Žiadala som o pomoc a pán, ktorý mi poslal peniaze žiada, aby som odišla od muža
Dobry vecer neviem ci sa to patri ale idem si po radu. Ako je jasne v dnesnej dobe je kazde euro darom a aj my sme prisli o pracu a stat nam neprispel tak som poprosila na stranke Darujem za odvoz o hmotnu pomoc ako su potraviny hygiena atd.. jeden pan sa mi ozval dala som mu na seba kontakt zavolal mi a hned mi aj poslal cez western 30€ co mi bolo divne ale bola som stastna lebo nemala som ani cent hned na to mi zavolal zase a pytal si na mna meno na facebook co som mu ho aj dala hned mi zacal vypisovat ze ma chce a take tak som mu zavolala a povedala som mu ze ja mam muza a deti ze nechcem a stale otravoval nakoniec chcel aby som utiekla od muza a sla za nim tak som ho zzacala klamat ze idem ze uz som na ceste atd.. posielal mi peniaze na cestu ale najprv vedel ze nejdem ze nechcem ist atd.. stale otravoval nakoniec som mu napisala nech mi da pokoj ze nechcem zw mam muza ktoreho lubim ze tie peniaze mu poslem naspäť a nejdem nikde zacal pisat ze si ma najde ze sa zalubil ze si to vybavime atd..bojim sa dnes mi pisal sms lebo som si ho zablokovala na facebooku tak mi pisal ze pride zamnou a ze ma uda k policajtom ze pojdem do basi za to ze mu nevraciam peniaze mozem ist do basi vazne??? bojim sa
@karelova no podľa toho čo písala - žiadala o pomoc , nie o pôžičku...lebo pomoc a pôžička sú 2rôzne veci.....ale tiež do toho nevidím, hlavne prečo by jej potom pravidelne posielal peniaze....u nás pred obchodom pravidelne jedna vyberá peniaze na choré dieťa - kto chce dá tak dá, ale nikto nepýta peniaze späť....my do toho nevidíme čo tam boo, teda aká komunikácia ked jej viac krát poslal peniaze......
No oklamany tu skor bude ten dobrodinec, co poslal peniaze. Autorka bude celkom dobra Seherezada, ktora to hrala na tyranu zenu s detmi, ktora uteka od muza, chlap chcel pomoct, tak posielal peniaze, ale casom asi zistil, ze nie je vsetko tak ako vyzera a asi nie je sam, kto chcel pomoct tak podvodnicku nahana. Sa jej ani necudujem, ze uz sa boji 😀
Tak urcite si aj ty vinovata a uviedla si ho do omylu a to je doslova ako povod. Pokial si ziadala o potraviny a hygienu, tak si nemala prijat peniaze. To je rozdiel, pytat o financnu pomoc a rozdiel potraviny. V pripade, ze si ti poslal, peniaze, tak si mala hned si to snim vydiskutovat. Ja neverim, ze si nevedela, ze ti posiela peniaze, pretoze cez WU sa rozhodne potravinova pomoc neposiela. Takze mlada pani, neklamte. Nasledne ste dalej klamala, ze ste na ceste a idete od muza. Vobec by som sa nedivila, keby to bol len druh. Cize v podvode ste pokracovala. Takze toto uz bolo cielene a naplnili ste skutkovu podstatu podvodu. Takze ano, moze vas pekne udat na policii a budete mat fest velky problem. To, ze ste ho zablokovala na FB, je len to, co robia klasicky podvodnici tu, ze si zablokuju ludi, aby o nich nevedeli nic. Nakolko vsak urcite mal vase cislo a vahrazal sa viac, tak ste sa doslova a do pismena pototo...nehnevajte sa, ale toto si zasluzi jednoznacne pozornost policie z kazdej strany. V pripade, ze mate cisty stit, tak prosim, nemate sa coho bat od policie. Ale asi to taknebude, ze?
inak na zaklade coho sa do teba zalubil? :D
Ty vole, keby hlupost kvitla... 🙄
@janolaura8065 tak surne si potrebovala peniaze a este ich mas????
