Život po nevere
Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....
@fidka79 nehnevaj sa, ale asi si nezažila, ono sa ho dá kopnut do zadku pokial tvoje city k nemu ochladnú, a tiež si myslím, teda tak to bolo u nás, viem ako som ho zväzovala, vyslovene som si o to provokovala, lebo nikam nemohol íst, vždy som nanho žiarlila... jeho samozrejme nič neospravedlní, ale ver mi zostat sama v dnešnej dobe s hypotékou, bez bývania sama na 4 deti, a on je stále v mojom srdci... tak mi vynadaj,
a vieš, všetci okolo mna podvádzaju, nepoznám jeden manželský pár, kde by boli všetci ,,svätý,, myslela som si, že my sme tá vynimka, tak aby si nezostala prekvapená raz ty...
Máš pravdu v tom, že sa nemáme mužom podlizovať, lenže aký to bude vzťah, keď on sa bude snažiť a ja sa budem hrať na urazenú
preto si vždy treba premysliet, ako mi povedala psychologička, zamysliet sa nad tým ked poviem, už nikdy nepríde domov, čo budem cítit a potom to, zasa to bude dobré, zasa budeme zalubení, ako sa cítime, podla toho treba pracovat dalej, lebo vo vztahu sú vždy dvaja a aj ked ten jeden velmi zlyhal, my nesieme za to rovnakú zodpovednost, mali sme si všimnút že sa s ním niečo deje, prečo mu bol niekto bližší ako ja... je to velmi zložité
prajem ti, aby si toto nemusela nikdy riešit, lebo ešte nedávno som si hovorila, aká som štastná a nám nič nemôže ublížit, nevidela som na mojom mužovi ako mu chýbajú priatelia, myslela som, že ked mne stačí on, musím aj ja jemu.. treba si priznat chybu a vieš, myslím že ten partner pokial by bol taký zalaskovaný nebol by s nami, či áno? tak prečo mu neukázat, že sa aj my chceme zmenit, pracovat na sebe, aby aj on mal dôvod byt dobrý ku nám, lebo na vztah treba vždy dvoch.
@fidka79 tebe by teda nevadilo zo dňa na deň sa odsťahovať od neverníka, chodiť do dvoch prác aby si ako tak uživila deti, byť odutá celý život naňho, všetky práce robiť v dome sama, venovať sa nonstop deťom, proste spáliť všetky mosty za všetkým, a deti by netrpeli za milujúcim ocom.... a mnoho ďalšieho. Klobúk dole pred tebou... keď ťa niečo také postihne potom sa porozprávajme! Ano, ano aj ja som si hovorila nikdy neodpustím, ale je to indivuduálne, záleží na mnohých faktoroch a už vôbec neodcudzujem nikoho kto je neverný alebo kto odpúšťa.... všetko sa deje z nejakého dôvodu.
Baby, čo chcete vlastne počuť....zostaň s neverným mužom, chudáčik...veď on za to ani nemôže, že si našiel frajerku 😒 najskôr chcete radu, čo a ako a potom, keď Vám niekto poradí, tak mu pomaly vynadáte...v poslednej dobe mám taký pocit, že každá podvádzaná žena chce počuť, veď on to tak nemyslel, to sa spraví...bude dobre....no, podľa mňa, kto raz si nájde frajerku, tak si ich vždy bude hľadať....a či celý život sa hnevať naňho? Nie, že hnevať, kašlať na neho...na čo by mi bol taký muž? Ale to je na každom človeku, koľko a čo znesie...
@fidka79 No taky nazor som aj ja mala, ze "jednorazovku chatovu" odpustim, zamilovanie uz bude znamenat koniec. Ale prave moj muz nie je nejaky co skoci po kazdej a tak k takemu ako chatova, ci nejaka vecierkova, ci v stave opitosti sa nekonala a nikdy konat nebude. Teraz mam nazor uplne opacny a zmenil mi ho zivot. A uprimne som rada, ze mam manzela, kt. mozem pustit kam chcem a viem, ze neskonci pri nejakej jednorazovke v posteli, ale zaroven viem, ze na nasom vztahu musime pracovat obaja, inak skonci. A najdolezitejsie je aby sa obaja partnery vo vztahu citili dobre, takze ak sa po nevere vo vztahu citia v pohode, nemusia nic menit, ak su nestastne, aj tak to nevydrzia a ten vztah skonci a rozvod je riesenim.
