icon

Žiarlivý partner

peta111
19. jún 2012

Ahojte chcela by som pocut vase rady alebo nazory lebo sama uz neviem ako dalej ☹ Moj priatel strasne ziarli aj ked nato nema najmensi dovod cele dni kym on je v praci ja iba sedim sama doma aj napriek tomu ma stale kontoluje vyvolava mi z prace vypytuje sa co robim ci mi niekto nevolal alebo nepisal.Niekedy tie jeho otazky a vypocuvania,podozrievania uz nezvladam.Som v 32tt a vobec neberie ohlad nato ze som tehotna a ze by som sa nemala rozculovat.Nijak mi neublizuje ani nic podobne on je na jednej strane uzasny ale ta jeho ziarlivost z neho robi svinu.Snazila som sa mu vysvetlit ze ma to trapi a nerobi mi to dobre on len povie ze si to uvedomuje ze to obcas prehana ze sa zmeni ale stale je to o tom istom.Mam pocit ze sa mi vzdialuje uz si nesme taky blizky dokonca vela krat mam chut sa zbalit a odist on ma psychicky nici tym svojim spravanim cokolvek spravim za vsetkym vidi nieco zle ze ho podvadzam a neviem co vsetko ☹

Strana
z3
eri28
21. jún 2012

@blueberry21 ja osobne poznam, moj dedo pozriem sa na neho a neverim, ze bol pijan, a tyran, ale cela rodina mi to potvrdi, ma este tetovanie z mlada, ale ja ho poznam ako mojho milovaneho deda, neuveritelne sa zmenil, no a inac aj moj vlastny otec, uz nepije, ani netyra, ale tato tema, nie je o tomto, ja len, ze taky ludia su aj, ked nie vsetci, niekomu nepomoze, ani ulica, a ostane bezdomovec, cely zivot, ludia su rozny 😠 😉

halienka
21. jún 2012

@abriela áno, je to možné, že to nezaberie, ale je tam na ceste dieťa, pokúsiť sa treba...

alexis617
21. jún 2012

@peta111 Peťa žiarlivosť dokaže velmi ublížiť ,nemysím si ,že sa tvoj priatel,zmení chlapi sa nemenia ,podla mňa mala by si ten vsťah ukončiť,skôr ako si s ním založíš rodinu,mala by s a riadiť rozumom

bubutko
21. jún 2012

@peta111 nuz, ste spolu dost kratko. priznam sa ze na zaciatku som aj ja ziarlila ako pes lebo som mala vztah na dialku a asi som vyzerala dost trapne a trapila som svojou ziarlivostou partnera. po case ako sme boli spolu tak sme si vytvorili vztah a uz nas ani len nenapadlo ziarlit, pretoze sme sa dokonale poznali. a vy sa podla mna za taky kratky cas este dostatocne nepoznate na to aby ste si mohli tak verit. este by som to nezavrhovala.

peta111
autor
21. jún 2012

Dakujem za vsetky rady ale ja to este nechcem vzdat ja ho milujem a viem ze aj on miluje mna aj ked to prehana a nevladzem uz niekedy ale ja stale verim tomu ze ked sa narodi nasa dcerka tak sa vsetko zmeni a mozno ze som len naivna kto vie ale aspon to skusim.

digysa
21. jún 2012

@peta111 SI si ista, ze budes moc ist s dietatom von na prechadzku, ked sa narodi?
Teraz sedis doma a nikde nechodis.... vies si predstavit, ako bude ziarlit, ked pojdes k lekarke, do parku, do obchodu?
Pises, ze nemas financie.....kto chodi do obchodu? Iba on?

Skus mu jeden den nezdvihnut telefon pocas celeho dna...ci ho to nejako vyprovokuje do nepricetnosti..... Tam zistis, ci je chorobne ziarlivy, alebo nie.

kveta
21. jún 2012

@peta111 To, ze Ta miluje, Ti bude hovorit kedylolvekto prezenie.. tak ta spirala domaceho nasilia vyzera.. klud, kumulacia napatia, vybuch, udobrovanie a sluby, ze on uz nikdy.. klud, kumulovanie napatia..

