Žijem v zvláštnom toxickom manželstve a prerastá mi to cez hlavu
Ahojte zeny, dúfam ze sa tu nespustí lavína kritiky na mna. úprimne, zijem zvláštne a určite nie štandardne a neviem ako ani začať. Riesim to aj so psychologom práve. Som vlastne na vazkach...A asi v pólo zlatej klietke.
mame s mm 36 rokov, bezdetni. A deti moc neplánujeme. Resp nechávame na náhodu.
Ale k veci a môj príbeh aby ste mali predstavu
Milovala som odmala chorvatsko, kde ma rodicia bravali vždy každé leto, teda Juhoslávia . Tešila som sa na to. Najmä ostrovy pag, korčúľa super za mňa. Mam k tomu osobitý vzťah. Keď som tam raz bola sama po Vs( som učiteľka matiky) tak som si tam našla krásneho a sarmantneho miestneho chlapa a domov sa viac nevrátila. Zbehlo sa to rychlo.
Zamilovali sme sa a začali spolu hneď zit. 4 roky vášnivého vzťahu,sexu, zážitkov, ale aj zlých veci, manzel je žiarlivý, takže 50 na 50. Raz super s nim, raz katastrofa výčitky, nadavky, zdvíhanie rúk na mna. 4 spoločného života a dva roky manželia. Zijeme pri mori na juhu chorvátska. Manzel pracuje z domu ako it manažér, ja som sa stala akoby zenou v domácnosti. Predtým som dávala sukromne hodiny matiky, dnes nič. Neoplatilo sa to časovo ani cenovo. Keďže neviem jazyk, v školstve sa zamestnať nemôžem. Ucim sa reč ale ide mi to zle nie som na jazyky. Manzel tiez so mnou nechce hovoriť chorvátsky. Keďže anglicky hovoríme s mm a aj so svokrovcami. Rada pečiem torty,vysivam hračky, robím mejkap, niekedy malujem,starám sa o dom a rolu co mame pred domom zarobím tak mesačne 300e co je pre moje vylohy s menšie nákupy ...
Pestujem kvety predávam usušené a tak. Rodicia chcú aby sme žili na sk a nie v chorvátskej zapadnúť ej dedine ale ja si nechcem dat povedať. Plavam prakticky 5 mesiacov do roka. Mam rada teplo rodinného kozuba, nejaké extremne vyššie ambície nemám. Zijeme v malej dedine pri mori v prenájme a manzel je divný.v lete sa okato Diva po turistkach a pod nasla som aj par cetov s turistkami. Dohodli sme sa tak s mm, že ohladne dieťaťa nebudeme tlačiť na pilu pil bude, mimo i tam. 4 mesiace som Robila po vs. Potom som hneď odišla.
@anonym_autor hlavne nezabúdaj, že keď tam porodis a bude dieťa väčšinu času roka tam a rozvediete sa nemáš ísť kde bývať, z čoho žiť a s dieťaťom, ak nebude súhlasiť na Slovensko nemôžeš a to potom bude patová situácia.Soferujes?Aspoň chodiť upratovať apartmány, hotel niekde.
Preboha, to hádam nemyslíš vážne. Moja ty žiješ ako týraná chudera, to nieje žiadna zlatá klietka.
Ale niektoré majú presne to čo si zaslúšia. Bil ťa, tak si sa zaňho vydala. Ok....
Ja som tušila že ma tu celkom vyhejtujete.. Ale ja proste nemám bunky na Chorvát činu. Neviem písať a neviem gramatiku inak hovorím tak ako tak.
Ale nie tak aby som vedela písať a tak.
Matiku už tiež zabúdam mam to len na ZŠ matiku.
Dalsia vec tu hotely nie sú pri nás.
A áno mne sa tiež zdá ze manzel preháňa s tým stredovekom. Lebo sa chova akoby zarábal 10 tisíc mesačne a ku mne ako k podanej otrokyni. Ale ich mentalita je taka Srbi balkanci sa takto chovajú k zenam ako k podradnejsim nech je doma stará sa a hotov sem tam mega brutálna hadka bez dôvodné a pod.
