icon

Žijeme so svokrovcami a nemám žiadne súkromie

inkognitoo
24. nov 2013

Caute mam taky problem som na materskej zijeme u svokrovcov a momentalne je svokor doma cely den ma otravuje niecim co ma vobec nezajujima(stale rovnaka tema) uz som pomaly na nervy. Bojm sa uz ist do spolocnych priestoroh lebo viem ze zase zacne o tom tocit...ale ajtak mi to nepomoze lebo ak sa aj zavrem u nas do izby sledujem tv tak o suverenne bez zaklopania otvori dvere a zacne mi zase o tom tocit...chapem ze sa zrejme nudi ale uz mi to lezie na nervy kebyze sa bavime o melej tak pohoda ale furt o niecom do coho sa nevyzna ani on ani ja a mne to je uprimne jedno..
Co s tym mate niekto nieco podobne?

mahalo
24. nov 2013

@mamavera chapem, ja len ze nikdy sa neda predpoved ako bude, dnes mozes mat dom a zajtra on mozes prist, nic nie je iste v tychto casoch..mladi ludia na Slovensku ktori si chcu zalozit rodinu a samostatne byvat to maju tazke v tejto krajine. Samozrejme treba brat ohlad aj na ostatne faktory..ale pripravenost je podla mna v niecom uplne inom 🙂 ked sa pozieme do inej krajiny kde castokrat byva byvaju tri generacie v jednom dome a taketo problemy nemaju. Ked mladi nemozu odist z toho domu, pripadne ked aj muz nechce odist od mami, tak potom treba pracovat na vztahoch..ano je to tazke, niekedy nepredstavitelne..ovocie sa prejavi az po dlhom case, napokon ako so vsetkym co rodi dobre plody..najskor treba semienko zasat, starat sa o vyhonky, podopierat ich, zalievat a az po rokoch sa dockas ovocia..nie je to nemozne, ale stoji to usilie..ale mam pocit ze dnesni mladi ludia zabudli na to, ze treba budovat..vsetko by chceli mat hrr bez roboty..drzim palce autorke temy kazdopadne 🙂

mahalo
24. nov 2013

a prosim ta nepocuvaj rady, ze nech si muz s nim pohovori..ano muz ti moze byt oporou ktoru moze prejavit a stat pri tebe, ale neboj sa mat svoj prejav a ty rozpravat..ako inak si ta maju vazit?? Neschovavaj sa za manzela, hovor o tom ty..samozrejme s citom a s manzelovou podporou..a odstahovanie a ine mile rady ktore nie su mozne a ani nic neriesia..to je len obycajny zbabely utek..vsetky problemy maju svoje riesenie, prajem vela stastia 🙂

sissy27
24. nov 2013

@inkognitoo no pri tom, čo si napísala, že partner ti hovorí, že bez neho si nič, sa mi rozsvietili všetky kontrolky v hlave a rozozvučali všetky sirény 😕 on je "na koni", lebo je stále u rodičov, a čo on by bol bez nich? radšej sa ani nevyjadrím, ale ty si dievča zlaté rozmysli, čo kde podpisuješ a ako bude vyzerať tvoja budúcnosť... lebo každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš ty... a toto by som si ja veru nenechala...

inkognitoo
autor
24. nov 2013

ano na ten plot bude platit mm
takže ked sa nedajbože rozvedieme da mi polku auta a polku plotu asi...
je to fakt na figu toto som ani neriešila preto ma "hrnuli" do manželstva (sice bola som už tehotna a splou se už xy rokov) aby som svoje peniaze nedavala do cudzieho

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@sissy27 ved to mi hovorila kamočka že on sa mi vyhraža (po sms v podnapitom stave) že čo by som bola bez neho a pritom on by asi nevydržal bezomna...
viem som si kopala jamu a mala som ujsť kym sa ešte dalo
()

