Žiarlivosť vo vzťahu
Ahojte mam novy nick ,lebo som tu na konovi dost aktivna a chcela by som nezavazne Vas nazor.
S manzelom sme spolu 8 rokov mame 2 deti vo veku 3 a 6 rokov .Ked sme ,,vhupli,, do vztahu rok trvalo mojmu manzelovi aby prestal rozpravat o svojej ex s ktorou bol 3 roky (osobne ju poznam ) o tom ako mu ona ublizila aka ona je a dookola stale o tom istom - dost tazko znasal ich rozchod a nejaky cas chodil aj na terapiu ,lebo sa nedokazal sam s urcitymi vecami vyrovnat .
Asi pred pol rokom prisiel domov nadseny ,ze stretol - nazvem ju ,,kamaratku,, v meste - kamaratka je mladsia sestra jeho ex o 18 rokov mladsia od mojho manzela ma 6 mesacne dieta .Manzel ma 41 rokov .Tak ,ze on by sa rad s nou stretol ,ze ako sa ma a ona sa vydala do nemecka o 18 rokov starsieho manzela nemca si vzala .Tak som mu navrhla aby ju pozval k nam ,ze nieco pripravim a mozeme sa porozpravat .On jej to navrhol ,ale ona odmietla s tym ,ze to nie je vhodne ,lebo ona je sestra jeho ex a podobne a neviem este ake dovody uviedla ....ale kedze on mal taku neskonalu tuzbu sa s nou stretnut tak ju pozval k sebe do prace do kancelarie nech pride ,ze on jej ukaze nejake fotky z ciest a podobne .Ked s tym prisiel tak som nechapala ,ze preco vlastne a vyjadrila som sa ,ze podla mojho nazoru to nie je vhodne aby ona k nemu chodila do prace a v kancelarii si pozerali spolu fotky .Tak sme sa povadili ,lebo ja som ziarliva a o nic neide a podobne .Nasledne ako ona bola u neho v kancelarii na dalsi den ju pozval na kavu kam ona prisla s dietatom a sedeli na kave spolu 2.5 hodiny a prisiel domov s tym ,ze ako ho ona obdivuje a ta jej dcera je aka zlata a neviem co ...tak som mu opakovane povedal a,ze sa mi to nepaci ,ze s nou vysedava ked k rodine nie je priatelsky a ani si nepamatam kedy nas ako rodinu zobral a sedel by s nami 2.5 hodiny - podla mojho nazoru ona tiez nie je celkom kompletna ked vysedava na kave 2.5 hodiny so 6 mesacnym dietatom - ale to je uz asi moj zaujaty nazor .Nasledne mi opakovane dcera hovorila ,ze ked isli s ockom zo skoly tak justretli - nahodou .Potom sa ona vratila do nemecka ,lebo pokial viem mala s manzelom nejake problemy preto prisla sem k matke na nejaky cas .Po tom ako sa vratila tak si s manzelom vymenili niekolko mailov - moj muz jej pisal po nemecky - ja po nemecky neviem takze netusim o com bola debata .
Nasledne sa sa cela situacia nejako utriasla a zili sme ,,normalne ,,.
Pred tyzdnom prisiel manzel s tym ,ze hadaj koho som nahodou stretol v meste >???No ani som nemusela dlho hadat a ze on ide s nou na kavu a mam ist s nim - tuto moznost som odmietla s tym ,ze si nemyslim ,ze by bolo vhodne aby som isla s nim a tiez si nemyslim ,ze by bolo vhodne aby on siel s nou .Tak sa situacia zase zopakovala a ja mu nebudem hovorit s kym ma kam ist a podobne .Samozrejme sa dohodli ,ze sa stretnu - neviem presne kolko krat boli spolu ,ale dcera zase opakovane prichadzala domov ,ze ju nahodous tretli zo skoly ked isli a podobne - on si deti na stretnutie nebral a viem ,ze sa dohadovali v case ked mala dcera trening a podobne .
Nasledne manzel siel s detmi na 2 dni k starym rodicom mimo mesta - ja som ostala doma a isla som ich odprevadit k vlaku a neuhadnete kto bol nahodou na stanici ?
Ano hadate spravne jeho kamaratka tam nahodou tiez bola - tak nas predstavil ja som na nu pozrela podala jej uku ,ale som sa nijako do rozhovoru nezapojila a isli sme na vlak - tato situacia mi prisla dost absurdna a pravdu povediac som nechapala co tam vlastne robi - lebo tolko nahod mi nejako nepride logicke .
