Žiadať od sestry náhradu za pokazený zips?
Požičala som sestre drahšie šaty na oslavu a vrátila mi ich s pokazeným zipsom. Tvrdí, že sa jej zasekol a potom už nešiel zapnúť, vraj sa s tým nič nedalo robiť.
Oprava asi nebude stáť majland, ale aj tak ma štve, že ich dostala v poriadku. Pýtali by ste od sestry aspoň zaplatenie výmeny zipsu, alebo by ste to pri rodine nechali tak? Normálne mám dilemu :-/
ved je to sestra to ak sa uz medzi sebou neviete dohodnut aby vzala saty ku krajcirke a dala ich opravit tak je to velmi zle
hej presne toto mi napadlo, ze ich mohla dat rovno opravit a ani by sme to nemuseli riesit. nechcem sa s nou kvoli tomu hadat, len mi pride blbe ze mi ich vratila pokazene a nechala to cele na mna. asi jej poviem nech tu opravu vybavi ona.
hej presne toto mi napadlo, ze ich mohla dat rovno opravit a ani by sme to nemuseli riesit. nechcem sa s nou kvoli tomu hadat, len mi pride blbe ze mi ich vratila pokazene a nechala to cele na mna. asi jej poviem nech tu opravu vybavi ona.
@anonym_autor každý normálny človek by vrátil šaty v takom stave, v akom si ich požičal. To, že je tvoja sestra buran, je blbé. Povedz jej, že ak nezabezpečí a neporieši opravu ona, bolo to posledný raz, čo si jej šaty požičala. Lebo aj v požičovni šiat si pýtajú poplatok, a ty máš platiť ešte za opravu, ktorú spôsobil niekto iný? odveci
Mne osobne by bolo dosť nepríjemné vracať vec v inom stave,v akom som si ju požičala. O sestre to veľa napovedá 🤔 Byť tebou, poviem jej, nech dá zips vymeniť...
@anonym_autor píšeš, že oprava nestojí veľa a vzápätí, rozmýšľaš, že si od nej vypýtaš € za opravu
Wtf?
na tom ste sa mali dohovoriť dopredu.... ak si jej dávala šaty, ak ťa to ozaj štve, ak si chceš dobabrať vzťah so sestrou, kľudne choď a opýtaj si od nej 15 € za opravu,
alebo čo chceš? aby sme ti napísali? čo? aby si mala pokoj na duši, povolenie ... nechápem.
Každý má iný vzťah s tou svojou sestrou, moja by mi dala všetko, spravila pre mňa veľa a aj ja jej. strašne sa ľúbime, a ďakujem, že ju mám. nedovolíme, aby taká materiálna vec, by nám naštrbila vzťah
Ak niečo požičiavaš, musíš rátať aj s tým zlým a ak vieš, že ti to bude vadiť, radšej nepožičiavaj a ak, radšej si to dopredu dohovor - dohodni.
@anonym_autor píšeš, že oprava nestojí veľa a vzápätí, rozmýšľaš, že si od nej vypýtaš € za opravu
Wtf?
na tom ste sa mali dohovoriť dopredu.... ak si jej dávala šaty, ak ťa to ozaj štve, ak si chceš dobabrať vzťah so sestrou, kľudne choď a opýtaj si od nej 15 € za opravu,
alebo čo chceš? aby sme ti napísali? čo? aby si mala pokoj na duši, povolenie ... nechápem.
Každý má iný vzťah s tou svojou sestrou, moja by mi dala všetko, spravila pre mňa veľa a aj ja jej. strašne sa ľúbime, a ďakujem, že ju mám. nedovolíme, aby taká materiálna vec, by nám naštrbila vzťah
Ak niečo požičiavaš, musíš rátať aj s tým zlým a ak vieš, že ti to bude vadiť, radšej nepožičiavaj a ak, radšej si to dopredu dohovor - dohodni.
@elenka.k Ty jej píšeš, akoby bola ona na vine, za to že ju trápi sestrin prístup a podsúvaš jej, že ak sa ozve zničí si vzťah so sestrou pre pár euro. Ja to však vidím práve naopak...to jej sestra svojou nezodpovednosťou a ľahostajnosťou s akou sa k tejto situácii postavila, ničí ich vzťah.
@anonym_autor ak by som nebola taka chudobna ze ma vymena zipsu financne polozi tak dam zips vymenit a uz sestre nic nepoziciam. Ak bude nieco chciet znovu pozicat tak len "sorry ale nie, nechcem s tym mat potom ostaru ak sa nieco na tej veci pokazi, ako minule na satach".
@elenka.k Ty jej píšeš, akoby bola ona na vine, za to že ju trápi sestrin prístup a podsúvaš jej, že ak sa ozve zničí si vzťah so sestrou pre pár euro. Ja to však vidím práve naopak...to jej sestra svojou nezodpovednosťou a ľahostajnosťou s akou sa k tejto situácii postavila, ničí ich vzťah.
