icon

Zistila som že moj budúci manžel je zadlžený , čo dalej? 🥺

sima789
1. jan 2020

ahojte dievčatá , vcera som zistila že moj priateľ s ktorým som už 9 rokov , zobral pred 5 rokmi vysokú pôžičku . Za tretinu tejto pôžičky kúpil auto ostatne s prepáčením preflakal , zistila som to keď mi tvrdil že odkladá na spoločný zivot a keď som chcela aby mi ukázal koľko už odložil tak sa priznal že nic lebo spláca pôžičku . Vraj ju musí splácať ešte 4 roky .... o 4 mesiace by sme sa mali brat . Lenže !!! Ako prvé , našu dôveru to tak nastrbilo že sa bojím že budem v kuse v strese čo zas vyvedie , no na druhej strane bol mladý a sprostý a ľutuje to ( veď kazdy robí chyby) sľúbil že si nájde ešte jednu pracu aby to bolo čím skor splatené . Za ďalšie neprejde dlh aj na mna po svadbe , aj keď ho bral ako slobodný ? Zažili ste nieco podobne ? Mam ho rada , ale neviem ako budeme fungovať .... čo ak ho zase napadne zobrat pôžičky .... a ja budem v problémoch ... a je tu ešte jeden háčik dosť vela tipuje ... keď Som zistila koľko zato dáva mesačne peňazí tak som myslela že ho zabijem .... povedala som mu že zruším svadbu že toto neni možné !!!! Tak mi povedal že dá posielat vyplatu na moj účet a všetkými peniazmi budem disponovať ja !!! Inak je to super muž stara sa o mna , je chápavý , pomáha s prácami , nepije .... nemozem vidieť len chyby . Ale naozaj neviem ... zrušiť svadbu ? Alebo veriť že sa to zmení , na to tipovanie by nepomohol psychológ ? Poraďte 🥺

Strana
z7
zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
mircalla
2. jan 2020

@sima789 Pozri - moze sa stat aj to, ze sa nechcem povedat vylieci - zavislak sa nevylieci nikdy, ale ze po liecbe bude abstinovat od hrania. V prvom rade s tym musi nieco chciet robit on, nastupit na liecbu a nemat pristup k peniazom. Da sa aj stacionar co su skupinove sedenia, nemusi ustavne. Ja som zase za to, ze aj zavislym treba dat sancu na novy zivot a nezatracujem ich ako niektori tu.

Inak to cele nema ziadny zmysel, bude hrat dalej, bude klamat dalej. To je uz taka slucka, z ktorej sa nevie vymanit. Je to silnejsie ako on, zavislost znamena, ze nevie prestat. Pomozu mu jedine odbornici, sam si nepomoze.

sima789
autor
2. jan 2020

@mircalla áno viem že stať sa môže čokoľvek a aj to že chciet musí on . A že ľudia si zaslúžia šancu sama som ju dostala tiež som mala problemy síce iného typu , skor zdravotného ale nie kazdy by to zvládol no on pri mne stal , takze mozno preto to nechcem hneď zahodiť , ale nebudem taká hlúpa že to na vsetko zabudnem a budem sa tváriť že nic .. vsetko si dobre premyslím . Pozistujem čo sa dá robit , zistím či má on záujem a uvidíme či sa to vyplatí alebo to bude zase stratený čas , ale ak neskusim to zachrániť , budem mat výčitky že som sa o to nepokúsila . Každopádne svadba pojde bokom ....

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
southbay
3. jan 2020

@sima789 ked bol schopny spravit toto tak si poloz otazku coho je este schopny, mozno ma milenku(y), vies aky je jeho zdravotny stav?

dlhy na teba de jure neprejdu ale realne ich bude platit kto? niekto iny mimo vasho rodinneho rozpoctu? Realne tie dlhy budu vase spolocne a necudoval by som sa, keby ta odkopol potom, co by si ho vytiahla zo sraciek.

"verit, ze sa to zmeni" - precitaj si tuto vetu po sebe aspon 10x a najlepsie riesenie ti mozno docvakne.

kylie1983
3. jan 2020

@sima789 Ahoj, chcem ta podporiť, ak ho mas rada, skús mu podať pomocnú ruku. Avšak v žiadnom prípade si ho neber... Sestra zažila toto iste, naštastie bola este na výške a nic dokopy nemali, tak nestihol narobiť dlhy-teda nie jej, tie jeho sa vyšplhali na mega vysokú sumu (na to, ze je to mladý chalan tak ta suma je obrovská). Rozišli sa, neviem ako je on na tom teraz. Na tvojom mieste by som si striktne oddelila účty, žiadne nase, len tvoje a moje. Vela ľudí takto zije, a pritom ani nemajú na to žiadny dôvod ako napríklad ty (Ja si to ale neviem predstaviť takto fungovať). A su spokojní. No a samozrejme on musi skúsiť zas vybudovať dôveru medzi vami, aj ked to bude pravdepodobne trvať velmi dlho. Držím palce 🙂

