Žijeme so svokrovcami a nemám žiadne súkromie
Caute mam taky problem som na materskej zijeme u svokrovcov a momentalne je svokor doma cely den ma otravuje niecim co ma vobec nezajujima(stale rovnaka tema) uz som pomaly na nervy. Bojm sa uz ist do spolocnych priestoroh lebo viem ze zase zacne o tom tocit...ale ajtak mi to nepomoze lebo ak sa aj zavrem u nas do izby sledujem tv tak o suverenne bez zaklopania otvori dvere a zacne mi zase o tom tocit...chapem ze sa zrejme nudi ale uz mi to lezie na nervy kebyze sa bavime o melej tak pohoda ale furt o niecom do coho sa nevyzna ani on ani ja a mne to je uprimne jedno..
Co s tym mate niekto nieco podobne?
@cecil36 kks sak ja se potom fakt nemožem na nič spoliehať...ale ked je to auto na mužovo meno a sme manželia tak je aj moje či??
@inkognitoo , v mojich ociach vobec nevyzeras ako ziadna mrcha 🙂 , skor ako zienka, ktora sa ozaj toci v bludnom kruhu a cim dalej, tym viac sa vzdaluje od moznosti z neho vystupit.
@inkognitoo no pisala si, ze auto ste kupili pred svadbou, tak aj auto je manzelovo
@laila22 no tak to je fakt v prdeli.. mozem len hadat ci by sa mm zachoval ako blbec a nedal mi nic...
Moja babka mi vravela ze je lepsie byt vydata lebo potom v pripade nestastia ktore mi nepraje ale stava sa vselico neodidem z holou ritou a potom uz nebudem davat peniaze do cudzieho a mam na nieco narok v pripade toho nestastia.. ale ako som sa tu dozvedela tak tym ze som sa vydala som v podstate neziskala nic len akysi papier a ze mame byt do smrti v dobrom aj zlom spolu (okrem prstena zazitkou ...chlapa som mala uz 11 rokov) v pripade toho nestastia som tam kde som bola... este ze moj muz nieje tyran a lubi ma co sa ale moze zmenit kedze ma vytaca sem tam...
@inkognitoo no na to si musis odpovedat sama, ako by sa zachoval tvoj masnzel.. Hlavne po vyhlaseniach, ze bez niho si nikto..
@laila22 ved to...
To bola taka uvaha vyslovena nahlas
@inkognitoo v konečnom dôsledku tvoj problém nie je ani tak svokor, ktorý ti nedopraje súkromie, ale manžel, ktorý odmieta prestrihnúť pupočnú šnúru čo sa rodičov týka... a to veru manželskému životu neprospieva...
fakt ti nezávidím, lebo na rozvod to nie je ale na dlhodobé normálne fungovanie tiež nie... držím palce, nech tvoj manžel dostane rozum a pochopí, čo znamená oženiť sa a založiť si rodinu...
a čo sa majetku týka - ako ti tu už baby písali - po rozvode nemáš nárok absolútne na nič, ani auto, ani časť domu, môžeš si akurát tak odviezť ten nábytok, čo vám dali vaši...
@inkognitoo čítala som to len zbežne,ale čo ty tu už majetok porozvodový delíš? a kalkuluješ čo ne/dostaneš? to nerob,ale ber rozum do hrsti a vytlč zo situácie čo sa dá..jednoducho si dupni nôžkou a správaj s aasertívne v dome,kde platíš a robíš,začni tým,že sa budeš zamykať vo svojej izbe,minimálne kým svokor nepochopí,čo je to súkromie a že u dospelých ľudí sa klope....pokračuj tým,že v rámci možností si zriadiš vlastnú kuchyŇu a vlastný vchod a vzťah s manželom budeš budovať tak,aby ty si bola na prvom mieste a bola si NIEKTO 🙂
@sissy27 no asi tak.. ale ten svoior ma fakt nastval no... radsej byt sama doma jak z unudenym otravnym starsim ujom...
A s tou snurou to vidim ze nepojde on proste nechcel nechce a teraz uz ani nebude chciet ist prec..(viaze ho to ze na tom baraku makal jak fyzicky tak aj v konecnom dosledku financne aby sme vsetci mali kde byvat) bludnykruh ja viem
@janinah ja nic nechcem delit ... fo tu len vznikli debaty ze kebyze sa stane to nestastie ze odidem tak ako som prisla z osobnymi vecami a nabytkom v spalni nechcem kalkukovat ani sa rozvadzat...preto som si muza nebrala. Ja momentalne osobne neplatim nic... a o robote nieje moc rec..nemam na starosti celu domacnost neupratujem kazdy den od hora nadol (mala by som) nevarim denne ja.. len obcas ked nieje sv.doma
Na vlastnu kuchynu zial nemame miesto (a vlastne ani prachy)a vchod? Asi detto
@inkognitoo - na tvoj problem je jednoduche riesenie - dohodni sa so svokrom, ze ti ma klopat na dvere a hlavne mu povedz, ze na danu temu s im nebudes debatovat.
