Zistila som že moj budúci manžel je zadlžený , čo dalej? 🥺
ahojte dievčatá , vcera som zistila že moj priateľ s ktorým som už 9 rokov , zobral pred 5 rokmi vysokú pôžičku . Za tretinu tejto pôžičky kúpil auto ostatne s prepáčením preflakal , zistila som to keď mi tvrdil že odkladá na spoločný zivot a keď som chcela aby mi ukázal koľko už odložil tak sa priznal že nic lebo spláca pôžičku . Vraj ju musí splácať ešte 4 roky .... o 4 mesiace by sme sa mali brat . Lenže !!! Ako prvé , našu dôveru to tak nastrbilo že sa bojím že budem v kuse v strese čo zas vyvedie , no na druhej strane bol mladý a sprostý a ľutuje to ( veď kazdy robí chyby) sľúbil že si nájde ešte jednu pracu aby to bolo čím skor splatené . Za ďalšie neprejde dlh aj na mna po svadbe , aj keď ho bral ako slobodný ? Zažili ste nieco podobne ? Mam ho rada , ale neviem ako budeme fungovať .... čo ak ho zase napadne zobrat pôžičky .... a ja budem v problémoch ... a je tu ešte jeden háčik dosť vela tipuje ... keď Som zistila koľko zato dáva mesačne peňazí tak som myslela že ho zabijem .... povedala som mu že zruším svadbu že toto neni možné !!!! Tak mi povedal že dá posielat vyplatu na moj účet a všetkými peniazmi budem disponovať ja !!! Inak je to super muž stara sa o mna , je chápavý , pomáha s prácami , nepije .... nemozem vidieť len chyby . Ale naozaj neviem ... zrušiť svadbu ? Alebo veriť že sa to zmení , na to tipovanie by nepomohol psychológ ? Poraďte 🥺
ahoj napišem ti ohľadom tipovania je to obrovska zavislosť tej sa nezbaví never aj keby ti dal celú výplatu v stávkovej to funguje tak že si môže založiť člensku kartu ani nezistiš ked ju schova to znamena vyplni take tlačivo v stávkovej kancelárii údaje adresu a dajú mu potom taku kartu ako do bankomatu suma tam je nabita na aku sumu on povie trebars vymyslim si že 500 eur pri okienku to zaplati v stávkovej v hotovosti a tak mu ju na toľko nabiju dajú mu členske čislo kod na ktory sa cez internet prihlasi a tipuje online určite ked ty nebudeš doma ty ani nezistiš lebo to je ako kod na bankomatovu kartu lenže veľa zo 10 čisel a tiež heslo ked tipne správne tak suma sa mu prirata ak nespravné suma sa mu odrata a to ti môže dať aj celú vyplatu cesta sa vždy najde to je take že ako časovana bomba daj na ostatne čo ti tu pišu zažili a budu splacať dlhý za nezodpovednych chlapov aj môj svokor tak začal hrať automaty ked sem prišli začal iba tak zo zábavy tak za 100 korún a hraje nepretržite od roku 1995 je úplne závislý je schopný prehrať celý dôchodok starobný narobil dlhý boli by im vzali strechu nad hlavou priateľ zaplatil ináč by skončili na ulici hned sa svokra rozviedla a tým že urobil dlhý byt jej už jej on tam býva ako nájomnik ked nebude platiť skonči na ulici a to všetko za roky pregambloval toľko že mohol už mať kraľovský našetrene never že prestane hrať ani neprestane tipovať ani keby gembloval tiež neprestane je to choroba pôjdeš cestou do pekla po žeravých uhlikoch ako ti tu pišu budete mať deti a on bude veselo hrať a ty sa budeš trápiť a ničiť si zdravie len preto že budeš v neistote či im budeš mať čo dať jesť, ošatiť ich, a budeš sa doslova triasť či nezaložil byt alebo niečo o čo ľahko pridete nehovoriac o tom že by si sa aj bála či ti niekto niečo neurobi nevieš od akych užernikov si napožičiava na vysoky úrok len mu never že prestane to určite nie a to že ti bude davať celú vyplatu na tvoj účet áno bude ale nikdy nie všetko vždy si nájde aby časť si nechal stači že si necha 5 eur správne si tipne a ma dalšie peniaze daj na rady tu čo ti radia ženy ktore zažili peklo a majú skúsenosti ja o svokrovi som to najprv počula z rozpravania svokry a môjho priateľa ale potom som aj sama vydela že neprestane nikdy hrať jeho brat a sestra mu tiež dohovarali aj na liečeni bol žiaľ nepomohlo tu musiš rozmýšľať tak láska je sice pekná vec ale ked ti necha dlhý a bude sa schovavať aby mu niekto niečo neurobil tak budeš sa topiť v slzách odstup s kratšej cesty kým je čas čas zaľubenia prejde ale realita bude iná to mi ver načo si ničiť život ako pišeš klamal mi tak ak klamal teraz a ste len spolu že nie ste zobraty tak ti bude klamať aj neskôr a okradať už ak by ste mali spolu deti odijd kým je čas aby si po čase tu nepotrebovala radu čo máš robiť chlapov po svete beha dosť a načo marniť čas a mať starosti ked ich mať nemusiš či chceš aby narobili dlhý ktore by sa ukazali aj po manželstve veľke ty ich splacať vieš čo je to ked ťa zadlži na miliony alebo tisice eur rohodnuť sa musiš ty my všetky tu ti môžeme iba poradiť ale rozhodnuť sa musiš ty či chceš alebo nechceš v tom pokračovať držim ti palce.
