Žijeme v ťažkej dobe
Čaute, prišla som sa sem posťažovať, vyliať si srdce, budem rada ak napíšete ako ste na tom vy, táto doba je naozaj nanič, pre odlišné názory prišla som už takmer o všetkých. myslím že teraz si najviac sedia tí ktorí majú rovnaké názory na súčasnú situáciu. očkovaní s očkovanými, neočkovaní s neočkovanými atď. asi viete čo myslím. no bohužiaľ mám v svojom okolí a stále aj stretávam ľudí ktorí majú presne opačný názor ako ja a tam to tak nejako vždy potom stroskotá. neútočíme na seba ani sa navzájom nejako neosočujeme alebo tak niečo ale každý máme toho druhého asi tak nejak dosť, že aj dlhoročné kamarátstva pre toto upadli je ťažké sa zosúladiť mysllím že pre obe strany. porozprávať sa porozprávame samozrejme už radšej na inú tému ale tak nejako sa už nevyhľadávame. je mi z toho smutno. budem mať 28 rokov a ťažko sa mi aj zoznamuje s mužmi, práve kvôli tomuto. tiež mi jeden začínajúci vzťah na tomto stroskotal, pretože sme mali v tomto veľmi protichodné názory :( bojím sa aj sniekým už zoznámiť pretože keďsa mi aj začne páčiť a rozumieme si tak na tomto to vždy pohorí a je to celkom pre mňa dôležitá vec že by som bola rada keby som mohla stretnút viac ľudi s rovnakým názorom :( ako ste na tom vy?
Pri dobrej komunikacii je potrebne vediet tolerovat aj nazor ineho.
Moj manzel ma na ockovanie ci politiku iny nazor ako ja. Jeden druheho pozname, takze si urobime kazdy podla vlastneho uvazenia. Uplne v pokoji s tymito opacnymi nazormi fungujeme.
Zivot vo vztahu nie je len ,,robit vsetko rovnako,, ale aj sa vediet pochopit.
Dnes som bola vonku s kamoskami, jedna z nich ockovana. Ostatne neockovane. A bolo nam super, poklabosili sme o kadecom, koronu ci ockovanie sme neriesili.
Problem vidim u teba. Stracas ludi vo svojom okoli, pretoze ocakavas, ze ti budu pritakat. Ale takto to nefunguje. Ty mas svoj nazor, pohlad na vec, oni na to tiez maju pravo.
Nechápem. Však ľudia mali vždy na niečo odlišné názory. Prečo je pre teba téma očkovania taká dôležitá? Či máš strach z ockovanych/neočakávaných? Mne to skôr príde, že hľadáš problém tam kde nie je. Neviem si predstaviť že by som sa prestala baviť s kamarátkou len preto, že ja som sa dala očkovať a ona nie. Mam 1 kamarátku, ktorá teraz hrozne fičí na kadejakých konspiraciach, je toho na mňa trochu veľa keď spustí, ale beriem to tak, že má teraz len také obdobie a snáď ju to časom prejde a keď o tom dlho rozpráva, snažím sa po čase zmeniť tému, ale že by som ju prestala mať rada a stretávať sa s ňou tak to nie.
A čo je za roblem? Veď nech sa ockuju neockuju tebe to môže byť jedno. Ja som proti očkovaniu a mám kamarátky presne s opačným názorom stretávame sa bez problémov a dokážeme fungovať . Je to o Tom nehladat ľudí s rovnakým názorom ale ľudí ktorý akceptujú tvoj názor a a rozhodnutie a to isté musíš spraviť ty
No, ja s kamaratmi ockovanie riesim... Ale len preto, ze som sa nedavno prestahovala do pohranicia a na navstevu mi teda mozu dojst len ti ockovani... ale to je len otazka, ci su, a teda ak su, tak prirodzene akou vakcinou, kolkokrat a ake mali neziaduce... 3 vety a potom uz riesime ine veci, aj ked casto to pokracuje este aj e-hranicou, ci sa im podarilo zaregistrovat ;) no mam aj kamaratov, kt su neockovani, ale aj ked sa mozno zacudujem, tak necham tak, max si povzdychnem, ze sa uvidime teda skor v SR.
Treba byt laskava ,respektujuca , tolerantna...ja tiez pokial sa rozpravam s clovekom s inym nazorom na akekolvek veci,nie len o covide( o tom sa nerada bavim vobec)fascinuje ma inteligentna debata o faktoch...ale tiez som priznam som vyselektovala v covid dobe na fb napr kriklunov ,zdielajucich kazdu chobotinu v cervenom ramceku 🙄🙄🙄to su ludia co su vyslovene hlupi a ovplyvnitelni,aj ked,prvy kricia na poplach
Mne najbližší ľudia očkovaní nie sú a vzťahy sa medzi nami nezmenili.Prečo by aj mali? V práci sa tak isto všetci rešpektujeme.

My sme celá rodina očkovaná, ale popravde sa ani známych nepýtam, či sú očkovaní, ak sa stretneme.
Zase mám kamarátku, čo sa nestýka iba s očkovanými a ani k malej nepúšťa neočkovaných, dokonca jedného času vyžadovala test, ak sa stretla s kamoškami.
Neriešim ju, ja by som to neurobila, ale ak to ona tak cíti, rešpektujem.
Doba je ťažká, ale treba sa ju naučiť brať takú, aká je.