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@mamavera ano na ten plot bude platit mm
takže ked sa nedajbože rozvedieme da mi polku auta a polku plotu asi...
je to fakt na figu toto som ani neriešila preto ma "hrnuli" do manželstva (sice bola som už tehotna a splou se už xy rokov) aby som svoje peniaze nedavala do cudzieho

mamavera
24. nov 2013

@mahalo máš pravdu, na SK je to nesmierne ťažké, mladí ľudia sú často nútení sa zadĺžiť do dôchodku 😝 , ale mala som na mysli to, že keď už zakladateľka témy plánovala svadbu a to, že bude u svokrovcov bývať, mala dokonca výhodu, že sa dom ešte len šiel prerábať, tak sa mohol prerobiť tak, aby v ňom boli dve samostatné bytové jednotky. Spolužitie je potom oveľa jednoduchšie. Takto mi to pripadá také náhodilé, veď nejako bolo, nejako bude. A čo sa týka toho plánovania dieťatka, už som to tu písala vo viacerých témach. Nemyslím teraz zakladateľku témy, ale nechápem, kam sa mladé dvadsaťročné dievčatá ženú - za každú cenu sa rýchlo vydať a mať dieťa, niekedy prostredníctvom dieťaťa dokopať muža k svadbe 😖 , nemajú dokončenú často ani strednú školu, nemajú prácu, nič našetrené, sú nútené ísť bývať k svokre, lebo doma bývajú s rodičmi ďalší súrodenci a potom založia tému poraďte - mám dvadsať rokov, malé dieťa, alebo dve, muž mi nechce dávať peniaze, bývame u svokry, ktorá mi robí zo života peklo, muž mi nechce dávať peniaze, do práce je ťažké ísť, nemám ani maturitu....

mamavera
24. nov 2013

@inkognitoo ten plot bude splácať manžel z vašich spoločných peňazí....nemáte ani vyjasnené, čo platí švagor, komu čo patrí, je to veľmi zamotané, ja by som mala strach, že fakt odídem raz s dvomi igelitkami

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@mamavera mne sa praveže zdá ze teraz sa mlady nehrnu jak do manželstva tak do dietaťa ale je to asi 50 na 50

mahalo
24. nov 2013

@mamavera tak to ano, ja som to tu podrobne necitala, ale som sa vyjadrila skor komplexnejsie..a k tym mladym maminam, tak vies vsetko je to o tom v akej rodine vyrastali, co si zazili..v podstate to ani nie je ich chyba a bez podpory niekoho rozumneho to maju tazke, kazdopadne je to nestastne to hej, ale kazdy ma iny starto do zivota, neda sa to porovnavat

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@mamavera švagor myslim neplati...teda švagrina (mužova sestra) plati nejaky účet (elektrinu vodu to neviem)

irriss
24. nov 2013

@mamavera ??????????????????????'
a vis, ze mne by to bylo jedno odejit se dvema igelitkama?
Mne to tu uz prijde cele nahnute..pulka plotu...pulka lednice..pulka auta...
To je hra na co?
Vubec nechapu myslenku a nazor na to, co kdo prinese do manzelstvi...a co si z neho pripadne odnese..pokud takto nekdo premysli uz za prubehu manzelstvi, lasky a partnerstvi, tak se nedivim, ze existuji horor rozvody..
Ja kdyz se rozhodnu odejit, budu rada, ze odejdu JA sama....protoze ve vztahu nejde o majetek , ale o udrzeni si sveho "ja",...a k udrzbe sveho "ja" staci jedna igelitka (pripadne s kartickou Visa) 😎 a hlavne ve svem "ja" se nesmi zapominat na respekt.....vuci vsem, ktere jsem potkala po sve ceste ..vcetne svagra, tchyne...a jejich psa.. 😒
Kdyz vam je pulka plotu malo..tu druhou zapalte..tak, aby nemel nikdo nic a vy pocit vitezstvi..
No asi jsem nic nepochopila a nebo se to cele silne vymyka memu mysleni..
Ja jsem pro igelitku, udrzeni si sveho "ja" a nezapomenout, ze jednou jsme se milovali a sedeli u "spoleceneho ohne"..
Deti? Ty snad strkat do igelitky ci delit na pulku nebudete..proste nechapu "delit plot" 😲 a uz pri jeho nakupu premyslet, zda mi zbydou pripadne vratka ci nekolik metru.... navic plot , popkud jsou s vami sousede, plati se "napul" se sousedy😉

