Žijem s mužom, ktorý si ma neváži

postavicka1212
1. apr 2023

Žijem s mužom ktorý si ma neváži. Sme manzelia, mame dieťa, iba kôli tomu to s nim ako tak ťahám. Keď je on ok, tak je ok, ale keď mu prepne, tak je ozaj ako netvor. Nadáva mi hruho, ale brutálne hrubo. napr. že som pi.., ku... z odpornej rodiny (lebo som z chudobnejšej rodiny a nemám už nikoho), dokonca na mňa aj ruky viackrát dvihol, no nikdy som nevolala policajtov kvôli hambe pred susedmi. Skratka je agresívny manipulátor.... No on vie ze ja sa nemám kam vrátiť, nikdy som ho nepodviedla... No strašne mi nadáva, depta.. Keď mu prepne tak aj pred ľuďmi bez hamby. Mam pocit ze je labilny v tomto... Ja pracujem aj on. No z môjho platu by som sama s dieťaťom aj tak nevyžila. Skratka s nim musím žiť, aspoň kým dieťa neodrastie. No dosť trpím, on si nezaslúži takú ženu ako som ja. Preto uvažujem že si nájdem milenca, nech si aspoň tam ulavym od psychopata. Viem ze to teraz z mojej strany nieje pekne, ale ja už ozaj neviem, mam pocit ze je vždy iba mne ublizovane a jemu nikdy za nic. Co my odporúčate? Muzem mat radosť s iným mužom ktorý má vypočuje? Alebo mam byt ticho a trpieť ďalej? Nerozvediem sa, kvôli dôvodom ako som písala, ja už v podstate svoju rodinu nemám, nemám ani psychycku oporu zo svojej strany a preto si dovoľuje.

pribinak
1. apr 2023

@postavicka1212 pockas kým dieťa nevyrastie? Čo ideš robiť ak dieťa začne kopírovať jeho správanie voči tebe?

pribinak
1. apr 2023

@postavicka1212 zvazila by som rozvod, zatiaľ možno krízové centrum, žiadosť o socialny byt a hľadala možnosti

nnnuuunnn
1. apr 2023

Nemáš možnosť si kúpiť aspoň garsónku na hypotéku?

postavicka1212
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
1. apr 2023

Nezaslúži si takú ženu ako ty? A aká si ty žena? Taká, ktorá dovolí aby sa k tebe takto správal. Správa sa k tebe tak, ako dovolíš. A ešte si aj zlá matka. Ak dovolíš, aby tvoje dieťa v tomto vyrastalo. Možno je načase sa prestať vyhovárať a začať hľadať riešenie, ako odísť. Ak ostaneš, nie si o nič lepšia matka ako on partner. Krízové centrum, azylové domy, tam všade ti môžu pomôcť a bude tam tebe aj dieťaťu lepšie ako s tyranom.

bessie12
1. apr 2023

@postavicka1212 kontaktuj krizove centrum pre tyrane zeny s detmi. Budes mat aspon docasne kde byvat. A medzitym kontaktuj pravnika. Rozvod, vyzivne na seba a dieta. Musis sa odhodlat urobit ten prvy krok. Ked to dokazali ine zeny, tak to dokazes aj ty.

denden77
1. apr 2023

ty zijes s magorom, ktory nici teba a vase dieta.. a to, nad cim rozmyslas je, ze si najdes milenca??? asi som divna ale toto by bolo to posledne, na co by som v tvojej situacii myslela 🤔

gejb
1. apr 2023

@postavicka1212 píšeš ze "skratka s nim musím žiť.. " nie, nemusíš. Len ty musíš chcieť zmenu. Ale asi nenches, tebe to vyhovuje, ze si trpitelka....ale neuviedomujes si ze trpí aj tvoje dieťa, že ho nechávam žiť takej domácnosti. Co z neho vyrastie? Aké mu dávaš vzory do života? ...ze to neutiahnes z platu? Nastuduj si niečo o vyzivnom na dieťa, pán otec vám musí posielať peniaze a zabezpečiť zázemie.