No máš to dobre zamotané. Nechápem jednej veci .ako je možné že len tak be tvojho podnetu sa ktebe správa ako k manželke? Neverím musela si si snim dlhšie komunikovať. Že by niekto poslal len tak 300eur. Keďže si mu Sama hovoríš že ideš za ním. Tak Moja si myslím že si chcela od neho pomoc ale aj si mu musela sľúbiť že ostaneš snim. Prepáč ale tomuto naozaj neverím.
@janolaura8065 Ty si niekde ziadala o pomoc. Neviem kde, bolo to v nejakej fb skupine? Lebo pises, ze sa ti ozval pan, ktory ti nechcel poslat to, co si ziadala - oblecenie, potraviny, ale peniaze. Takze si od teba vypytal meno a adresu, aby ti to poslal cez western union (to este funguje?), potom si na teba pytal telefonne cislo a este aj meno ake mas na fb, ty si mu to vsetko dala. On ta videl na fb, lebo tam mas fotky seba aj deti - naco mas preboha na fb zverejnen fotky rodiny len tak pre hocikoho? Co to nemas obmedzene aspon na priatelov a v priateloch mat len ludi, ktorych skutocne poznas??
Cele je to akesi zvlastne a muz s tym tiez nic nerobi? Je mu jedno, ze rozdavas vase mena, adresy a cisla len tak kadekomu?
Ja byt tvoj chlap tak sa od hanby prepadnem pod zem, že moja žena takto žobre na sieťach. Tak vám treba, za to, co si mu nasľubovala a namotavala ho. Veď ty si tá, čo oklamala jeho. A podľa mňa nehovorismvsetko. ešte ťa uda za neoprávnené obohatenie sa
Určite jej manžel nevie čo podniká jeho manželka. Možno si to nemyslela zle . Nedomyslela si následky. No ten po pán má oprávnenie ísť na políciu ak si ho uviedla do omylu . Pretože si myslí že budeš jeho manželka. Milá autorka ale myslím si že si nepovedala úplnú pravdu. Len sa teraz bojíš . A chces sa ubezpečiť či nemôžeš byť trestne stíhaná.
@janolaura8065 Za 300€, ktoré jej poslal, sa neoplatí a asi ani nebude riešiť to cez policajtov. Môže to byť aj muž, ktorý si pozrel jej fotografie a ak nemá rodinu, príp. mohol by si dovoliť prispievať aj tejto rodine a mal by takú bokovku, tak to takto riešil, lebo niektoré ženy sú také, že by dali aj na takéto informácie a išli by za ním. Ale to treba jednoducho stopnúť a povedať mu, že nehľadá takúto známosť.
Tu sa mi ešte nakytuje otázka či to boli len 300.
Ako opisuje autorka je zrejmé že nehovorí pravdu .no môžem sa mýliť.
266 Eur je trestny cin, takze ano, ma pravo byt posrata celym pravom...ja zasnem zeny, inde, ked pridete o 5-6 eur v bazarikoch, tak lincujete zeny, ake su to klamarky a podvodnicky a tu sa evidentne pekne nachytala ina podvodnicka do svojej vlastnej sieti a tu ju idete doslova ukludnovat, ze co, ved nic sa nestalo...
@mpg rozbitie manzelstva nieje trestny cin, ale vedomy podvod, 266 Eur hranica to je uz trestny cin. Takze zapis on nebude mat, ale ona, podmienka jak oci.
Co si myslite, ze co bude policia akoze riesit?? Ona ho neokradla, nevydierala ho, ze musi zaplatit. Takze co, pride na policiu a povie, ze posielal som jednej zene peniaze, chcem ju za to udat? Ved mu ich chcela vratit a odmietol, tak co si myslite, ze za co ju on moze zalovat? Ved by musel on dokazovat, ze sa ona dopustila nejakeho trestneho cinu.
Takze ak su veci tak ako pise, tak nie, nemaju ju preco stihat.
Druha vec je ta, ze bola riadne hlupa, ked mu dala aj meno, aj adresu, na fb vycapene rodinne fotky, cize ma o nej plno informacii a vyzera ze nie je uplne psychicky v poriadku, takze ma dovod obavat sa.
@nafka0483 takže chces povedať, že keby teraz začnem chodiť po uliciach a domoch a písať tu všade o nejakom príbehu typu - manžel prišiel o prácu a nemáme z čoho zaplatiť ani chleba, prosím, pomôžte... A obohatim sa tak o stovky/tisíce eur od xy ľudí... Tak to nie je trestný čin? Všetci tí ľudia, čo robia nezákonné zbierky a utekajú, keď vidia hliadku, bežia len tak pre šport? Nepríde, že posielal som peniaze, príde, že bol oklamaný.
