icon

Žiarlivosť partnera

richardp2509
2. máj 2021

Ahojte,idem si k vám po radu . So snúbencom sme spolu tri roky máme 2 malé detičky. Náš problém je žiarlivosť,z jeho strany . Miestami je to už naozaj neúnosné. Žiarli keď sa namalujem, neustále ma podozrieva dokáže si namyslat také hlúposti , ktoré sa v živote nestanú ani nestali. Na žiarlivosť mu nedávam žiadne dôvody proste ma takúto povahu . Pracuje v zahraničí a vtedy je to najhoršie. Veľmi psychicky to vyčerpáva. Viem ,veľa z vás napíše aby som od neho utekala ,ale ja by som tento problém chcela riešiť. Ľúbim ho ,viem že aj on mňa a už keď tak máme spolu maličké detičky (1rok ,2roky). Prosím vás viete mi poradiť ako sa to dá liečiť ,podľa mňa to je na psychológa už alebo aj na nejakú poradňu,ochota ísť za odborníkom je aj z jeho strany. Viete mi poradiť na koho sa obrátiť,ako to prosím vyriešiť. Som naozaj bezradná. Ďakujem za rady

makova333
2. máj 2021

@richardp2509 bohuzial, myslim, ze v jednej veci ma @stanulienkat pravdu, ked pride domov bude to asi dost peklicko a ked nastupis do prace budes si nadavat, ze si to neriesila/neukoncila skor. Len ty este nie si v tom leveli, stale si myslis, ze je to "len" ziarlivost a vsetko ostatne je super. Podla popisu by som povedala, ze mlady pan je trosku aj manipulator a pasivny agresor.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@makova333 práveže on keď je doma je to super nehadame sa idem si kam chcem sám ma posiela aby som si šla vyvetrať hlavu od deti vie že rada jazdím je to oddych pre mňa tak mi hocikedy povie choď niekam postrážim deti my sa doma nehadame absolútne

makova333
2. máj 2021

@richardp2509 a ako casto je doma?

co_co
2. máj 2021

@richardp2509 no tak ak je to takto, tak to nie je take zle, no na tu ziarlivost si treba davat pozor a drzat to hlavne v unosnej miere

mondolina
2. máj 2021

@richardp2509
to dúfam...hlavne neposúvaj svoje hranice za svoju čiaru...nie je nič zlé na make-upu, nič zlé, že máš mužov medzi priateľmi na FB. a raz by mi spravil scénu, že sa môžem ísť kurviť, tak by si také vypočul, že by na do nezabudol do smrti.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@makova333 teraz bola doma v kuse 7 mesiacov . Za celý ten čas neboli medzi nami nezhody hádky ani len výmena názorov . Teraz chodí na 4 týždne a dva týždne je doma

richardp2509
autor
2. máj 2021
makova333
2. máj 2021

@richardp2509 tak potom je vsetko ok 🙂

mondolina
2. máj 2021

@richardp2509
takže si mohla mať aj mužov medzi FB priateľmi?
nebola ani jedna žiarlivostná scéna?

stanulienkat
2. máj 2021

@richardp2509 ospravedlnujem sa,nechcela som urazit,no v drvivej vacsine to tak je. Aj tak ste mali dieta po par mesacnej znamosti,ked nemate sancu poznat cloveka.

jancejance
2. máj 2021

@richardp2509 a nebolo by lepšie-jednoduchšie, keby zmenil prácu a ostal na Slovensku? Viem že by zarobil o veľa menej, možno by ste sa museli aj uskromniť.... Ale možno by vám to vo vzťahu pomohlo, keby sa každý deň vrátil k vám domov z práce.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@mondolina keď sme spolu on to ani nerieši venujeme sa deťom mobil si vezme kedy chce môj a ja jeho tiež . Má ako keby istotu ktorú v zahraničí stráca a strašne si namysla

makova333
2. máj 2021

@richardp2509 nema istotu, len ta ma doma pod kontrolou

richardp2509
autor
2. máj 2021

@makova333 a čo mám robiť podľa vás..ako sa mám zachovať

nistika
2. máj 2021

@stanulienkat ak nepoznas drvivu vacsinu, nemozes ani sudit ako to v nej vyzera. a nabuduce ked si budes potrebovat dvihnut ego, staci pozret vecer krimi noviny na jojke - a hovorit si som lepsi clovek, nemusis sa tu navazat do ludi, ktori maju problemy a potrebuju ich riesit. je kazdeho osobna vec kedy mal s kym dieta, ty si pri nich nebola. jeden par sa moze dotahovat spolu tri roky a nic o sebe nevediet, iny sa moze po dvoch mesiacoch spoznat natolko, ze sa rozhodnu spolu naplanovat buducnost.

stanulienkat
2. máj 2021

@nistika nepotrebujem pozerať televízne noviny. Stačia mi príspevky nešťastných žien tu na koníku. úplne si z toho urobím reprezentatívnu vzorku. Toľko blbých žien nie je ani v televíznych novinách, sorry.

amelie2017
2. máj 2021

Uff..za mna zijes v pekle. Neviem si to ani predstavit. Pises, ze ked je doma, vsetko je ok, ale kvoli nemu si si vymazala vsetkych kamaratov, jednu dobu sa stretavala len s rodinou...uz davno je to za hranicou. Aby si nedopadla ako jedna zena, co tu pisala, ze jej po prichode domov kontroloval vaginu, ci s niekym nespala.
Ozaj treba ist na neho tvrdo- terapie a prestane s tym, alebo rozchod, inac ta znici, neostane z teba ani tien.

dusankomoj
2. máj 2021

@panelacikova a ako sa dá dokázať vernosť? Pouč ma,lebo to nechápem. On sa musí zmeniť a uvedomiť si čo robí, lebo stratí aj ženu aj deti. Predsa sa nemôže stále ona obhajovať a brániť osočovaniu. Teraz ešte možno,ale raz ju to prestane baviť.

panelacikova
2. máj 2021

@dusankomoj nerozumiem. Kde som písala o tom, že autorka má dokazovať vernosť?

dusankomoj
2. máj 2021

@panelacikova hneď na začiatku,aby mu dokázala,že sa nemusí o ňu báť. Ale to sa dokázať nedá. A aj keby sa dalo,žiatlivca nepresvedčíš ničím. On sa musí chcieť zmeniť.

retatka
2. máj 2021

@richardp2509 Len aby to nebolo tak ,že sa nehadate keď je doma kvôli tomu ,že sa mu podriaduješ,spovedaš a kajaš.Raz príde čas kedy toto robiť nebudeš a potom otvoriš oči ....Doma ťa má pod kontrolou .On je chorý ,potrebuje pomoc .Dalsia vec ,keď začne zlož mu telefón ,povedz že máš robotu ..nech sa ozve keď ti nebude nič vyčítať do telefónu ..Ako často za deň voláte ?Mozno i to by bolo dobre obmedziť ...

zuzka1117
2. máj 2021

On ti ešte aj kontroluje mobil ? Ako tieto veci sú už ďaleko za hranicou .

makova333
2. máj 2021

@richardp2509 uz som ti to tu pisala viac krat, ale tak skusim este raz. V prvom rade si treba vymedzit hranice. Malovat sa budem, citim sa tak lespie. Bodka. Nediskutovat, nevysvetľovať, len oznamit. Detto s inymi vecami, ktore proste chces mat/robit. Pri situacii ked ty si namalovana a on ti to cez videohovor vycita, treba ukoncit hovor v style" Pekny den aj tebe laska". A zrusit hovor, kym si mlady muz neuvedomi, ze ten rozhovor pocuvat nebudes. Za ziadnych okolnosti sa nesmies dat zatiahnut do jeho hry. Akonahle vysvetlujes, dokazujes, vyvracias, prestavas sa malovat, pekne obliekat, usmievat na inych ludi...hras jeho manipulativnu hru. A v konecnom dosledku nemas ani spokojneho manzela (toto nie je v tvojich silach), ani radost z kraslovania seba samej (to mame rady takmer vsetky zeny, ze ano), ani sebavedomie. Mas len stres, co ho zas vytoci a na co bude ziarlit. A posledna rada: Trvat na tom, aby navstevoval psychoterapiu. Aj ked bude uz doma natrvalo.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@makova333 ďakujem veľmi pekne

panelacikova
2. máj 2021

@zuzka1117 ja som ju pochopila tak, že nemajú problém vziať si do ruky mobily navzájom. tým chcela autorka napísať, že jej muž aj doma musí vidieť, že nikoho nemá, lebo nemá stres, keď si vezme do ruky jej mobil. a nechápem, čo je na tom divné, že si partneri/manželia, ktorí spolu žijú (navyše majú ešte aj deti), vezmú navzájom mobil? ja mužovi verím na 100%, nebývame pritom ani spolu, ale keď sme spolu a potrebujem niečo pozrieť na nete a môj je ďalej ako jeho, vezmem jeho, odomknem si ho (áno, vieme si aj heslá navzájom a vôbec nás to netrápi) a pozriem na jeho mobile. a vôbec mi to (ani jemu) nepripadá divné... mne naopak, pripadá divné, ak je niekto dobre že nie hysterický, lebo partner sa mu pozrel do mobilu 🙄
@dusankomoj mala som na mysli skôr ukázať mu to svojím správaním, svojím prístupom k nemu, apod. podľa všetkého to autorka robí najlepšie, ako vie, možno to tomu mužovi nestačí. niekedy sa človek nevie naozaj vžiť (a to fakt väčšina žien na MK toto nevie) do kože chlapa, ktorý má o svoju ženu strach a navyše sa ide kdesi do roboty odtatáriť na koniec sveta a príde o niekoľko x týždňov. ani pre neho to nie je jednoduché.
@richardp2509 rada by som sa opýtala trochu od veci... tie dve malé deti vám má občas kto postrážiť? napr.jeho rodičia alebo tvoji.... či iná rodina, nejakí dôchodcovia, ktorí si poradia s malými deťmi?

richardp2509
autor
2. máj 2021

@panelacikova presne s týmto mobilom som to tak myslela . On mi ho nekontroluje len som chcela poukázať že keď ho vezme na niečo tak proste som pokojná lebo nemám čo skrývať a tým aj on vidí že je všetko v poriadku ,takže vy ste ma pochopili ❤️ jasné má moja mamka mi veľa pomáha a deti ju zbožňujú . Chodíme často na výlety s deťmi hlavne pred coronou ,sami sme boli párkrát v kine ale sme obaja naviazaní na deti tak máme potom výčitky že sme bez nich takže väčšinou si kúpime domov vínko muž navarí alebo napecie,dáme deti spať pozeráme film alebo v lete len tak sedíme na balkóne a kecame do noci ,proste doma je to iné vôbec mi nepríde že má kontroluje alebo také niečo

panelacikova
2. máj 2021

@richardp2509 ja sa pýtam len kvôli tomu, že keby si si s ním sadla, keď príde domov a skúsila mu povedať, že uvažuješ, že si nájdeš prácu (prípadne sa vrátiš do svojej, ak si pred RD pracovala)... že aká bude reakcia. ak vám má kto strážiť deti, tak si môžeš dovoliť skúsiť mu takéto niečo povedať (aby nemal argumenty, že čo bude s deťmi?) ak bude jeho reakcia v pohode, tak je to v poriadku. ak by začal mať hlúpe reči, tak ostaň v pozore a riaď sa potom radami väčšiny žien, ktoré tu padli. ono je fakt ťažko takto cez písmenká súdiť človeka. nemôžem o ňom tvrdiť, že je chorobný žiarlivec (a rovnako žasnem, ako ho tu mnohé hneď aj počastovali), na druhú stranu sa ho tiež nemôžem zastávať, hoci viem, že aj muž v odlúčení to má sakra ťažké :( len vy ste obaja ešte mladí (z pozície mňa a môjho muža), o to viac je ťažko tieto reakcie vyhodnotiť. mohla by to byť taká "skúška" jeho reakcie, že mu povieš, že uvažuješ o návrate do práce. robila si predtým? ak áno, kde, čo? aj s mužmi? bol z toho podráždený? alebo bol vtedy úplne v pohode?

mondolina
2. máj 2021

@richardp2509
pre istotu som si prečítala ešte raz tvoj úvodný príspevok, lebo čím viac píšeš, tým viac mám pocit, že je u Vás vlastne všetko v poriadku a manžel je úplne v pohode chlap.
takže z Tvojho príspevku- " pracuje v zahraničí a vtedy je to najhoršie"
to znamená, že ani doma to nie je ok. Prečo tu teda tvrdíš, že keď je doma tak je úplne normálny. Máš potrebu ho pred nami cukríkovať? No nemusíš, nikto ťa tu nepozná. Radšej škaredú pravdu, s ktorou vieš lepšie pracovať, aj pre záchranu Vášho vzťahu ako falošné prikrášlovanie.
Keď snúbenec nechce navštíviť odborníka, sprav to ty, aby si vedela ako pracovať s chorobne žiarlivým materiálom.

mondolina
2. máj 2021

@panelacikova
tak podľa mňa je choré, aby som nemohla mať priateľov mužského pohlavia na FB, aby mi vykrikoval keď som upravená, že sa idem kurviť....je to choré.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@mondolina ja som tu prišla pýtať radu a vypočuť si normálne názory , iny pohľad na vec píšem pravdu bola by hlúposť niečo prikraslovat či cukrikovat ako ste napisali potom by som nezískala pomoc ani reálne názory . Píšem veci tak ako sú , áno je v pohode chlap doma keď odíjde preč správa sa takto