Este aj to skore tehotenstvo na zaciatku vztahu je typicke pre domacich nasilnikov.. tehotenstvo je sposob ako si zenu poistit..

Pocuj, aspon ten porod pories rozumne, do rodneho listu ho zapis az sa presvrdcis, ze sa zmenil.. ale kurnik nechod do pasce vedome z lasky.. to je blbost.. premyslaj.. nic nepokazis, ked zvysis opatrnost.. :(

kveta
21. jún 2012

@peta111 A porod dietata nie je terapia.. napatie vo vztahu sa po porode len zhorsuje.. a ani dcerka nie je psychoterapeut, aby dosiahla zmenu vo vztahu..

abriela
21. jún 2012

@peta111 chapem ta, mam doma nieco podobne ako ty. Co pisu kocky je pravda, len jedno je pisat a druhe konat. Suhlasim aj s kvetou - tehotenstvo je sposob na poistenie vztahu.

peta111
autor
21. jún 2012

@abriela a ako to riesis ty??ked niekto povie daj este sancu iny zasa utekaj prec a ja uz mam taky zmatok v hlave ☹

abriela
21. jún 2012

@peta111 strkam hlavu do piesku a prisposobujem sa, aj ked viem, ze to nieje dobre.
Moze ti kazdy vraviet, pisat, bude to horsie, ak si to sama neuvedomit, sama nebudes chciet zmenu, nedospejem k rovnakemu nazoru, nic nespravis.

kveta
21. jún 2012

@peta111 Môžeš dať šancu a pritom sa poisťovať pre prípad, že to nevyjde. Nedať ho do rodného listu znamená, že sa Ti o polroka nebude môcť vyhrážať, že ak odídeš si dieťaťom k rodičom, tak Ťa udá za únos dieťaťa a dieťa Ti odoberú a dajú jemu... A jemu ho skutočne dajú, ak nebudeš ochotná žiť v krajine, kde žijete a nebudeš mať písomný súhlas na opustenie krajiny a tento muž Ti písomný súhlas nedá..

Nedať ho do rodného listu znamená, že budeš mať slobodu pohybu...

Nedať ho do rodného listu znamená, že sa nebude s Tebou súdiť o bábo len preto, aby Ti ublížil.

A pritom mu môžeš dať šancu... ale nie šancu zničiť Ti celú budúcnosť vrátane neobmedzených návštev v Tvojej možnej budúcej rodine s iným mužom...

Premýšľaj rozumne... už teraz vidíš, že je to prúšvih... Nevytváraj ďalšie zbrane proti sebe... Ďalší spôsob ako Ťa bude môcť tlačiť k múru...

kveta
21. jún 2012

Si tehotná a on sa k Tebe správa takto... K TEHOTNEJ. Prečo by mal byť po pôrode iný, keď ho anilen Tvoje bruško s Vaším bábom nezastavilo v robení Ti stresov???

