Žijem pokojný život a nič ma nebaví
Dobrý deň prajem.
Mám 31 rokov a žijem v celku pokojný život. Mám úžasného priateľa ktorý ma vo všetkom podporuje, kúpili sme krásny byt a mám celkom fajn platenú prácu ktorá ma síce až tak nebaví nakoľko je veľmi náročná. Pracujem v obchode a taham 12stky. Prostredie je v celku fajn len sem tam je to tam toxické.
Môj problém nastal asi rok dozadu keď som zistila že ma nič nebaví. Nič ma nenapĺňa a nedokážem sa z ničoho tešiť.
Trpim už pár rokov panickou poruchou. Liekmi sa neliečim nakoľko mám pred nimi veľký rešpekt. V mojom prípade to znamená že ak mám niekam ísť tak sa v celku aj bojím ísť autom na výlet alebo na nejakú dlhšiu cestu.
Preriedila som aj ,,kamarátky” ktoré túto moju diagnózu nechápali. Posledné dni je to tak že nemám vôbec chuť niekam s niekým ísť a počúvať ich. Všetky ich veci sa mi zdajú malichernosti a vysavaju zo mňa energiu. A pri tom by som tak veľmi chcela mať normálny život a kecat o normálnych veciach, tešiť sa z výletov a návštev. No neviem ako na to. Ako sa tešiť z každého dňa a tešiť sa na ten ďalší.
Čo sa týka panickej tak u psychológa som bola no ten by sám potreboval psychológa.
Jednoducho len potrebujem nájsť nejaký zmysel keď ma nič nebaví a pri ničom dlho nevydržím. Priateľ ma maximálne vo všetkom podporuje no už neviem na koho a kam sa obrátiť tak píšem sem. Ak máte nejaké rady alebo tipy budem vďačná za každý jeden. Ďakujem a prajem peknú nedeľu 🙂
Mozno si treba najst len nejaku aktivitu, ktora by ta bavila alebo naplnala, kedze tahas 12ky v tom obchode, tazko povedat, ci to nemoze byt aj tym, vies ze ci ako keby stale v praci a este ked si napisala ze ta nebavi az tak.
@barbi28 môžeš skúsiť tryptofán a dlhodobo magnézium b vitaminy...A najlepší zivotabudic čo sa týka serotonínu je šport.Ja som prišla do takého bodu, keď som mala 28 r uz ma ani nenaplnala práca, stále to isté taký život bez cieľa?necítila som spokojnosť.Mne už chýbalo dieťa nový impulz nový začiatok, kým sme k nemu prišli ubehli skoro 3 r tiež som robila 12 taký aj nočné bola som z toho unavená.
@barbi28 panicke poruchy maju niekde svoj povod,nie su vyvolane momentalnou situaciou ale su uz dosledkom niecoho nespracovaneho z minulosti,casto suvisia s pocitmi menejcennosti,ale samozrejme treba zistit co tie pocity vyvolalo,moze to siahat az do detstva
jednoznacne ak si nevies poradit sama,potrebujes terapie,lebo sa nikam nepohnes
nepomozu ti ziadne filozofie,nabozenstva ani nic podobne,v nicom nenajdes utechu ak sa "nenajdes" sama
teda nasla by si v Kristovi,lenze to nielen povedat a nacitat si a po tom chodit ako encyklopedia a velky zivotny filozof (kopec reci a mudrosti,ale zivot o tom nevypoveda),ale tomu treba skutocne uverit - a to sa neda presvedcit a nemam to ani v povahe
ale cesta je najst povodcu toho co dnes lame tvoju psychiku
@pipistrel13 vieš čo snažila som sa hľadať nejaký dôvod nejakú tu príčinu ale jedine čo mi zatiaľ vyšlo bola asi ta havária. Možno predošlý dlhoročný nefungujúci vzťah alebo že ma otec zavrhol. Keby viem presne tak by som bola oveľa šťastnejšia 😏
@barbi28 uz si si sama odpovedala - odvrhol ta otec,preto sa v tebe zakodovalo,ze nie si hodna...nefungujuci vztah - dosledok vztahu k otcovi a teraz co si popisovala vztah,ze ma velmi dobreho partnera,ze pri tebe vela stoji,neviem,ci by si ho vnimala tak aj vtedy ak by si mala v sebe veci vyrovnane,casto sa upneme na ludi,ktori su k nam chapaci a tolerantni,ale len pre to,ze ich vlastne v tom case potrebujeme...ale to nemusi byt s partnerom tvoj pripad,hoc to tak posobi
@barbi28 a aby si to vedela presne,musis si priznat zranenia,krivdy aj hnev a postupne sa s tym vyrovnavat a prijat to - nie je to lahka cesta,ale je jedina - v Bohu je vzdy vsetko,co clovek hlada (ale to je moje presvedcenie,nemusi byt aj ineho,len davam ako podnet na zamyslenie)
@pipistrel13 vieš čo toto nie je môj prípad čo sa týka priateľa. On nie je a nikdy nebol taký most čo by ma mám z niečoho vytiahnuť. Pri ňom som konečne pochopila čo je to mať dospelého a normálneho človeka. Skôr to podceňovanie z otcovej strany a vytĺkanie do hlavy že nie som na nič dobrá. To mi zakývalo aj so sebavedomím úprimne
@barbi28 to je dobre pre teba,moze ti byt v tom pripade velmi napomocny,aby si sa "zahojila"☺️

@norikaro to ma teší že to mamine zabralo. Sú určite situácie kedy nie je iná možnosť no ja stále dúfam že čo sa mňa týka nájdem spôsob akým to zastaviť alebo vyliečiť