icon

Zhnusil sa mi manžel. Je to možné zachrániť?

matasimsko
20. júl 2022

Zdravím vas. Som s manželom uz 17 rokov, manželia 8 rokov. Mame dve deti, 3 a 8 rokov. Bol moj prvy… vo vsetkom… od začiatku sme chodili vsade spolu… respektive ja sim bez neho nechodila nikam. On vzdy za chrbtom behal po disco a vonku… ja som bola zaslepená láskou a jeho ospravedlnenia ma vzdy dostali… ale prisiel ten cas a uvedomila som si, ze nikam a nic nemozem… ak niekam chcem napriklad na kavu s kamoskou, musim o to dva tyzdne prosit a vlastne v den ked k tomu pride mam aj tak peklo lebo si vymyslí príbeh ako idem za chlapom… ako si mam vziat deti, lebo on ide za ku… a starať sa nebude. Nakoniec aj odidem ale potom zas 300 sms.
Najst si pracu, bol tiez riadny pokrok. Lebo mi bral kluce od auta, do noci sa hádal, vypisoval hlúposti a moje pohovory nakoniec bud padli alebo som tam sla urevana a opuchnuta a pohovor nespravila. Posledny som urobila na tajno a prijali ma. Je to pre mna praca snov. Som spokojna… ale stale ma podozrieva. Cele to zacalo asi 3 roky do zadu. Pri rizikovom tehotenstve som nemohla sex a on to nezvládal… potom boli obdobia ked som opat kvoli zdravotným problémom nemohla ale on si to bral na silu. Nevadilo mu, ze som plakala… casto mi nadaval, krical aj pred detmi, rozbíjal riady, starsi syn ma obranoval. Potom uz som sa zacala obhajovať a velakarat mu vynadam… prestal kricat, zacal vsetko po tichubabteraz ja kričím… ak nechcem sex, hned som ku… a on je zdravy a kopu žien ho chce a ja som divná a nicim ho a psychiku mi nicim, spôsobujem mu depky. On vraví…. Mne sa totiž zhnusil jeho dotyky, hoci by som velmi chcela objatia, bozky, nežne a vášnivé milovanie… nedokazem. Vadi mi to od neho. Chcela by som to mozno aj zmenit, mozno kvoli tomu je na mna zly. Hovori, ze mu to chyba a ja nechcem s jeho to ničí. Navrhla som poradňu, nechce… mali ste niekto nieco? Je to mozne dat do poriadku? Zacat znovu ľúbiť a zabudnut na zlo co vam spôsobil?

zuzpap
20. júl 2022

budeš to mať ťažké ukončiť, ale nesmieš poľaviť...silou mocou ťa bude chcieť udržať pri sebe...neskoč mu na krásne rečičky a pre svoje dobro a najmä detí to ukonči čo najskôr ako sa dá...prečítaj si to po sebe, to nie je život, ale väzenie..každý má právo na dôstojný život, on ťa má za nesvojprávnu a ty si to postupne berieš za svoje...nie nemá to takto byť

koniarova
20. júl 2022

Tebe už niet ani rady, ani pomoci. Deti si to ponesú celý život.

luccija
20. júl 2022

@sissy27 super, ze si to zvladla.Namiesto nezmyslov v skole by sa mala ucit psychologia kde by aj deti z toxickych rodin pochopili, ze tak ako rodicia ziju nie je spravne, alebo ucit sa vlastnej sebahodnote a celkovo nejakej norme co je este v poriadku a co nie.

matasimsko
autor
20. júl 2022

Ano, mate pravdu… ja si velakrat uvedomujem, ze to nie je v poriadku a aj to, ze deti…. Oni ho ale ľúbia. Venuje sa im mnoho viac ako ja lebo sa s nimi hráva… viete… clovek žije stale v klame, ze sa zmeni… ked ono to je uz take zúfalstvo… velakrat sa s nim idem rozpravat a on si prizná vinu a tvári sa, ze chápe… vraj aj on je velmi nešťastný lebo si uvedomuje, ze mi ublížil a nevie to vratit spat… a mna potom zozieraju vycitky… a co ma drží???? Deti casto chore cize nema mi s nimi kto byt ked som v praci a este jeho psychicky stav… ked chcem odist zacne trucovat, rozpravat ako ma miluje a on bezo mna nebude zit a ze ma dobru poistku, ze on to vymyslí ako sa zabit aby sme dostali peniaze… a moja odvaha zhasne

zuzpap
20. júl 2022

@matasimsko manipulátor ako z knihy vystrihnutý...veď otcom neprestane byť..tak môže byť s deťmi keď sú choré..zabije sa...určite..ešte, aby nakoniec tebe neublížil

borabalazova
20. júl 2022

@matasimsko V prvom kroku je veľmi dobré a dôležité, že si spísala vo vzťahu problematické veci. To, že to na tomto fóre vyvolá rôzne typy reakcií, až tak nevadí. Mala by si sa zamyslieť prakticky: akú vidíš cestu z kola von? To, čo popisuješ, v poriadku nie je a osobne si ani nemyslím, že vieš po toľkých rokoch a toľkých bolestiach vzťah s manželom prebudovať. Pokiaľ máš blízku kamarátku alebo niekoho z rodiny (mamu, sestru), kto by Ťa vedel pochopiť a podporiť, porozprávaj sa otvorene s ňou, pokiaľ nie, skús zvážiť návštevu psychológa, nemusíš nám sem napísať konkrétne mesto alebo dedinu, stačí okres a určite by Ti aj ženy tu na fóre poradili odbornú pomoc psychológa alebo intervenčného centra. A skús začať uvažovať o svojich možnostiach: máš nejaké peniaze? Máš miesto, kam by si mohla s deťmi odísť? Máš niekoho blízkeho, kto by Ti na začiatok pomohol? Vedela by si sa postarať sama o deti? Možno by si si mala začať klásť otázky, ktoré Ťa doteraz ani nenapadli, ale pre zdravie Teba a Tvojich detí je to veľmi nutné.

hipuska
20. júl 2022

Všetky, čo tu píšete odcudzujuce komentáre....kto nezazil týranie, to nikdy nepochopí. To ide postupne, postupne si vás ten človek obmota. Žena, sama nie je schopná sa z toho dostať. Musí mať pomoc a motiváciu. Nie seba, ale deti. Takže, jedine vyhľadať centrum pre týrané ženy, resp.obdobnu pomoc. Treba si ale dať pozor. Lebo, môj ex bol schopný volať na čísla, na ktoré som volala ja. Našiel mi aj číslo na centrum, ktoré som mala úložné ako reklama. Zavolal tam, pani sa ozvala: dobrý deň, ponúkame vám ponožky.....takže, treba si aj toto ošetriť. A nikdy to neskončí, aj keď žena oddide. Predpokladam , že ďalší krok, keď oznámi odchod bude vydieranie: že sa zabije, a ona prípravi otca k deti. Mne môj toľko krát volal....som na diaľnici, idem 200... mam to ukončiť? Rozhodnutie je v tvojich rukách či budú mať deti ďalej otca.....takže, fakt potrebuješ vedľa seba človeka, ktorého budeš mať 24 hodín na telefóne. Ja som tak mala....

matasimsko
autor
20. júl 2022

@hipuska Ja ak som sa mu snazila vysvetlí, ze to nie je spravne co robi, ze mi ublizuje, ľahol na gauč a ľutuje sa… potom ma trizni tichom a dava mi najavo, ze mu velmi ublizujem. A ked mu prepne tiez mi posiela fotky mapy ako idu vlaky, kde stoji, ze to bude rýchle..az takto som sa nas tYm nezamyslala, ze potrebujem takýchto ludi. Vela ludi to o nas o nom vie lebo ho pozná, poznajú jeho rodinu a bývame v bytovke s papierovými stenami a reci sa šíria rychlo… väčšie podrobnosti poznajú moje kamosky ale ked oni nic take nezažili a myslia si, ze je uplne jednoduché len zbaliť veci a idem… nie je… je tam hypotéka, bývanie… strach, pocit viny… deti… neviem ako a kde zacat…

matasimsko
autor
20. júl 2022

@hipuska A to som momentalne 2 mesiace po operacii nezhubneho nádoru na mozgu, na PN a nezvladam vsetko ako volakedy… zatial 😞

skylarka001
20. júl 2022

len jedna vec, z vlastnej skúsenosti. Ten kto sa vyhráža samovraždou, to nikdy neurobí. Má sa príliš rád a je príliš sebecký. Nikdy nad ňou ani seriózne nerozmýšľa - jediným cieľom je urobiť trosku z teba, hodiť ti na krk ďalšie bremeno zodpovednosti za jeho život. Ja som toto mala tiež doma. A raz mi niekto povedal: si zodpovedná len za jediný život a to za ten svoj. Čo s tým jeho urobí on, nie je na tebe.