mamavera
24. nov 2013

tak ja som do manželstva vstupovala z lásky. Nemala som však život nalinkovaný, všeličím som si preskákala, tak radšej popredu rozmýšľam, kým niečo v živote urobím. To predsa neznamená, že nemôžem byť zamilovaná ako blázon.
Sorry, ale ja nechápem tvoje myšlienkové pochody - ak zostanem sama s dvomi deckami, lebo si manžel našiel frajerku, je mi na dve veci, že sme sa kedysi milovali a sedeli u spoločného ohňa, ak nemám kde hlavu zložiť, lebo u rodičov žije ešte vydatá sestra s tromi deťmi a ja som žila u svokrovcov, kde mi nepatrí ani tá polovica plotu - nie je to môj prípad, ale stáva sa. Tu vôbec nejde o to, či raz zdedím s mužom po jeho rodičoch nejaké originály od svetových majstrov, tu ide o to, či budem mať raz kde hlavu skloniť. Žiadna z nás nešla asi do manželstva s tým, že sa raz rozvedie, ale to, že sa rozvádza polovica manželstiev, hovorí za všetko.
Veď je to tu vo viacerých témach - keby mali manželia so vstupom do manželstva vyjasnené niektoré otázky, neprichádzalo by k zbytočným problémom. Kedysi som búrlivo reagovala na predmanželské zmluvy, lenže ako sa tak obzerám okolo seba, kopa žien berie vydaj a dieťa ako prostriedok na to, aby sa zabezpečila a dobre zabezpečila. Je mi to proti srsti, ale pozri, v akom galimatiáši žije zakladateľka témy - oni platia koľko platia, ani nevedia, čo vlastne platí švagor s priateľkou. A bývajú tam tiež. To už zaváňa vypočítavosťou. Sedieť s mužom u jedného ohňa a pri tom počúvať, že bez neho nie som nič, nie je bohviečo.

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@irriss tak ja som nechcela takto k tomu pristupovat. Myslim ze sa to zvrtlo od mojho povodneho problemu.. a nikdy som ja osobne nemyslela ze co dostanem ak sa rozvediem...a to polku plotu auta som nemyslela doslova len v tom pripade co je skutocne nase.. ja dufam ze nikdy nebudem musiet riesit taketo veci....

irriss
24. nov 2013

@mamavera
Ja jsem psala zadost o rozvod u sestricek na oddeleni, par dni pred porodem...
Za obdobi meho pobytu v porodnici muj manzel rozebral veskery spolecny majetek..vzdyt za obdobi manzelstvi muze partner nalozit s majetkem jak chce.. 😅
Z porodnice jsem odchazela s miminkem, pro ktere jsem mela jen mlicko v prsou a zavinovacka patrila nemocnici...
A stejne se muj nazor na spolecny majetek nezmenil..zmenil se "jen" pohled na partnera......vybrala jsem si nasledne po zkusenostech partnera, ktery v kazdem pripade a za kazdych okolnosti by nenechal odejit mne a nase deti s igelitkou..Pro igelitku a vubec celkove o odchod bych se musela rozhodnout ja sama...
Ze se mi muze stat cokoliv? ..ze se manzel muze zamilovat?..muze..ja mu branit nebudu, tak, jako by nebranil on mne...Mame se totiz radi, nejsme zamilovani, mozna jsme ani nikdy nebyli..ale vstupovali jsme do manzelstvi s umysly a prioritami, ktere se staly nepsanym pravidlem..t.j nikdy te neopustim(!!!!), i kdybych odesel...Opora je pro nas CAS a DUVOD, proc jsme spolu...Pokud bych se rozhodla odejit, vim, ze bych ho nikdy neopustila..odchod neznamena opustit..a kdybych ja odesla, vim (protoze se to uz kdysi i stalo), ze on by mne samotnou nenechal, 😉
Zajistit druheho, znamena zajistit sam sebe..nelze zit na ukor bolesti druheho..a pokud to nekdo umi, ver mi, ze nezije, ale umira....

mamavera
24. nov 2013

@inkognitoo tiež som to pochopila tak, že si to myslela obrazne

irriss
24. nov 2013

@inkognitoo 😉
vsak ano..jen jsem jen pouzila Tve slovni obraty, vim, ze nejde o myslenku ci realitu😉 🙂

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@mamavera byvaju tam 14 dni do mesiaca cca len tak naokraj

mamavera
24. nov 2013

@irriss to je pekné, že máte také priority, len zakladateľka témy má zrejme manžela s inými prioritami

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@irriss
@mamavera aha ok baby ja uz mam s toho gulas 🙂
Vidim ze som zamotana viac ako by bolo fajn...

sono2
24. nov 2013

@mahalo nechápem a kde to majú mladí ľahké, keď na slovensku je to ťažké?

