icon

Život bez detí: Je možné zmeniť názor?

10. jan 2025

Ahojte, začnem s tým že mám 28 a priateľ 29. Pracujeme, máme podnájom. Obidvaja sme mali rovnaký názor že nechceme deti. Ja som bola v tom, že nechcem ani svadbu. Z mojich prechadzajúcich vzťahov som mohla byť už 2x vydatá, ale jednoducho to neboli správny ľudia a nebolo to tam z mojej strany kvôli ich povahe. Keby k tomu príde, mala by som sa veľmi zle v živote a chceli aj deti. Tie by sa mali ešte horšie. A preto už sú ex.
Lenže teraz mám partnera ktorý deti nechce. Na otázku svadby odpovie, že to má ešte čas. Každý máme svoje muchy, takže aj my dvaja. Ale inak je to človek s ktorým si viem predstaviť dlhodobý život.
V mojej rodine sú deti každého veku. Zo začiatku pri návštevách som to brala tak že ,,požičiam si a vrátim,,. Aj môj priateľ má veľmi rád deti. Vidím ako sa k ním chová a ide mu to dobre. A je s tým v pohode.
Ale postupom času sa vo mne akoby niečo zlomilo. A začínam cítiť že mi niečo chýba. Ako keby ma niečo nenapĺňalo. Asi mi začali tikat biologické hodinky či čo.
Moja mama ma mala vo veľmi mladom veku. Do hlavy mi tĺkla aby som neprišla domov tehotná keď nebudem mať aspoň 18. Moji ex neboli dobrý ľudia a usúdila som že s týmito povahami deti ani manželstvo nechcem.A tak sa vo mne vybudoval asi tento dieťatkovský blok a názor do budúcna.
Od okolia počúvam veľmi dlhé roky, kedy budem mať svadbu, deti atd...ale to vôbec neriešim a nikdy som neriešila...je to môj život a oni ho za mna žiť nebudú . Preto som vždy odpovedala diplomatickú odpoveď.
Lenže teraz už asi deti chcem ale partner stále hovorí že nie.
Dá sa žiť život bez detí? Je to len moje nejaké obdobie a prejde ma to? Zmenil by niekedy partner názor na svadbu a deti? Alebo ako ho presvedčiť že naše deti budú super?

Teraz by mi pomohol akýkoľvek názor, pretože mám v hlave dosť bordel. Ďakujem

Strana
z2
darina77
11. jan 2025

Pre mňa by to bol veľmi prázdny život bez detí. A ozaj neviem čo by bolo napríklad s mojimi rodičmi keby nemali deti, a tak sa veľakrát zamýšľam čo bude s ľuďmi ktorí nemajú deti. Čoraz viac je bezdetných

luccija
13. jan 2025

Toto je presne vek kedy som cítila, že chcem dieťa.Ale mohlo to byť aj novým partnerom predtým som mala dlhšie vztahy, ale nikdy som nebola presvedčená, že to skončí dieťaťom vždy tam bolo niečom preco nie.A to moje kamarátky rodili skoro, deti ma bavili, ale túžbu som nemala.
A, keď som už chcela, tak som 3 r nevedela otehotnieť.A nie, neprejde ťa to....záleží kedy on chce, či vôbec chce, ale iba neskôr toto je obrovská nevýhoda pre ženy, že často cakaju, kým muž bude chcieť a zrazu 5r prec príde k rozchodu on má do roka dieťa a žena ani partnera ani dieťa.Zle to tá príroda vymyslela, že oni môžu aj o 15 , 20 r

lenkakravcova
13. jan 2025

Porozprávajte sa o tom otvorene. A ak on deti nechce, tak v tom prípade je lepší rozchod než sa vzájomne trápiť. Lebo tebe to časom bude vadiť viac a viac. A jemu tiež s tým budeš liezť na nervy.

Strana
z2