lenka2232
20. júl 2022

Suhlasim s @h2 ,je to jedno hovado,teba to boli,mas zdrav.problemy a on si uziva..ziadny normalny chlap by toto svojej zene nespravil..tiez som mala rizikove tehotenstvo,po porode zosita s prepacenim az po zadok a moj chlap na sex ani nepomyslel,ked vedel,ze mam problemy

sissy27
20. júl 2022

@matasimsko toto s tou poistkou som aj ja počúvala 😂 hádaj čo - dodnes behá veselo po svete, takíto zmrdi sa majú príliš radi na to, aby si niečo urobili. Veď mu len raz povedz "ok, urob to, konečne pôjdem na dobrú dovolenku a bez tvojich debilných rečí a divadla" a budeš vidieť 😀 A neboj sa, poisťovne si dávajú sakra pozor na to aby poistku vyplatili len v naozaj opodstatnených prípadoch, cez toto vlak nejde.
A kde začať? V tvojom prípade kvalitnou psychoterapiou. Ja ti svojim spôsobom rozumiem, prečo je ťažké spraviť ten krok do neznáma, na druhej strane ti viem povedať aj to, že sa to dá zvládnuť a nie je to také hrozné ako to vyzerá. Ale ty potrebuješ naozaj kvalitného odborníka, aby ti pomohol nabrať sebadôveru, aby si s tebou prešiel vopred plán - práca, vlastný príjem, bývanie, rozvod, zverenie detí do tvojej opatery, psychologické posudky na jeho osobu... neváhaj osloviť aj dobrého právnika, aby ťa pripravil na všetko možné z jeho strany.
Čo tvoja rodina, máš v nich nejakú oporu? To je veľké plus, ak ťa má kto na začiatku podržať, ak môžeš aspoň prvých pár mesiacov niekde bývať s deťmi...

kocurikpupcek
20. júl 2022

@liljana a tiež si na youtube nájdi videá " jako fénix" o narcistických manipulátoroch. Tvoj manzel je ako vyšitý. Nuž ale ty vieš viac.

lily246
20. júl 2022

@matasimsko gratulujem, 17 rokov svojho vzácneho života si premárnila s úplným hovädom, násilníkom, manipulátorom, bláznom. Ty nie že z neho budeš mať podlomené zdravie, on ťa takýmto štýlom pochová a tvoje deti prídu o mamu. Pošli ho do p... žena, vzchop sa preboha, veď on je ľudský odpad! Máš prácu, podaj žiadosť o výživné, žiadosť o rozvod a jeho nechaj vyplakávať debila, že sa zabije. 🤣 Henten zabije akurát tak teba, seba má príliš rád, teba má iba ako hračku na týranie.

kocurikpupcek
20. júl 2022

@liljana prepáč omylom som označila teba namiesto autorky

0kristina0
20. júl 2022

Tak keby aj mna vlastny manzel znasilnoval, tiez by sa mi zhnusil a uprimne, nemyslim, ze toto sa da este zachranit.

marcellka32
20. júl 2022

Je mi veľmi ľúto, že premýšľas nad tym, ako zachrániť vzťah, pretoze tu nie je čo zachraňovat...už dávno si mala byť preč aj s dieťaťom, len ty to môžeš zmeniť a začať nový život, musíš sa od neho odpútať (citovo už si, ekonomicky asi nie), znásilňuje ťa, to je trestny čin !!!!

zdenkastanka
20. júl 2022

Prisla som skoro do polovice .... boze to je trulo..to si fakt s takym dokazala tak dlho vydrzat?😲😳

lily246
20. júl 2022

@matasimsko ty premýšľaš ako zachrániť vzťah, ale uvedomuješ si, že on by za tie znásilnenia mal sedieť vo väzení? On na tebe spáchal naozaj nechutný trestný čin, ktorý zasahuje telo aj dušu, a ty s ním dokážeš ďalej byť pod jednou strechou? Nechápem... :(

juliet86
20. júl 2022

@matasimsko zacni tu: pomocobetiam.sk a kmotricky.sk (podla regionu) drzim ti palce. moj ex sa tiez vyhrazal ze sa zabije. aj pokus spravil. je dospely a on je zodpovedny za svoje konanie. ty nie si zodpovedna za jeho konanie

