Žijem v zvláštnom toxickom manželstve a prerastá mi to cez hlavu
Ahojte zeny, dúfam ze sa tu nespustí lavína kritiky na mna. úprimne, zijem zvláštne a určite nie štandardne a neviem ako ani začať. Riesim to aj so psychologom práve. Som vlastne na vazkach...A asi v pólo zlatej klietke.
mame s mm 36 rokov, bezdetni. A deti moc neplánujeme. Resp nechávame na náhodu.
Ale k veci a môj príbeh aby ste mali predstavu
Milovala som odmala chorvatsko, kde ma rodicia bravali vždy každé leto, teda Juhoslávia . Tešila som sa na to. Najmä ostrovy pag, korčúľa super za mňa. Mam k tomu osobitý vzťah. Keď som tam raz bola sama po Vs( som učiteľka matiky) tak som si tam našla krásneho a sarmantneho miestneho chlapa a domov sa viac nevrátila. Zbehlo sa to rychlo.
Zamilovali sme sa a začali spolu hneď zit. 4 roky vášnivého vzťahu,sexu, zážitkov, ale aj zlých veci, manzel je žiarlivý, takže 50 na 50. Raz super s nim, raz katastrofa výčitky, nadavky, zdvíhanie rúk na mna. 4 spoločného života a dva roky manželia. Zijeme pri mori na juhu chorvátska. Manzel pracuje z domu ako it manažér, ja som sa stala akoby zenou v domácnosti. Predtým som dávala sukromne hodiny matiky, dnes nič. Neoplatilo sa to časovo ani cenovo. Keďže neviem jazyk, v školstve sa zamestnať nemôžem. Ucim sa reč ale ide mi to zle nie som na jazyky. Manzel tiez so mnou nechce hovoriť chorvátsky. Keďže anglicky hovoríme s mm a aj so svokrovcami. Rada pečiem torty,vysivam hračky, robím mejkap, niekedy malujem,starám sa o dom a rolu co mame pred domom zarobím tak mesačne 300e co je pre moje vylohy s menšie nákupy ...
Pestujem kvety predávam usušené a tak. Rodicia chcú aby sme žili na sk a nie v chorvátskej zapadnúť ej dedine ale ja si nechcem dat povedať. Plavam prakticky 5 mesiacov do roka. Mam rada teplo rodinného kozuba, nejaké extremne vyššie ambície nemám. Zijeme v malej dedine pri mori v prenájme a manzel je divný.v lete sa okato Diva po turistkach a pod nasla som aj par cetov s turistkami. Dohodli sme sa tak s mm, že ohladne dieťaťa nebudeme tlačiť na pilu pil bude, mimo i tam. 4 mesiace som Robila po vs. Potom som hneď odišla.
Mne je ľúto tvojho muža. Možno je debil, ale mať doma blbeho parazita, ktorého jediná ambícia je nič nevedieť a nič nerobiť, len občas roztiahnuť nohy, musí byť desivé aj pre muža s veľmi obmedzenou mozgovou kapacitou
po tych prispevkoch autorky, uz pomaly zacinam lutovat aj jej muza.
Ma divnu zenu...ano chce stale sex, co je super. Ale zaroven chce byt slachticna z 19 storocia , co travi dni jedlom, prechadzkami, lahkym sportom a naznakmi prace do neunavenia.
akurat, ze on nemoze byt tym slachticom, nema dedicne léna, nevolnikov co nanho pracuju a vyplacane apanaže z majetku predkov. On je tym, co pracuje i plati, aby jeden z nich bol sposobom zivota, ehm nizšia slachta bez zámku, len v prenajatom domceku.
inak s tym prenajatym domom, to mi je zvlastne ako autorka tvrdi ake je ukrutne drahy ten prenajom, a zaroven je to dedinka kde nic nie je , ziadna praca /ani v turizme, fakt?/
Pravda, cenou ktoru autorka plati, je obcasne jeho vyrony zlosti a fustracie, ze vsetko taha,
otazka je len, dokedy tento rovnovazny stav vydrzi? Nik nechce dat privela, on nechce dat privela prace a zarobku, lebo potom by ona nerobila ani tolko. Ona zase robi len tolko aby ho prilis vela a casto nenahnevala, napr. ze by neupratala ani domacnost. Tak sa on obcasnou hnusnostou voci nej upokoji, a prejde naspat do rovnovazneho vztahu, ja platim , ty znasas.
@negymama nemyslím, že keď bude autorka viac pulírovať domácnosť, bude jej manžel menej agresívny, hulvátsky a tyranský. 😏.
@anonym_autor poznam a jemineee… to je trosku divocina
@kiki68 odkiaľ poznáš. Ako žijú so slovenkami. Ja nikoho takého nepoznam🙂
Mne je ľúto tvojho muža. Možno je debil, ale mať doma blbeho parazita, ktorého jediná ambícia je nič nevedieť a nič nerobiť, len občas roztiahnuť nohy, musí byť desivé aj pre muža s veľmi obmedzenou mozgovou kapacitou
@vroni nazývas ma parazitom preco?
Tak na objasnenie. Keď som prišla do croatia tak som mala nasetrene úspory celkom slušne zila som z nich nič od muža nechcela. A on ani neplatil. Všetko šlo pol na pol a aj tak sa nechoval pekne. Odkedy sme sa vzali tak nás väčšinou živí on.
@negymama nemyslím, že keď bude autorka viac pulírovať domácnosť, bude jej manžel menej agresívny, hulvátsky a tyranský. 😏.
@anonym_f34ca9 ani ja si to nemyslím. Je taky aký je
tento prispevok pise pologramotna zena alebo zena, ktora studovala matematiku? vsak ani pisat poriadne nevies, zijes s bulom a este sa aj ponizujes, ze by ta nikto nechcel. Vzala si si cudzinca, co si cakala. Ze on robi IT a spravanie ma k tebe ako nejaka socka z bolta. Cele to nedava zmysel, ani to co pises, halabala zmiesane vety. Cisty chaos a vymyslena tema za mna.
@vroni nazývas ma parazitom preco?
Tak na objasnenie. Keď som prišla do croatia tak som mala nasetrene úspory celkom slušne zila som z nich nič od muža nechcela. A on ani neplatil. Všetko šlo pol na pol a aj tak sa nechoval pekne. Odkedy sme sa vzali tak nás väčšinou živí on.
@anonym_autor, tak jasne. Do tridsiatky si študovala, potom si pár mesiacov učila a za ten čas si si slušne nasetrila. Niezeby neboli lukratívne povolania, ale učiteľstvo tam rozhodne nepatrí. Si dospelá žena bez akýchkoľvek zavazkov, nič nerobis, nič sa neučis, nikam sa nechceš posunúť, proste parazitujes. Parazitom by som pokojne nazvala kohokoľvek, kto (bezdôvodne a z vlastnej vôle) žije na úkor iných. Samozrejme, je aj možnosť (veľmi pravdepodobná), že si proste klamárka a celá téma je vymyslená. 🤷🏼♀️
Autorka, poznám HR veľmi dobre /delegát/ a mnoho žien od nás, ktoré tam žijú v manželstve. Slovenky aj Češky sú známe pracovitosťou a starostlivosťou o rodinu. Sú to väčšinou pracantky...
Ty sa nejak vymykáš z tohto tvrdenia.
Nesúdim ťa, neradím ti ...ale tvoj muž asi hľadal niečo iné ako si ty a teraz si nevie rady so situáciou. Žiadna rodina, deti, zamestnanie ? len prežívať a užívať ?
Aj takto sa to dá - ale vy dvaja sa zjavne k sebe nehodíte - tebe to stačí a jemu nie - nechce ťa živiť, uvedom si to !
To nie je balkánskou povahou, vidím to na jeho zúfalstvo a bezmocnosť...
Ty nie si PARTNER ...prepáč :(
Ak chceš žiť v HR, nájdi si prácu .... nedá sa nie je odpoveď...a zamysli sa nad svojím smerovaním - s ním alebo aj bez neho
@anonym_autor, tak jasne. Do tridsiatky si študovala, potom si pár mesiacov učila a za ten čas si si slušne nasetrila. Niezeby neboli lukratívne povolania, ale učiteľstvo tam rozhodne nepatrí. Si dospelá žena bez akýchkoľvek zavazkov, nič nerobis, nič sa neučis, nikam sa nechceš posunúť, proste parazitujes. Parazitom by som pokojne nazvala kohokoľvek, kto (bezdôvodne a z vlastnej vôle) žije na úkor iných. Samozrejme, je aj možnosť (veľmi pravdepodobná), že si proste klamárka a celá téma je vymyslená. 🤷🏼♀️
@vroni nie je vymyslená téma. Mala som úspory.. Mala som nejaké brigády popri skole a pracovala som pred vs 4 roky.. Mala som veľa úspor a plus dedičstvo po babine. Takže mala som a téma neni vymýslena
@anonym_autor pisala si, ze nechces ziadnu kritiku, ale inak sa neda, nehnevaj sa, ale si leniva a neschopna nicoho, ak nemas pre tvojho muza hodnotu, tak sa moc niet co cudovat, zamestnat sa da aj inde, nemusis robit to co si vystudovala, za tie roky si uz mohla vediet aspon trochu jazyk a nechat sa bit, len preto aby si zila pri mori, nemam slov, daj sa do kopy.
tento prispevok pise pologramotna zena alebo zena, ktora studovala matematiku? vsak ani pisat poriadne nevies, zijes s bulom a este sa aj ponizujes, ze by ta nikto nechcel. Vzala si si cudzinca, co si cakala. Ze on robi IT a spravanie ma k tebe ako nejaka socka z bolta. Cele to nedava zmysel, ani to co pises, halabala zmiesane vety. Cisty chaos a vymyslena tema za mna.
@angelix preco ma sudis mam dysgrafiu preto tak píšem. To neznamená ze som tupá
@anonym_autor pisala si, ze nechces ziadnu kritiku, ale inak sa neda, nehnevaj sa, ale si leniva a neschopna nicoho, ak nemas pre tvojho muza hodnotu, tak sa moc niet co cudovat, zamestnat sa da aj inde, nemusis robit to co si vystudovala, za tie roky si uz mohla vediet aspon trochu jazyk a nechat sa bit, len preto aby si zila pri mori, nemam slov, daj sa do kopy.
@domkakvet nebije ma. Druhá vec viem jazyk hovorovo nie však tak aby som v ňom mohla vyučovať niečo a u nás na dedine nič není. Najbližšie mesto ďaleko veľmi a nemáme auto
Povedz manzelovi, ze nie ani jedna normalna zena netuzi zit ako zijes ty 🙂 A toto musi byt naozaj sen takto zit- ale jeden z tych zlych snov 👎
@dalyn ja som mu to povedala ze zrovna výhra to neni
@negymama šľachticna nie som. Ale nikdy ma nejak nelakalo to co som vyštudovala a vstávať každý deň do tej istej práce. Dušu mam nesputanu celkom asi preto neviem
@anonym_autor Plávanie a kvalitný sex. Nič viac od života nechceš? Partnera, s ktorým sa cítiš v bezpečí, životný cieľ, za ktorým si ideš, naplnenie podstaty vlastnej osoby? Manžela ti komentovať nebudem, tam sama vieš, že je to celé zle. Skôr ma zaráža tvoja lenivosť, nepriebojnosť a, prepáč za výraz, jednoduchosť. Čo vlastne sleduješ svojím príspevkom, veď ty sama si so svojím životom spokojná. Hlavne, že môžeš sedieť pri mori a plávať, plávať životom, ktorý za mňa takto premárňuješ.
@tatiana288 nie je sex a plávanie super zo života chcem viac ale
Sorry baby ja som pólo Maďarka tak píšem tak trošku nerozrozumitelnejsie niekedy asi nie úplne dobrý slovosled
@sisaka Presne, jej minulosť absolútne nekorešponduje s tým čo tu o sebe píše, buď nie je pravda nič alebo je to extrémne prikrášlené, alebo je na tom psychicky zle lebo ten text je neskutočne zvláštne napísaný
@anonym_795455 som spol Maďarka preto tak píšem a nie nie je to vymyslené mam Bc ako učiteľka matiky
@anonym_autor Ano charakteristika rovnaka - zaletnici, horkokrvni, lenivi, nezodpovedni, bez ambicii....kazda usla
@mircalla aj boli surovú agrresivni k manzelkam? Ako si sa s nimi spojila? Ja som sa nikdy nespojila so žiadnou takou. Neviem také zeny nájsť
@tatiana288 nie je sex a plávanie super zo života chcem viac ale
Sorry baby ja som pólo Maďarka tak píšem tak trošku nerozrozumitelnejsie niekedy asi nie úplne dobrý slovosled
@anonym_autor A čo viac od života očakávaš?
Len si s nim preboha dobrotive neurob deti. Ja byt tebou tak sa rozvediem, vratim sa do BA, kde taku ucitelku matiky zoberu len taky fukot a najdem si bohateho manzela, ktory bude dobry a starsi po 50ke a spravim si s nim dieta. Do 3 rokov mozes mat karieru aj dieta aj manzela aj peniaze ak teraz nezavahas.
@anonym_e71c35 dieťa nechceme moc.. Nechávame to plávať celkom co sa tyka dieťaťa
@domkakvet nemám hodnotu u neho a tiež som nič moc nedokázala v zivote zatiaľ asi preto ma tak vidí on neviem ale vždy bol taky a co keď on nerobil pol roka ja som ťahala vez covid a co.. Nepripomínam mu to
@domkakvet nebije ma. Druhá vec viem jazyk hovorovo nie však tak aby som v ňom mohla vyučovať niečo a u nás na dedine nič není. Najbližšie mesto ďaleko veľmi a nemáme auto
@anonym_autor pisala si, ze ta nahanal po byte, tak ta mozno nezbil, ale uz to nema k tomu daleko a ak mas len Bc. tak nie si ucitelka a ak vies jazyk hovorovo mozes sa zamestnat aj inde, nic sa nemeni na mojom povodnom prispevku.
@domkakvet nemám hodnotu u neho a tiež som nič moc nedokázala v zivote zatiaľ asi preto ma tak vidí on neviem ale vždy bol taky a co keď on nerobil pol roka ja som ťahala vez covid a co.. Nepripomínam mu to
@anonym_autor babkine loove si mala na prilepsenie, investiciu, ty si ich strovila... Urcite ti ich neodkazala s predstavou, ze biudes mat za co zit v HR a ohladom deti, uz moze byt davno neskoro, v 36.tke🏳️
@anonym_autor dokazat nieco v zivote by si mala hlavne kvoli sebe a nie kvoli nemu, ale ty nerobis nic.
@anonym_autor z coho budes zit, ked budes stara?U mna si taka chuderka.Zvykla si si, ze nemusis dvihnut zadok a nech chlap vsetko plati.Keby aspon zarobil, ale zit z 2t nic moc. Necudujem sa mu, ze sa k tebe sprava povysenecky, za vela nestojis. Spamataj sa, kym sa este da a zacni byt sebestacna, nie zavisla od chmula, co ta uz zmlatil. Mozno ta teraz nebije, lebo skaces ako piska. Skus spravit nieco mimo jeho predstav a uvidis co bude..Ja by som ta za zenu nechcela 😂
Ucitelka s Bc. Hej, jasne. A teraz tu o Popoluske.
@ibrunova život pri mori plávanie of mája do októbra ta pohoda taka sedenie pri mori večer na plazi a tak. Prechádzky.. Pekne slnečné počasie..som doma nemusím sa stresovať do prace ráno, on plati veci, mam každodenný kvalitný sex a milovanie s manzelom ktorého mám svojim spôsobom rada a priťahuje ma. Neodmietne sex hoci sme aj pohádali niekedyy..
@anonym_autor pohodička pohoda, len € nemáš a sem-tam dostaneš po papuli, inak pohodička
@anonym_795455 som spol Maďarka preto tak píšem a nie nie je to vymyslené mam Bc ako učiteľka matiky
@anonym_autor Keď máš Bc, tak nie si učiteľka matiky, si nedostudovana. Nemáš ukončenú VŠ, nie si kvalifikovaná.
@anonym_autor Keď máš Bc, tak nie si učiteľka matiky, si nedostudovana. Nemáš ukončenú VŠ, nie si kvalifikovaná.
@aurelia2000 no nezvládla som to ťažká škola.. Štvrtý ročník som tiež studovala Mgr... Ale nedostudovala som to bolo to mega náročné pre mna
@anonym_autor pohodička pohoda, len € nemáš a sem-tam dostaneš po papuli, inak pohodička
@aurelia2000 však práve to mi vadí najviac

po tych prispevkoch autorky, uz pomaly zacinam lutovat aj jej muza.
Ma divnu zenu...ano chce stale sex, co je super. Ale zaroven chce byt slachticna z 19 storocia , co travi dni jedlom, prechadzkami, lahkym sportom a naznakmi prace do neunavenia.
akurat, ze on nemoze byt tym slachticom, nema dedicne léna, nevolnikov co nanho pracuju a vyplacane apanaže z majetku predkov. On je tym, co pracuje i plati, aby jeden z nich bol sposobom zivota, ehm nizšia slachta bez zámku, len v prenajatom domceku.
inak s tym prenajatym domom, to mi je zvlastne ako autorka tvrdi ake je ukrutne drahy ten prenajom, a zaroven je to dedinka kde nic nie je , ziadna praca /ani v turizme, fakt?/
Pravda, cenou ktoru autorka plati, je obcasne jeho vyrony zlosti a fustracie, ze vsetko taha,
otazka je len, dokedy tento rovnovazny stav vydrzi? Nik nechce dat privela, on nechce dat privela prace a zarobku, lebo potom by ona nerobila ani tolko. Ona zase robi len tolko aby ho prilis vela a casto nenahnevala, napr. ze by neupratala ani domacnost. Tak sa on obcasnou hnusnostou voci nej upokoji, a prejde naspat do rovnovazneho vztahu, ja platim , ty znasas.