Manzel nastupil na vlak a nasledne si s nou zacal pisat sms v zneni :,,akurat uvazujem ako nase milovane deti vyhodim z vlaku ,, ( lebo nase deti su podla neho nevychovane a neviedia sa spravat - co nie je pravda! ) ale asi chcel byt zaujimavy a prislo mu to ako dobry napad taka ,,srandovna ,, sms...nasledna sms bola : ,,ake to je obdivuhodne ,ze si ani nezamrzla ked na teba moja zena pozrela ,ale keby som ti bol dal pusu tak neviem ,neviem ,, - to si vysvetlujem asi ,ze som nejaka ladova ,chladna Xantipa ktora je uplne bez emocii ,alebo ja neviem co ...a ona mu odpisala ,ze vidi ,ze to jeho zenu drazdi ,ale tak co uz ....a potom si vymienali sms o tom ako sa muz zene nema podriadovat a podobne .
Vecer ako nase deti zaspali si moj muz sadol k pocitacu a napisal jej mail - podotykam ,ze si na vylet k starym rodicom zobral svoj pocitac - to mi pride uz uplne absurdne !
Po prichode domov ked sa so mnou absolutne nebavil a siel sa sprchovat som nasla tie sms ( nechodim mu kontrolovat sms,ale proste som sa neovladla ) a ta v ktorej psie ,ze rozmysla ako by vyhodil nase deti z vlaku ma tak nastartovala ,ze doslo k velmi ostrej vymene nazorov ,ktora dopadla tak ,ze on si bude chodit kam chce a s kym chce a ja som chorobne ziarliva a mam sa dat liecit .Dalsi den som kamarake napisala sms s textom ci sa dobre bavi a ze ci by sa tak dobre bavila aj keby jej muz vypisoval cudzej zene s ktorou sa potajomky stretava o tom ,ze ma chut vyhodit jej dieta z vlaku a ze nech mi posle svoju adresu ,ze jej poslem kyticu kvetov s podakovanim.
Manzel sa jej nasledne ospravedlnil !!!!! On sa jej ospravedlnil - to mi pride tiez uplne psycho !
Dalsi den mi dcera zase hovorila ,ze ju nahdou stretli po ceste zo skoly ....
Od toho momentu mame tichu domacnost - bombarduje ma mailami aka som a on nic neurobil a vsetky rozhovory s nou boli priatelske - zaujimave ,ze doma priatelsky nie je a na deti len krici ,ale to enchcem rozvadzat - proste vsetko je nevinne a ja mu nemam co hovorit do toho a vsetci jeho kamarati si klopkaju na celo aka ja som ziarliva a pdobne .
Ja som mu opakovane povedala ,ze ked ona odmietla prist k nam s tym ,ze to nie je vhodne tam to malo skoncit ,ale nie lebo ja som chora a ziarliva a on je ten zdravy a normalny .
Moj manzel chodi na sluzobne cesty ,bol 3 mesiace na stazi v Prahe - ani jediny krat som mu nezavoalala ,ze kde je s kym je - stale on volal mne - nekontrolujem ho ,chodi s kamaratmi na pivo ,dokonca na obedy chodi s kolagami a skolegynou mladou slobodnou - nikdy som proti tomu nic nemala .Pokial ide niekam von nikdy mu nevolam kde je ,s kym ,kedy pride a podobne .
Pokusala som sa celu tuto situaciu napisat bez emocii a zaujima ma len Vas na zor na to .
Som ziarliva a prehanam ?
dakujem
Ahojte zienky,ak mozem reagovat tak tu je moja skusenost!Moj uz byvali chorobne ziarlil,viedlo to k tomu ze sme sa uplne odsudzili as nakoniec rozviedli.Moja rada znie,prekonaj sa chot s nim na kavu...pokus sa ju spoznat...aspon zistis koho to mas proti sebe!chote spolu do manzelskej poradne...tam snat pochopi ze ti ublizuje,rozvod je to posledne!!!!!!!chce to vela nervousebaovladania...niesi ziarliva,to mi ver...!!!Skus urobit pekny vecer len prevas dvoch...prekonaj mlcanie musite spolu komunikovat.Chlapi su ako male deti...ked zbadaju novu hracku su schopny vsetko hodit zahlavu len aby ju mali.Mi zeny to prezivame inak...to muzsky nikdy nepochpi!!!drzim palce...pametaj rozvod je to pisledne riesenie...
