icon

Žiarlivosť partnera

richardp2509
2. máj 2021

Ahojte,idem si k vám po radu . So snúbencom sme spolu tri roky máme 2 malé detičky. Náš problém je žiarlivosť,z jeho strany . Miestami je to už naozaj neúnosné. Žiarli keď sa namalujem, neustále ma podozrieva dokáže si namyslat také hlúposti , ktoré sa v živote nestanú ani nestali. Na žiarlivosť mu nedávam žiadne dôvody proste ma takúto povahu . Pracuje v zahraničí a vtedy je to najhoršie. Veľmi psychicky to vyčerpáva. Viem ,veľa z vás napíše aby som od neho utekala ,ale ja by som tento problém chcela riešiť. Ľúbim ho ,viem že aj on mňa a už keď tak máme spolu maličké detičky (1rok ,2roky). Prosím vás viete mi poradiť ako sa to dá liečiť ,podľa mňa to je na psychológa už alebo aj na nejakú poradňu,ochota ísť za odborníkom je aj z jeho strany. Viete mi poradiť na koho sa obrátiť,ako to prosím vyriešiť. Som naozaj bezradná. Ďakujem za rady

mondolina
2. máj 2021

@richardp2509
na začiatku píšeš iné a ku koncu už iné.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@mondolina reagujem na to na čo sa ma pýtajú ženy. Pytam sa na názor , nezmyselné konštatovanie nepotrebujem

panelacikova
2. máj 2021

@mondolina ja neviem, možno som niečo prehliadla, ale nevšimla som si, žeby napísala, že sa vyjadril slovami "kurviť" - možno mi to "uniklo". a čo sa týka priateľov na FB a kade-tade... toto mi choré vôbec nepríde, ja napríklad nevidím dôvod mať priateľa /muža/ na FB, pokiaľ to nie je moja rodina, alebo spoločný známy, alebo niekto fakt maximálne "neškodný". neviem, ja som už dosť stará a FB nikdy predtým (mám ho cca 7 rokov?) nebol pre mňa dostatočne zaujímavý, zaregistrovala som sa naň jedine kvôli hre 😀 odkedy som tam, mám v priateľoch dokopy cca asi 36 priateľov, z toho drvivá väčšina ženy a ešte aj z toho mála mužov, čo tam mám, sú tam buď rodinní prislušníci, alebo 1-2 kolegovia, ktorých pozná aj manžel. a to isté je naopak. manžel nemá v priateľoch ženy, až na rodinné príslušníčky, alebo ženy, ktoré boli dôležité (ale jednoznačne z iných dôvodov, než súkromných či intímnych) 😀 jednoducho ide o nejaké výhody, či už daňové poradenstvo, nákup niečoho, čo on pravidelné odoberá apod. čiže skôr služby, tovary... ak sa tak zamyslím, ja mám možno 4-5 mužov, on rovnako žien. zvyšok sú rovnaké pohlavia. ja som teda nikdy nepochopila tú "mániu" byť na FB a mať tam mrte priateľov (mnohých osobne ľudia nestretnú už pomaly do smrti), len aby som teda priateľov mal a aby mi lajkovali fotky a neviem čo... takže mne toto nič negatívne nehovorí, ak ju požiadal, aby sa nekontaktovala s mužmi, s ktorými ju prakticky nič spoločné nespája a sú tam "len tak"... a nie, nie som čudná, len svoj život žijem radšej s ľuďmi, s ktorými bývam v osobnom kontakte, než s ľuďmi, ktorých stretnem či vidím párkrát za život a hneď šup! dám si ich do priateľov. také čudné.... pre mňa aspoň 😀

panelacikova
2. máj 2021

@richardp2509 ako to bolo prosím s tou tvojou prácou pred deťmi? pozri môj príspevok o 17:22

richardp2509
autor
2. máj 2021

@panelacikova pracovala som ako manažér v obchodnom reťazci. Predtým s tým bol stotožnený. ..obaja si však uvedomujeme že máme malé deti a v takýchto obchodoch sa robia poobedne aj nočné . Naši rodičia su ešte pracujúci takže deti pôjdu do škôlky. Bavili sme sa na tú tému že čo s mojou prácou ,z jeho úst som nepočula aby povedal že nepôjdem do práce skôr sme sa zamysleli nad tým ako to sklbime . Navrhol mi že by som zatiaľ mohla robiť na skrátený úväzok alebo si hľadať niečo v mojom odbore ktorý som vyštudovala -cize pedagogické zameranie. Nepostrehla som že by bol nejak nervózny ,ako bude keď príde k lamaniu chleba neviem povedať

mondolina
2. máj 2021

@panelacikova
takže toto je normálne a zdravé vo vzťahu? ak áno tak mám asi poruchu vnímania