irriss
24. nov 2013

@mamavera jenze ty je prolinas se svymi zkusenostmi , jakoby to neslo jinak..a temer vzdy bylo tak...proto jsem dala i svuj nazor a jiny zpusob mysleni..
..t..j. ze lze zit i BEZ strachu... 🙂 o majetek

mamavera
24. nov 2013

@inkognitoo máš dve možnosti, alebo sa zmieriť so súčasným stavom a snažiť sa vytvoriť aspoň aké také súkromie - kľúč do dverí a rozhovor so svokrovcami, alebo tlačiť všetkými možnými prostriedkami muža do osamostatnenia sa, možno baby navrhnú iné

irriss
24. nov 2013

@sono2
mladi lide to meli kdysi lehke. kdyz jistoty byly nynejsi luxus...proste clovek je tvor nenasytny a uvedomi si to az kdyz mu chybi ...
Mladi lide to mozna zacinaji mit lehci.meni se jejich mysleni...protoze se smiruji s tim, ze zustanou samy..a pokud ne..zvoli si formu partnerstvi, kdy jsou spolu a nejsou spolu, ...kdy jim nehrozi rozvod..a rozchod mene boli.. 😎

evelynm
24. nov 2013

@mahalo , znacne od veci je tvoja otazka.
inkognito pise, ze jej manzel si este nechcel zakladat rodinu. To znamena, ze nemali v tejto otazke zhodny postoj a to mne svedci o nepripravenosti paru. Pripravenost podla mna znamena okrem byvania a vybavicky aj predpoklad, ze rodina nebude trpiet biedou, ze obaja buduci rodicia dietatko chcu a tesia sa nan, ze ich prichod dietatka nezaskoci.

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@evelynm trošku zase skomplikujem tuto temu tým že od nej odbehnem 🙂 sorry
s tym dietatom ja asi od 20 rokov neberiem anti a najprv sme to brali že bude bude nebude nebude(aj vtedy buduca svokruša mala podobny názor)
lenže nebolo dobrých par rokov a mne to už začalo byť luto lebo ja som deti chcela takže tato otazka bola otvorena ešte pred tým než sa začalo stavať(že raz hadam babo bude)ale pri projekte to tak nevyzeralo moc teda. a ja som cca pred 3 rokmi začala patrať prečo po tolkych rokoch strielania naostro nič a dopatrala som sa k diagnoze že mame problem obaja ledva ledva som ho prehovorila na iui a ked už malo ist na IVF tak nechcel ani počuť tak som to nechala tak že ja ho nebudem núťít k niečomu čo nechce (ja viem je to blbosť ale bala som sa že nebudem mama)a dva roky od rezignovania temy dieťa nas prekvapila fazulka
a mm bol od tej chvile štastny ako blcha a je rad že ju mame (takže netreba nejak extremne planovať a tak)
a biedu naštastie nedrieme nemame na rozdavanie ale zas ked sa to tak vezme mame kde bývať sme umyti najedení

cecil36
24. nov 2013

@inkognitoo a to auto je pisane na teba? K teme, muz si ta nevazi, ani tvoj nazor a ak s tym nieco nespravis, skoncis fakt s holym zadkom. No ja by som teda do cudzieho majetku rozhodne neinvestovala. Uplne chapem preco to robi tvoj muz (dom raz o xy rokov bude jeho, teda ak ho rodicia nevydedia), ale preco to robis ty, ze sa vedome skladas (aj ked z muzovej vyplaty) na dom, ktory tvoj nebude nikdy... hm neviem

evelynm
24. nov 2013

@inkognitoo , vychadzame len z toho, co ty napises. Ako je to u vas komplexne, vies len ty. Ak si teda napisala, ze manzel dieta este nechcel, tak som to pochopila, ze nechcel. Zeny to mnohokrat prezivaju odlisne ako muz. Prave preto je dobre mat v tychto veciach jasno. A vidi sa mi, ze vo viacerych veciach nemate jasno, od toho sa potom odvijaju vase problemy, nezhody a tvoja nespokojnost.
Vies, ja som starsia ako ty, v mladom veku som tiez mala iny nazor ako teraz, ale toto ma naucil zivot. Nespoliehat sa, vyjasnit si veci, vediet si presadit nazor, byt tolerantna - ale nenechat na sebe orat.
A brat ohlad aj na svoje potreby a svoje vnutorne stastie.

inkognitoo
autor
24. nov 2013

@cecil36 raz ked budem pred zemretim možno homm napiše pol na mna 😀 auto je na muža ja ani vodičak nemam.. rataju s tym že sa syn postara do smrti takže vydedit by ho nemali...len fakt je ten že podiel sestre musi dať a to som len zvedava s čoho.. to budu ešte zvadi o pár desiatok rokov

cecil36
24. nov 2013

@inkognitoo hmm tak potom ani to auto tvoje nie je 😒 A dedicke konania su jedna velka zabava, ver mi viem o com hovorim 😠