z toho, co pises, mam dojem, ze si zijes kus mimo realitu - nevies, na co mas a nemas ako vydata zena narok, musis zit so svokrovcami, pretoze muz nechce odist od mamy , mas dojem, ze splacate svokrovcom hypoteku 200 eurami mesacne, za ktore svokra okrem ineho kupuje stravu. realita je taka, že 200 eur je pre 3clennu rodinu mesacne na stravu malo, takze o nejakom splacani hypoteky nemoze byt -podla mna - ani reci. a to nehovorim o dalsich nakladoch na energie.
vychadza mi to ta, ze mate u svokry slusny all inclusive - nakupi, navari, a ako pises, aj uprace.
@fialkaa no tak asi neviem na co mam narok ako vydata zistujem..nemam dojem moj muz mi minule povedal ze zoparkrat dal mame navyse ako daval predtym
Tych eur je 400 +gastro 200na ucet z ktoreho ide hypo. A 200 na ruku z gasto
Ano nakupi navari uprace ale neupratuje cely dom aj nase priestori(tie upratujem ja a svagrina spolocne horne) spolocne dolne priestory ale to robim aj ja aj navarim. Nie casto to je pravda lebo sa castokrat nedohodneme ze co navarit. Par razi som navarila podla seba ale nebolo to zle.. a zrala som to s prepacenim sama...a su dni ked sa to zje hned...Mozno som mimo realitu neviem presne kto co plati len to co mi povedia viem..ja to na starosti nemam... davnejsie sme sa dohodli kolko budeme platit... a teraz plati moj muz viac pretoze chce mame pomoct kedze jeden prijem uz nieje
Viem ze hypoteka je viac ako 400 a viem aj to ze treba elektriku vodu tv platit...a my sme doma 6+ dieta (dvaja clenovia len polku mesiaca)
@inkognitoo A neni to tim, ze zena cely zivot mysli na deti a na manzela a tesi se, az "vyletnou" a zrazu je o clena vic?
Bylo pocitano s tim, ze "jednou " se k nim nekdo nastehuje?
Byl ten dum staven tak, aby byl k ucelum dalsi rodiny..? A nebo se maminka-tchyne tesila a cely zivot drela a ted si chtela oddychnout a tudiz ji tam prekazis?
(priklad)Neni to tak, ze syn je na ni "po ranu" zvyknuty,ze je protivna....nebo kdyz ma sve obdobi..a ty si to beres osobne..? a pritom je to jen soucasti jeji trebas "blbe" povahy, ze kdyz se na to neupozorni, sama odezni ..a pokud se pridas ty se svym kyselym oblicejem, jako reakci na neco, co tobe vadi, ale v podstate "neexistuje"..je pruser?
@irriss no tak ista si nemozem byt nicim... ale chcela by sa svokra zadlzit koli tomu keby chcela aby vyleteli z hniezda? Keby to tak bolo si myslim ze ostanu v tom starsom dome a neriesia ziadnu pristavbu a podobne...v tom case sme tam byvali mi v jednej malej detskej a svagri vedla v obyvacke na striedacku.
Ten dom bol postaveny preto aby kazdy par mal svoje sukromie svoju vlastnu izbu a aby sme boli spolu..a to netusim ci ratali s tym ze sa jeden s parov "rozmnozi" to ze palime naostro svokra vedela...tak v kutiku duse hadam ratala ze sa rodina raz rozsiri
Ci im vadim ja alebo som vadila neviem ani to neviem ci im vadi svagrinin frajer..toto fakt ja netusim...
A tej druhej casti nerozumiem kto ma byt protivny? A preco by som mala kyslu tvar?
@inkognitoo to byl priklad..zda to neni tim, ze si myslis..ze jsi "navic" a pritom nejsi..ale tim, ze si to myslis, mozna nahazujes spatnou naladu..
pozor!! dedukce! jen priklad....!! 😉
p.s. prijdes mi nestastna a ze mas chut to resit..sedni si s tchyni..kup neco, o cem vis, ze ji chutna ..a nebo si nekam vyjdete..jen vy dve.. 🙂
@irriss aha no tak niekedy si zbytocna pridem to je pravda...tak ale sama sa musim rozhybat a viac pomahat. A so svokrou ja nemam problem to je zlata dusa keby bola ako typicka svokra tak mi denne vyhadzune na oci 100veci ale nie to je poklad ja mam skor "problem " so svokrom a ano je to docasni problem ktory vznikol len nedavno..a hadam sa to uz vyriesi aspon dufam...
@inkognitoo zamkni svokra do pivnice a nebude ti píliť uši cely deň a dom budes mat iba pre seba 🙂 potom sa vyhovoris, ze si nevedela, ze bol v pivnici, ze si si jednoducho myslela, ze neni doma 😀 mozes to opakovat kazdy den... ze jake sukromie budes mat? 😀
@inkognitoo ...tak sa odstahuj do svojho ked ti to nevyhovuje.