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
balkica
3. jan 2020

Netreba svadbu rusit, lebo ocividne Ta vie ukecavat, ze sa zmeni a bude vsetko ine, lepsie...Ale urcite svadbu odlozte a uz vobec nerobte dieta v dohladnej dobe, kym si nebudes ista, ze to co sluboval je 100% pravda. Ked uz ho teda nechces opustit, tak aspon si to vsetko nechaj od neho dokazat kym spravite svadbu a deti.
Ja som kamoske radila pri podobnom prusere s muzom, nech sa rozvediet-a to uz mali dieta. A doteraz mi hovori, ze lutuje, ze ma neposluchla, lebo od vtedy bolo uz len horsie.

kylie1983
3. jan 2020

@zahrajzlato pozri, nie každý vie jednoducho odstrihnúť niekoho zo života... Človek môže dostať druhú šancu. Ale teda mala by byt sakra opatrná. Teraz je to moderne, vykašľať sa pri nejakom probléme na vzťah na vsetko ale hovori sa v dobrom aj v zlom všakže? Ci to uz neplatí? Nová doba? Bavíme sa o závislosti-v podstate chorobe.

rehabe
3. jan 2020

@sima789 Ja by som uz taku chybu neurobila, mam bohuzial vlastne skusenosti a kludne sa uz asi nevyspis. Ja by som za to, co pretipoval môj mala mat pred bytom minimalne AUDI a kamoska to isté, ta uz aj 2 nove auta a to jej len tipoval, ten môj robil aj ine sprostosti. Dalsia cesta je rozdelit si BSM. Kludne napis ss.

southbay
3. jan 2020

@kylie1983 ocividne bol taky stale, to nie je zdupkanie pri prvom probleme, to by bolo keby dostal tazku chorobu alebo sposobil dopravnu nehodu a tak podobne....to je pripad z kategorie, ze zena totalne zlyhala pri vybere partnera a s takymto nemala byt vobec v prvom rade

ze nezdupkaj pri prvom probleme, dobry bullshit...pre mna osobne je to strateny pripad, akybto bude vzor pre dieta? taketo problemy su nasledkom tazkych situacii z detstva a ludia si to riesia po psychologoch roky (a realne si to riesi mizive percento)...ak je taky uzasny ze sa oplati to risknut a hodit aj buduce deti do tohto "kolesa stastia" tak prosim no

miadi
3. jan 2020

@kylie1983 nehovori sa v dobrom aj v zlom Len tak. To je slub ktori sa hovori na svadbe. 5rokov ju klamal to nema nic stym aka je doba a co je moderne. Klamstvo do vztahu nepatri nie je to nic nove ani trendove. Zavislost je choroba ale charakteru nie ako fyzicka ktoru si clovek nevyberie. Rovnako ako alkoholizmus je to nieco s čim ist do manzelstva je velmi nezodpovedne. Kazdy si zasluži druhu šancu. Ale musi si ju dat Sam. On sa moze dat liecit a ked to bude mat pod kontrolou zacat novy vztah s čistym štitom. Ju dokazal klamat 5rokov dokaze to zas.

marca12
4. jan 2020

@kylie1983 ty si asi nikdy nevidela ako ludia dopadli,ktori stavkuju,to su tragicke pripady. Ani ja nie som za to,aby sa od problemov utekalo,ale co sa tyka zavislosti,tak utekat. Ci by toto aj svojej dcere radila,keby si nasla gemblera. To nie je,ze obcas si kupim zreb,raz za rok podam loto. To su dennodenne stavky a premrhane peniaze

mircalla
4. jan 2020

@marca12 Kazdy gambler ma sancu abstinovat. Niektorym sa to podari. Na druhej strane, keby ti bol gambler syn, tak ho tiez asi nenechas tak. Ja to to iste, ako niektori alkoholici a drogovo zavisli dlhodobo abstinuju. Pretoze chcu.
Takze zase uplne nad nimi zlomit palicu a vylucit zo zivota a spolocnosti tiez nie je riesenie.

marca12
4. jan 2020

@mircalla ine je syn a ine priatel. Tiez zijem s klamarom a bola som taka naivna ako ty. Ved mu pomozem,spolu to zvladneme. Hovno sme zvladli,klame rovnako,ak nie aj viac a ja som na pokraji zufalstva.