pribinak
1. apr 2023

@postavicka1212 vyvediem tá z omylu, ak je dieťa svedkom týrania blízkej osoby, napr matky, tak si obeť nielen ty, ale aj to dieťa.

ckocka
1. apr 2023

A riziko že ti manžel príde na milenca, vyfliaska ťa a pošle kade lahšie si tiež zvažovala?

deti95060810
1. apr 2023

milenec nie je dobrý nápad...v tomto stave , v tejto situácii ktorú máš isto nie...

liljana
1. apr 2023

Nemas z coho zit, mas ale dieta, zijes s tyranom a este do toho vsetkeho gulasu hladas milenca. A co ked s nim budes tehotna? To sa s milencom obcas stava. Skus popracovat najskor na vzdelani, gramatike a zacni mat konecne rozumne napady. A ked si upraces zivot, najde sa aj lepsi partner. Len nehladaj podla tych istych kriterii ako toho prveho.

denithestrange1993
1. apr 2023

@postavicka1212 tvoje dieta nikdy nezabudne na to,ze ta tvoj manzel tyral a ty si mu to trpela a neodisla si. Nenicis zivot len sebe,ale predovsetkym svojmu dietatu. Poznam starsich ludi co dodnes nevedia zabudnut na tyranie z primarnej rodiny a dovolim si povedat,ze ich to velmi poznacilo. V dnesnej dobe su krizove centra,poradne kde ti budu vediet pomoct....a k otazke milenca sa ani nevyjadrujem. Je to velmi zly napad.

konik123_
1. apr 2023

@postavicka1212 muž ma týra tak si nájdem milenca 😂 na tvojom mieste by som hľadala možnosti ako od neho odísť a hlavne kvôli dieťaťu. Veď keď toto vidi / počuje toho poznačí na celý život

nnnuuunnn
1. apr 2023

Máš moje dovolenie si nájsť milenca. 😀

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
1. apr 2023

@postavicka1212 nie, v tomto pripade nebudes obet len ty. Ty si dospela a vela vydrzis, ale najvycsia obet v tomto vztahu je tvoje dieta. ZIje v rodine, kde otec matku ponizuje, kde sa na nej vrsi. Vidi a pocuje kazdu vasu hadku, citi bolest za kazdu facku, ktoru ty dostanes, zije v strachu a obavach, presne tak ako ty. Bude mat z toho traumu na cely zivot. Z vas dvoch si vezme vzor do zivota, ak je to dievca, tak si raz vyberie presne takeho exota ako je jej otec, vulgarneho a nasilnickeho manipulatora, pretoze bude v tom, ze tak je to v poriadku. Ked mas syna vyrastie z neho presne rovnaky tyran ako je jeho otec. Len zazrak by bol ak by tvoje dieta vystupilo z toho kolotoca a dokazalo sa vysporiadat s traumami z detstva, bol by zazrak aky by dokazalo prekrocit tien toho co ziskalao. Ty uz nie si zodpovedna za seba, ty uz by si to nejak "doklepala" ale si zodpovedna za kazdu jednu traumu, ktoru bude mat vasa dieta z tohto vztahu, lebo si ho neochranila. To dieta si nevybralo debila za otca, toho si mu vybrala ty a nesies za to plnu zodpovednost. O tom, ze ten otec raz moze svoju agresiu obracat aj na vlastne dieta, ze na neho raz moze vztiahnut ruku, ze ho bude psychicky tyrat tak ako tyre teba ti hadam netreba vela pisat, to ti je hadam jasne.
Tak sa k celej zalezitosti postav ako milujuca matka a zacni riesit aby si to dieta dostala prec od takeho agresora, pretoze ty si za to zodpovedna. Alebo ostan tam kde si a o par desiatok rokov budes svedkom toho co si dovolila zo svojej pohodlnosti a neochoty nieco riesit.

marca12
1. apr 2023

@postavicka1212 budes mat aj vyzivne na dieta. Mozno by si to zvladla. Radsej zit skromne ako s takymto hlupakom. Dieta bude kopirovat jeho spravanie,nebude si ta ani dieta vazit. To chces dopustit?

kristinapetronela
1. apr 2023

Nemôžeš s ním ostať . Preboha ...