@fidka79
@jetopravda je to taký život v strachu a v neustálom myslení aby som nezabudla byť milá , aby som bola dostatočne dobrá , jednoducho samé aby, aby , aby ...... a koniec je taký aby znova neodišiel za inou.
On ak bude chciet odísť , odíde aj keď budete 110 %. Ak nebude chcieť odísť ,neodíde aj ked u vás prehrmí hrmavica , ale s pravidlami .
@fidka79 vieš ono je to aj v akej situácii a v akom statuse sa nachádzaš. Môj manžel vie že so mnou sa kývať nedá, a že keby mal skutočne fyzicku neveru ( lebo u neho prebehla taká platonická ) , tak ja nie som ten typ ženy čo ho bude čakať doma usmiata, budem na neho milá .... Vie , že som schopná to manželstvo ukončiť a nenechať sa trápiť.
@fidka79 .... inak založenie tejto témy bolo .... chcem reálne príbehy vás, ktoré ste niečo podobné zažili..... to ako by sa niekto zachoval v prípade nevery je na druhých fórach.
výstižne to napísala @wilbehappy adresované @maminuske na str. 5 .... prečítaj si to
@fidka79 ja chápem ako to myslíš, ale tiež tu nepíšem všetko čo si povieme, čo on robí,... keby písal on, možno by to bolo, aká som chladná.... nevieš,
preto sa snažím za svoju stranu, lebo chcem byt s ním, ale neboj sa, nerobím zo seba podložku, pravidlá sme si dohodli na oboch stranách, teraz konečne môžem na nich trvat a zrazu sa to dá, ja chápem jeho a on mňa
dnes napr. mi musel zastavit, lebo mi prišlo zle v aute kde to robili, zastavil mi, vybehla som von, lebo hrozný pocit uzkosti nemohla som dýchať, naštastie neboli s nami deti, tak prišiel za mnou, silno ma obímal a stále dookola opakoval, odpust mi, odpust mi, ... čo mám robit, mám odíst aby ti bolo lahšie? myslím, že tá snaha na jeho strane je očividná, nie je to rob podložku niekomu, ja sa teraz snažím, aby nám bolo doma krásne všetkým, ale takisto to ide aj z jeho strany, dnes doobeda sms: chýbaš mi... mne to stačí, ja nepotrebujem zázkraky, viem že to bude chciet čas, vela času a možno to nakoniec aj tak skončíme a možno mi budeme tí, ktorí si povedia, len vdaka nevere sme tam kde sme... ale chcem tiež aby videl, že jeho snaha nie je márna, že ju ocenujem, aj ked je to tažké,
ono keby človek mal napísat všetko podstatné, myslím, že min. 10 strán zapísaných a aj tak by si do nás dobre nevidela... ja beriem tvoj príspevok pozitívne, aby sme si zachovali chladnú hlavu a neprosili neverníka, aby len ostal s nami, to ti s istotou môžem za seba povedat, že nie🙂
@sopkape Osobne nechapem, preco niektore zeny chlapov degraduju na egoistickych tyranov bez svedomia, lutosti,kt. chcu len sex a obskakovanie a manzelku maju len ako sluzku. Aj chlap kt. bol neverny, moze byt dobrym otcom a partnerom, len spravil chybu a ak si je toho vedomi a snazi sa pracovat na vztahu, tak preco mu nedat sancu. Kazdy robi chyby.
Chcela by som vidiet tie razantne riesenia pri vlatnych chybach. Pri vlastnych chybach ocakavame zhovievavost, pri cudzich zrazu nekompromisnost.
Netreba sa zaoberat nazormi druhych, kt. to nezazili, rob tak ako citis.
Mne osobne sa najviac paci nazor na neveru, ten ktory prezentuje ellise. Zijem s muzom, ktory je suknickar ako vystrihnuty z knizky o Kassanovi. Ale je podstatne co chceme od zivota este my, ich manzelky (partnerky). Ci stoji za to. To, ako tu niekltore opisujete, ze mu treba zakazat kontakt s koleginou, s ktorou vas podviedol, alebo prestat si pisat s milenkou. To vsetko su len nase predstavy, ktore chceme, inak ich opustime. Ked bude chciet tak to vsetko bude robit pozachrbat. Treba ho nehat tak. Nech si pise, nech sa rozprava, ALE nech si uvedomi, ze tym nas moze stratit. Ak im nestojime za to, aby sami dobrovolne prerusili, vsetky kontakty s milenkou, taky chlap skutocne nestoji za to. Nech si ide kam ho taha. Bolo by to len zbytocne predlzovanie trapenia.