panelacikova
2. máj 2021

@richardp2509 rozumiem. v tom prípade to zatiaľ nerieš. ak ho miluješ a chceš vo vzťahu fungovať aj naďalej, tak mu pri telefonáte, či ako sa spájate, keď začne s tými rečami milo povedz: pozri sa, ja ťa milujem a nikoho nemám, len sa chcem cítiť lepšie sama pre seba a chcela som byť pekná aj do kamery (ak sa vidíte). budeš s tým musieť prestať, lebo mi to vážne ubližuje. ak mi budeš aj naďalej ubližovať takými rečami, budem musieť skončiť, lebo inak preplačem celý večer.
no a uvidíš, čo on na to... ja teda osobne keď som sama doma, ani mi nenapadne sa namaľovať (vlastne naposledy som mala špirálu asi pred rokom na očiach), tak ale ak si bola zvyknutá na dennú úpravu tváre, tak potom neviem... asi mu prepína z toho, že je tak dlho sám :( podľa mňa to má tiež ťažké....
@mondolina vidím tam to o FB, ale prepáč, fakt nevidím slovo "kurviť" sa... a neuvádzam, že je to zdravé, ale viem sa proste vžiť aj do kože chlapa, ktorý je povedzme 6-7 týždňov bez ženy v cudzom prostredí... ono ľahko sa súdi, keď človek nezažije :(
autorka sama musí vedieť, čo ďalej. to, že tu napísala znamená, že niečo sa určite deje, nakoľko je to vážne, vie len ona sama. mne z jej písmenok zatiaľ vyplýva len to, že on je podráždený, len keď je preč.... 6-7 týždňov bez ženy a zblíženia s ňou dá človeku zabrať, to si píš... ona musí vedieť najlepšie, čo je vo veci. pokiaľ je však doma úplne v pohode, dokonca píše, že nemá problém, aby nastúpila do práce, nespovedá ju, prečo, načo, začo, s kým v tej robote bude?? tak to nevidím vôbec čierne. to neznamená, že môžeš mať pravdu ty a iné ženy, ktoré ho máte za chorobného žiarlivca, ja toto nemôžem vylúčiť, absolútne. ale toto sú veci, ktoré ak pripíšem dlhodobému odlúčeniu, tak sa dajú ospravedlniť. omnoho horšie by bolo, keby bol doma a je takýto denne.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@mondolina práve preto som tu napísala lebo viem že to nieje normálne 🙄 nemusíte to fotiť každy predsa vidí čo som písala . A budem sa opakovať žiadala som o radu , vaše komenty mi nič nepriniesli tak sa nemusíte už viac unuvat . Ďakujem a pekný večer

panelacikova
2. máj 2021

@richardp2509 môj manžel odchádza zajtra na 2 týždne, po návrate bude minimálne týždeň v karanténe (hlavne kvôli mne), potom bude absolvovať test. už teraz je z toho smutný a hotový, že čo on bude bezo mňa tak dlho? že ako to vydrží? 😀 mimochodom, tiež je 13 rokov starší, akurát my sme celkovo starší (mohla by som ti byť takmer mamou), a pritom to bol chlap, s ktorým keď som sa dala dohromady, tak bol voľný a slobodný ako vták a nevedel si predstaviť po svojom prvom manželstve ešte nejaký život so ženou. a vzali sme sa a teraz je na mňa tak psychicky aj fyzicky naviazaný, že mu je smutno, keď odchádza. zas, pravdou je, že on mi nerobí takéto veci, ako si tu popísala, ale ani nemusí. lebo ako píšem vyššie, na FB nepotrebujem mať chlapov, ak tam nejaký je, muž ho pozná, maľovať sa nemaľujem (občas v minulosti špirála a hneď sa pýtal: za kým ideš?) 😀 ale osobne som videla, že to myslí zo srandy. to ja poznám na ňom, nebolo to nič, čo by bolo vyhrotené. takže neviem sa nejak vyjadriť k tvojmu mužovi. neviem, čo je ešte sranda, alebo podpichovanie a čo je už vážna vec prevyšujúca nejakú tvoju duševnú pohodu...

panelacikova
2. máj 2021

@richardp2509 ale napríklad minule mi lekár šiel merať saturáciu a mala som šialene studené prsty.. aj som si ich šúchala, no nič... tak mi ich vzal on a pošúchal mi ich, aby ich zohrial, lebo on mal zas veľmi teplé ruky... no koniec, dodnes to počúvam, že doktorovi som dala pošúchať 😀 😀 akože pohučí, ale potom sa na tom smejeme, takže fakt, u nás je to jednoznačne o smiechu a vtipkovaní, než o nejakej žiarlivosti. iste, obáva sa o mňa, tak štipka žiarlivosti tam je z oboch strán, ale mne to lichotí, že má o mňa strach, pretože mi to signalizuje, že stále bude o mňa bojovať (hoci nie je s kým). asi vieš, ako to myslím 🙂

mondolina
2. máj 2021

@richardp2509
ale no, ja som ti v začiatkoch tiež poradila, ak si si nevšimla. netreba byť hneď vztahovačná. chápem, že sa ti veľmi nepáči čo ti píšem, ale to neznamená, že to nie je iný pohľad na vec, ktorý ti môže pomôcť.
želám ti, aby sa to u vás obrátilo k lepšiemu.

