Život po 40tke
Čo so životom po 40+? Zadlzili by ste sa ešte novou hypotékou s novým partnerom a začali od začiatku s nejasným "koncom"? Alebo už radšej počúvať rozum a plávať životom len tak bez budúcnosti a bez zbytočných komplikácií?
@heleninamama myslim, ze zeny, ktorym sa narodilo vytuzene dieta az po 40-tke by s tebou urcite nesuhlasili...
Na to je x odpovedí veď to môže byť partner, ktorého poznáš roky, mesiace ...podľa mňa, ak by si ho mala rada a bol by perspektívny nekladla by si si takú otázku či nie?prečo máš pochybnosti?
Hypo by som zvážila, ale 40 tka je ideálna na nový začiatok všetkého
@beronsche Ešte raz a pomaly si to prečítaj: Píšem "ďalšie" deti. A naozaj, po 40ke by som už ďalšie dieťa nechcela ani náhodou, omylom, neplánovane... Proste nijako.
@heleninamama mna mala mama v 37cke co dlho nemohla otehotniet a napriek tomu by s Tebou suhlasila ako aj ja
Inak k tomuto... je zbytocne sa aj natahovat kto ma v com pravdu, kazda z nas vidime 40tku inak. Ja ju vidim tak ze stale budem mlada pekna zenska ktora uz nebude mat za zadkom dieta a mozem zacat znova ten svoj volnejsi zivot. Ale to uz aj trosku skor
Ak by autorka tuzila po dietati a muzovi tak preco nie, akurat uz by som sa urcite na jej mieste nezadlzovala
@heleninamama ty by si nechcela.. 😉
"Este raz a pomaly si precitaj..." fakt je potrebne byt ustipacnou? Tak ta moj komentar vytocil? 🙂
@heleninamama prečo nie spoločné bývanie?
@elizabet173 Vychutnala by som si pokoj, kľud, súkromie, svoje zvyky... Asi by som sa len ťažko a nedobrovoľne zmierovala s narušením teritória. A s príchodom chlapa pribúdajú žene povinnosti a do toho by sa mi fakt už nechcelo - rovnako ako pri deťoch. Radšej by som zostala spokojný sebec 😂.
@beronsche Viem, že toto je stránka o deťoch, ale nemám rada komentáre o dlhoročne bezdetných a po deťoch túžiacich ženách, ktoré sa tu často spomínajú v akejkoľvek téme. Tak, ako sú ženy, ktoré chcú dieťa aj v neskorom veku, sú aj inak zmýšľajúce ženy.
Autorka sa pýta na rôzne názory a ja píšem za seba a proste dieťa po 40ke pre mňa skôr predstavuje nepríjemnú komplikáciu ako nejaký dar.
@heleninamama krpca som mala v 41 a pravdupovediac skôr som čakala prechod,ako tehotenstvo😊 žiadna hypo,dcéra mala 20,stabilná práca= sveta žiť. A naozaj je ťažšie mať dieťa 40+(kto tvrdí iné,ten klame) ale keď za tebou príde,oblapí ťa a šušlavo ti povie: ja ťa lúbim a som tvoj chlapec, tak vieš že ta komplikácia za to stojí. Ani ja som si už nevedela predstaviť ďalšie dieťa,ale utopiť ho ako mača mi prišlo také blbé😇 takže niekedy sa veci jednoducho stanú a keby sme sa s mužom bavili,že poďme mať dieťa,tak ho pošlem do prdele až by hučalo!
Mam 47 rokov a po niekolkych stahovaniach a uverov idem do dalsich 🙂 aktualne sa stahujem z domu do bytu a za takych 5 rokov znova planujem stahovanie...bud do rodinneho domu dalej od BA alebo kludne splnit si svoj sen, niekde k moru...pre mna nie je dolezity dom alebo byt...pre mna je dolezity DOMOV...a ten je hlavne o ludoch, vzajomnej laske, pohode a spokojnosti...tak, ako sa moj zivot vyvija, prisposobujem sa mu...nelipnem na majetkoch a zauzivanych vzorcoch...riadim sa svojou intuiciou a mojim vlastnym stastim a vnutornym pokojom 🙂
Mám 42 rokov a 10 mesačnú slečnu s novým partnerom.Okrem toho už dospelého syna.Teraz sme kúpili s partnerom dom a práve sa sťahujeme 🤗😁To som už deti neplánovala vôbec,ale nikdy nehovor nikdy.Zrazu prišiel on...a sme šťastní😍😍😍
@heleninamama to chápem, o deťoch som ani ja absolútne neuvažovala, ale chápem, keď to iná žena cíti inak. Čo sa týka toho teritória, je to asi rôzne. Záleží od typu muža, či žene povinnosti pribudnú, alebo nie. Ak stretne muža, ktorý žije nejaký ten rok sám, dokáže sa o seba postarať sám, tak jej povinnosti vlastne ani nepribudnú a keď aj áno, zase jej niektoré ubudnú. Určite by som sa nesťahovala dohromady s mužom, ktorému mama alebo bývalá žena skákala okolo zadku a ktorý hľadá opatrovateľku, lacnú pracovnú silu a sex zdarma dohromady.