@jahodovapena tvoj manzel je arogantny idiot..prepac, mozno odvazne tvrdenie, kedze osobne ho nepoznam. Ale evidentne po tej zene ide, ak uz k niecomu aj nedoslo (ak nie a neprestane s tym, tak rozhodne dojde). Tie nahody su trapne a ty si ziarliva opravnene, ja uz len z polovice by som nepredychala co ty a vo chvili, kedy by sa objavila pri vlaku, by som po prichode domov cez sms oznamila muzovi, ze ak sa mieni chovat ako slobodny, tak nech sa paci, a nech si pobali veci/ alebo si ich pobalim ja s detmi a nech si riesi tieto trapne koketovania a mimomanzelske vztahy mimo mna a nasich deti. Mozno som teraz ja ako taka hysterka, ale ver mi, vidim co vsetko sa okolo mna deje a toto normalne ani len z 10% nie je. Tak nech sa muz chova ako chlap a bud nech sa postavi za vas, jeho rodinu, alebo nech si bezi za hentou, ale obe veci naraz mat nemoze. Ved teba to zranuje a trapi, ty si jeho manzelka, teba si bral a dobrovolne, tak ak sa tak rozhodol, nech sa podla toho aj chova. Mlada ho casom kopne do zadku a potom bude neskoro, ked pochopi, co mal. Urcite nie je chyba v tebe.
@jahodovapena nechcem ta strasit, ale az na par detailov je to presne ako bolo pri mojom uz ex... on asi naozaj nema zaujem o vas vztah, nama chut ho udrzat. Presne som zazila to, ze som cakala, ze sa mi ospravedlni, nejaku tu kyticu dovlece a hovn... jedine co ti mozem poradit, co by som ja urobila uz teraz s odstupom casu inak je to, ze mu proste davaj deti kazdu moznu chvilu, vydrz to, davaj mu ich vsade a stale. Neviem , ci 23.ziena s polrocnym vydrzi atak dvoch deticiek. Podla mna nie. A bud absolutne ladova. A pokial mas zaujem udrzat vase manzelstvo, utoc, chod za nou, volaj jej, pis, samozrejme vo vsetkej slusnosti, nedaj jej dychat. Za ziadnych okolnosti sa uz nedaj vytocit, nekric, nehadaj sa, neplac, proste bud nad vecou. Viem je to tazke, ale vydrz. Radsej sa vyplac, vykric, kamaratke, mame, svokre.
@jahodovapena a môžem sa opýtať aké problémy vo vzťahu ste mali?
@maciatkolulu no ja som s jednou malou na materskej a druha chodi do skoly ... On riesil stretnutia ked bola dcera v skole a na treningu ☹
Neplacem skor som nasrata a hrozne mi prekaza , ze nakoniec som ja ta vadna
@saskia24 no mali sme dost rozdielne nazory na zasadne veci podla mna -moj muz je vedecko vyskumny pracovnik a ja som skor pragmaticky clovek ... Vo vychove mame rozdielne nazory a z toho tiez boli konflikty ... Ked sa 1 dcera narodila svokra robila nejake scenky mne sa to nepacilo ... Ocakavala som od neho podporu vlastnej rodiny a take veci , ale neveru sme nikdy neriesili
@jahodovapena chod za manzelovou matkou a rozpovedz jej to.niesi ziarliva,to nieje normalne aby sa manzel s nou stretaval.asi mu nezalezi tak na rodine a vasich detoch alebo ho ona tak oblbuje ze sa citi pri nej ako čavo.
@jahodovapena ja si to pamatam ako dnes, presne to iste, ja som bola hysterka, krava ziarliva atd... a kto mal nakoniec pravdu? Ziarliva hysterka. Tak, ale nechcem predbiehat, u teba to moze byt ine...
Si uplne normalna. Ja by som ho uz zavrazdila.ja som chorobne zirliva a neexistuje aby sa moj manzel stretaval so sestrou jeho ex pritom ma ex,ktora ma sestru a rozumeju si. Pritom zijeme v jednom meste mali ma seba aj fb,ale nikdy jej nenapisal. Ja by som chodila s nkm na tie stretnutia,ked ma vola. Bolo by horsie,keby ta nevolal. Ale treba aj jej pekne vysvetlit,kde je jej miesto. Ja som mozno hysterickejsia. A som fakt ziarliva,toto by som manzelovi netolerovala.
@jahodovapena vobec nie si vadna. Oni obidvaja vedia co im tie stretka davaju a zda sa ze si navzajom mastia ega. Uplne primitivne sa sprava ten tvoj chlap, prepac ze to takto pisem . Skus ho ignorovat pripadne mu daj pocitit ze je pre teba vzduch, ale obavam sa ze to nepomoze. Asi uz ma hlavu total zblbnutu.
@monika2710 svokre som hovorila , ale on nema nejako zvlast dobry vztah s matkou a pisal mi nieco v zneni , ze: uz si skoro aj moju mamu presvedcila o tom , ze mam romanik ....
On je jedinacik tam sa stale priklanalo na jeho stranu aj keby neviem co a ja nie som zrovna najlepsia kamaratka s jeho matkou , ale mne ona pisala , ze sa jej nepaci s kym sa stretava jej syn a je na mojej strane
@jahodovapena ak v každom partnerstve sú nejaké problémy. Asi by som sa chcela stretnúť s dotyčnou, ale tak nejak náhodne ak by sa ti to podarilo. Totiž aby o tom dopredu nevedela aby nemala čas sa na teba nachystať. Ináč ako to vnímajú deti?
@saskia24 doticna ma ziavne niske IQ,ked jej nevadi co roby!!!
@marcela2015 uuuuuuuhaaaaa 😉
@maciatkolulu ??????
@jahodovapena presne ako pise #saskia24 nahodne stretnutie s nou a porozpravat sa ci vie co robi,ci sije vedoma toho do akej situacie dostala teba s detmi.a este lepsie by bolo ist za jej matkou ci sije vedoma ze jej dcera rozbija manzelstvo a berie otca 2 detom.viem ako sa citis je to hrozne zazivam nieco podobne len v omoc horsej verzii
@saskia24 ja sa snazim aby deti boli ok som s nimi co najmenej doma dnes ich beriem do kina zajtra mam program mimo mesta u sestrinych svokrovcov je jarmok tak idem tam na cely den . 6 teho mam zaplatenu dovolenku na mesiac do chorvatska , lebo mladsia dcera je ZTP tak potrebuje more som na predlzenej rodicovskej tak som mu povedala ze pojdem sama s nimi ☹ no neviem ale dotycna podla mna s tym az tak vela nema a asi uz je aj v nemecku , lebo mu pisala ze este je tu tyzden tak maju dost casu sa stretnut a to bolo niekedy minuly piatok ... On by sa mal zorientovat podla mna , ale ja som iracionalna ziarliva a thats it z jeho slov a som manipulatorka , lebo ho chcem manipulovat a nebudem mu hovorit s kym sa ma stretavat ... Robi zo mna hlupanu
@monika2710 no nechystam sa za nou ani jej mamou podla mna ona ma tiez uz nahucanu verziu , ze som nenormalna
@jahodovapena ahoj, Tak v prvom rade si uplne normalna, len tvoj mnazel si asi mysli, ze si uplne mimo a nevidis, co sa deje. Tie nahodne stretnutia su zaujimavo caste... keby si moj manzel do kancelarie zavolal segru svojej ex, alebo to je jedno koho, no asi by to najblizsi rok nerozdychal... ja uz tiez mala skusenost, ale opacnu...jeho kolegyna odchadzala z prace a horibilne sa s nim chcela lucit...vyvolavala mu , dokonca ho pozvala k sebe na kavu,co si ale slecna/pani neuvedomila, ze sedim vedla neho v aute...takze ja som milej pani zavolala a slusne bez emocii, nadavok, vyhrazania jej vysvetlila, ze toto bolo posledny krat, co volala mojmu manzelovi. ..Ja mam dojem, ze tvoj manzel, kedze sa nevedel spamatat z rozchodu so svojou ex, ze v jej sestre vidi ju.... akoze ja Ta nechcem strasit,ale preco by sa tak choval...a ona? co, tiez si potrebuje nieco dokazat? Neviem co presne by som ja robila na tvojom mieste, asi by som ho ignorovala.... robila by som si svoj program s tym, ze ja by som si chodila a on by mal deti na starosti... venuj sa sama sebe.... Ja milujem taketo chudery co rozvracaju manzelstvo. ...drz sa
@jahodovapena to si neber k srdcu.daj tomu cas ides na dofcu s detmi uzite si to a uvidis potom ked sa vratis ako sa bude spravat.manzelska poradna by vam pomohla aj my sme zacali aj ked moja rodina ho uz nechce ani vidiet a vraj by bolo najlepsie sa rozviest(aj mam podane o rozvod).
@blahowoman su to veru chudery.Aj ta co poblaznila mojho manzela je slobodna,bezdetna starsia od neho o rok a hustila donho reci proti mne.dokonca mu zaplatila pravnika aby sa rozviedol a donutila ho prepisat auta nanu.a rozne ine veci.
@jahodovapena ahoj, ja by by som spravila nieco v tom duchu ako ti poradila @timea7 v prvom prispevku. A na koniec by som mu dala na vyber 'ona' ci 'mi". Nech sa rozhodne.
