icon

Život do rozvodu

betkabetka
9. sep 2013

Ahojte. Kedze sme sa odhodlali ku kroku, ked uz sa neda inak a dohodli sme sa na rozvode, premyslam nad takou vecou, AKO budeme fungovat do casu do rozvodu. Iste to potrva par mesiacov a zit budeme zatial s manzelom a detmi spolu.
Momentalne je to este velmi cerstve a ja si to cele nejak neviem predstavit.
Najdu sa tu zeny, ktore uz maju po "tom" a prispeju svojimi skusenostami?
Ja som za pokoj a nejaku uroven, len manzel sa tvari velmi dotknuto a urazene..nuz..chlapska jesitnost... :(

Strana
z2
betkabetka
autor
10. sep 2013

@danielatn jasne 🙂 to uz chapem 🙂 reagovala som len na to, co si pisala o tych dlhoch a popl.ty ;)
A dakujem ti velmi pekne za rady!

betkabetka
autor
10. sep 2013

@danielatn aha to si pisala este pocas manzelstva... po rozvode uz si byt buddm riesit sama...

danielatn
10. sep 2013

@betkabetka niet za co a vela stastia 🙂 hlavne ja som sa poucila, ze do bezpodieloveho spoluvlastnictva uz nejdem. Ale hlavne nezabudat na deticky. Tie to budu prezivat asi najviac

betkabetka
autor
10. sep 2013

@danielatn dakujem. Bude to tazke, ale bude to ulava pre vsetkych...

tajomna21
10. sep 2013

@betkabetka tak neviem, ci takto sa to da 50/50 .... ale teoreticky si to vy dvaja tak mozete stanovit a dohodnut sa a tuto sumu dat do navrhu na sud ... tam to obaja potvrdite a tak to sud odklepne .... jedine ked nebudete dohodnuti na vyske vyzivneho, bude to sud urcovat z prijmov ....
to, ze nema oficialny prijem je samozrejme v tomto pripade na skodu, bo by si naozaj musela byt ako stopovaci psik a vsetko dokazat .....
najlepsie z vlastnej skusenosti viem,, ze lepsie je vsetko dohodnut vopred a snazit sa vychadzat korektne kvoli detom .... bohuzial, nie vzdy to tak ide

betkabetka
autor
10. sep 2013

@tajomna21 presne ako pises.. a keby som mala do toho vrtat, bolo by dost zle... plus by sa to natahovalo...
V podstate sme sa dohodli aj na vyzivnom, aj na starostlivosti, takze uz len dat to na papier a podat. Strasne moc dufam, ze nezacne streckovat 🙂

tajomna21
10. sep 2013

@betkabetka vies co, ak ste v podstate dohodnutí, tak podpiste obaja aj ziadost o rozvod ... my sme to podpisali obaja, na sude sme to ustne potvrdili a rozvedli nas do 10 minut aj s precitanim rozsudku ....
a to rozdelenie BSM si mozte tiez sami spisat a podpisat u notara, alebo rovno poziadat notara o spisanie, ale vyjde to samozrejme drahsie

betkabetka
autor
10. sep 2013

@tajomna21 ano, tak by sme to chceli. Cize spisat, podpisat, ze suhlasime, okolkovat a podat, ano? 🙂

tajomna21
10. sep 2013

@betkabetka ano tak ... spisat, pridat kolok, podpisat a podat ....

mamavera
11. sep 2013

@betkabetka rozvádzala som sa aj s deťmi, ´žili sme spolu ešte niečo vyše roka, kým sa nám podarilo predať dom a obom zabezpečiť bývanie. Ak sa dá s manželom čo i len trochu dohodnúť, dá sa to zvládnuť. My sme si hovorili, že naše deti za to nemôžu a urobíme pre to všetko, aby tým trpeli čo najmenej. Takže sme fungovali presne ako vy, ako manželia, len sme spali každý v inej izbe, slušne sme sa pozdravili, ale samozrejme bez akýchkoľvek nežností. On porobil okolo domu čo treba, veľké nákupy, povysával,ja som varila,prala, žehlila pre všetkých, občas aj on. Všetko sme mali na rozvod pripravené, pred ním sme išli ešte na kávu a doladili detaily a rozvod trval päť minút. Styk s deťmi sme neupravovali, bol neobmedzený, kedykolvek mohol za nimi prísť, samozrejme mi dal pred tým vedieť a kedykoľvek mohli ísť oni k nemu a je to tak doteraz. Čo sa týka BSM, otvorili sme si fľašku vína, zobrali dvojhárok, na jednu stranu jeho meno, na druhú moje.Najprv sa ma spýtal, či mám k niečomu taký citový vzťah, že by som to veľmi chcela a potom sme si izbu po izbe všetko rozdelili, takže to cez súd nešlo. Toto všetko sa dá, pokiaľ je partner natoľko inteligentný, že pochopí, že hádky, schválnosti a pod. to všetkým len zhoršujú a trpia najmä deti. Myslím, že by to podľa toho, čo si písala u vás mohlo fungovať, vždy mu pripomínaj deti a to, že je to pre všetkých ťažké, tak na čo to ešte sťažovať. Držím palce, nech top prebehne čo najhladšie.

Strana
z2