spolu napiste do kazdej online stavkovej, ze ziada zablokovat ucet z dovodu zavislosti. robila som v stavkovej a toto je naj rada, ktoru ti mozem dat
@sima789 to už čo je za výhovorku, že chcel splatiť pôžičku tak začal tipovať, akože toto zdravý človek nemôže ani povedat, každý normálny vie že takto sa peniaze nedajú získať takže dobrá výhovorka toto ak mu uveris tak dovi sa absolútne k sebe hodite, všetci to takto na začiatku hovoria a ver nezmeni sa to
@sima789 Ja neviem, ak vela tipuje, tak zrejme peniazky padli na tipovanie. Je to nelatkova zavislost. A tak ako alkoholik neveri, ze je zavisly a nepomoze, kym sa neodhodla liecit sam nic na svete, tak ani tiperovi, gamblerovi nepomoze nic. Bude sa snazit tipovat tajne a ak prehra, zaleje ho pocit hanby ze to musi napravit a zese si napoziciava a zase prehra.... Jedna vec je, ze mozete mat predmanzelsku zmluvu, mozete poziadat o zrusenie bezpodieloveho vlastnictva manzelov a teda mat kazdy zvlast "svoje" hospodarenie. Ale da sa to v manzelstve vari? A ak pridu deti a bude treba chvilu potiahnut domacnost hlavne z manzelovej strany co potom ak vsetko prehajdaka na tipovani resp. na splatkach poziciek a tajne si napoziciava? Nekonecna spirala. Ja by som sa snazila obvolat jeho priatelov a zistit, ci nema napoziciavane aj od nich, za tych 9 rokov asi vies, s kym sa najviac streta... a ak ma napoziciavane, je to asi bohuzial jasne. Psycholog pomoze mozno v tom, ze pochopite obaja, co je zavislost, ze je to na cely zivot, ze abstinencia prinasa recidivy a moze to byt velmi zle....
Radila by som ti si to riadne premyslieť, bohužiaľ poznám pár, nie sú ani manželia a chlap prehral aj ich rodinný dom, urobil nenormálne dlhy a nakoniec sa zbalil a odišiel do Nemecka. Ona aj s dvoma malými deťmi sa vrátila ku mame a ešte teraz spláca aj jeho dlhy, keďže založil ich spoločný dom. Ona o tom vôbec netušila že má takúto zavislost.
@sima789 No moja teta je podobny pripad ako tvoj snubenec. Zobrala pozicky od roznych zdrojov (aj uzernikov), rozflakala a mama to za nu musela potom riesit. A to zo zakona nebola povinna, takze si predstav, ze ty sa za neho vydas a budes automaticky spoludlznik. To, ze ti bude posielat docasne vyplatu, ta pred dlhmi nezachrani, pretoze na peniaze exekutor siahne aj tebe. Nech ti jasne vysvetli, na co presne tu cast pozicky rozflakal (cukriky to asi neboli...). Ak sa zacne vykrucat, vies, ze to bolo na tipovanie a v takom pripade, by som jednoznacne nesla do manzelstva. Ved zobrati nemusite byt, aby ste spolu zili. A odporucam si zistit, ci nema nedoplatky na zdravotnom poisteni, v socialke a podobne, to tiez o mnohom vypovie. Drzim palce, manzelstvo s takym clovekom velmi dobre zvaz.
