Žiadam od manžela príliš veľa?

19. máj 2025

Ahojte, potrebujem pocut nazor na to, ci chcem od muza tak vela, lebo vzdy reaguje nahnevane ci sarkasticky, co ma vzdy vytoci…ide o to, ze mame 2 a 3 rocnych chlapcov, cely den som na vsetko sama, muz sa k nam pripoji tak okolo 6-7 vecer (robi z domu/v terene) a to vo forme, ze zapne tv a lahne na gauc s mobilom, vsak on bude davat pozor, mozem si ist robit poriadky/varit veceru….uspavam ich cez den a skoro kazdy vecer okrem utorka a stvrtka, ale chcela by som mat viac dlhsich vecerov a to uz je vzdy ohen na streche a ze kedy on bude mat dlhsi vecer a cas pre seba a proste nikdy nic konstruktivne, VZDY to otoci na mna a vytkne mi napr.ako naposledy, ze vsak som bola v obchodoch (bola som 1x v tyzdni mimo domu a to nakupit do dm a pod). Proste taketo blbosti mi vzdy splechne do tvare ako keby som bola kazdy den pol dna prec. Ja uz neviem ako na neho, ma ma za uplnu sluzku a proste ze ja som mama, tak deti su asi len moje(aj to vzdy, ked robi nieco co sa tyka deti(utriet, umyt, dat na wc, prebalit,.. tak furt mi to dava pocitit a vycita mi to takou nepriamou agresiou, zacne hovorit ako sa mama ulieva, a zasa vas nechce a pod.).

viki99999
19. máj 2025

aký bol predtým ako ste mali deti?

denkabemommy
19. máj 2025

Nuž, máš deti s debilom… čo viac k tomu dodať.

mane01
19. máj 2025

Tu to vidim na jedine riesenie, vratit sa do prace cim skor a povinnosti okolo domacnosti a deti striktne rozdelit medzi oboch.

kaca222
19. máj 2025

Nie, nechceš od neho veľa, proste si si veľmi zle vybrala 🤷‍♀️ u nás sa napríklad “voľné večery” nekonajú - jeden uspáva, druhý upratuje a chystá večeru. Striedame sa podľa nálady a chute. Neexistuje, aby niekto len tak ležal na gauči dlhšie než 10 minút, buď sa venujeme domácnosti alebo deťom (to čo má byť že dáva pozor? Neverím, že sa vám 2r a 3r deti hrajú samotné a nevyžadujú pozornosť a aktívne zapojenie rodiča)

yoginka231
19. máj 2025

Komentáre tu budú presne viem aké 🙂 Debil, chrapuň, lenivec.

A pre teba výsledok aký? No žiadny len si sa trošku opustila a ženy mu naložili.

Tak aby som bola konštruktívna. Začni od seba. Komunikácia. A tým nemyslím že vyskúšaš sa raz za čas ozvať že ano mohol by si pomôcť.

Ale jasna a asertivna komunikácia. Nebáť sa ísť do konfliktu. Nebyť pasívne agresívna, ale úplne jasná, toto potrebujem od teba. Mať v hlave jasnú predstavu čo chceš od neho, odkomunikovať to a neprestať dokým nezačne.

Možno to bude chvilu neprijemne a hlavne keď je nezvyknuty na takéto tvoje správanie tak na začiatku bude zaťatý ale poviem ti každý muž povolí. Neboj sa ho manipulovať, keď ti pomôže buď ku nemu milá, daj mi komliment, daj mu sladkosť. A podobne.

viera
19. máj 2025

Myslim, ze k tomuto uz niet co dodat.....:*zacne hovorit ako sa mama ulieva, a zasa vas nechce a pod*

autor
19. máj 2025

@yoginka231 dakujem, taketo nieco som potrebovala. Ale on vie byt tak hnusne hnusny…alebo ked som isla na neho, tak ako pises o tej pochvale, tak som mala pocit, ako keby mohol este viac “polavit”, vsak mama je spokojna. Takze ani tak, ani tak.