@tykat hmm nemam svoje
Mne len vadilo ze ma otravuje a lezie mi do zatvorenych dveri
@inkognitoo baby ti chcu len povedat, ze ked byvas v cudzom, musis sa prisposobit (samozrejme, nie aby ti nieto liezol do sprchy napriklad), a to aj v tom, ze svojho svokra budes v dome stretavat a budes musiet pocuvat mozno aj dristy. Mas dve volby a) pocuvat dristy, nemat vlsatne sukromie atd. b) odstahovat sa. A kezde sa tvoj muz odstahovat nechce a ty sama tiez nie, tak plati volba a). Moznost c) v tomto pripade neexistuje.
@cecil36 ja viem chapem ale myslim si ze mam pravo na kusok svojho sukromia nielen kupelni.. ja im nelozim do ich izby a do ich obyvacky idem ked tam ide mala tudis tam nikto nieje...sama tam idem len ked tam idem upratat...mam svoj priestor hore na poschodi....a ked niekto pozera telku tak nejdem tam a nezacnem rozpravat o niecom do coho sa nevyznam.. vobec nic... mozno keby boli nieco vazne tak by som si dovolila vyrusit..ale inac nie
@inkognitoo hold ty si v jeho dome nie on v tvojom a pravo v nom mas len ta to co ti majitel dovoli. Samozrejme kupelna, tvoja izba by malo byt sukromie, ale ak to on nechape jedine co ti pomoze je zamykat sa. Este raz opakujem, v tom dome nemas prava, nie je tvoj. Ak chces mat sukromie, odstahuj sa. Ja sa vzdy smejem ked citam zijeme u svokry a svokra/svokor robi toto, toto a este toto a mne to strasne vadi. Ved ked vadi, chod prec, si svojpravna bytost. Ze si si zobrala chlapa, ktory nie je schopny odputat sa od rodicov.... hold blby vyber.
@cecil36 no dobre vidim ze toto je nekonecna tema
Zijem tu uz cca 6 rokov a boli dni kedy to bolo strasne ale inac v pohode nieje to vedsinou take zle ako to vyzera..niesme jediny ktory byvaju z rodicmi zial je to tak ako to je.. ale ajtak si myslim ze to je aj o kompromise a nejakych podmienkach predsa..zato ze to je an jeho dom tak nema co za mnou dobiedzat ked nieco robim...
@inkognitoo nuz, co ti na to povedat. Bud frajer a teda si urci podmienky ty 😉 Tato debata je z mojej strany ukoncena, lebo ziadny vyznam v nej nevidim. Postazovala si sa ok, baby ta vypoculi, poradili ok a to je asi tak vsetko.
@h2
@majki555
@mirkave Dievcata suhlasim s vami na 100%. @mima4 chapem, ze tvoja pointa bola- je to svokrov dom, tak sa treba prisposobit...... Ano, treba sa prisposobit vo vela veciach, ale "klopanie na dvere" nie je prisposobenie sa, je to predsa zaklad slusneho spravania.
My mame dost otvoreny plan domu-cize tych dveri tak vela nie je. Ale ked si syn zatvori dvere do izby, tak pred tym ako vojdem, tak mu vzdy zaklopem....nie preto, lebo robi nieco zle, ale ucim ho, aby aj on vedel, ako sa vchadza do miestnosti, kde su zatvorene dvere.
Klopem aj 5-rocnej dcere, ktora sa zatvori v izbe s kamaratkou (vacsinou jej kazem zatvorit, lebo su prilis hlucne) a klopem aj manzelovi, ktory sa malokedy zatvara, ozaj iba v kupelni.
Zatvorene dvere su pre mna znakom: potrebujem klud, nevyrusovat a sukromie.
Takze rada pre teba @inkognitoo : to klopanie by som riesila hned ako prve.
@mima4 Klopanie je otázka slušnosti, nie majetkových práv... 😒
prepacte ze napisem trochu mimo, ale podla uputavky na dnesnu Sudnu sien tam bude podobny pripad, ak som dobre pochopila, chlap sa rozvadza lebo svokra robi cosi podobne ako tvoj svokor 😅
@libka1 kuknem

@evelynm ano da sa povedať že nechcel ono teraz to vyznie jak kebyže som najvedšia mrcha ale da sa predstaviť si že raž dááleko kedbyže mame dve deti tak v jednom pripade (v tom realnejšom)my nechame svoju spalnu straršej dcere a tu malu kde predtym bola dcera bude mať pripadne druhe dieta a my si nastahujeme spalnu do našej obývačky..tak to asi aj bude tu druhu možnosť radšej nenapíšem😀 a tak to zrejme aj bude takže nini problema...... važim si tvoje radi 🙂 viem a zistujem že tato situacia je bludny kruh