@sima789 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/chronicky-klamar-2/ tu mas jasnu odpoved co ta caka. Jedno je pomoct a druhe zobrat si kriz na cely zivot
Ahoj, podľa toho, čo píšeš, tvoj priateľ má zrejme problém s tipovaním. Môj manžel tiež bral pôžičky, klamal, zatajoval... nakoniec sa šiel liečiť do Banskej Bystrice a pomohlo, abstinuje dva roky. Jednoducho, títo ľudia proste majú problém, je to závislosť a nevedia sa toho zbaviť sami väčšinou. Nič nie je pre nich tak dôležité ako tipovanie či iný hazard. Oni sľubujú, že sa zmenia, že nebudú... s tým, čo dnes viem, by som trvala na jeho liečení, inak by som asi do svadby nešla... ušetríš si veľa trápenia. Láska je krásna a silná vec, ale nedokážeš ho zachrániť. No on môže stiahnuť teba. My máme štyri deti a keď už to bolo najhoršie, myslela som, že je koniec. Asi by aj bol, keby nešiel na liečenie. Tu som o tom aj písala http://onlyonelife.sk/category/gambling/, prípadne mi napíš správu, ak chceš.
Skus si stanovit nejake podmienky a zaroven hranice..napr. zoberieme sa, ked bude pozicka splatena.tzn. uvidis ako sa k tomu postavi, ci bude mat aktivny pristup, bude nahanat peniaze a sama sa presvedcis ze mu za to stojis..alebo su to len sluby a prazdne reci..do svadby by som sa nehrnula ale ani by som este nelamala palicu..jednoducho uvidis sama ci este nevyplavaju nejake podobne zamlcane veci na povrch..s akym pocitom by si sla do manzelstva teraz? Myslim, ze ta to riadne zranilo..daj tomu cas..mozno si povies po case, idem do toho aj napriek tomu co si zistila..ziadna hanba..
a ešte ďalšia vec - ono často to, čo ti povie, nie je celá pravda a môže toho byť viac. Tento problém je dnes, žiaľ, veľmi častý. Chodila som na rodinné terapie do Banskej Bystrice a poznám veľa príbehov... Treba byť tvrdá, neveriť sladkým rečiam, trvať na liečení, ak teda má problém s tým, že tipuje priveľa. Oni si nájdu spôsob, ako získať peniaze na hru, dokážu neuveriteľne dobre klamať a maskovať, manipulovať. Všetko som to zažila, viem, aké to je a neprajem to nikomu.
Utekaj kade lahsie, nekaz si zivot. Zamilovanost jedneho dna prejde a ostanu ti len oci pre plac.
@sima789 Pises, ze 2/3 pozicky preflakal...toto by bol pre mna varovny signal! Isto tie peniaze preflakal prave na stavkovanie. Ze si clovek zoberie pozicku, lebo si chce nieco kupit, na co momentalne nema hotovost, O.K, ale preflakat prachy len tak, je totalne nezodpovedne a v tvojom pripade vzhladom na jeho gamblerstvo vystrazny signal. Co mas urobit Ti radit nejdem, nie som v Tvojej koži, ale ako Ti tu uz niekto radil, vybav si aspon BSM a dobre si premysli, ako budete spolu fungovat, aby Ti neostali v buducnosti len oci pre plac. Podla mna psycholog na gamblerstvo nezaberie...to je doslova neznesitelne nutkanie ist si stavit a prist k peniazom, neviem si osobne predstavit, co by mu akoze povedal, aby uz nestavkoval. Na toto sa velmi nespoliehaj, pokial on nema odhodlanie to zmenit kvoli Tebe a sebe, tak s tym nikto nic neurobi - psycholog a ani Ty.
A vôbec ako sa da 5 rokov také niečo tajiť? Čo je toto za vztah?
@sima789 Logicky ak sa ti bál povedať o niečom takom predtým, tak teraz keď už na betón vie že sa budeš hnevať ti to vravieť nebude. Ja osobne by som počkala so svadbou kým nebude pôžička splatená, či sa bude snažiť ju čo najskôr splatiť a či si začne aj nejaké peniaze odkladať a nie pchať do stávok.