maryetta
19. máj 2025

Zacni ty hovorit ako sa otec ulieva... ze je tam viac ako spolubyvajuci-i ked aj niekedy spolubyvajuci sa viac zapaja.
Ked je taky ze aj on chce mat klud. Tak si to dajte na tyzdne. Jeden tyzden uspava prebaluje a pod jeden. A dalsi tyzden dalsi 😉

1ryba
19. máj 2025

Zvyčajne nič takéto nepíšem, ale pri prvom ti pomáhal ako vedel? Keď si si hneď dala urobiť ďalšie dieťa. Nerozumiem, prečo si to ženy robíte. Keď si slúžka pri prvom, pri druhom budeš dvojnásobná. Poradiť neviem.

autor
19. máj 2025

@1ryba to je uz nepodstatne, vtedy som bola aj ja ina ako som teraz. Nic s tym ale uz neurobim, tak ma tym nemusis zhadzovat

1ryba
19. máj 2025

Zhadzovať ťa nechcem. Ale keď ty nevieš ako na neho, my dupľom. Osobne si myslím, že na ňom nezmeníš nič. Blbca neprerobíš.

zltalienka
19. máj 2025

Si lahni na gauc tiez a vydrz.

isis234
19. máj 2025

@yoginka231 presne tak... @autorka,, musíš mu to tak povedať "lopatisticky" ako sme hovorievali. Rázne. Lebo muž povie, že ti nerozumie, že hovoríš v hádankách.

veselo_neveselo
19. máj 2025

Nechces od muza vela, ale on asi nechape, co od neho chces.
Na vsetko, co si napisala, je zretelny a jasny protiargument - nechapem, ako ste.sa.nedobrali dohode?
«Chcela by som mat viac dlhsich vecerov a to uz je vzdy ohen na streche a ze kedy on bude mat dlhsi vecer." Odpoved: ja si beriem dlhsi utorok, stvrtok a sobota, ty mas pondelok, stredu a piatok. V nedelu sme.spolu doma.

"zapne tv a lahne na gauc s mobilom, vsak on bude davat pozor, mozem si ist robit poriadky/varit veceru" - fajn, ty varis, ale k detom nejdes, nech by ake vresky boli. Ak ta bude nahanat ze mas ist, povedz zlato, prave varim, ty varujes deti, chod to vyriesit. Alebo si to chces vymenit, ides varit ty a ja dam zatial pozor na deti?

Takisto potrebujes ist nakupit a zaroven varit veceru? Zlato, je treba ist na nakup a uvarit. Ktore z toho radsej spravis? Ja nezvladnem oboje, musime si to rozdelit. Daj mu na vyber z dvoch veci co je treba prave robit.

Proste musis si stat za.svojim, a nenechat sa ubit, rozculot, ani polavit. Samozrejme ze bude vzdorovat, ako male decko, ale inak to bohuzial nepojde.

A k poznamkam co hovori detom - to by som spravila krik. Takto sa pred detmi nerozprava, a cez to by mne nesiel vlak. Nehovorili tak aj jeho rodicia?

evakadlec
19. máj 2025

ja mam doma to iste a tiez uz neviem ako nanho

gov
19. máj 2025

Nech si taky chlapi ktory si nevazia zeny-matky navaria sami😎.

Obdivujem vas zeny ze to este davate✈️.

autor
19. máj 2025

@veselo_neveselo ano, hovoria tak jeho rodicia, este ked sme spolu chodili, tak som na to ich hnusne spravanie povedala, ze takto sa ku mne spravat nebude, ze nebude, lebo nie som ako ich mama🫣
ale ked ho upozornim alebo sa uz fakt rozculim, ze si neprajem, aby take veci hovoril pred nimi, tak zasa uraza mna, ze neviem co je sranda a mama len hundre. Vzdy vlastne obvini mna, ze on to myslel zo srandy…ako raz za cas som za taku srandu ale nie furt a nie take blbe reci.
A veci uz ukolujem ale tiez ma to uz nebavi, on ked sa sam nerozhybe, napr uz je cas kupania (robime to spolu) alebo uspavania, tak sedi a caka kym ja zavelim, a ked mu poviem, preco sa niekedy nemoze sam od seba zobrat a zacat ich chystat, tak povie, ze ja som mama, ja to tu mam mat na starosti… neda sa. Niekedy rozmyslam, ci nie je lepsie odist ako toto, hlavne kvoli tym blbym reciam, nechcem, aby sa tak zacali aj moje deti tak spravat.