@zuzitko74 veď píšem, každá máme iný ten vzťah a ona sama musí vedieť, ako bude na to reagovať sestra, ona ju predsa pozná, ak vie, že je setra urážlivá, radšej nech to nechá tak a bude vedieť, že na budúce, buď bude dohoda - aj o oprave napr, alebo radšej nič nepožičia .... ale ak jej sestra je v pohode, kľudne jej je dá tie šaty - aby dala opraviť zips a tiež dať ich do čistiarne .......
my si napr. so sestrou vravíme všetko aj to dobré aj to zlé,
je to normálny vzťah
ja by som sa rovno sestry spýtala - či to odnesie do opravy ona a vráti opravené šaty - alebo či mi dá peniaze na opravu zipsu ... 😒
@anonym_autor áno nech zaplatí, mohlo jej to aj samej napadnúť
Resp mala ti to oznámiť a že pôjde ich zaniesť krajčírke a doniesť ti čokoládu k tomu
Slušnosť je požičané vrátiť v pôvodnom stave
@anonym_autor nejde iba o peniaze ale aj o cas, ist tam a chodit pre to. Hladat kde to urobia. Nech to riesi sestra nabuduce nech si kupi svoje saty
Dilemu?To aké máš vzťahy so sestrou, že to rozoberas tu a nie s ňou ? Vážne nevieš čo máš robiť?🤦 Ale aby som ti aj odpovedala..nie ,nepýtala by som od nej nič, ale keby si chcela niečo ešte požičať, tak jej poviem nech mi to vráti v poriadku
@anonym_autor ak boli šaty drahé daj si ich opraviť sama šikovnej krajčírke. Sestra by ich mohla zobrať nejakej lacnej neskúsenej, ktorá by šaty viac zničila s otrasne našitým zipsom (skúsenosť). Už bude na tebe či jej to dáš preplatiť, alebo jej už viac nič nepožičiavaj.
@anonym_autor veď ide o sestru, nie je to kamoška...normálne jej daj šaty, nech ti to dá opraviť. To sa treba pýtať tu?
Bojíš sa sestre? Však povedz jej nech si dá opraviť. Fakt niektoré ste také ťuťumuťu
A preto presne z tohoto dovodu nic nikomu, ani priatelom, ani rodine , co ma pre mna hodnotu (vacsinou sentimentalnu ) nepoziciavam. Ci je to oblecenie, kniha, hocico.
Tiez som sa popalila, vratilo sa mi to pokazene a este ja som bola ta divna, ze ma to hnevalo. Lebo tiez osoba sa tvarila, vsak sa to da opravit (ako ja to dam opravit v ramci svojho casu a penazi, nakoniec to neslo opravit).
Zober sestru na zmrzku, zober aj saty a SPOLU pojdete dat saty opravit, nech aj ju to stoji jej cas a nech to tam aj zaplati. Vymena zipsu nie je lacna zalezitost, na spolocenskych satach to bude ina palka.
Keď sestra nemá toľko chochmesu, aby sa sama ponúkla, že uhradí opravu, ja by som to nepýtala, ale to je na tebe ako to cítiš... na starosti by som jej to nedávala, takéto veci si najradšej riešim sama, aby to ešte horšie nedopadlo
@anonym_autor mala ti ich vrátiť už opravené. Bodka.
Sestra, nesestra, to je jedno. Takto sa to nerobí.
V mojom svete by to so sestrou prebiehalo asi na štýl "ježiš prepáč za ten zips, dám to opraviť/zaplatím ti to" "čo si, nechaj tak, stáva sa" "ale nie, veď ja ti to zaplatím" "vážne nechaj tak"... a ako by to nakoniec skončilo je otázne a vlastne by mi to bolo aj úplne jedno. Čiže za predpokladu, že mám so sestrou dobrý vzťah by som to nechala tak.
výmena zipsu zase nestojí pár centov,je to dosť drahá záležitosť
https://www.popoluska.net/cennik-krajcirstva
Ja by som sa jej spytsls ci to da opravit ona alebo zaplati ucet za krajcirku a zanesies si to opravit ty. Vymens zipsi nie je az taka lacna zalezitost.
A podla reakcie by som sa zariadila. AK by Mala akykolvek Kommentar, viac by som jej nic nepozicala
@anonym_autor moja by to dala do opravi sama od seba...keby nie rozhodne to od nej nepýtam ozaj mi to príde blbe
Ja by som povedala - "Tak dik, staci ked mi vratis potom,ked to bude opravene" 🤷♀️ Ani by som ich nevzala pokazene naspat. Ty si jej ich dala funkcne.
A mala ich vobec sestra na tej oslave? Lebo mozno sa ozaj hned zasekol a za to ani vobec nemohla!!!
Nie veď sa to stane.Mohlo to byť naopak že by sa to stalo tebe s jej šatami
Kolko mate rokov?
Sestra asi vie co si moze k tebe dovolit. Bojis sa od vlastnej sestry pytat za opravu zipsu, takze sestra ta pozna natolko dobre, ze si taketo excesy moze k tebe dovolit, pretoze vie, ze budes ticho a nic nepovies. Je na case zacat byt asertivna. Sestre dones uctenku z opravy nech ti ju preplati a s poziciavanim skonci.
výmena zipsu zase nestojí pár centov,je to dosť drahá záležitosť
https://www.popoluska.net/cennik-krajcirstva
@anonym_d8ca79 áno, máš pravdu, ale teda, záleží aj od toho kde top dáš spraviť, vidím, že si dala tú najdrahšiu službu, sú aj o trochu lacnejšie krajčírstva

Sestra mala zabezpečiť opravu a tak ti ich vrátiť.