icon

Zistila som že moj budúci manžel je zadlžený , čo dalej? 🥺

sima789
1. jan 2020

ahojte dievčatá , vcera som zistila že moj priateľ s ktorým som už 9 rokov , zobral pred 5 rokmi vysokú pôžičku . Za tretinu tejto pôžičky kúpil auto ostatne s prepáčením preflakal , zistila som to keď mi tvrdil že odkladá na spoločný zivot a keď som chcela aby mi ukázal koľko už odložil tak sa priznal že nic lebo spláca pôžičku . Vraj ju musí splácať ešte 4 roky .... o 4 mesiace by sme sa mali brat . Lenže !!! Ako prvé , našu dôveru to tak nastrbilo že sa bojím že budem v kuse v strese čo zas vyvedie , no na druhej strane bol mladý a sprostý a ľutuje to ( veď kazdy robí chyby) sľúbil že si nájde ešte jednu pracu aby to bolo čím skor splatené . Za ďalšie neprejde dlh aj na mna po svadbe , aj keď ho bral ako slobodný ? Zažili ste nieco podobne ? Mam ho rada , ale neviem ako budeme fungovať .... čo ak ho zase napadne zobrat pôžičky .... a ja budem v problémoch ... a je tu ešte jeden háčik dosť vela tipuje ... keď Som zistila koľko zato dáva mesačne peňazí tak som myslela že ho zabijem .... povedala som mu že zruším svadbu že toto neni možné !!!! Tak mi povedal že dá posielat vyplatu na moj účet a všetkými peniazmi budem disponovať ja !!! Inak je to super muž stara sa o mna , je chápavý , pomáha s prácami , nepije .... nemozem vidieť len chyby . Ale naozaj neviem ... zrušiť svadbu ? Alebo veriť že sa to zmení , na to tipovanie by nepomohol psychológ ? Poraďte 🥺

katka8382
2. jan 2020

@sasa1310 palec hore. Konečne niekto, kto ten zákon pochopil.

mircalla
2. jan 2020

@sima789 Tvoj priateľ je gambler, peniaze prehral a zrejme má dlžôb oveľa viac.
Diskusiu som nečítala, to je jednoznačne. Od gamblera pravdivú odpoveď nečakaj

mircalla
2. jan 2020

@naty1987 Je rozdiel si zobrať pôžičku na auto a pôžičku pretože som prehral v tipovani. Gambler je veľmi vážna diagnóza. Žasnem nad naivitou tohto príspevku

jaskolka
2. jan 2020

Bohužiaľ, svadbu by som si určite pre myslela, možno aj zrušila, alebo minimálne preložila. Ak takú dôležitu vec zatajil, a ešte aj ma problémy s gamblerstvom, tak to nie je dobrý štart do manželstva. Také reči, ako peniaze bude podieľať tebe, to neviem ci vydrží...

jaskolka
2. jan 2020

@naty1987 hypotéka a hranie, či tipovanie sú úplne rozdielne veci. Keď boli spolu už taký čas, a klamal jej, že peniaze odkladá, ale v podstate ich preflakal, tiež nesvedčí o dôvere. Nik nevraví, aby sa na 100 percent rozišli, len aby si to poriadne pre myslela. Ja som bola s bývalým 4 roky, mal veľké dlžoby, zahmlieval ich, netušila som, koľko splatil, koľko ešte ma, mali sme mať svadbu, našťastie sa zrušila. A tiež sme boli roky spolu, ale nebol úprimný

naty1987
2. jan 2020

@jaskolka
@mircalla dievčatá načo ma tu označujete??? Ja som si napísala len svoj názor
O radu vás žiadala ta slečna...
Každopádne nech jej to dopadne dobre a vám pekný deň

mircalla
2. jan 2020

@sima789 Gambler ma tendenciu klamat, vymyslat si vsetko mozne, aby ziskal peniaze. Rozhodne svatbu nie. Nech sa ide liecit - samozrejme bude tvrdit, ze gambler nie je ako to uz byva. Po lieceni este dlhodoba financna kontrola a potom ak to bude fungovat mozno svatba.
V horsim pripadoch to konci vazenim, kradezami ci samovrazdou. Nezartujem. Tipovanie je extremne silna nelatkova psychicka zavislost. Pokial bude mat pristup k peniazom bude s vacsimi ci prestavkami hrat. Bez liecby a financnej kontroly sa s tym neda prestat, klamal ta x rokov.
A pytas sa ci psycholog by nepomohol. Nie, toto riesia psychiatri specializovani na liecbu zavislosti, ci uz ustavne alebo stacionar. Sanca, ze prestane hrat po liecbe je tiez pomerne mala