@fidka79 ja som sa nedavno dozvedela o jednej rodine, kde maju styri deti, kazde ma ta zena s inym muzom len nie manzelom 😠 Ona ma navyse nejake problemy, tusim gamblerstvo...su rozideni /nie rozvod/ a napriek tomu sa ON stara o vsetky cudzie deti, a dokonca aj ju vzal naspat domov...Aj to je obetovanie? Podla mna to je obrovska nadej zo strany toho muza, ze raz ta zenska dostane rozum 😔
Chapem, ze mas nazor, aky mas, ale naozaj, kym sa nedostanes do rovnakej situacie, prosim, zdrz sa urazlivych komentarov. Manzelstvo ci vztah nie su topanky. Ak nie su dobre, vymenim za ine. Chcela by som vediet, ci by si bola schopna kopnut do zadku svojho manzela, ak mas s nim dve deti, su nanho naviazane a hlavne vidis z jeho strany snahu o napravu. Je to ine, ako je to notoricky klamar a nevernik....
Prepac, ale nazor, ze nevera by sa mala riesit neverou, je scestny 😖 😖 😖 To by ta zena klesla na uroven toho chlapa. Ako by si mala vazit samu seba? A pritom pises, ci maju sebadoveru a sebauctu...nuz, ja by som po nevere sebauctu nemala, kedze je proti mojim principom 😒
@jetopravda
@maminuska Neviem, preco si ten stav pomenovala strach 😕 ....co ja viem, ale mysim, ze by malo byt normalne v kazdom vztahu nechovat sa ako bestia k manzelovi, ale byt prijemny spolocnik, ci nie? A ony hovoria o niecom inom...ak by to donekonecne manzelovi hadzali pred oci,z e co spravil, ak by boli cely cas sfucane, ak by na neho cely cas revali, tak by ich najskor opustil. /predpokladam,ze ak by si sa tak spravala aj Ty za normalnych okolonosti, tiez by sa to stalo.../VEd snaha zachranit vztah ma byt obojstranna...
@zuriva Ja som napísala len svoj názor. Nie, že by som bola celý život sfučaná, mala by som ho v paži...mám svoju cenu, hrdosť, život je krátky na to, aby som bola s človekom, ktorý ma podviedol. A k tomu mužovi, čo si napísala, ten nie, že má nádej....to je riadny hlupák, taká žena sa nezmení, ani keby mala 100 životov...
A či brať otca deťom, ktoré sú na neho naviazané? Ako som napísala vyššie, každý sa rozhoduje sám za seba, čo je pre neho a pre deti najlepšie...či ich dokáže uživiť? V tejto dobe je to ťažké, vlastne vždy to bolo ťažké...preto musí človek zvážiť, čo a ako...aký život chce žiť a ako najlepšie prežiť....
@zuriva ale on to strach je. Všetko je robené s podmienkou aby ma zas neopustil alebo aby si zas niekoho nenašiel , tak musím byť 100 %. Takto by som ja žit nevedela.
Byť príjemná po nevere je nad moje sily , ale byť pragmatická a racionálna je to čo ja uprednosťnujem . Takže nevera sa dá prekonať , ale treba stanoviť pravidlá a to na obidvoch stranách. Ak chcem zostať s mužom a zároveň si aj zachovať určitú dôstojnosť , treba určiť pravidlá tak aby predovšetkým muž bol ten kto vyvíja snahu o návrat a tuto snahu aj adekvátne prijímať , ale aby som ja bola vyškerená celý deň , pomaly mu utierala spod zadku a rozmýšľala ako mu ulahodiť tak na to som ja iná povaha. 🙂 🙂.
Pre mňa je dôležité kapitolu nevery uzavrieť , zamknút a nevracať sa k nej , dôsledne upozorniť muža že ak sa to zopakuje , tak už nebude cesty späť a vyjasniť si problémy ktoré k nevere viedli. Verte mi že často nie su žiadne 😒, je to len chuť zažiť niečo nové .