nová práca,hypotéka,dokonca šoférujem :D či teda bol problém
@elizabet173 Tak pod toto sa podpisujem aj ja 🙂 Ja som si tiez planovala strazit teritorium a nenechat sa obmedzovat nikym a nicim v domacnosti. S cim som vobec nepocitala, ze stretnem muzsky exemplar, ktory je natolko samostatny, cistotny a starostlivy, ze mi spolocna domacnost a spolocne byvanie zivot neskutocne ulahcuje a sprijemnuje. Jeden mieni, zivot meni 🙂
zalezi ako to mas s partnerom. Poznam pripad ze sa poblaznili vsetko predali a isli spolu do domu. PO 10 rokov cele zele, obaja zadlzeni a uvazneni v jednom dome... teraz si pani nadava ze si nenechala povodny byt, mala by kde v klude "dozit" teraz sa nim musi otravovat do konca zivota...
@michaela.g stále môžu predať dom a kúpiť 2 menšie byty
@michaela.g prečo by sa s ním mala otravovať do konca života? To čo je za nezmysel? Ak je spolumajiteľka domu, tak sa dá dom predať, alebo ju môže on vyplatiť, ak nebude chcieť, dá sa to súdne, aj keď to potrvá, ale v žiadnom prípade sa s ním otravovať do konca života nemusí
@elizabet173 niektoré ženy sa radšej budú otravovať a sťažovať ako niečo riesit
@heleninamama presne, mám 46, posledné čo by som si teraz chcela uviazať na krk je malé dieťa, s mužom našťastie vieme, ako sa deti robia, takze nehrozí, dcéra ma už vyše 20, syn za 5 rokov plnoletý, tešíme sa, že po 30 rokoch nebudeme musieť riešiť žiadne deti...
Hypotéku mame pomaly splatenú, ďalšiu by som si už na krk neviazala, keby som nebola vydatá, tak určite radšej sama a s nejakým mužom sa stretávať, ako sa k niekomu nasťahovať alebo niekoho nasťahovať k sebe, ale určite by som už žiadne spoločné potomstvo neriešila.
Neviem, ako je myslené to plávanie životom, ale ja osobne sa na to plávanie teším - žiadna hypotéka na krku, žiadne deti, okolo ktorých treba skákať a prispôsobovať sa, už len užívať si život, dúfam, že nám zdravie bude slúžiť a budeme si môcť bezstarostne plávať
@sisaka tým plávaním životom som myslela "bezduché" stretávanie sa s partnerom,ktorému to veľmi nestačí a keďže nie je iná možnosť,pripravujem sa aj na pomaly koniec tohto vzťahu. Plávaním som myslela,že plávať,nič neriesit,nezadlzovat sa a rátať,že keď nedôjde k posunu vo vzťahu (s novým partnerom)tak sa s tým len zmieriť.
No neviem... pises, ze partnerovi to nestaci..
Takze bud budes plavat sama, alebo pojdes do rizika a budes s clovekom, na ktorom ti zalezi..
Ak sa bavime o tom, ze je novy zaciatok, vztah, spolocne byvanie po 40-tke rizikom, do toho by som ja sla. Ano, mysliac na zadne dvierka, aby som pripadne neskoncila na ulici.. take to "plavanie" bez ciela a este osamote, to nie je pre mna, mam rada zit zivot naplno..
A to nie je mozny kompromis? Nejake spolocne riesenie?

V štyridsiatke už predsa musíš mať nejaký majetok, tak aké zadĺženie? A s chlapom, ktorý v tomto veku nič nemá, by som nestrácala čas. Nový vzťah áno, ale asi skôr len stretávanie, žiadne spoločné bývanie a z neho vyplývajúce povinnosti. Manželstvo a ďalšie deti v žiadnom prípade - po štyridsiatke si má žena užívať a v kombinácii s deťmi je to oxymoron.