neviete ani zdaleka aky mame vztah....tak len tisko zavidte ze mate doma debilov...keby sa moj muz nesnazil byt fesak aj mna by nepritahoval ..tak to plati asi vzajomne...feministky

natalym
autor
3. feb 2017

@sykorkauhliarka Nuž trafená hus zagágala. Ale v pohode dala si názor a som Ti za to vďačná.

No ale povedz ako sa ten Tvoj namáha? Rána sa učeše, aby sa Ti páčil...........
Fajn, že ste šťastní.......

sykorkauhliarka
3. feb 2017

@argyro aka manipulacia ? iba mu davam komplimenty ktore ho tesia potom ma motivaciu byt lepsi
....kolke z vas citali knihu zeny su z venuse a muzi z marsu ?

sykorkauhliarka
3. feb 2017

@natalym ano cese sa upravuje sa chodi ku kadernicke len tak si na seba nieco neoblece ...a ked je neporiadok doma ide ho trafit slak tak radsej uprace sam ;) moja segra zvolila cestu ze muza si prerobi na svoj obraz....ze ho nauci upratovat ...ze ho nauci nepodvadzat ..ze ho nauci nechodit na diskoteky..ze ho nauci sedet doma pri rodine...ten sa jej na to zvysoka vysral...taki su muzi..uz nie su spolu ma oci pre plac

sykorkauhliarka
3. feb 2017

@natalym a aj nakupovat sa snim da...lepsie ako so zenou...moja mama ma vie natlacit aj do vreca ...on povie ze to je skarede

natalym
autor
3. feb 2017

@sykorkauhliarka No ale na to som sa vydala, aby som žila s niekým koho musím dovychovávať? Pretvoriť na svoj obraz? A čo keď ten muž ťa bude chcieť pretvoriť na svoj obraz? To si si ako vyberala? A tento je celkom fajn, len nevie toto a toto, doučíme, vychováme? Zaujímavé.

natalym
autor
3. feb 2017

Všeličo sa dozviem......🙂

argyro
3. feb 2017

@sykorkauhliarka lenze dat kompliment lebo to myslim uprimne a dat kompliment lebo "som prefikana liska" ci ako si sa to nazvala, je dost rozdiel. Dala by si precitat to co si tu pisala svojmu manzelovi? Co by povedal na to keby vedel ze komplimenty mu davas len z vypocitavosti? Lebo si si precitala v knizke ze to treba?

katarinapekna
3. feb 2017

@natalym aj táto téma svedčí o tom aká si nešťastna vo vztahu.... Veď to nerob! Ži si svoj,mne tá je luto lebo ni netusis aký ten zivot bez dilina je pekný a oslobodzujuci,konečne by si nasla svoj vnutorny pokoj,v tomto veku je už ozaj nacase

natalym
autor
3. feb 2017

@katarinapekna A čo keď je to moja chyba? Čo keď on je super, úžasný muž, ale ja to v ňom nevidím, on nemá možnosť sa rozvinúť a napriek tomu so mnou zostáva? Nevarím, neperiem, nestarám sa o neho, je mi to jedno, nerozprávam sa s ním to počúvam stále........Ale o čom sa s ním mám baviť, keď jeho zaujíma len to čo čo zaujíma jeho a čo zaujíma mňa s tým sa môžem podeliť tak so stenou akurát. Ale však ok.

Mám čas, tak uvažujem........... 🙂

Vôbec nejde o mňa.............. Kde som urobila chybu? Zrejme na úplnom začiatku, zle som si vybrala.

wewika1
3. feb 2017

@natalym z prakticekho hladiska na nic 🙂 viem sa o seba postarat v kazdom smere...môjho muza vsak potrebujem k tomu, aby som bola tym kym som. spravil zo mna lepsieho cloveka, nemozem zit bez pocitu bezpecia ktory mi dava, ze tu je vzdy ked ho potrebujem. je mojim najlepsim priatelom, spriaznenou dusou, milencom a casom otcom nasich deti. jasne, niekedy mi pije krv, rovnako ako ja jemu, ale kolko existuje na svete ludi s ktorými by sme dokazali plynule existovat dennodenne bok po boku bez toho, aby sme ich nemali niekedy chut zabit? 😀

katrin21
3. feb 2017

@dai ja som 10r s nim 🙂
ano, jasne, vieme, co sa nam na nom paci, co ocenujeme, ale to nie su veci, pre ktore ho milujeme.. vnutorne sme si ich vybrali pre nieco ine, neopisatelne, ta pritazlivost, ten pocit, co citis , ked si s nim, to nie je to, co viem slovami popisat....
ANo, viem povedat, ze aj ked ma milionkrat nastve a mam chut ho odstrelit na Mars, tak ma kopec vlastnosti, pre ktore potom na to zabudnem :D . Viem, ze sa na neho mozem spolahnut v zasadnych veciach ( na malickosti casto zabuda, to ma stve :D ), ze aj ked je to niekedy nervak, tak nas lubi, viem, ze sa nam snazi zabezpecit vsetko, co potrebujeme a mysli na nas ( doteraz som bola sebestacna, ale som na MD, tak je to ine) .. milujem, ked mi spravi obcas ranajky, alebo ked navari obed v nedelu.. a najviac milujem, ked ma rano necha pospat a nemusim ho obskakovat, ako niektorí muzi vyzaduju...a ze rodina pre neho znamena vela, to je dolezite pre moj vnutorny pocit v partnerstve....
Ale to su skor take rozumove zdovodnenia.. samotna laska je chemicka zalezitost.Pritazlivost..
Nedavno davali o tom aj v telke dukument a povedali, ze napr. HAK meni nase feromony a zeny, ktore beru HAK inak vnimaju napr. vonu muza a casto sa stane, ze po nasadeni HAK im uz nevonia a vztah sa rozpada, alebo naopak, ak si ho vyberie, ked to brala a potom vysadi, zrazu ju nepritahuje a ona nevie preco, vztah ochladne... ze muza by sme si mali vyberat prirodzene proste 🙂.