Preboha, to hádam nemyslíš vážne. Moja ty žiješ ako týraná chudera, to nieje žiadna zlatá klietka.
Ale niektoré majú presne to čo si zaslúšia. Bil ťa, tak si sa zaňho vydala. Ok....
@mimikarol no keď sa na to tak pozrieš striktne tak áno.
@anonym_autor hlavne nezabúdaj, že keď tam porodis a bude dieťa väčšinu času roka tam a rozvediete sa nemáš ísť kde bývať, z čoho žiť a s dieťaťom, ak nebude súhlasiť na Slovensko nemôžeš a to potom bude patová situácia.Soferujes?Aspoň chodiť upratovať apartmány, hotel niekde.
@luccija nie nemám šoférak bojim sa auto nemáme mame malú lodku
@anonym_autor akoby nájsť si chlapa bol v živote cieľ. O to ti ide? Zavesiť sa na krk chlapovi? A je ti jedno, aký je, ci chrapúň ci ešte horší? Škoda ti tu niečo písať.
@anonym_f0ea89 no bolo to tak pred rokmi. Nájsť si hocijakého chlapa a zostať s nim. Ja som sa v tom školstve moc nevidela po tej vs každý deň učiť to iste nemala som k tomu vzťah
@anonym_autor a čo konkrétne ti vyhovuje?
@ibrunova život pri mori plávanie of mája do októbra ta pohoda taka sedenie pri mori večer na plazi a tak. Prechádzky.. Pekne slnečné počasie..som doma nemusím sa stresovať do prace ráno, on plati veci, mam každodenný kvalitný sex a milovanie s manzelom ktorého mám svojim spôsobom rada a priťahuje ma. Neodmietne sex hoci sme aj pohádali niekedyy..
@anonym_f0ea89 no bolo to tak pred rokmi. Nájsť si hocijakého chlapa a zostať s nim. Ja som sa v tom školstve moc nevidela po tej vs každý deň učiť to iste nemala som k tomu vzťah
@anonym_autor nie pred rokmi, citujem, co si napisala- "len čo kde si už nájdem chlapa manzela druhého zas kde hľadať na slove sku
Bez prostriedkov." Len jeho aj svoje hlúposti obhajuje, neviem preco si tu vlastne písala.
Neviem čo je toto za život, celé dni sa ponevierat....nepoviem keby si mala 20-25 rokov ale 36 ročná žena...🤔. Myslíš aj na budúcnosť? Z čoho budeš žiť na dôchodku? Jasné,teraz ešte neriešis, ale čo budeš robiť potom? Žiješ v podnájme, ktorý platí manžel a keby sa mu nedajbože dačo stalo? A čo sa týka chovania manžela, ...keby chlap na mňa raz zdvihol ruku, už ma nevidí. Celé toto čo opisujes je fakt divné a až neuveriteľné....
@7miriam77 ponevieranie nazývas to ako moj otec. Hm... Dôchodok tiež neviem co bude.
@anonym_autor chyba ti práca a nejaký cieľ.Ked budeš pracovať budeš medzi ľuďmi budete mať viac peňazí ...moja kamarátka žije v HR a rozprávať sa naučila rýchlo.Plus žijete niekde na dedine prečo?keď chce ísť do Zahrebu a možno by ste obaja zarobili viac.Zijes pohodlne, ale asi na to nemáte.Musis začať pracovať kdekoľvek ...
@luccija ja nechcem do Záhreb. Ja mam rada našu dedinu ved nám nič nechýba
Na to kolko zaraba sa hra doma na velkeho pana, prepac zena, ale mas vs, sikovna budes ked sa obracias, teba je skoda na rolu so zeleninou hoci aj pri mori…mas tam jeho a nic viac…no mas 2 moznosti, bud domov k rodine alebo sa postavit na vlastne nohy a ukazat velkemu panovi, ze stredovek skoncil vela vela rokov dozadu…deti urcite nie…
@danieli ano hra sa na pána Ako by mal stotisíc eur
takye ty si studovala dlho do 30tky, aby si tu pracu nikdy nevykonavala...