sheila121
1. apr 2023

@postavicka1212 tak po tomto čo si tu napísala sa tomu ani nedivím, že si ťa neváži. Takú ženu ako si ty si nezaslúži? To nikto si takú ženu ako ty nezaslúži, lebo by to bolo za trest. Si v peknej riti a ty myslíš na milenca a nie na svoje dieťa ? Ja už som čítala všeličo, ale toto je silná káva.

jaond19
1. apr 2023

@postavicka1212 pockas kym z dietata vyrastie podla vzoru otca rovnake hovado a budu ta tyrat dvaja. Gratulujem. Alebo otec zacne byt vylgarny aj k nemu a bude vas bit. Ale nebudes robit nic, lebo nemas nikoho. Ale ty mas samu seba a dieta. To je pre teba prd?? Nenic dietatu zivot, alebo si dalsia z tych sprostych ktore aj ked dostanu od chlapa po papuli tak nejdu rozbijat rodinu??? Ta je uz davno rozbitá. Ach ja mam na taketo alergiu.... ja som bola takym dietatom co sa 15 rokov prizeralo k stupnujucemu sa nasiliu ale predsa "rodina sa nerozbija a co by povedali susedia". Hnus

olimuc
1. apr 2023

Ostan, odkiaľ by sa inac zobrala ďalšia generácia debilov …. Ako prepac, ale nepochopím, ako si si s takým chlapom urobila dieta, on sa urcite nezmenil z láskavého a chápaveho chlapa na debila za noc … co mal hnily Mercedes a prehanal sa 200vkou po dedine? Chod radšej do krízového centra alebo hľadaj pomoc v charite. Milenca vypusť z hlavy a radšej ju používaj na hľadanie riešenia situacie. Muž kt sa na teba momentalne ulakomi povie ano a amen na hocičo, použije. Príde na to tvoj momentálny hrdina a pôjdeš do kytek. Nie nepríde princ, kt ta zachráni (to sa stáva len v amerických filmoch) ale ty sama sa musíš vzchopiť. Na susedov sa mozes zvysoka .. oni neplatia ani tvoje ucty, ani sa nestarajú o teba alebo tvoje dieta a ani nežijú s tvojim debilom

zorkahorka
1. apr 2023

Ja by som veru v takom dusnom vztahu dueta nevychovavala. Vies, ako mu to moze ublizit? Ake traumy mu tym sposobujete? Nehovoriac o tom, ze sa takemuto spravaniu moze samo naucit.
Milencom nic nevyriešis. Ak ti nan muz pride, tak ta mozno aj zabije.
Radsej odid, rozved sa a ulavi sa ti. Najdi si lacny podnajom, prácu a zacni odznova.

zmrzlinka2021
1. apr 2023

@postavicka1212 riešiť psychopata milencom...ani sa nečudujem, že si si takého vzala.
Byť po rozvode predajne a kúp si 1-izbak.

slavomira236
1. apr 2023

@zmrzlinka2021 ten asi nebude aj jej myslim byt

postavicka1212
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
postavicka1212
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
1. apr 2023

@postavicka1212 fuj, také ženy ako ty nemajú mať deti, humus. A mimochodom, prečo by sme my mali ísť do azylového domu? Sú ženy, ktoré nepotrebujú muža aby mali peniaze, bývanie a moc. Alebo keď aj nemajú, majú sebaúctu a kvôli sebe a svojim deťom sa postavia na vlastné nohy. A potom sú tu také ako ty, ktoré nemajú žiadnu hodnotu. A takým škoda radiť.

bessie12
1. apr 2023

@postavicka1212 ty si otrasna zenska. Tam radsej ries svoje problemy s chlapom co mas doma a nie hladat milenca. Ten tvoje problemy nevyriesi 👎 Rozmyslaj nad tym, ze budes s velkou pravdepodobnostou slobodna matka. A ze by si neotehotnela ?? Kazda ochrana moze raz zlyhat, takze na to by som sa nespoliehala. Nahoda vie byt niekedy riadna svina.
Lutujem len tvoje dieta, lebo ono za nic nemoze. Urob to aspon kvoli nemu.

postavicka1212
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz