Žijem v zvláštnom toxickom manželstve a prerastá mi to cez hlavu
Ahojte zeny, dúfam ze sa tu nespustí lavína kritiky na mna. úprimne, zijem zvláštne a určite nie štandardne a neviem ako ani začať. Riesim to aj so psychologom práve. Som vlastne na vazkach...A asi v pólo zlatej klietke.
mame s mm 36 rokov, bezdetni. A deti moc neplánujeme. Resp nechávame na náhodu.
Ale k veci a môj príbeh aby ste mali predstavu
Milovala som odmala chorvatsko, kde ma rodicia bravali vždy každé leto, teda Juhoslávia . Tešila som sa na to. Najmä ostrovy pag, korčúľa super za mňa. Mam k tomu osobitý vzťah. Keď som tam raz bola sama po Vs( som učiteľka matiky) tak som si tam našla krásneho a sarmantneho miestneho chlapa a domov sa viac nevrátila. Zbehlo sa to rychlo.
Zamilovali sme sa a začali spolu hneď zit. 4 roky vášnivého vzťahu,sexu, zážitkov, ale aj zlých veci, manzel je žiarlivý, takže 50 na 50. Raz super s nim, raz katastrofa výčitky, nadavky, zdvíhanie rúk na mna. 4 spoločného života a dva roky manželia. Zijeme pri mori na juhu chorvátska. Manzel pracuje z domu ako it manažér, ja som sa stala akoby zenou v domácnosti. Predtým som dávala sukromne hodiny matiky, dnes nič. Neoplatilo sa to časovo ani cenovo. Keďže neviem jazyk, v školstve sa zamestnať nemôžem. Ucim sa reč ale ide mi to zle nie som na jazyky. Manzel tiez so mnou nechce hovoriť chorvátsky. Keďže anglicky hovoríme s mm a aj so svokrovcami. Rada pečiem torty,vysivam hračky, robím mejkap, niekedy malujem,starám sa o dom a rolu co mame pred domom zarobím tak mesačne 300e co je pre moje vylohy s menšie nákupy ...
Pestujem kvety predávam usušené a tak. Rodicia chcú aby sme žili na sk a nie v chorvátskej zapadnúť ej dedine ale ja si nechcem dat povedať. Plavam prakticky 5 mesiacov do roka. Mam rada teplo rodinného kozuba, nejaké extremne vyššie ambície nemám. Zijeme v malej dedine pri mori v prenájme a manzel je divný.v lete sa okato Diva po turistkach a pod nasla som aj par cetov s turistkami. Dohodli sme sa tak s mm, že ohladne dieťaťa nebudeme tlačiť na pilu pil bude, mimo i tam. 4 mesiace som Robila po vs. Potom som hneď odišla.
@miadi Suhlasim a kedze im to neklape casom ina zena je otazka casu. Problem je, ze nezije rozpravkovy zivot ako jej slubil
@mircalla Neviem ci jej slubil rozpravkovy zivot skor si ho len ona predstavovala Lebo more.. Nema tam nikoho len jeho , maximum vyzitie ze ide lodkou na more . Je k nej hnusny uz mu ide na nervy . On robi z domu a Ona si zije cele roky Akoby to boli nekonecne prazdniny . Tak Jasne ze ma pocit ze toho ona moc neurobi . Zije tak bezcielne co by bolo ok Keby mala 24r ale v 36 uz je to smutne . 300e zarobi mesacne cim ? Make up na svadbu ? To by tam museli mat niekolko svadieb mesacne v mini dedinke kde nic nie je len kostol stary ludia ziadna robota ziadni turisti ( Tak Neviem kde sa chodi jej chlap pozerat na tie polonahe tela na plaži . To sa kuka na stare babky ? Alebo tam nejaky turizmus existuje aj pracovne prilezitosti ) Cele si to dost odporuje. Ale ok tak ked sa prestahuju do mesta nebude mat more ale bude mat moznosti zamestnat sa . ( za tych 6r sa mohla aj nieco naucit a mat tiez job z domu .. keby chcela .)
byť učiteľka matematiky, tak si zariadim pracovňu, pripojím počítač, ponahanam pár žiakov čo potrebujú online doučovanie a hneď máš plnohodnotnu prácu z domu v rodnom jazyku.. je u nás nedostatok matematikarov..
k ostatnému je asi jedno čo napíšem, myslím, že napriek agresii ti život vedľa takého muža vyhovuje, takže až tak moc nezmenis.. ale aspoň finančne by si si mohla prilepšiť..
byť učiteľka matematiky, tak si zariadim pracovňu, pripojím počítač, ponahanam pár žiakov čo potrebujú online doučovanie a hneď máš plnohodnotnu prácu z domu v rodnom jazyku.. je u nás nedostatok matematikarov..
k ostatnému je asi jedno čo napíšem, myslím, že napriek agresii ti život vedľa takého muža vyhovuje, takže až tak moc nezmenis.. ale aspoň finančne by si si mohla prilepšiť..
@jana_eyre_2 Ona nie je ucitelka...nedokoncene studium(AK nejake vobec bolo) z nej ucitelku nerobi...
@jana_eyre_2 Ona nie je ucitelka...nedokoncene studium(AK nejake vobec bolo) z nej ucitelku nerobi...
@anonym_aa0590 to, že nedostudovala som si nevšimla.. avšak doučovanie robiť môže, pretože predpokladám že ak študovala, matematike rozumieť musela..
@anonym_f0ea89 len čo kde si už nájdem chlapa manzela druhého zas kde hľadať na slove sku
Bez prostriedkov.
Presne peniaze nemáme. Nazvyš ja nemam. Už nič ušetrené nebiem
Ako učiteľka sa asi už nezamestnam lebo som vyšla z cviku neviem z toho nič po 7 rokoch. Ani z celej Matiky...
U nás na dedine kde bývame stári ľudia. A deti učiť teda nemôžem osobne
Matika sa inak nedá učiť. No proste ťažko toto cele
@anonym_autor prepac , ale máš všetko čo chceš? Čo by za to druhá dala?!Ale ty vlastne nemáš vôbec nič. Ani prácu, ani peniaze, ani vlastne bývanie a ani šťastná niesi. Tak čo vlastne máš, čo by za to druha dala? Lebo ja by som z toho nechcela napríklad absolutne nič.
@anonym_aa0590 Na online doucko musi byt vystudovana? Odkedy? Syna doucoval student VS
@anonym_aa0590 to, že nedostudovala som si nevšimla.. avšak doučovanie robiť môže, pretože predpokladám že ak študovala, matematike rozumieť musela..
Dievčatá, ona pracovať nechce
@mircalla
@jana_eyre_2
@mircalla
@jana_eyre_2
@ibrunova Konecne to niekto pochopil😃
Si si vedoma ze by si sa mohla mat aj lepsie?
Ja niekedy fakt neviem ci su temy realne alebo niekto vypusta fantaziu. Lebo niektore sa fakt nedaju pochopit.
@mircalla
@jana_eyre_2
@ibrunova Ja viem, ze nechce, je evidentne leniva. Len som reagovala na to, ze na doucko online netreba mat dostudovanu matiku @anonym_aa0590
•
@kiki68 odkiaľ poznáš. Ako žijú so slovenkami. Ja nikoho takého nepoznam🙂
@anonym_autor my zijeme v KTN a tu je dost rodin z HR, aj dost zmiesanych parov. A je to strasne specificka mentalita, tam zena musi vzdy byt po voli muza, plus ma velke slovo cela rodina, cize tam ako zena tahas za kratsi koniec by som povedala. Kolegyne ani nemozu na rande, ked rodine nie je napadnik sympaticky, lebo to je vopred velky problem. Ine je to v meste, ale nie velmi. Ta mentalita tam stale bude. Cize ked to nedavas, tak sa rozvedte a hotovo. Poznam vela parov, co to baby vzdali a to uz boli zasnubene. Lebo nevedeli zit to, co ten partner ocakaval.
Myslím si že on ti hučí do hlavy že si žiješ ako v rozprávke. V rozprávke by si bola keby sa stále k tebe pekne správal. Občas sa dvaja pohádajú, ale on je na teba hrubý, ponižuje ťa a flirtuje s turistami, takže ťa nedáva na hodnotový rebríček príliš vysoko. A nie je až taký lovatý aby ti mal financie vyhadzovať na oči. To len teba cvičí aby si počúvala a bola spokojná s tým čo máš.
@enya00 ty nevieš ale o balkánske mature asi veľa. Žena musí robiť to čo chlap piska a nie je chudera je to ich kultúra a spôsob života chlap je dominantnejsi vzdy.
Tvrdil ze ma zabezpečí do budúcna a dohodli sme sa na tom jasne pred svadbou. Chápal moju situáciu a chápe.
@anonym_autor Ak to je takto,tak nic ine netreba. Baby to tu nechapu, ale ja to tu vidim a poznam. Mas sluzit potrebam muza a rodiny. Smitec. Cez to tam nejde vlak. Ked takto chces zit, tak budes. A pre tie,co to tu nepoznaju, je to strasne odlisne od SK, Tam sa bezne krici, facka, napr kolegyna mala oslavu a tam ju teta skoro zbila, dalsia zbila tetku za to, prisiel tam muz a spravil poriadok. Toto si vacsina u nas nevie predstavit, pre nich normal. Ja ich mam rada, ale muza by som odtial mat nevedela, to je na moj vkus moc divoke
Vyštudovaná učiteľka matematiky zabudne matematiku ZŠ za 6 rokov? Vyjadrovacie schopnosti horšie ako žiak ZŠ, neschopná sformulovať myšlienky, splieta dve na tri, neschopná naučiť sa po chorvátsky .. buď je toto nejaká jednoduchšia žena, čo sa snaží “trochu” prikrášliť svoju minulosť, alebo sa tu (tiež nejaká jednoduchšia) dobre baví.
Neverim, že VŠ vzdelaná žena môže mať takýto prejav a jej najvyššou ambicióu je udržať si každodenný sex, plávať v mori a robiť ešte menej ako robí 🤦♀️
@sisaka presne to mi napadlo pri čítaní úvodu, len som nemala chuť to hneď takto pomenovať. Mám veľa kamarátok a kolegýň, ktoré majú iba učňovku a všetky sa vyjadrujú slovne aj písomne 100 x lepšie
Toto je fakt veľmi ťažko uveriteľný príbeh. Ak je to pravda, tak si hlavne neviem predstaviť, ako by to pre teba mohlo skončiť dobre. Nie si zamestnaná, kto za teba platí zdravotné a sociálne poistenie? Čo vlastne robíš celé dni? Píšeš, že dieťaťu nechávate voľný priebeh, žijete v dedinke, kde nič nie je a nemáte auto, len loďku? A keby si teraz otehotnela, ako sa napríklad dostaneš k lekárovi? Ako sa s tým dieťaťom dostaneš k lekárovi? Manžel je impulzívny, pozerá po turistkách aj s nimi četuje... keď ťa vymení za inú, čo budeš robiť? Vrátiš sa v štyridsiatke na SK bez praxe, odrobených rokov, úspor...?
Keď teda vezmeme, že tento príbeh je skutočný, tak si aj viem predstaviť, že by si mohla žiť tak, ako chceš - kúpiť si skúter, chodiť v sezóne do najbližšieho väčšieho mesta vypomáhať v nejakom penzióne alebo reštaurácii, ako Bc. s matikou a fyzikou by si si vedela krásne privyrobiť online doučovaním. Aj keby si mala len troch žiakov denne, 12 - 15 eur môžeš kľudne pýtať. Aj maďarské deti určite potrebujú pomoc s matikou a fyzikou. A popri tom môžeš plávať a jesť čerstvo vylovené ryby 😉 Manželovo správanie nehodnotím, to musíš ty vedieť, či ti stojí zato znášať to.
@jana_eyre_2
@mircalla
problém je, že sama autorka napísala, že už si z matematiky nič nepamätá. 🤦♀️
To štúdium tam dala len tak (podľa prejavu je jasné, že je jednoduchšia, tam nepomože ani jej rýchla výhovorka, že je Maďarka), už ubrala a dala, že štúdium neskončila… S tou matematikou určite klame, tá nemôže doučovať nič, v jej prejave nie sú ani len náznaky nejakeho matematického myslenia, logiky…
Ale tak nie je to jediné, v čom klame, odporuje si v mnohých iných veciach…
Baby pred par rokmi Mozno 5-6 dozadu tu pisala jedna podobnym stylom . Okolo 30r vecna studentka. Robit sa jej nechcelo a mala sen zit pri mori idealne v turecku milovala telenoveli a bola psychicky labilna . Mozno je to ona ?
@sisaka presne to mi napadlo pri čítaní úvodu, len som nemala chuť to hneď takto pomenovať. Mám veľa kamarátok a kolegýň, ktoré majú iba učňovku a všetky sa vyjadrujú slovne aj písomne 100 x lepšie
Co by som akoze tým vymýšľanin mala a získala. mam bc ano. online doučovanie som skúšala ale cenovo sa to neoplatilo a matika sa neda doucovat online. To skôr offline.
Vyjadrujem sa normálne som z juhu Slovenska. A hovorím väčšinou madarsky keď už.
Druha vec je ze áno. Správila som. Si Bc. Dva roky som studovala tiež Mgr ale nepodarilo sa mi to a neurobila som skúšky opakovala ročník a nešlo to. Pochopila som neskôr že tadiaľ cesta nevedie a učiteľstvo nechcem.
Druhá vec je, že čo je na tom nepochopiteľné. Áno zijem na Balkáne na dedine ktorá nie je veľká. Turisti sú samozrejme vo väčších mestách kam niekedy chodievame. Preto sa muž pozera po turistkach so sexi tangá mi kde by ich asi tak videl na našej dedine nie sú. A. Co je na tom mame bajky a mame malú loďku.
Do väčšieho mesta chodíme miestnym zberakom busom.
A co je ešte nejasne na mojom. Pribehu?
Ano balkanci sú iná národnosť a kultúra tam doma robi zena to co muz povie ako ta starých časov. Ešte niečo chcete dámy do vysvetľovať?
Online učenie sa neoplatí skúšala som. A pečiem pre jednu cukráreň niekedy slovenské koláče z toho mam nejaké eura. To je tak cele. Aspoň takto som sa vynásla. Manzel mi najprv pred svadbou povedal ze nebudem musieť pracovať a podobne a ze on nás uživí. Tak som to brala ako normálne. V skolke neďalekej som chcela pracovať ale nepodarilo sa mi to skrz to ze neviem uplne dobre ich Reč a tiež majú plný stav.
Baby pred par rokmi Mozno 5-6 dozadu tu pisala jedna podobnym stylom . Okolo 30r vecna studentka. Robit sa jej nechcelo a mala sen zit pri mori idealne v turecku milovala telenoveli a bola psychicky labilna . Mozno je to ona ?
@miadi hej dobre si spomínaš.ale turecko nie je Chorvátsko
@anonym_autor dobre a k comu je vlastne ta 5stranova diskusia?
Chcela si si pokecat?
Ci pochvalit sa 12 mesacnou dovolenkou pri mori kazdy rok?
@negymama pokecat si a tiež sa vyzalovat a celkovo možno sa tu nájde žienka ktorá tak žije ako ja nevien proste dlho je to už vo mne a neviem co mam robiť je to také taške celkom
@jana_eyre_2
@mircalla
problém je, že sama autorka napísala, že už si z matematiky nič nepamätá. 🤦♀️
To štúdium tam dala len tak (podľa prejavu je jasné, že je jednoduchšia, tam nepomože ani jej rýchla výhovorka, že je Maďarka), už ubrala a dala, že štúdium neskončila… S tou matematikou určite klame, tá nemôže doučovať nič, v jej prejave nie sú ani len náznaky nejakeho matematického myslenia, logiky…
Ale tak nie je to jediné, v čom klame, odporuje si v mnohých iných veciach…
@sisaka nie som jednoduchšia. Neviem dobre slovenský!
Toto je fakt veľmi ťažko uveriteľný príbeh. Ak je to pravda, tak si hlavne neviem predstaviť, ako by to pre teba mohlo skončiť dobre. Nie si zamestnaná, kto za teba platí zdravotné a sociálne poistenie? Čo vlastne robíš celé dni? Píšeš, že dieťaťu nechávate voľný priebeh, žijete v dedinke, kde nič nie je a nemáte auto, len loďku? A keby si teraz otehotnela, ako sa napríklad dostaneš k lekárovi? Ako sa s tým dieťaťom dostaneš k lekárovi? Manžel je impulzívny, pozerá po turistkách aj s nimi četuje... keď ťa vymení za inú, čo budeš robiť? Vrátiš sa v štyridsiatke na SK bez praxe, odrobených rokov, úspor...?
Keď teda vezmeme, že tento príbeh je skutočný, tak si aj viem predstaviť, že by si mohla žiť tak, ako chceš - kúpiť si skúter, chodiť v sezóne do najbližšieho väčšieho mesta vypomáhať v nejakom penzióne alebo reštaurácii, ako Bc. s matikou a fyzikou by si si vedela krásne privyrobiť online doučovaním. Aj keby si mala len troch žiakov denne, 12 - 15 eur môžeš kľudne pýtať. Aj maďarské deti určite potrebujú pomoc s matikou a fyzikou. A popri tom môžeš plávať a jesť čerstvo vylovené ryby 😉 Manželovo správanie nehodnotím, to musíš ty vedieť, či ti stojí zato znášať to.
@zunaf no a práve toho sa bojím ze prídem na sk v 40ke a bez ničoho a nebudem Mat nič a s muzom to je také aké je na hojdačke a tak neviem
@anonym_autor Ak to je takto,tak nic ine netreba. Baby to tu nechapu, ale ja to tu vidim a poznam. Mas sluzit potrebam muza a rodiny. Smitec. Cez to tam nejde vlak. Ked takto chces zit, tak budes. A pre tie,co to tu nepoznaju, je to strasne odlisne od SK, Tam sa bezne krici, facka, napr kolegyna mala oslavu a tam ju teta skoro zbila, dalsia zbila tetku za to, prisiel tam muz a spravil poriadok. Toto si vacsina u nas nevie predstavit, pre nich normal. Ja ich mam rada, ale muza by som odtial mat nevedela, to je na moj vkus moc divoke
@kiki68 a ty kde žiješ prosím ta? Áno. Aši jediná poznáš ten spôsob života tu na Balkáne. Žena slúži muzovi a musí zavrieť ústa a podobne. Smitec. Pravda ak nie je peklo doma. Áno. Aj sa bežne kričí facka. Aj muz vyfacka manzelku keď sa hádajú nie je tak? Alebo aj kludne pred svokrou svokrovcami.....
Tvoja mama dobre hovori, ze platis za to vysoku cenu.
- zrejme nebudes mat deti. Pri sexe 365 dni v roku, ktory nechavat na volno a neotehotniet par rokov, znamena u lekarov neplodnost.
- kazdym rokom "dovolenky" sa znizuju tvoje pracovne moznosti, v zivotopise mas prazdnu A štvorku. Tvoje vzdelanie je prakticky zbytocne, obcas sa sice nazves "ucitelkou" ale ucitelkou nie si a ani si nikdy nebola. Nikdy si sa nepostavila pred tabulu a pred kolektiv deti.
- tvoj vztah takisto nejde dobrym smerom, vlastne uz zacal zle. Dobry sex sa nerovna dobry vztah, aj ked sa to nevylucuje.
- mas minimalne soc. kontakty a aj tie sa vekom budu okliestovat. Tvoje kamaratky, kdesi na juznom slovensku vidis mozno par x do roka, to nie su zive kamaratstva na zaklade aktualnych spolocnych aktivitach, praci, volnom case.
Ta cena co platis je tvoj cas a tvoj zivot.
po rokoch ti vsetky plavania, vychody a zapady slnka splynu dokopy do nesurodej bezcasovej masy.
Vies preco su pre ludi more a oddych take cenne? Lebo to nemaju vzdy, len par dni v roku. Tak presne je cenna pre nas torta, ci oslava, ci Vianoce, ci svadobny den....vsetky tieto okamihy su krasne, lebo nie su kazdy den.
skus jest tortu 3x do dna, skus mat svadbu kazdy den, skus mat dovolenku kazdy den...strati caro. A toto ta caka. Ver mi ze ano.
Viies co je nepochopitelne ? Ze pred svadbou na teba vytiahol fyzicke nasilie a aj tak si si ho zobrala lebo slubil ze nemusis pracovat. ( btw ta co chcela zit pri mori mala to take ze turecko chorvatsko Ved to je jedno kam si sa potom vybrala na dovcu a zbalila chlapa vtedy to boli este len sny a tuzby a toto moze byt realita) Je uplne jedno aka je Balkanska mentalita . Vedela si aky je ked si si ho brala . Jediny problem je ze nemate dost € a on chce odist prec od mora . A potom
Ti to manzelstvo bude uz uplne na nic . Lebo ty nemilujes jeho ( ved sa k tebe chova ako k handre) ty milujes more . Tak si hladaj job aby si mala dost penazi a mohla zit dalej v tej tvojej idealnej dedinke .
- zrejme nebudes mat deti. Pri sexe 365 dni v roku, ktory nechavat na volno a neotehotniet par rokov, znamena u lekarov neplodnost.
- kazdym rokom "dovolenky" sa znizuju tvoje pracovne moznosti, v zivotopise mas prazdnu A štvorku. Tvoje vzdelanie je prakticky zbytocne, obcas sa sice nazves "ucitelkou" ale ucitelkou nie si a ani si nikdy nebola. Nikdy si sa nepostavila pred tabulu a pred kolektiv deti.
- tvoj vztah takisto nejde dobrym smerom, vlastne uz zacal zle. Dobry sex sa nerovna dobry vztah, aj ked sa to nevylucuje.
- mas minimalne soc. kontakty a aj tie sa vekom budu okliestovat. Tvoje kamaratky, kdesi na juznom slovensku vidis mozno par x do roka, to nie su zive kamaratstva na zaklade aktualnych spolocnych aktivitach, praci, volnom case.
po rokoch ti vsetky plavania, vychody a zapady slnka splynu dokopy do nesurodej bezcasovej masy.
Vies preco su pre ludi more a oddych take cenne? Lebo to nemaju vzdy, len par dni v roku. Tak presne je cenna pre nas torta, ci oslava, ci Vianoce, ci svadobny den....vsetky tieto okamihy su krasne, lebo nie su kazdy den.
skus jest tortu 3x do dna, skus mat svadbu kazdy den, skus mat dovolenku kazdy den...strati caro. A toto ta caka. Ver mi ze ano.
@negymama preco si ku mne taka krutá? Lebo zijem takýmto životom ci?
@miadi a myslíš ze som neskúšala ale co keď nemám nič poriadne na 100percent dostudovane a nemam prakticky nijaké pracovné skúsenosti? A mam 36 podotýkam.
A nie nevzala som si ho preto ze mi povedal ze sa postará a nemusím. Pracovať. Vzala som. Si ho lebo som nevidela inú možnosť logickú v danom Období. Aspoň mam poistenie zdravotné a tak. A stará sa o mna. Vzala som si ho nie preto. Vzala som si ho kvôli tomu ze uz sme dlho spolu boli a áno bolo fyzické nasilie ale sľúbil ze to viac nebude robiť a po svadbe to neurobil. Takže sľub prakticky dodržal.
@negymama preco by som. Mala byť neplodné? Véd sa chránime. Mame sex nie každý deň ale dosť hodne djame tomu 5krat do tyzdna alebo 6krat niekedyy cez deň aj dvakrát niekedyy nič. A nepoužívame nič len metóda *vytiahnutia*ale potom nepokračuje manzel takže nemám z čoho otehotniiet. A nie som neplodné určite. V mojej rodine nie je neplodné zena a menzes mam ako hodinky.

Máš 36 rokov a nepracuješ.Ani sa nenazdáš, roky prejdú a budeš mať 50 r.Nebudeš mať ani na dôchodok.Len na minimálny dôchodok potrebuješ odpracovaných ak sa nemýlim 15 rokov a to je úplne minimálna suma.Žijete v prenájme, skončíš veľmi zle.Píšeš že nevieš jazyk.Tak potom sa zamestnaj ako upratovačka.Môžeš dochadzať do najbližšieho mesta a pracovať.Nielenže sa ti budú zaratávať roky do dôchodku ale budeš mať aj svoje peniaze.Manžel si do teba dovoľuje lebo vie že si od neho existenčne odkázaná.A to že na teba dvíha ruky a nadáva ti, ber vážne.Dieťa si s takým človekom ani nerob.Urýchlene potrebuješ prácu.Toto musí byť priorita číslo 1.