icon

Žiadať od sestry náhradu za pokazený zips?

30. sep 2026

Požičala som sestre drahšie šaty na oslavu a vrátila mi ich s pokazeným zipsom. Tvrdí, že sa jej zasekol a potom už nešiel zapnúť, vraj sa s tým nič nedalo robiť.
Oprava asi nebude stáť majland, ale aj tak ma štve, že ich dostala v poriadku. Pýtali by ste od sestry aspoň zaplatenie výmeny zipsu, alebo by ste to pri rodine nechali tak? Normálne mám dilemu :-/

Strana
z2
sidicek
•
1. okt 2026
@elenka.k

@zuzitko74 veď píšem, každá máme iný ten vzťah a ona sama musí vedieť, ako bude na to reagovať sestra, ona ju predsa pozná, ak vie, že je setra urážlivá, radšej nech to nechá tak a bude vedieť, že na budúce, buď bude dohoda - aj o oprave napr, alebo radšej nič nepožičia .... ale ak jej sestra je v pohode, kľudne jej je dá tie šaty - aby dala opraviť zips a tiež dať ich do čistiarne .......
my si napr. so sestrou vravíme všetko aj to dobré aj to zlé,
je to normálny vzťah

@elenka.k tak zjavne nie je normalna ,ked vratila pokazene saty , normalna by ich dala opravit

anonym_d8ca79
•
1. okt 2026
@elenka.k

@anonym_d8ca79 áno, máš pravdu, ale teda, záleží aj od toho kde top dáš spraviť, vidím, že si dala tú najdrahšiu službu, sú aj o trochu lacnejšie krajčírstva

@elenka.k bola prvá vo vyhľadávači 😀

anonym_ff7995
•
1. okt 2026

dala by som si to opravit sama ale uz by som sestre nepozicala nabuduce

margotka17
•
1. okt 2026

@anonym_autor to fakt niekto rieši 15 eurový zips na požičaných šatách sestre? Mňa by ani nenapadlo pýtať si od sestry za opravu peniaze. Lenže asi každý máme inú sestru však? Mne moja bežné kúpi niečo do kuchyne, čo kupuje aj sebe, či už je to podnos či panvica a nerieši cenu, ja jej tiež kúpim niečo a tiež neriešim cenu. U nás zrejme nebudú dobre rodinné vzťahy však? 🤔🤔🤔

anonym_17cd9b
•
1. okt 2026

Ja by som to nechala tak. Je to sestra ...hádam sa ti osprabdlnila...a nabudúce by som zvážila či jej požičiam a čo jej požičiam ...určite si pomáhate navzájom 🍀☘️

anonym_ebc7f0
•
Včera o 14:22
@oslo1

A preto presne z tohoto dovodu nic nikomu, ani priatelom, ani rodine , co ma pre mna hodnotu (vacsinou sentimentalnu ) nepoziciavam. Ci je to oblecenie, kniha, hocico.
Tiez som sa popalila, vratilo sa mi to pokazene a este ja som bola ta divna, ze ma to hnevalo. Lebo tiez osoba sa tvarila, vsak sa to da opravit (ako ja to dam opravit v ramci svojho casu a penazi, nakoniec to neslo opravit).
Zober sestru na zmrzku, zober aj saty a SPOLU pojdete dat saty opravit, nech aj ju to stoji jej cas a nech to tam aj zaplati. Vymena zipsu nie je lacna zalezitost, na spolocenskych satach to bude ina palka.

@oslo1 ale prosím ťa aká pálka? Ja by som si dala zips opraviť sama. Sestru nemám, mám brata, ale ak by mi niečo nechtiac zničil pokazil, buď by to opravil sám, ale vyslovene preplatenie by som od neho nežiadala.. vlastne stala sa mi taká vec, menil mi žiarovku a poškodil mi stropnicu, tak že žiarovka svietila iba pár dní a potom sa vypálila.. no čo ti poviem. 2x som kúpila žiarovku, potom novú stropnicu, zavolala som elektrikára, zaplatila som mu, ale ani ma nenapadlo žiadať brata, aby mi to preplatil. Jednak to neurobil úmyselne, stropnica mala už pár rokov. Nehľadala som vinníka. Nespočetne veľa krát mi pomohol, hlavne nezištne, takže ani mňa nenapadlo ísť ku nemu s učtenkou.. Vzťahy medzi súrodencami sú rôzne..

anonym_298aa0
•
Včera o 14:31

Ja už fakt niektoré ženy nechápem kvôli hlúpym šatám si pokazia vzťah zo sestrou. Preboha sú to len šaty! Sú tí presnejšie ako sestra? Tie šaty si do hrobu nevezmete. Fakt trápne

Strana
z2