To akoze budes stale trpnut kedi sa vrati mlada domov, a nebude s nim do reci? Lebo on je poblazneny, a vdufa v starych casoch? tak si to predstavuje? Kasli na to co hovori, ty hovor svoje a kazdemu. Lebo potom kazdy si bude mysliet ze si fakt taka, a len jeho verziu budu vediet. Nech vedia aj tvoju. Drzim palce 😉
Este na margo starsia dcera prisla s tym domov , ze mamka zase sme stretli tu ockovu kamaratku a mne sa ani trochu nepaci aky je k nej ocko mily a na teba taky nie je a na nas len krici ... Dufam, ze ty s nou nebudes kamaratska , lebo mne sa nepaci ona a radsej by som nechcela aby ocko isiel s nami na dovolenku , lebo ona tam pride za nami !!!!
6 rocne decko mi toto povedalo ☹((
@jahodovapena no deti su velmi vnimave aj moj 9 roc.syn mi vselico o nich hovoril az som nechapala.a deti vzdy hovoria pravdu.nane to najviac psychicky posobi
@monika2710 zaujimeve je aj to, ze mam u mami v bloku velmi dobru kamaratku na prizemi a je tam aj dvor tak casto chodi s malou na dvor a ja denne k mame nakolko byva velmi blizko a tu kamaratku nahodou stretnem raz za pol roka -samozrejme ked sa dohodneme je to ine , ale nahodou stretnem susedu co byva vedla v garzonke tak raz za mesiac a ona bola nahodou stale tam kde moj muz a nahodou sa stretli ked muz siel s dcerou zo skoly skoro denne 🙂))a to byvam v Kosiciach v centre kde je dost velka frekvencia.
@jahodovapena No nechcem Ta strasit, ale Tvoj muz speje k odchodu od rodiny. Preto ten chlad voci Tebe a hlavne voci detom. Odchadzajuci muzi maju vycitky svedomia a preto hadzu vinu na manzelku, vid jeho emaily.
Tvrdenie od mladej, ze musi skakat ako manzelka piska, je manipulacia, ktora dokaze rozbit aj stabilne pary.
S tou mladou iste nieco ma, inak by nepisal o puse.
Pravnicku vymen. Pouzit jeho sms ako dokaz by Ti privodilo stihanie za porusenie dovernosti korespondencie.
Dufam, ze fakt chces rozvod, lebo tam to tichou domacnostou vedies.
Byt Tebou informujem okolie ako prva, lebo on zjavne nehra fer, ociernuje Ta a uz svoje okolie vratane kolegov na odchod od hroznej zeny pripravuje.
Jedine co ma udivuje, su tie jeho emaily. Mozno mu ich poradil pravnik, aby tak ziskal medzi recou dokazovy material proti Tebe.
Ries majetok, vyber polovicu penazi z uctov, schovan sobasny list a rodne listy deti, zmluvy o hypoteke, vypisy z uctov a blocky od nakupov. Vela stastia.
@jahodovapena Nie si ziarliva o nic viac ako bezna zena. Chcela by som vidiet tu ktorej by taka komunikacia nevadila.
Ty mas vsak problem niekde inde (a tvoj muz sa sikovne snazi preniest chybu na teba).
Zhrniem to : Tvoj manzel sa radsej rozprava a stretava s inou zenou nez si ty. Sprava sa pred nou akoby trpel vo vasej rodine (chce byt zaujimavy a vas ponizit). Ospravedlnuje tvoje spravanie (vyvolane ich prilis blizkym kontaktom) pred nou.
Mas dojem ze takto vyzera fungujuci vztah? Ze to je milujuci manzel a otec?
Skus sa ty stretavat s nejakym znamym.....a potom chcem vidiet tvojho muza ze len podotkne "ved je to urcite rovnako nevinne ako moje stretnutia s xy"....to urcite
@charity tie jeho emaily su jeho forma komunikacie - stale tak komunikuje ked je ticha domacnost🙂
Ale tie emaily su stale dookola o tom istom a od veci . Na konkretnu otazku neodpovie , ale zacne , ze a vtedy ked toto a hento, ale ja neriesim vtedy co bolo ja riesim tuto konkretnu situaciu a to on nechape , ze to co bolo pred 2 rokmi lebo neviem co vtedy sa riesilo je uz minulost . Ja riesim tu a teraz a tu a teraz so ja ziarliva, chora,egocentricka Xantipa a on je ten normalny a zdravy 🙂
@mala_hobitka suhlasim, ale tak vies ja nie som dokonala ako slecna xy🙂... Aha vlastne pani🙂
Ale ja nechapem naco s nami existuje potom ... Polozila som mu tuto konkretnu otazku a zase na nu odpovedal od veci ani neodpovedal ☹