mircalla
2. jan 2020

@naty1987 Tvoj nazor je skratka zly a naivny. Na to ta oznacujem. Nepochopila si, o co ide, narozdiel od vacsiny

sasa1310
2. jan 2020

@sima789 mňa by zaujímalo, koľko má rokov a čo vlastne nadobudol, kde bývate. Lebo aj na tom záleží. Ak ste 9 rokov spolu, tak kam ste sa posunuli. Bývate spolu? Vo svojom?

marvin1234
2. jan 2020

@sima789 nečítala som celú diskusiu, ale niečo som preletela. V profile máš ako bydlisko Poprad, píšeš, že tu sa ťažko zarobí viac. Ja neviem, my s manželom nemáme nijakú skvelú prácu, ale ja zarobím 1300, on 1000 plus si privyrába ešte každý víkend skoro 150. Kto chce zarobí, tvoj budúci manžel by si tu určite lepšiu prácu našiel ak by chcel. Ak zarobí 650€, z toho štvrtinu vyhodí na hazard a je s tým spokojný tak je to zúfalec. V okolí Popradu je práce dosť.

mircalla
2. jan 2020

@sima789 Inak pôžička bola na krytie dlhov z tipovania to ti je jasné... Dvaja zarabajuci ludia bez zavazkov pozicku nepotrebuju. Z nej este velku cast prehral. Gambleri si naberú x pôžičiek často od nebankoviek, bez toho, aby uvažovali ako ich budú splácať. Jednoducho nevedia prestať až po pad na sociálne a morálne dno. U niekoho to ide rýchlo, u iného to trvá roky

mircalla
2. jan 2020

A dievca ozaj si otvor oci, prestan ho obranovat teraz som citala toto, tam ta zase klamal zo zasnubami. Nuz jasne, ze si ta nechcel zobrat a donutila si ho, kedze by musel priznat, ze gambluje, ma dlhy a nema peniaze. Pises, ze sa lubite. Prepac, toto je co za lasku? Ze ta x rokov taha za nos v zasadnych veciah a klame s poker face? S nim chces mat deti a rodinu? V prvom rade si musi priznat, ze je gambler a ist sa liecit, mozno potom trosku uverim, ze ta ozaj lubi...Chcel vyhrat peniaze na pozicku stavkovanim? Tomu veri len gambler, pretoze gambler strati akykolvek zdravy usudok.

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-vycitky-ze-som-partnera-donutila-k-zasnubam/

shilou
2. jan 2020

Gambler preda aj teba...
Normalne zasnem ako sa nad nim v niektorych prispevkoch zastavas....uz daj dole tie ruzove okuliare s dioptrickym sklom hadam aj najhrubsim na svete.
Realny priklad...kamoska si vzala muza...vzali hypoteku...po case im chodili buchat na dvere rozny ludia...potom exekutor..bol 3krat na lieceni, nasluboval hory doly. Chcel sa zmenit, sluboval. Za jeden vecer prehral 6000..pri jeho plate 1000e. Nazical na sekeru. Vzali im byt, za 10rokov co ho platili este museli doplatit aby vyrovnali dlhy. Ona ostala s detmi skoro na ulici , keby nie znamych. Na deti neplati, hraje dalej. Zadlzil uz aj rodicov. Sudnou cestou vymahaju kedze dlhuje na vyzivnom uz neviem kolko. A tiez rodicia tomu neverili..a hla do akej riti ich dostal..rodicia sa zastavali, ze nehra...tak tak...maju co chceli...takych nelutujem...a ani teba lutovat nebudem, ked mas moznost to stopnut v zaciatkoch a tak skurv...t zivot si chces. Komu niet rady, tomu niet pomoci.

naty1987
2. jan 2020

@mircalla pochopila som a nemienim sa s tebou o tomto baviť lebo ty nechápeš mna ako ja to myslim a len si píšeš svoje

mircalla
2. jan 2020

@naty1987 Kazdy pochopil o co ide, okrem teba. Miesas hrusky s jablkami a porovnavas neporovnatelne a nevidis zasadny problem. Takze nie, absolutne si nepochopila. Prepac, je to tak. Na to, ze nechapes, o co tu ide, nemam co chapat.