retatka
2. máj 2021

@mondolina Presne tiež mam ten pocit ,úplne zmenila mienku pred nami ,ako jej ženy napísali pravdu.Klame samu seba 🙂

richardp2509
autor
2. máj 2021

@retatka budem sa opakovať nemenim mienku odpisujem na to čo sa pýtali ženy .. opísala som ako sa správa doma ako sa správa v zahraničí hlavne cez víkendy keď nepracuje 🙄nerozumiem o akej mienke to pisete

richardp2509
autor
2. máj 2021

@panelacikova ono je to veľmi ťažké opísať všetko v jednom komente ,ja si uvedomujem aj vážnosť situácie ,ale zase nechcem to riešiť tak že mám doma žiarlivca tak ho rýchlo zatratit ,opustiť . Ja to chcem vyriešiť lebo ako som písala iný problém ako tento nemáme . To nieje o tom že sa ho zastávam a neviem čo ako tu píšu iné baby ,ale predsa nebudem písať že je na hovno otec , totálne zlý chlap keď to tak nieje. A nieje to ani o tom že ma má doma pod kontrolou . Nieje to tak , len proste nám je spolu dobre a neriešim nič iné ,určite za mnou nechodí jak stíhačka nejaká . Proste keď chcem ist niekam idem . Ja som tu chcela vypichnúť to zahraničie že tam sa chová strašne ,tam vznikajú hádky , žiarlivosť a všetko okolo neviem či má tú chápu správne čo tým chcem povedať

mondolina
2. máj 2021

@richardp2509
keď niekam chceš ísť tak ideš? napr. k mame?
tvoje slová " Ale potom mu začalo vadiť zase iné ,potom zase niečo...a naraz som zistila že ja už vlastne sa stretávam len s vlastnou mamou"

ale už som ticho, lebo vy vlastne ani problém nemáte 🤫

berta100
2. máj 2021

Tvoj chlap je žiarlivec.Moj muž tiež robi v zahraničí ,no nikdy by sa neznížil k tomu čo tvoj ..lebo je zdravo sebavedomie a nie zakomplexovaný ,váži si má a neuráža ako tvoj teba ..Nieje to normálne ale to vieš sama.Podriadujes sa mu ,zmazala si chlapov z FB,ostala ti len tvoja rodina ...Len mu tým ublizujes lebo raz tá to podlizovanie prestane baviť a potom uvidis tie denno -denne hádky .
Dokiaľ budeš robiť ako on píska ,možno to nejaky čas pôjde ...No úprimne by som sa bála čo bude keď pôjdeš do prace,keď pozdravis kolegov alebo keď si dovolíš ist sama von ...poznám tieto typy chlapov ,kamoska i kolegyňa má a ver mi je to kríz ,taký život .Drzim Vám palce .

richardp2509
autor
2. máj 2021

@mondolina anooo to je pravda ale ja som to opisovala že keď je v zahraničí rozumiete?

zuzka1117
2. máj 2021

@panelacikova ja nehovorím že je niekto hystericky ak mu partner vezme mobil. Ja tiež keď niečo potrebujem narychlo, kľudne použijem mužov telefón. Ja som to skôr pochopila tak,že si vezmú mobily navzájom a skontrolujú si ich, to mi príde choré.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@berta100 to čo ste napísali je úplná pravda . Ale neviem ,možno som naivná ale dúfam a verím že psychoterapeut nám môže pomôcť ,a veľa som si vzala aj z toho čo mi tu opísali a poradili ženy ako sa mám chovať ako sa mám zachovať v rôznych situáciách a tak..vzala som si to k srdcu a budem sa správať inak nemal mi kto poradiť a myslela som si že konám správne. Uvidíme

amelie2017
2. máj 2021

@mondolina autorka robi presne to, co vacsina zien, ktore tu napisu, ze maju nejaky problem s chlapom, ci uz alkohol, obcasna bitka, pisanie s inymi...najprv popisu problem, ake je to neznesitelne, ze nevedia co dalej a ked im zeny otvaraju oci, zacnu ho obranovat, vykreslovat, ze on vlastne taky vobec nie je, az sa na konci diskusie dopracujeme k tomu, ze vlastne ziju s tymi najvzornejsimi manzelmi a otcami a problem zrazu neexistuje. @retatka