mircalla
4. jan 2020

@marca12 Ja nemam skusenost s partnerom gamblerom takze mi laskavo nepis nic o naivite. Problem bol u nas v rodine. Ten clovek to zvladol a roky abstinuje a nehra. Takze pozitivny priklad zmeny. Partnera gamblera som nikdy nemala.

hanastaruchova
7. jan 2020

@mogaa podla jej predchádzajúcich príspevkov - viď linky vyššie, ona chce svadbu,prsteň a pod....ako uvádza v tých príspevkoch

mogaa
8. jan 2020

@hanastaruchova nuž komu neni rady, tomu neni pomoci....láska je krásna vec, ale je slepá...potom zrušiť BSM, ale aj tak je to život na prd, čakať kedy niekto zaklope a začne brať majetok - ono ak si zobere pôžičku z nebankovky a tí mu tam pošlú vymáhačov, tým je uplne jedno či má nejaké BSM alebo nie,,,,

kylie1983
15. jan 2020

@marca12 Sak dobre ved kľud 🙂

elizuella
15. jan 2020

@sima789 ahoj. Moze to byt tak, ze ty si sice velmi motivovana mu pomoct, ale on sam si pomoct velmi nechce. Je narocne tahat druheho a stale zazivat pady a sklamania. A musiet riesit jeho zlyhania. Este je tam jeden moment, ze ten co pomaha, demonstruje svoju MOC nad druhym. PO-MOC. To ho tiez moze celkom nasierat inak... Ak s nim naozaj chces zostat, tak asi treba tie majetky nejako pred svadbou osetrit, abynemal sancu ta ozobracit svojou pretrvavajucou zavislostou. Inak moja sesterka sa vydala a zistila, ze jej muz je riadny alkac, ked brutalne zlyhal akurat ked rodila ich dieta... zoparkrat bol uz na lieceni, tiez ho podporuje ale nuti ho sekat dobrotu. Je na luekoch pod dozorom psychiatra. Ked som mame vravela preco ju nikto z jeho rodiny nevaroval, tak moja mama zapotila brutus pravdu, ze jeho matka bola stastna, ze take dievca si nasiel a ze sa beru. Tak sa privydala do rodiny, kde typek po celom meste cestou domov mal krabice vina poskryvane a nachlastaval sa z nich... aj mi taky divny roztraseny dosiel, tak som nechapala, ze co to za cudny typek. A on rozhaseny z psychiky a chlastu... Tak drzim palce, aby si sa rozhodla k svojej spokojnosti a stastiu. Kazdy je zodpovedny hlavne za seba a za svoj dobry pocit...

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
jana005
Autor odpoveď zmazal
shilou
1. jan 2021

@sima789 ahoj...co sa za rok zmenilo?

nika_val
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
13. feb 2024

@sima789 prosím ťa, ako to dopadlo?

jarmilaj
14. feb 2024

Super muž... Odložiť svadbu na neurčito, a nech ti dokáže, čo je v ňom. Prosím, neber si ho.

alickapusinka
10. máj 2025

no čo vzala si si nakoniec gamblera

som_realistka
Autor odpoveď zmazal
aurinia
10. máj 2025
@sima789

@jeliz59 dakujem pekne 🙂 chcela som len vefiet nezávisle názory . Viem že každá to vidí inak , a áno vsimla som si že väčšina pise ruky preč ... ale keď mate Toho človeka radi a chcete mu pomôcť ? Tak čo teraz veď kazdy sa vie dostať do problémov ale keď má oporu a chvenie tak sa z toho dostane 🙂 lenje pravda že sa bojím toho že vsetko čo nasluboval povedal lebo videl že je zle .... a keď sa to trochu uvoľní v, vykašle sa na to !!! Chcem mu pomôcť , on je ale taky typ že ho treba ťahať ... no bojím sa ako to skončí 🥺 aby som nebola ešte viac sklama a ranená ...

@sima789 nemusis od neho odchadzat, mozes mu pomoct....len si ho neber...pockaj niekolko rokov, ako sa to bude vyvijat....moze sa z toho dostat a moze tomu prepadnut....vidiet ze si zalubena po usi.... Skus zatvorit oci. Predstav si ze mate dve deti, pekny dom, maš čas na seba, idete sem tam s detmi na dovolenku, tešite sa s deti, atd atd...
A teraz si predstav opačne, maš s nim deti, byvate v podnajme, rozmyšlas co uvaris a z čoho, splacate napožičiavane, si vystresovana, ked pride on z roboty, ty ides este na brigadu, lebo z dvoch platov sa to neda, striedate sa pri detoch, na dovolenke ste neboli od svatby. Auto sa pokazilo, neni na opravu. .... Do ktorej verzie sa zaradis je na tebe. Šikovny chlap aj ked nema na začiatku nič, tak niečo vybuduje. Looser sa mota v kruhu.

Strana
z7