halienka
21. jún 2012

@kveta len neviem, či to že ho nedá zapísať do rodného listu ako otca, neznamená aj žiadne alimenty, v prípade rozchodu... tiež to pre neho možno môže byť akási pochybnosť, že či je on otcom ak ho tam nedala zapísať, môže mu to nahrať do kariet...a keby porodila na slovensku, nie je dieťa automaticky slovenský občan a tým pádom sa naň vzťahujú slovenské zákony? Ja sa v tom moc nevyznám, len uvažujem, nevieš náhodou?
@peta111 určite skúsiť to vyriešiť treba, ale je dobre vedieť dopredu aj o rizikách, aj tieto právne veci, keby náhodou, ono fakt veľa ďalším nepríjemnostiam sa dá predísť, ak sa veci riešia včas, to čakanie na niečo zázračné, čo ho zmení môže byť čakanie nekonečné a nakoniec celú situáciu len zbytočne zhoršiť a vyostriť. Kým je váš vzťah ešte v takom stave, že cítite obaja lásku, tak je možnosť to vyriešiť a udržať pekný vzťah, len keď takéto niečo trvá dlho, začne aj teba opúšťať láska k nemu, budeš k nemu čím ďalej tým viac odmietavá, on to bude cítiť a jeho city sa tiež začnú meniť, zhoršovať, až to môže dôjsť do stavu kedy už to ani nebudeš chcieť riešiť inak ako rozchodom. Nečakaj, pri dieťati sa strašne ťažko čokoľvek rieši, je tolko starostí a nevyspatých nocí, že na nejaké vážne diskusie nie je ani čas ani chuť. Teraz ten čas máte, v kľude bez negatívnych emócií a scén si môžete pohovoriť a riešiť to. Keď príde dieťa nastane taký frmol, že budeš z toho jeho vyzváňania a vypytovania ešte nervóznejšia, lebo potom ti to príde ešte nezmyselnejšie.

digysa
21. jún 2012

@kveta
@halienka Baby, @peta111 musi najskor zistit, ci sa jeho ziarlivost bude stupnovat..... obycajnym trikom, aky som udala (ktory si ona nevsimla...mozno si myslela, ze zartujem, ale ja som pisala vazne) aby mu nezdvihla telefon, ked je v praci, aby zistila, ake to bude mat nasledky.

A suhlasim s tym narodenim dietata - jeden den je to ta najkrajsia udalost v zivote rodica, ale najtazsia praca po cely zivot....
Narodenie dietata neznamena DOVOLENKA....pravy opak, makacka a zaber na partnersky vztah.

halienka
21. jún 2012

@digysa áno, to je dobrý nápad, nečítala som tiež všetky príspevky, bo nestíham 😝 🙂 reakcia by mohla napovedať ako sa bude správať v kritickej situácii.

kveta
21. jún 2012

@halienka Jednotlivé štáty majú rôzne zákony ohľadne občianstva, ale ak sa jej slovenke narodí dieťa na Slovensku, tak je slovák iste... ak by dala do rodného listu cudzinca, tak záleží na krajine cudzinca, či by dostalo rovno dvojité občianstvo po otcovi alebo nie.

Celkom by ma zaujímalo ako chce zdvíhať telefón pri dieťati...

mamavera
21. jún 2012

@peta111 ako vidím, internet ti ešte nazakázal, tak si tu prečítaj pár tém, ako sa partner po narodení dieťaťa zmenil...zmenil, ale k horšiemu, dieťaťom si ťa perfektne poistil. Spamätaj sa dievča!!!! Si v cudzej krajine, bez peňazí, bez možnosti v prípade čohokoľvek telefonovať, keď ťa takto obmedzuje teraz, po narodení dieťaťa budeš na tom desať krát horšie. Že toto nie je láska je jasné všetkým okrem teba, ale možno máš rada adrenalínové športy. Lebo ja keby som bola v zahraničí, bez prístupu k peniazom, k mobilu, bez rodiny, priateľov a stále kontrolovaná, tak by som si myslela, že horšie na tom sú už len dievčatá zlákané na prostitúciu, ktorým odobrali aj pas, dúfam, že ten ešte máš...Tajne dúfam, že ťa moje drsné slová vyburcujú k aktivite, lebo už máš veľmi málo času a odídeš rodiť na SK a urobíš to, čo ti radí kveta. Toto nie je láska, tvoj partner ťa moja nemiluje, ale dvíha si svoje ego na tom,ako ťa má v hrsti, akú má nad tebou moc a ty to už určite cítiš, preto si sem písala, len si tom nechceš sama pred sebou priznať. Ono vrátiť sa k rodičom na SK bez partnera, ale s dieťatkom v brušku nie je bohviečo, ale stále lepšie ako sa o pár rokov vrátiť bez dieťaťa psychicky zdeptaná...Zobuď sa!!!! Keby ťa miloval, tak ťa berie ako rovnocenného partnera, ktorý má rovnaký prístup k peniazom a všetkému tak ako on a nebude ťa vypočúvať ako na polícii. To, že ho bývalá podviedla, mu na to nedáva žiadne právo. Tvoj parter to nepreháňa s láskou, ale s manipulovaním. Želám ti, aby si nám tu o pár týždňov alebo mesiacov napísala ako šťastná mamička drobčeka, ktorá stojí pevne na svojich nohách a nenechá sa manipulovať.