danica2711
2. jan 2020

dievča, ľútosti ani sľubom takéhoto týpka never. Utekaj!

naty1987
2. jan 2020

@mircalla necitala som čo sa tu nové popísalo a reagovala som Len na uvodny príspevok slečny že nik nevie lepšie o ich probléme než ona sama a jej partner....nie som naivná a vidím realitu jasnými očami ale slečna je vo vzťahu nejaky ten rok musí vedieť s kým žije a zas sme na MK kde si častokrát prídu po radu slečny ktoré svoj problém nafuknu...
Samozrejme že keď je to gembler a chorobny klamar asi žiadna rozumná žena nezostane v takom vzťahu...

misik14
2. jan 2020

@janula12345 súhlasím 🙂 môj muž má tiež takú pôžičku z mladosti, spláca zodpovedne stále, kasu už držím odkedy bývame spolu a keď sem tam tipuje na šport, pridám sa aj ja 🙂 samozrejme jedna sa o 10-20€ mesačne niekedy ani to

eliska13
2. jan 2020

@naty1987 ale zostane, lebo mu chce pomôcť a myslí si, že veď to nie je tak strašne prehra len 150 eur z 650 eur.

eliska13
2. jan 2020

Sen gamblera je stále vyhrať to, co do toho vrazil.Lebo on aj trpí výčitkami, ale chuť hrať je silnejšia.A potom zase výčitky depresie a zase nutkanie možno dnes vyhrám a potom splatim, nasetrim....aj preto Ti povedal, že chcel do svadby splatiť pôžičku je to úplne typické pre takýchto ľudí.A ver tomu, že toto nie sú jediné dlhy a pôžičky.Nechaj ho padnúť na hubu, alebo liečenie, ale aj tak čaká Ťa život ako na dynamike celý život sa budeš báť, že znova.....vylieči teda abstinuje 1 z 10.Najlepsie liečenie na to zamerané je v Banskej Bystrici
@sima789

shilou
2. jan 2020

Jak to paradne sa da vyhladat tema podla nicku...riesila si ze uz tolko ste spolu a nechce si ta vziat..ze kazdy byva u svojich rodicov..ze nema nasetrene a podobne...takze realne on ziadne penoaze nema a ty chces kupit byvanie a vydat sa ? Polovica bude jeho..ak kupis az po svadbe..

shilou
2. jan 2020

Mas 27..najdes niekoho normalneho meboj..zasa az tak vela rokov nemas

mircalla
2. jan 2020

@eliska13 Presne. Okrem toho neverim, ze na tipovanie ide len 150 eur. O dalsich dlhoch netusi. Ono akykolvek zavislak sa spamata a ide sa dobrovolne liecit (ak vobec) az ked padne na uplne dno. Realne som sa s tym stretla. Zufali ludia robia zufale veci. Tu su bohuzial zufalo obaja. Zakladatelka nechce pochopit, ze investovala 9 rokov zivota zbytocne a stale to nechape. Pise o zabehnutom vztahu. Uplne chory vztah.

eliska13
2. jan 2020

@mircalla aj ja preto jej píšem, že buď, alebo....veď ona to znasilnuje už dávno cez prsteň, svadbu.....je náchylná uveriť čomukoľvek sa čudujem po 8 r.
Moje jediné šťastie bolo, že som sa práveže nechcela vydať neviem prečo, ale mala som nejaký pocit, že niečo nie je v poriadku.A chcela som pomôcť každý sa môže seknut, lebo ináč bolo všetko v poriadku nebyť tejto náhody, že som na to prišla 2 VŠ dobrá práca a chlap v kravate ma klame ako tikety v saku sú jeho švagra😀ale po rozhovoroch s ľuďmi, ktorí tomu rozumeju ma to prešlo a spravila som veľmi dobre horko by som zaplakala.

dupinka
2. jan 2020

Prečítala som asi 1/2..a tiež súhlasím s tým, aby si si ho aspoň nateraz nebrala.
Nerozhýbal sa vo vzťahu za toľko rokov, lebo ku vyhovovalo, že ho nekontroluješ, ale si s ním. Proste "IP" (istá pi.a) sorry za výraz. Taký ak raz začne tipovať, tak ľahko to nevzdá. Môj švagor je presne ten prípad. Aj výplatu dal partnerke a napožičiaval inde..Keď už nemal čo, tak ukradol v robote a predal. Po vyhadzove prišiel k nám do iného mesta pod zámienkou že u nás rozbieha bu a vedel, že ho nenecháme na začiatku bývať v podnájme, keď máme voľnú izbu - tak mal kde sa zašiť a výhody teplej stravy, lebo svokrovci ho nechceli.. A keď som opakovane zistila, že opäť len klame, spratal sa pod zámienkou, že ide robiť inde.. Samozrejme, partnerke vzal na jej rodné číslo úvery, pôžičky, kúpil auto na leasing, kartu a techničák na seba, ale dlhý na ňu...A keď aj malá snahu si ho napriek všetkému vziať, on sa nemal k tomu. Toto neprerobíš.