dzjanetta
3. feb 2017

@wewika1 ..👍

dai
3. feb 2017

@natalym myslim ze pri tom vybere si trafila klinec po hlavicke... ten je velmi dolezity a zial zeny si mnohokrat hladaju frajerov, nie manzelov, nie otcov svojich deti etc. ... mozno preto ze sa naozaj riadia len tou chemiou a rozum nechavaju bokom☹
lebo aj ked tu citas tie popisy tych genialnych chlapov - ono to vzdy funguje len v dvojici kde si obaja navzajom vyhovuju... mna by napr. polovica z tych co tu zeny popisovali ako super vobec nepritahovalo🙂 cize asi keby takeho mam tak by nam to neklapalo☹

dai
3. feb 2017

@katrin21 ano, ja chapem ako to myslis ... pre mna ale do vztahu aj ten rozum hold patri - ja som si muza vyberala aj rozumom a verim ze aj on mna - mozno ten rozum len umocnil chemiu... ale zase nam pomaha prekonavat prekazky aj ked mame casy ze si nevoniame, aj ked napr. jeden z nas priberie a nie je taky chrumkavy ako bol na zaciatku, aj ked mame svoje zle stavy etc. ... proste vtedy nastupi ten rozum a zdovodni co vlastne na sebe vidime, preco sme spolu... dokazeme to vydiskutovat aj na tomto levely a zostavame spolu aj vtedy kedy by sa ine vztahy rozpadli a vieme tu chemiu opaet nakopnut...

mima4
3. feb 2017

@katrin21 podla mna v laske musi byt aj ten rozum, pretoze laska je rozhodnutie, rozhodnutie milovat niekoho aj ked bude tazke obdobie, aj ked nebudem mat na neho naladu, ak ked ma nastve, aj ked sa nam nebude darit , aj ked....

katrin21
3. feb 2017

@natalym vies co, nerobi toho tolko ... ja som cely nas vztah samostna ... ani peniaze nemame spolocne v podstate.... takze... tym, ze sme kazdy zili dlho sam za seba, sme si zvykli postarat sa o seba.. ale je prijemne vediet, ze sa mozem na neho spolahnut, keby nieco....ako teraz na MD... moj prijem vypadol ,takze to bude na nom...
Ano , viem, ze je tu pre nas, velka skuska bola minuly rok, ked sa nam narodila predcasne dcerka a mala 1600g, videla som na nom, ako sa trapi, ako chodil ako mrtvola, usmev som na nom nevidela dva tyzdne... ja sama som skoro zomrela, mala som silnu preemklapsiu dlho a uz to bolo v hodine dvanastej mi povedali.... a videla som , ako za mnou chodi do nemocnice aj 2x za den, aby som mala vsetko, co potrebujem.. INak dost nervozny clovek, co ma stale vela prace si vedel najst cast, ist zhanat po obchodoch co treba, staral sa doma 2t o moju dceru a ta o neho / ma 16, hrala sa na zienku domacu :D ) a tak celkovo mi vtedy dokazal, ze je to partner do zivota a ze ako nas lubi.....
ALe nikdy nas vztah nebol o tom, ze by ma zivil, alebo mi nieco platil . napr. dovolenky, alebo tak.... proste sme boli rovnocenní partneri a ja som sa snazila zabezpecit vzdy tak, aby som na chlapovi zavisla existencne nebola...
Takze ano, urcite pre nas robi kopu veci,ale rovnako robim kopec veci ja pre neho .. a jeho povaha je taka komplikovana a narocna, ze ver, ze mozno 7 z 10 bab by s nim nevydrzalo, ked prejde obdobie zamilovanosti a nastane realny zivot. Napriek tomu som s nim, aj s jeho a mojimi chybami 🙂.

domisteve
3. feb 2017

Trosku nechapem, preco tu vacsina pise nieco o strate slobody... Podla mna je sloboda mat na VYBER...a ked sa dvaja rozhodnu ist spolocnym zivotom dobrovolne tak to je sloboda... Ja nemam pocit, ze ked som sa vydala stratila som slobodu... Moj muz bol moj prvy frajer aj prvy sexualny partner...som s nim od mojich 18 rokov...a vobec nemam pocit, zeby som stratila slobodu...a takisto ked svojho muza posielam niekam von tak mi povie, ze on chce byt so mnou doma...takze ma na vyber a tym aj slobodu...sme spolu 9 rokov a nepreslo ho to ani nema potrebu si ist odomna oddychnut...takze slobodu mame obaja... a co na nom milujem? Vsetko. Konecne mam pri nom pocit, ze mi NIC nechyba...iba on, ked je v praci 🙂 a najviac zboznujem hadky, ktore vzdy koncia krasnym zmierenim 🙂