kocurikpupcek
20. júl 2022

@matasimsko vieš čím začni? Obyčajným hnevom. Hnev v tebe vyvolá silu. Hnev na seba, že dovolíš tomu blbovi ti takto ubližovať, manipulovať a vydierat ťa. Hnev. Obyčajný hnev, ktorý máme od prírody. Slúži na to aby sme vedeli určiť hranice. Ty ho ale nemáš. Alebo ho v tebe potlačovali cele roky od malička. Až si nadobudla presvedčenie, že ty si hnev nemáš čo dovoľovať. Och bože žena, veď sa zdravo naser! Nech ti blčia plamene z očí, tak nech sa spakuje a ide do hája. Ale nie, on sa zahraje na chudáka a ty mu to zješ aj s navijákom. Veď žiješ so psychopatom.😔

kocurikpupcek
20. júl 2022

@lily246 jeminenky teraz čítam že je už druhý mesiac PN, po nádore na mozgu. Z takého toxickeho vzťahu sa ani nečudujem, že má dochrámané zdravie.

ndrag
20. júl 2022

@matasimsko a to chces s takymto chrunom s nizkym sebavedomim co si to vybija na tebe zit do konca zivota ked deti opustia domov? Ufff, zivot mas len jeden a je na tebe ako si ho zariadis.

miskamicha
20. júl 2022

@matasimsko zena preber sa uz!!!!@ zachran seba a deti.
Ak mas syna aby nemal on dobuducna k svojej partnerke podobne spravanie lebo to uvidi u otca. A dcera aby si podvedome nevyberala partnwrov podobneho spravania. Uf... tu vam ani gizka onova nepomoze

matasimsko
autor
20. júl 2022

@sissy27 Tak moji rodicia vedia, ze to nie je dobre. Dokonca ho do rodičovského domu ani nechcu pustiť co mi teda muz dobre vyhadzuje na oci. Ze take veci sa medzi ludi nevzťahujú a ze vedia velke ho… co robim ja a ze by boli velmi prekvapeni…. No ja nie sim si vedomá nicoho zlého. Tam by som nevydržala… s mojimi rodičmi to tiez nie je jednoduché ale viem,ze by mi financne pomohli. Minimalne zábezpeku na nájomné by mi vyplatili a ja nezarobil malo tak myslim, ze by sme s detmi vyžili…. Len to, ze su deti viac doma ako v skole a v skolke a to by mi nik nezoleroval neustale OČR. Moj najväčší strašiak 😞

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
lesana25
20. júl 2022

Odkiaľ si? Ak by sme sa vedeli dať dokopy nejak viaceré z okolia tak ti mozno viac pomôžeme.

luccija
20. júl 2022

@matasimsko aj tie deti su asi chore z toho stresu.Ci teraz ci neskor musis od neho odist to vies...ak ten nezhubny nador bolo varovanie.

efka_k
20. júl 2022

@matasimsko
Ahoj, prosím ťa veľmi pekne, prečítaj si svoj príbeh ešte raz. Toto podľa mňa nie je na odpustenie, na zmierenie, na poradňu. Toto je na útek.
Muž, ktorý ťa ľúbi, nikdy nepovie, že si ku..., vychádza v ústrety, nevycita...
Mala som vzťah, chcela som ísť do školy. Prišli výčitky, že načo, že sme radsej mali byť spolu, že mi to na nič nebude... Potom mi jedna veľmi múdra osoba povedala, že vzťah ťa musí posúvať ďalej. Iba tak to ma zmysel. Bez výčitiek a obmedzení. Rozišli sme sa. Doteraz najlepšia vec, co sa mi stala.
Držím palce ♥️♥️♥️

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
matasimsko
autor
20. júl 2022

@efka_k Presne toto chcem od neho aj ja… 1000x som mu povedala, ze nechcem od neho nic iba aby ma toleroval a podporoval…mna sa tri tyzdne ani len nespýtal ci som v poriadku a ci sa citim na sex… automaticky on je zdravy a neoperovali mi spodok… ja ak spomeniem postup v praci tak hned, ze mozem zabudnut, ze este to tak aby som sa dostala medzi nejakych chlapov, ktori mi hlavu obalamutia… aj ked mame firemnú akciu, nikam ma nepustí lebo on vie co sa na takych akciách robi… je to hrozne obmedzujúce vsetko si obhajovať a vysvetlovat…