Prides mi ako večna turistka, co si zaraba na nekonecnu dovolenku robenim servisu pre jedneho chlapa.
a ma to kryci nazov, ze "manzelstvo".
raz aj krajina aj plavanie omrzi, alebo ty omrzis jeho a najde si mlasiu turistku.
vies, vyzera to navonok krasne, ale ja som bola doma so styrmi detmi 10 rokov, a to som mala tie deti ako narocnu dennodenu cinnost, viac ako len dom a muza. Hej, a aj zahradku a male pole som mala...
ale po case strasne atrofujes, mysel, inteligencia, socialne interakcie - su tak malo vyuzivane, ze ti zacne naozaj maknut mozog, mozes byt aj vzdelana vš, aj citat aj susit kvietky, to vsetko som robila, teda nesusila som zrovna kvety, ale vystrihovala a sila ozdoby, ale to je jedno.
NESTACI to... a on zatial pracuje, je nuteny rozmyslat, managovat pracu, ma prac. zataz, maily, schodze, atd. Zachvilku mu prides tupa, ako taka metla v kute.
rob nieco so sebou, bud odid, alebo si najdi kurz, nevyhovaraj sa , ze on s tebou nehovori, najdi pracu, aj taku kde na zaciatku nepotrebujes chorvatcinu...hocico.
Mozes online doucovat anglictinu hocikoho na svete.
@negymama v tom prvom podstavci máš asipravdu ponevieranie sa životom.. A doucko ne vynáša preboha
A čo chces ty?chces sa vrátiť byť pri rodine, začať učiť?ja si myslím, že dieťaťom sa úplne zahrabete a peňazí bude ešte menej a viac hádok.Na druhej strane máš na to vek, ale zlú povahu muža On nechce ist na SK?Nemôžete prenajať väčší dom a ten prenajímať aj turistom?
@anonym_ed03b6 neviem co chcem prave
Asi by ma porazilo. No balkanska mentalita...Poznam dost bab, co mali chorvata ci srba...viac menej podobne co pises. Ani jednej to nefungovalo...
Na tvojom mieste sa rozvediem a vratim na Slovensko. Inak budes zena po zenite a presvihnes totalne svoj zivot. Toto je bezcielne, nezijete, skor nejako prezivate, aj ten sex mate z nudy. Ani jeden nie ste spokojny
@anonym_autor rozmyslas niekedy ako sa bude chovať keby ste mali deti? Nechceš rozvod tak trp
@ibrunova život pri mori plávanie of mája do októbra ta pohoda taka sedenie pri mori večer na plazi a tak. Prechádzky.. Pekne slnečné počasie..som doma nemusím sa stresovať do prace ráno, on plati veci, mam každodenný kvalitný sex a milovanie s manzelom ktorého mám svojim spôsobom rada a priťahuje ma. Neodmietne sex hoci sme aj pohádali niekedyy..
@anonym_autor No vidis, tak je vlastne vsetko OK a neviem teda, co tu riesime.
Vyštudovaná učiteľka matematiky zabudne matematiku ZŠ za 6 rokov? Vyjadrovacie schopnosti horšie ako žiak ZŠ, neschopná sformulovať myšlienky, splieta dve na tri, neschopná naučiť sa po chorvátsky .. buď je toto nejaká jednoduchšia žena, čo sa snaží “trochu” prikrášliť svoju minulosť, alebo sa tu (tiež nejaká jednoduchšia) dobre baví.
Neverim, že VŠ vzdelaná žena môže mať takýto prejav a jej najvyššou ambicióu je udržať si každodenný sex, plávať v mori a robiť ešte menej ako robí 🤦♀️
Vyštudovaná učiteľka matematiky zabudne matematiku ZŠ za 6 rokov? Vyjadrovacie schopnosti horšie ako žiak ZŠ, neschopná sformulovať myšlienky, splieta dve na tri, neschopná naučiť sa po chorvátsky .. buď je toto nejaká jednoduchšia žena, čo sa snaží “trochu” prikrášliť svoju minulosť, alebo sa tu (tiež nejaká jednoduchšia) dobre baví.