Môžeme si len domyslieť, čo si asi myslí manžel o takom podnikaní. Možno sedi pred ich chatrčkou, fajčí dlhé červené LMky a je rad, aku ma dobru podnikatelku doma.
Myslela som si, ze som uz videla vsetko :D .... ale nie ... mylila som sa :D
@janolaura8065 ak máš CU z ktorého prišli,vráť mu tie peniaze.
A ignoruj ho.
Ale že úplne.
Zrušila by som si FB na tvojim mieste.
Ak by začal byt agresívny,vždy môžeš zájsť na políciu,nevyriešia veľa,možno sa zľakne aspoň ten pán.
Stavaju sa bohuzial take veci,kedy hlupo naletíme,v náročných chvíľach,či obdobiach života.
Drž sa
@makova333 No ved to je otazne, ale vychadzam z toho co napisala.
@nominativ Ano, ak zacnes pytta peniaze a ludia ti ich dobrovolne daju, tak je to ok.
Je rozdiel ci od toho pana ona ziadala peniaze, alebo aka bola prvotna "dohoda" - preco jej peniaze poslal, ci za to nieco slubila a pod.
Ti ludia, o ktorych pises, utekaju, lebo klamu tym, ze maju nejaky hendikep a nemaju v poriadku papiere - totizto verejne zbierky su riadene, musia byt riadne zaregistrovane - a to oni nemaju. Cela organizacia, pod hlavickou ktorej to akoze robia je falosna. Cize oni sa boja tohoto postihu.
Ak das na internet pribeh o tom, ze mas problem a potrebujes pomoc a ludia ti budu posielat peniaze, tak nikto ta potom nemoze zalovat, ze ti ich poslal.
Ale je velmi dolezite ako to bolo naozaj - ak skutocne tak ako pise autorka, tak ju nemaju za co stihat. Ak tam bolo nejake vydieranie, alebo nieco nekale cim tie peniaze vylakala a pan bol podvedeny, tak v tom pripade to policia moze riesit.
@nafka0483 DOBROVOLNE jej poslal prvých 30 EUR. Mladej pani sa to zrejme zapacilo a ako sama pise, klamala ho ze pojde za nim a on jej posielal peniaze na cestu, ktorú si ona vymyslela a ktovie co všetko este. Ved to sama uvadza. Tebe toto skutočne príde v poriadku? Obohatila sa jeho klamanim a namotavanim o 300 EUR.
Neviem ja mám z toho pocit, že skôr ty a asi aj s mužom ste zahrali divadielko na niekoho aby ste k peniazom prišli, inak by si obavu z väzby nemala ak by bola pravda to čo si písala. Ale čisté to z vašej strany isto nebolo. Už len to - tvárim sa že idem za tebou a treba mi na cestu mi nehrá... keby si to stopla na začiatku ako vravíš dalo by sa to riešiť cez policajtov ako obťažovanie ale toto mi smrdí vašim úmyslom dostať sa len tak k peniazom.
@karelova Nie je to moralne ok, ale stale to nie je trestny cin. On nebol nijak donuteny, ona mohla peniaze pytat, ale on ich predsa nemusel posielat.
Ine by bolo keby ho niecim vydierala.
To je ako ked tu niekto zalozi diskusiu a capne cislo uctu - posles peniaze lebo chces pomoct a napises, ze chod na nakup a posli mi fotku ze si za to naozaj nakupila a ze tvoje deti jedia, ze nahladuju. A dotycna ti bude pisat, ze ano, uz som na ceste do obchodu, urobim velky nakup, tak mi posli este. A ty posles. A potom ti napise, ze sa nezanesie domov, ze posli este na taxik. A ty posles. A samozrejme nikdy ti neposle fotky z nakupu ani deti ako jedia, lebo klamala. A co pojdes na policiu? Na to nie je paragraf, nemaju s tym co urobit.
Súhlas. Chceli dosiahnuť viac peňazí ale pán ich prekukol.

@veronikaszabova sikovna, vidis, styri deti, internet a peniaze v kapse.....