Život a práca v zahraničí s rodinou
Oplati sa podla vas dnes robit resp. zit v zahranici? Podla mna ak zarabas slusne v sr tak sa to neoplati. Ked nechcem samorejme spat na ubytovni s 5 neznamymi ludmi a jest konzervy. Tak ako by som zarobil rovnakou pracou viac by rastli pri normalnom zivote aj naklady - byvanie, skoly, poistky etc. Nehovorim ze zarabat tam a rodina v sr. Vsetci tam. Zaklad bezpecie a pokoj. Hlavne s rodinou to je podla mna drahe. A je jedno ci nemecko svajciarsko taliansko svedsko alebo usaDakujem za vase vyjadrenia.
Oplati sa. My sme uz 15 rokov v Rakusku. Vybudovali sme tu zivot a karieru. Povedala by som ze sme taka vyssia stredna trieda. Nieje to chvastanie, len porovnanie. Na Slovensku by sme na nasich poziciach tolko vela nezarabali. Manzel je IT a napriklad Slovaci v IT pracuju prenho....Firma im dava robit podradnejsie prace lebo su ovela lacnejsi ako moj muz.
Nam sa totizto v AT kazdy rok automaticky zvysuje plat podla inflacie. V roku 2022 tusim to bolo hned 10%. Cize ja ked som vo firme uz 10 rokov tak mi ten plat sam pekne vzrastol (plus asi 2x som si bola vypytat extra zvysenie ktore som aj dostala). Ale musis byt samozjreme dobry v tom co robis 🤷♀️
@inaemre mna by zaujimalo ake su vase specialne schopnosti. Nieco ako superman. Alebo neo. Rychlost, presnost, extremna inteligencia. Now i know your kung fu. Tj co akoze vies viac nez niekto iny resp iny clovek. Thank you ms wonderwoman

Oplati sa. My sme uz 15 rokov v Rakusku. Vybudovali sme tu zivot a karieru. Povedala by som ze sme taka vyssia stredna trieda. Nieje to chvastanie, len porovnanie. Na Slovensku by sme na nasich poziciach tolko vela nezarabali. Manzel je IT a napriklad Slovaci v IT pracuju prenho....Firma im dava robit podradnejsie prace lebo su ovela lacnejsi ako moj muz.
Nam sa totizto v AT kazdy rok automaticky zvysuje plat podla inflacie. V roku 2022 tusim to bolo hned 10%. Cize ja ked som vo firme uz 10 rokov tak mi ten plat sam pekne vzrastol (plus asi 2x som si bola vypytat extra zvysenie ktore som aj dostala). Ale musis byt samozjreme dobry v tom co robis 🤷♀️