mondolina
2. máj 2021

@amelie2017
tiež si to myslím, ale už si neželá moje komenty🙊

richardp2509
autor
2. máj 2021

@amelie2017 prosím? Ako nič v zlom ale dala som si záležať aby som celý deň sedela na konikovi a odpisovala na otázky ktoré mi boli položené a čo najbližšie opísala to v akej som situácii. Ja si veľmi dobre uvedomujem vážnosť problému preto som sem prišla po radu ako to riešiť. Nikto mi tu oči neotvoril ja viem v akej situácii som ,ja som rada za to že mi bolo poradene ako sa má "jednať" s takým človekom alebo reagovať v situáciách . Vôbec nemám za potreby vykresľovať a obhajovať svojho muža . Ja som sa snažila čo najbližšie opísať jeho osobnosť to ako sa správa

amelie2017
2. máj 2021

@richardp2509 zdas sa byt inteligentna zena a ano, odpisujes, na co sa ta ludia pytaju, ale jedoducho mam z tvojich slov taky pocit, ako som napisala. Ano, niektore zeny ti tu dobre poradili. Dufam, ze sa vas problem vyriesi a nebude sa zhorsovat/prehlobovat. Prajem ti vela stastia a dufam, ze terapia bude uspesna.

kitycat
2. máj 2021

A ked sa vratis z prechadzky podavas mu report okolo ktoreho panelaku ci krika si sla? Ked sa vracias spat nevyzera ta z okna alebo balkona?

Zijes s muzom co ti zakazuje sa malovat, mat v priateloch opacne pohlavie a robi ti sceny ked je v zahranici. V piatok sa na teba cez telefon nahneva a neozyva sa ti aby sa ti v pondelok ospravedlnil. A co ak to robi naschval aby mal pokoj a siel si za nejakou? Doma mu to az tak nevadi lebo sa vratis k nemu,v tom ma istotu. Manipulator... Ale jedna si to dovolila nazvat strachom o teba... Ty si ledva mozes pouzit pletovu vodu ale on je vyfinteny furt... prebohaaaa

xili99
2. máj 2021

toto mi vôbec nepríde normálne. Takto sa niekomu podriaďovať mi nepríde normálne :/

aandrea9
2. máj 2021

@richardp2509 ste spolu 3 roky, staršie dieťa 2 roky. Cca 13 ročný vekový rozdiel. Nečítala som všetky príspevky, ale : co o ňom vlastne vieš? 🤔 O jeho bývalých vzťahoch? Nie od neho, od spoločných známych napr. Ak nejakí existujú. Mne to príde, že si chcel rýchlo založiť rodinu s typom, ktorému môže dirigovat život. A úspešne sa mu to darí. Nech príde pekne domov a nájde si prácu tu. A samozrejme terapia. Vadia mu priatelia na Fb a maľovanie len tak pre seba ale do prace ta kľudne pustí? Žijete ako v rozprávke? 🤔 A čo z toho máš duševne a psychicky ty? 🤔 Nemusíš mi odpovedať, odpovede sú pre teba samotnú.

andreasko
2. máj 2021

@richardp2509 veľmi dobre toto ja poznám akoby si mi z duše hovorila.. Vieš čo mne na to psychologička povedala... Nesmiete to robiť, začnite sa správať presne naopak... A ono to zabralo.. Ťažko ty neveru dokážeš akurát on ju tebe musí dokázať... Vernosť sa dokázať nedá.. A keď som sa veľmi snažila tak to bolo horšie prestala som ospravedlňovať za niečo co som. Neurobila prestala som sa vnucovať a priznávat si aj tie chyby ktoré mojimi neboli dáko sa to utriaslo ale hovoriť ze som šťastná ťažko

aandrea9
3. máj 2021

@richardp2509 vážne? 🤔 A keď ideš niekam bez neho smieš sa namaľovať? 🤔 Žena, si si istá, že nemáš v mobile alebo aute nejaké sledovatko? 😄

richardp2509
autor
3. máj 2021

@aandrea9 myslíte si že je to vtipné ? Alebo že ste vy vtipná ? Život s takýmto človekom je občas veľmi ťažký ja som si tu prišla po radu ,o také ironické poznámky nestojím . Masírujte si ego niekde inde

aandrea9
3. máj 2021

@richardp2509 vtipné to nie je. Nebola to irónia, život občas píše divné príbehy. Možno žiaden report z prechádzky nepotrebuje, vie kde si. Snáď si nemyslíš že ťa pusti len tak larom farom bez dozoru. Divné sú tie jeho reakcie z nemecka a záhadné porozumenie že veď chod kľudne sama, postrazim deti. Ego si nemasirujem, radu som dala v mojom včerajšom prispevku. Skôr by som povedala, ze nechceš vidieť pravdu. Riešenie je v tvojej hlave. Pekný večer.