zobaka
19. máj 2025

nechce sa mu starat, nebavi ho to, nie je starsi uz?

luccija
19. máj 2025

Rozdeľte si to jeden večer komplet okupe, uspi a druhý sprace kuchyňu atď ...keď sa da neviem či ich kupete spolu...tak vieš dve male deti a obidvaja si myslíte, že mate už nárok na voľno a pomoc, pokoj.To, že vybehnes do obchodu nie je voľný čas.On má pocit, že dlho robí a potom hneď kúpať deti atď...to každý deň robí do 18-19?určite nechceš od neho veľa si v podstate celý deň s nimi sama, variť, chodiť von...keď to nejde takto tak by som odchádzala prejsť sa, cvičiť...lebo je doma, ale len jedným okom na nich dozrie a ty si môžeš upratovať a variť večeru😂to je ako za odmenu
Čas pre seba je žiaľ, keď deti zaspia tak to pri malých deťoch je.cez víkend ich zoberie sam von?alebo porobi viac navarí, uprace?
Bude sa búriť, ale ty padnes na ústa, keď pôjdeš do roboty.Aj ty mu vieš povedať niečo hlúpe ako on deťom, že sa ulievas sú ženy čo 3x týždenne si idú po svojom a muž je s deťmi.To by mi vadilo také hlúpe poznámky a citové vydieranie.

domkakvet
19. máj 2025

Ty si mama a on je otec. Take reci ani zo srandy.

aliaray1
19. máj 2025

Joj, ja by som mu naordinovala ist na pol roka na matersku s poslednym synom, este to stiha (do 3r veku dietata), a rovno z MD ho moze prihlasit do skolky a ist do prace.

vivien234
19. máj 2025

Si si istá že toto chceš? Treba mu rázne ukázať, že na deti ste dvaja a nie že ty si mama.. Tak a ja by som na neho vyskočila. "áno ale ty si tiež otec".. Pokiaľ nieje ochotný urobiť kompromis nemáš dôvod ani ty. Pokiaľ sa nebude chcieť zmeniť... Vieš čo by si mala urobiť.

mandarinka555
20. máj 2025

A toto je presne "červená a blikajúca kontrolka" pre všetky ženy, čo túžia po "voňavom uzlíčku" , lebo pre chlapa je to "revajúce decko"

andreatytler
20. máj 2025

Tie hnusne reci musis okamzite zakazat. To deti nesmu pocuvat. Z toho by som urobila obrovsky cirkus.
K tomu ze chces viac volna, by som asi oznamila ze beriem si volno kazdy druhy den a nic viac by som neriesila. Ale to musi byt skutocne volno, nie ze ides urobit nakup pre rodinu.
Ale neviem ci je to co ty vlastne chces. Myslim ze teba najviac trapi ze on sam nema snahu s detmi travit cas a neoceni ta. Toto mu nevysvetlis ani to nevis odkomunikovat. Ked raz nechce, nezmenis to. Je to skoda. Strati vztah s detmi. Bude mat svoj gauc a TV a vy traja budete rodina.

nevenka
20. máj 2025

No a tu sa presne prejavuje, aka vychova, taky bude ten muz. Ako sa sprava otec k mame, tak sa bude on spravat k vlastnej zene. Mozno nie hned, ale casom urcite. Ja som sa aj podla tohto rozhodovala a vidim, ze to bolo spravne.

7miriam77
20. máj 2025

Vysvetli mu,že tými sprostymi rečami a poznámkami ubližuje najmä deťom. Deti sú veľmi vnímavé a všetko si ukladajú do svojich malých hlavičiek. Takéto správanie sa je fakt pod úroveň. A čo sa týka ostatných veci...obaja ste rovnako rodičia a tak si povinnosti treba deliť rovnako podľa dohody. Inak sorry,ale tvoj muž je blbec

malary
20. máj 2025

Niektorí chlapi žiaľ na to prídu neskôr. Nie je zlý. Je to pre Teba vyčerpávajúce. Ale ako píše joginka.