Neverim, že VŠ vzdelaná žena môže mať takýto prejav a jej najvyššou ambicióu je udržať si každodenný sex, plávať v mori a robiť ešte menej ako robí 🤦♀️
@sisaka zase vymyslená telenovela, žena, ktorá vyštudovala matematiku, nemôže byť taká sprostá, neverím
@sisaka Presne, jej minulosť absolútne nekorešponduje s tým čo tu o sebe píše, buď nie je pravda nič alebo je to extrémne prikrášlené, alebo je na tom psychicky zle lebo ten text je neskutočne zvláštne napísaný
Len si s nim preboha dobrotive neurob deti. Ja byt tebou tak sa rozvediem, vratim sa do BA, kde taku ucitelku matiky zoberu len taky fukot a najdem si bohateho manzela, ktory bude dobry a starsi po 50ke a spravim si s nim dieta. Do 3 rokov mozes mat karieru aj dieta aj manzela aj peniaze ak teraz nezavahas.
A ak je to pravda - buď si nájdi prácu hoci aj ako čašníčka a buď samostatnejšia alebo odíď späť na Slovensko. Deti našťastie nemáte.
Tvoj pasivny, paraziticky sposob zivota nikomu neskodi, tak ho uzivaj, dokedy ti ho ten plazovy inzinier a domaci predator poskytuje. Ja len nerozumiem, ak si ozaj v HR a neojebabravas, preco ste nevzali penzion do najmu a nemakas aspon polku roka, ved kolki tam ziju z turizmu a za 6m musia zarobit na cely rok. Valat sa od 1.1.do 31.12.,bezcielne,bezducho, konzumne, v 100% zavislosti.. no ... 🤕
@sisaka presne toto ma napadlo
@anonym_autor toto si musíš robiť srandu, neverím, že je to reálne.
Tvoj pasivny, paraziticky sposob zivota nikomu neskodi, tak ho uzivaj, dokedy ti ho ten plazovy inzinier a domaci predator poskytuje. Ja len nerozumiem, ak si ozaj v HR a neojebabravas, preco ste nevzali penzion do najmu a nemakas aspon polku roka, ved kolki tam ziju z turizmu a za 6m musia zarobit na cely rok. Valat sa od 1.1.do 31.12.,bezcielne,bezducho, konzumne, v 100% zavislosti.. no ... 🤕
@ahhola Ja by som sa teda bala. Ale autorka je ocividne v pohode.
@anonym_autor Plávanie a kvalitný sex. Nič viac od života nechceš? Partnera, s ktorým sa cítiš v bezpečí, životný cieľ, za ktorým si ideš, naplnenie podstaty vlastnej osoby? Manžela ti komentovať nebudem, tam sama vieš, že je to celé zle. Skôr ma zaráža tvoja lenivosť, nepriebojnosť a, prepáč za výraz, jednoduchosť. Čo vlastne sleduješ svojím príspevkom, veď ty sama si so svojím životom spokojná. Hlavne, že môžeš sedieť pri mori a plávať, plávať životom, ktorý za mňa takto premárňuješ.
Povedz manzelovi, ze nie ani jedna normalna zena netuzi zit ako zijes ty 🙂 A toto musi byt naozaj sen takto zit- ale jeden z tych zlych snov 👎

@anonym_f0ea89 len čo kde si už nájdem chlapa manzela druhého zas kde hľadať na slove sku
Bez prostriedkov.
Presne peniaze nemáme. Nazvyš ja nemam. Už nič ušetrené nebiem
Ako učiteľka sa asi už nezamestnam lebo som vyšla z cviku neviem z toho nič po 7 rokoch. Ani z celej Matiky...
U nás na dedine kde bývame stári ľudia. A deti učiť teda nemôžem osobne
Matika sa inak nedá učiť. No proste ťažko toto cele
@anonym_autor akoby nájsť si chlapa bol v živote cieľ. O to ti ide? Zavesiť sa na krk chlapovi? A je ti jedno, aký je, ci chrapúň ci ešte horší? Škoda ti tu niečo písať.