A do bodky súhlasím
@motylikova3 , ak on nebude chciet sám , tak s tým neprestane. Môj manžel s tou dotyčnou pracuje naďalej , je to jeho podriadená a 2- 3 dni s ňou pracujem aj ja takzv. face to face.
@jetopravda @fidka79, holky věřte že to není jednoduché, rozhodování jestli uchovat manželství nebo ne, věřte že není moc horších rozhodování..... každá z nás je jiná a má jiný příběh a je rozdíl jestli si 2 roky po svadbě a nemáš děti, nebo si vdaná 20 let a děti na prahu puberty. Ani jedna z nás nezažila stejný příběh. A když se něco takového dozvíš, tak jen stojíš s pusou dokořán,... týden lapáš po dechu,.... nejíš,... v noci nespíš, ...probíráš to ze všech stran,.... počítáš jak by to vyšlo s penězma, kdo se kam odstěhuje, ......přemýšlíš kde si udělala chybu, vyčítáš si všechno to co si udělala a hlavně to co si neudělala. Večer sedíš u postelí dětí a říkáš si co s nima bude, co je čeká. A pak myslíš na všechno hezké co si se svým mužem zažila, a jestli by nestálo za to zkusit to ještě jednou a lépe.
Plzák říkal: odpustit, ne odpouštět. Prostě jednou a dost. Nikdy nevíš jestli repete vyjde, ale za pokus to stojí, odejít můžeš vždycky, kdyby to nefungovalo.
Tak baby, moja skúsenosť je taká, že ak je muž neverný raz, bude aj viackrát.. .Ja už takto žijem 4 roky ako "milenka "nemilenka" ženatého muža... Lieta medzi nami ako sa mu zachce, jej tvrdí, že ju ľúbi, mne tvrdí, že ma miluje. Doma klame ako o dušu, napriek tomu, že to má zakázané, tajne chodí za nami aspoň raz za čas, každý rok to zas a zas praskne a on svoju manželku kŕmi takými hovädinami, že mne samej ja už smiešno, ako mu to môže doma papať tieto veci. Keby hlúposť a naivita kvitla, tak táto pani chodí ako jabloň za rozkvetu.. 😠 U nás je ten problém, že obe máme s týmto "charakterom" dieťa. Jeho pani manželka mu zakazuje akýkoľvek styk so mnou a aj s našim synom.. a tak mu neostáva nič iné, len tu chodiť tajne. Tisíc krát som ho poslala do čerta, aj tak vždy príde... Ubližuje obom rodinám a ani si to neuvedomuje, ako veľmi... Samozrejme, že akékoľvek intímnosti medzi nami nie sú, pretože ja narozdiel od jeho pani hrdosť mám, ale moje srdce mi tiež nedovolí, aby nemohol vidieť svojho nemanželského syna aspoň raz za čas.... lenže čím ďalej viac som presvedčená, že radšej bez takéhoto chlapa, ako takto, v klamstve a neustálych pochybách, ktorej z nás klame.. lebo podľa mňa, ani jednu z nás nemiluje.... Aj keď je život o samote ťažký, ale nejakú hrdosť treba mať... ja som síce sama s deťmi, ako oklamaná milenka... ale mám tisíckrát lepší život ako má jeho pani v manželstve... Takže chlap vie zo seba urobiť strašného martýra, kajať sa do bezvedomia.. a pri prvej príležitosti je tam, kde aj bol. A sám mi povedal, ak sa neobnoví intimita medzi nami, nájde si inú... a už som ho pár krát našla na sexoznamke...a budem úprimná... Kyticu kvetov a bonboniéru by som poslala pani manželke za to, že si ho pre svoju hlúposť udržala pri sebe... z môjho života aspoň čiastočne zmizol pokrytec, klamár a chlap bez štipky zodpovednosti. A s láskou to nemá nič spoločné... napriek všetkému ho stále ľúbime.. aj ja, aj ona.... lenže ja s hrdosťou.. ona bez.... 😔
@ella555 áno, priznávam.. bola som naivná... bol tak dokonale presvedčivý... že oklamal aj mňa... sľuboval mi spoločný život, trávil so mnou celé dni, dokonca nemal problém prísť k mojej rodine a všetkým do očí klamať, že s nami bude žiť... Aj milenky majú svoje city a môžu sa bezhlavo zamilovať... nemala som dôvod nad niečím pochybovať...Bol to jeho nápad mať dieťa...a my sme tie deti mali spolu dve, len jedno zomrelo.. 😔, stále tvrdil, že som jediná žena, ktorú miluje, že mu to doma neklape a ostal tam len kvôli dcére, robil všetko pre nás... Viem si priznať svoju chybu... a tiež nie som v tomto prípade bez viny... ale ja som sa spamätala po prvej jeho chybe... ale jeho pani mu tie všetky klamstvá žerie aj teraz... a fakt, priznám to bez hanby.. jej naivita nemá konca kraja.. ale kto chce kam, pomôžme mu tam... jej to patrí.. z celého srdca jej to želám.. má čo chcela... bohužiaľ, je to tak.. svoj život si každý vyberá sám...