A BSM určite od začiatku zrušiť v týchto prípadoch. A exekúcie staré sa nerušia len tak automaticky!

mircalla
2. jan 2020

@eliska13 Dobre si urobila. Ja ale si myslim, ze ona rady, ze to nie je vhodne partner nechce. Realitu nechce vediet tiez. Inak by s nim nebola az 9 rokov a neotvorila x tem o problemoch, co maju. Za 9 rokov sa nikam neposunuli, okrem dlhov a zavislosti. Plus dava likes jedinej osobe, ktora tu viac menej pise, ze to neni nic hrozne. Cize ja si nejdem minat energiu dalej, o probleme zavislost viem dost a tu nie je o com. Ono to poucenie bude velmi tvrde a bolestive, skor ci neskor pride.

Verim, ze sa jej to tazko cita, ale nik jej nechce zle

zuzi56
2. jan 2020

@sima789
Ja som si tiež takého vzala, o dlhoch som sa dozvedela po svadbe
Ten tvoj nerozmýšľa, a Adi ani nikdy nebude , rozfúkať take prachy hovorí samo za seba, nikdy nebude iný

vvveronicska
2. jan 2020

@sima789 my sme spolu 10 rokov,som za neho aj vydata.Mame 2 deti.Ja som uz xxx odisla zdomu kvoly tomuto tipovanie za tyzden 1500€ za mesoac 3000€ a zcoho z pozicky..hori,doli mi nasluboval este terqz ku konci augusta.Ja krava som sa vratila a naco? Ked ma kartu umna s celou viplatou nechci vediet co ja doma prezivam.Same hadky,krik.Uz cakam nastup do roboti a ako odtial vypadnut aj s detmi.Ver toto neni zivot.A taktoez mal pozicku o com som nevedela.Baby vedia tiez o com pisu.Zrusit svadbu,popripade ostante spolu a uvidis co dalej.Drzim palce.

miadi
2. jan 2020

@mircalla Ved uz ten nazov -moj buduci manžel-nie snubenec. Ona len chcela počut ze psycholog to vyriesi a ze to je super ze ona bude bačovat s jeho platom. Komu niet rady tomu niet pomoci.

sima789
autor
2. jan 2020

@mircalla dakujem za vás záujem a že ste si nás príbeh prekukli aj v iných diskusiach a áno lajkujem take komenty, lebo dufam v nádej .... s mozno som aj sprostá že chcem vidieť ten lepši prípad ale kto by chcel zahodiť 9 ročný vzťah , nie ozenit sa nechcel lebo vedel že potom pridem na tu pôžičku vsetko to zlo bolo preto!!! a áno vypisuje’ tu vela problémov ..lebo nemám sa s kým o tom porozprávať a chcem vediet nezávislú mienku , ale som si vedomá Toho že tu opisujem jednu negatívnu skúsenosť a s mnohými dobrými sa nepochválim lebo tie nebolia . Napríklad ako mi bol v ťažkých chvíľach oporou a. Stal pri mne keď mnohí nestali . Ako má vozí do prace keďže je tam veľká kriminalita a boji sa o mna . Preto lajkujem kométy ktoré chcú vidieť aj tu lepšiu stránku človeka . Viem a som si vedomá že som mozno zaslepená ale som si vedomá aj toho že keď sa znova popálim a bude to sakra bolieť tak si zato budem mohla sama . A budem niesť následky . Preto čítam a rešpektujem kazdej názor a sno jeden má nestraší ini mi dá nádej , ale ako niektoré písali my vieme čo medzi nami je ... nezastávam sa ho a som nahnevaná a viem že je to vážna situácia a budem to riesit asi tak že tu svadbu zruším ... vsetko si premyslím a následne budem konať ... dakujem za vás záujem . Rešpektujem vsetko