V každom prípade muži sa nikdy nemenia a ani sa nejak extra nedajú zmeniť len na určitý čas sekajú dobrotu a potom je to tu znovu.
Rozhodnúť sa musíš sama, ja osobne som tiež taká že musím mať rezervu a nemám rada pôžičky a ani brať si niečo na splátky. Takže ak by som mala takého muža čo klame a míňa peniaze na blbosti nechcela by som ho aj keby som ho neviem ako ľúbila, mám rada v živote nejakú psychickú pohodu a toto by to určite nebolo.
@sima789 mňa by to naštvalo a ako písala mamička vyššie, keď už ísť do manželstva tak s nulou a nie v mínuse a čo sa týka tipovania. Nebrala by som to na ľahkú váhu nedávno som v práci mala prípad 27 ročneho chalana, ktorý fungoval viac menej normálne, chodil do práce, ale rokmi sa tipovaním dostal na takú úroveň, že stratil prácu a jeho dlhy pod vplyvom stávkovania sa vyšplhali do výšky 27 tisíc eur (dlhy v nebankovkách, lebo už nemal odkiaľ brať peniaze na tipovanie) Ak ti dá svoju výplatu ok, ale nedá ti záruku, že si požičia ďalšie peniaze a zadĺži sa ešte viac. Ja osobne by som sa už bála celý život, neistota a nedôvera vzťahu isto nepomôže. Držím prsty k správnemu rozhodnutiu.
5 rokov Ťa vodil za nos a Ty ešte stále váhaš čo robiť? Ako prvé by som zrušila svadbu... Kým Ty si pre vás šetrila peniaze na lepší štart spoločného života, on stávkoval, aby zaplatil dlhy zo stávkovania- to je fakt výhovorka hodná škôlkara... Ruky preč od takého chlapa. Čo bude robiť, keď budeš na rodičovskej a budete na niečo potrebovať peniaze, prestávkuje Ti rodičák? Alebo má v pláne, že budete nepredvídané výdavky ťahať z Tvojich úspor? Naozaj je toto ten človek, s ktorým chceš stráviť život a budeš sa na neho vedieť spoľahnúť keď prídu deti?
@zahrajzlato a on pravdivo odpovie 😀😀
Ako ti tu pisali viaceré, ruky preč. Naco svadba? Zloz si tie ružové okuliare, lebo dopadnes tak ze si to nevies este predstaviť.. z vlastnej skúsenosti s alkoholikom, prve dieťa, uz hned po svadbe bol treba platiť dlh v krčme na dnešné peniaze asi 200 eur , co bolo vtedy dosť, robil sa geroj , cele výplaty prepil. Výživné neplatí doteraz a syn už ma 18 rokov. Ked mu hrozí basa, dlh vyplatí jeho brat inak hraju mrtvych broukov .. ja som sa dostala jeho neplatenim vyzivneho do dlhov, našťastie som sa vedela vyhrabať po 10 rokoch z toho ale vzalo mi to vela zo zdravia.. druhy muz alkoholik. Detto. Síce bez dlhov ale závislý človek , ktoremu len ked nieco hrozí tak nepije. Abstinuje len tak tak.. s mojimi hrozbami. Taky chces život? Mam sice dve krásne deti ale co z toho ked obe sa budu raz hanbiť za svojich otcov
Nebuď hlupá a naivná,tvoja láska k nemu ho nevylieči z gamblerstva..nikdy neprestane ...kým nemáte deti je najlepší čas odísť
Moja suseda, pekná zábavná baba, vydala sa keď mala 20 za pekného dobrého chalana. Vždy boli zlatý, milý, narodili sa im dve deti. Ja som bola od nich mladšia.. Neskôr keď som začala chodiť na diskotéky suseda som vidala v bare hrávať automaty.. Raz v jednom, raz v druhom.. Prešlo 20 rokov, už nie sú moji susedia. Dom im zobral exekútor a vydrazil v dražbe... Odsťahovali sa niekde a viac som o nich nepočula.

@janula12345 ak pise, ze vela tipuje, tak v ziadnom pripade by som neodporucila svadbu ziadnej zene. Je to o zodpovednosti. Lahkovazny clovek sa ani o ridinu nepostara a zena na materskej a rodicovskej potrebuje velku oporu. Pri hajzlikovi, co je kazdy den v tipose, ju caka nafigu zivot.