@katy31 Vieš, ale ona ho mala prvá. Ona bola a je jeho manželka...ty si sa im do vzťahu votrela 😕 ja ti napíšem jednu vec, ty nevieš, ako oni doma žijú, nevieš to, lebo nežiješ s nimi...a že je naivná? Prepáč, ale aj ty si bola...nikdy nechoď do vzťahu s mužom, ktorý nie je voľný. Lebo v takom vzťahu všetci trpia. Neber deťom otca, ani nikomu manžela...to, že ona sa ho nepustí, nerieš ju, ale seba. Nájdi si slobodného muža, ktorý nikomu nepatrí, v takom vzťahu budeš šťastnejšia...určite...ja som toho názoru, že keď muž podvádza ženu, po čase bude podvádzať aj milenku, veď sám ti to povedal...nechaj ho ísť....je to sebec, ktorý sa nezmení...hajzlík
@ellise Áno, súhlasím s tebou, že každé manželstvo má svoj príbeh...každá sa musí sama rozhodnúť, čo a ako ďalej...či udržať manželstvo, kvôli financiám, deťom, alebo kvôli tomu, že proste chceme. Ja som do tejto témy prispela hlavne preto, že hneď tu niekto začne osočovať, keď máme iný názor. Ja viem, že rozhodnúť sa je ťažké...preto nikomu nezazlievam, keď ostane a snaží sa zachrániť svoj vzťah. Niekomu to vyjde a niekomu nie..
@jetopravda tak moment... ja som sa nikomu do vzťahu nevotrela... ak by ten vzťah bol ok.. nevyhľadáva iné ženy.. a viem veľmi dobre, ako žijú, ja som tu jeho pani manželku mala niekoľkokrát u mňa doma a sama mi rozprávala ako žijú...Zažila som na vlastné oči a uši ich hádky. A zle si pochopila, že riešim ju... neriešim, je mi jej úprimne ľúto... žije v neustálom strachu, kontroluje mu mobily, kontroluje ho v práci, je nešťastná, ale aj tak ju stále dokáže oklamať, ...ale sama si vybrala... Ja som tu len napísala svoj názor a príbeh, vyšla som s kožou na trh... A ničím ho tu nedržím.. ja si dokonca želám, aby ma nevyhľadával a dal pokoj aj môjmu synovi, ktorý za tatika považuje môjho exmanžela, ktorý nám napriek mojej porozvodovej chybe pomáha a supluje tohto kreténa a môjho syna ľúbi ako vlastného. A pointa celého toho bola, že radšej sama s deťmi, ako s totálnym neverníkom, ktorý klame a podvádza jeden raz za druhým, ako sa celý život trápiť kvôli deťom, aby mali otca. A nebola som určite ani jeho prvá a ani jeho posledná milenka... Chcela by si mať ty takého manžela silou mocou pri sebe? Lebo ja nie... keby som sa neprebrala z toho svojho romantického naivného sna, tak ho mám dnes pri sebe ja a takto lynčuje mňa.... ako ju... 😔
@jetopravda dnes niektoré manželstvá držia spolu len kvôli deťom, hypotekam, rodine, viere a ktovie kvôli čomu... Je super, ak sa manželia aj napriek prehrešku dokážu cez to preniesť a fungovať normálne... ale človek by mal život žiť, nie len prežívať.... ale nemal by ísť proti svojej hrdosti a vlastnej úcte.... ak niekto urobí zo seba handru, tak si musí byť istý, že sa s ním bude znova a znova zametať.... a skôr či neskôr to celé skončí aj tak... vzťah musí mať pevné základy... aj ten narušený... 😉