peta111
autor
21. jún 2012

Tak rozhodnuta uz som na Sk idem na 100percent aj priatel s tym nakoniec suhlasil.Takze toho sa nebojim doma ma uz cakaju rodicia a velmi sa tesia.Takze uz len uvidim ako sa bude moj priatel spravat dalej a bud to ukoncime alebo sa stane zazrak a moj priatel sa zmeni.No a k tym peniazom to nie je tak ako si mnohe myslite ze nemam ani cent moj priatel mi vsetko co chcem a potrebujem kupi akurat s tym kreditom ma problem 😒 a s rodicmi som v kontakte stale

liave
21. jún 2012

@peta111 a ty chces letiet v 32 tt?pokial viem tak letecka spolocnost ma pravidla zvacsa do 28 tt a potom uz len s potvrdenkou od dr.a aj to nie vzdy pustia !takze riesit co najskor odporucam 😉

peta111
autor
21. jún 2012

@liave nie neidem letecky ale autom teda tranzitom dufam ze to prezijem ☹

mamavera
21. jún 2012

@peta111 láska nie je o tom, že ti partner kúpi, čo potrebuješ, my si ani nemyslíme, že si absolútne bez centa. Ide o to, že ako jeho partnerka, ktorá nemá v súčasnosti stály príjem a čaká jeho dieťatko, by si mala mať prístup k jeho účtu, takže by si si dobila kredit vtedy keď to ty potrebuješ a nie, keď o tom rozhodne on. Tu nejde o to, že nemáš čo jesť a musíš šetriť s tekutým mydlom (sorry väčšia blbina ma nenapadla), ale o to, že si môžeš ty kúpiť čo potrebuješ a nie čakať, kedy ti to kúpi on, pretože takto si absolútne závislá na ňom. Keď ti drobček trošku povyrastie, snaž sa postaviť na vlastné nohy, aby si sa dokázala sama uživiť, nebudeš na nikom závislá a partner ťa bude brať ako rovnocenného človeka a nie ako puberťáka, ktorého treba kontrolovať a prideľovať mu kredit. Šťastnú cestu na Slovensko.

kveta
21. jún 2012

@peta111 Veľa šťastia... Keby si potrebovala pomoc, tak písni IP...

lasina
1. feb 2013

Paneboze utekala by som od neho co najdalej, on sa nezmeni...ved to sa pod takym natlakom zit neda...viem, ze sa mi to lahko hovori, ale bude to s nim len a len horsie...to je moj nazor...ale raz som citala jeden pribeh, kde zena mala tiez muza ziarliveho ale nechcela od neho odist a tak jej zeny radili, robit to, co robi jej muz...volala mu vsade kam sla, denne ho otravovala, isla za nim do prace a narocky povedala jeho kolegom, ze ide do obchodu kupit rozky, aby to odkazali muzovi, aby vedel kde je, a neustale ho tym otravovala az nakoniec sa mu chlapi v robote zacali smiat, doberat si ho a nakoniec s tym skoncil, zene zakazal stale volat a prestal ju kontrolovat..chcelo to trochu vydrzat, ale podarilo sa...skus mozno toto

mairi1
5. júl 2022

@peta111 je to choroba, tam nezmozes nic, hlavne si nemysli, ze nieco robis ty zle. Mozno bt pomohol kvalitny psycholog, ale pochybujem, ze nejaky muz je ochotny riesit svoje! Problemy tymto sposobom.

Strana
z3