Žijem s alkoholikom?
Potrebujem radu. Môj muž musí mať každý deň dve tri poldeci alka, čistého, aby fungoval. Fungoval v zmysle, že ho pravidelne každý deň niečo bolí, a po poldeci ho prejde. Neopíja sa do nemoty, funguje normálne ale bez toho, ked si nedá, je úplne k.o. Nevládze vstať, bolia ho klby, hlava, ťažko sa mu dýcha a podobne. Popri tom je aj fajčiar...tak sa pytam, jedna sa o alkoholizmus? Nie je to v podstate absťak? Tie bolesti svalov a pod.
Bolesti sú len výhovorka. Na liečenie bolesti sú lekári, nie chlast. Okrem toho alkohol zdraviu neprospieva takže každým dúškom si zdravie ničí a nie ze lieči. Asi je v štádiu hladinkára.
"Nevládze vstať, bolia ho klby, hlava, ťažko sa mu dýcha a podobne. "
Noo ale od toho je doktor, nie poldecko. Poldecku sa vravi "zdravotne" a nie "analgetikove".
Pri bolestiach hlavy je dobre pit vela vody, nie brat hned tabletky. Bolesti klbov treba riesit u doktora a ak pretrvavaju problemy s dychanim tak sa treba vybrat na pneumologiu.
On ma dojem, ze to pomaha pretoze ma z toho utlm.
Pri tazkych zlomeninach sa v nemocniciach obvykle podava morfium pretoze je to silne analgetikum, ale musi sa davkovat opatrne pretoze je to vysoko navykove.
Tvoj muz nie je pod lekarskym dohladom a so zvysujucimi sa bolestami budu gradualne narastat pocty poldecakov.
Ak sam tvrdi, ze bez toho nevie fungovat, urcite je v pociatocnej faze alkoholizmu.
Clovek ktory to ma pod kontrolou nema problem zriect sa toho a dat si inokedy. Dam ruku do ohna za to, ze ak sa ho opytas 7 dni za sebou ci si da poldeci, ani raz ti nepovie nie.
To bude pre teba signal, ze je to v stadiu jeho routiny.......ako ranne umyvanie zubov.
@hopsadobrandejsa ono to tak uz je..najviac dva dni vydrzi bez...ja som mu povedala ze ma chorú hlavu,nie telo,v tom zmysle ze ma psychicke problemy napr ta depresia..ma 51 rokov a cim dalej tym viac sa "neciti dobre"samozrejme si to neprizna, vraj si mam pockat ked budem v jeho veku ako ma bude všetko boliet.nuz,mam kamaratov v jehom veku a nik nepoziva alkohol ako analgetikum..alkoholizmus ma aj v rodine...nie je agresivny nasilny aj mu to velmi mysli,ma tri vysoke skoly,dobre zamestnanie pod vplyvom ma naladu dobru...ale ak si neda..je chodiace nestastie
Poznám to veľmi dobre , môj ex manžel bol taky . Všetko ho bolelo kým si nedal pálenku. Len co došiel z roboty už otváral plechovku s 🍺pivom , či víno 🥂 alebo Bourbon to bolo jedno. Denná dávka musela byt aj vodičak mu zobrali kvôli chlastu. Tak po 5tych rokoch som to ukončila. Čakal ze na narodeniny mu dám fľašku 🍾 no dostal nezabudnuteľný darček🎁 (rozvod)📩 to si pamätá do dnes 👌. Nasla som nového partnera ,ktorý nepije, nefajčí a dal by nám aj to posledne . 🥰
hm, on najskor pil prilezitostne, to aj zvykol prehnat vzdy s tym alkoholom…potom mal narocnejsie obdobie, zacal popijat vastejsie a po operacii ramena zacal uz denne ale nie sa do nemoty spit, len tu svoju hladinku aby mal…on tvrdil ze ma neznesitelne bolesti a bez toho alkoholu to nezvladne. Cize tazko povedat kolko to cele trvalo ale od tej operacie ramena asi 7 rokov.
Teraz ma vyvod, vychudnuty na kost, trasie sa, pred 2 rokmi skolaboval ale chlasta dalej 😞
Tu pomôže len ultimátum- buď.. alebo..
dve tri poldeci, aby mohol fungovat? alkoholik ako vysity.. co ta caka s alkoholikom? nic dobre...
Jasny hladinkar... nemusi sa opit do nemoty... ale denne potrebuje tu svoju hladinu.boze ako ja neznasam ked alkohol nici rodiny ... nie ze by som to zazila.ale je to ozaj hnus.
To pije hneď ráno kvôli tomu, že ho niečo bolí?
Áno, je to alkoholik

Akoze pokial potrebuje 2-3 poldeci kazdy den na to aby fungoval tak ano je. Otazka je ci si to dokaze priznat a nejako to riesit, lebo inak s nim nepohnes.