icon

Život po nevere

adamuska
10. aug 2013

Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....

kikikat
12. mar 2017

@obsadenemeno toto nieje sebectvo,ak to nezvládnem ja tak ani moje deti ,keď pôjdem do práce moje deti budú kde,u cudzích ľudí?nikdy s nimy nebudem,mam kamošky ktoré odišli od svojich partnerov,a všetky sú na to tak že s deťmi nikdy nie sú,a taku prácu aby som mohla byť s deťmi si nenájdem.vyzera to ako výhovorky ale je to tak,ak chcem dopriať svojim deťom všetko čo budú potrebovať,tak s nimi nebudem skoro nikdy,a na to že mi ich otec bude platiť sa spoliehať nemozem

lena888
12. mar 2017

@kikikat s tym suhlasim, ze si to nemoze kazdy dovolit

kikikat
12. mar 2017

@lena888 ja dá fakt najviac bojím či dokážem utiahnuť sama domácnosť,a postarať sa o deti,hlavne keď ich nebudem mať kde dať po škôlke a cez víkendy,ako si riešila toto?

obsadenemeno
12. mar 2017

@kikikat co tvoje deti potrebuju, je stastna a spokojna mama. A tu nemaju, podla toho, co pises.

A ich otec na ne podla zakona prispievat musi. A takisto si ich moze brat na zopar dni, zavisi, ako sa dohodnete. A ak pojdes do prace dajmetomu od 8 do 4, tak mas more casu na to, vidiet a byt s detmi, ked pridu zo skoly/skolky. Uz nie su babatka. Tak nehladaj vyhovorky.

kikikat
12. mar 2017

@obsadenemeno keby som mala šancu nájsť si prácu od 8-16hod.tak nerozmýšľam ani sekundu!

obsadenemeno
12. mar 2017

@kikikat takze hladas ci uz dopredu tvrdis, ze sancu nemas?

lena888
12. mar 2017

@kikikat ja som iny pripad, partner sa o deti stara a su casto u neho. Ale aj ked financne na tom nie som az tak zle v porovnani s inymi a mam svoj byt bez hypoteky, aj tak som stale na hrane, zaciatky boli uplne katastrofalne, stale v minuse. A s detmi som menej ako ked sme zili spolu.

kikikat
12. mar 2017

@obsadenemeno hladam

kikikat
12. mar 2017

@lena888 môj sa o deti nestará ani teraz,mam hypotéku,a momentálne pracujem v jeho firme,cize by som musela zarábať aspoň tak ako teraz,a to sa mi v tomto meste nepodary.

obsadenemeno
12. mar 2017

@kikikat hocico je dobre na zaciatok. Deti su uz velke, skola/skolka na zaciatok isti. A ak pomahas v manzelovej firme, neviem presne, co tam robis, ale ak uctovnicku alebo tak, treba zacat hladat aj inych klientov. Alebo si spravit kurz. Nie si prva ani posledna s malymi detmi. Treba sa proste rozhybat a zacat nieco robit. Lebo stazovat sa mozes roky a vysledok bude rovnaky, nic sa nezmeni.
A ver mi, po rokoch nebudes lutovat veci, co si urobila, ale to, co si neurobila ani sa o to nepokusila.

kikikat
12. mar 2017

@obsadenemeno ty si si niečím podobným prešla?

obsadenemeno
12. mar 2017

@kikikat Kazdy mame svoj pribeh.

A ano, ten pocit, strech, ci to zvladnem poznam velmi dobre. Najtazsie je urobit ten prvy krok. A najst seba samu. Bola som v tvojom veku, ked som opustila prveho manzela. Nechal mi na krku polmilionovy dlh ( este v korunach). Splacala som 10!!! rokov. A medzitym som nasla samu seba.
Moj zivot dnes je zivot, aky som si zvolila ja. A keby som mohla dat radu svojmu mladsiemu ja, poradila by som si urobit ten krok skor.

ziwa1
13. mar 2017

@kikikat tiež som dlho váhala, čo urobiť, keď mi išlo manželstvo dole vodou. a tiež môžem potvrdiť, že čakať je hlúposť. aj keď zase, každá potrebujeme na rozhýbanie iný čas. tomu rozumiem, že máš ešte strach a to ťa drží. mne to trvalo niekoľko rokov. tiež som sa bála, čo bude, ako uživím deti, ako utiahnem domácnosť, kde si nájdem vhodnú prácu. ale ono to jednoducho nejak ide. keď musíš, tak musíš. jediné, čo som tým vyčkávaním získala, bola strata sebavedomia a strata hodnoty v očiach manžela. môžem sa mýliť, ale myslím si, že keby som sa rozhýbala prv pred tými ôsmymi-deviatimi rokmi, tak dokonca sa mi podarí u nás aj niečo zachrániť. takto som dovolila manželovi, aby ma odsunul na posledné miesto a pokladal ma za bezcenného tvora. a keby aj som nič nedosiahla u neho, tak prinajmenšom urobím sebe priestor pre samostatnosť a sebavedomie oveľa skôr a nezabijem roky čakaním na zázrak.
a môžem potvrdiť, že tie prvé dni osamote a hlavne noci boli dosť stresujúce. deň ešte ako-tak prešiel, lebo máš kopec povinností. ale keď si večer človek uvedomí, že je skutočne definitívne sám, lebo uložíš deti spať a zrazu je všade ticho a prázdno, tak je to celkom šok. spočiatku máš strach a premýšľaš, ako to všetko zvládneš. ale neboj sa. spočiatku budeš mať stres pri každej veci, čo budeš robiť sama a budeš vedieť, že musíš o nej rozhodnúť sama a nemáš nikoho, s kým by si sa podelila o otázky a neistotu. ale postupne si zvykneš a už ti to príde normálne, že o sebe rozhoduješ sama. na jednej strane je to veľká zodpovednosť, na druhej je to oslobodzujúce. jediné, z čoho mám fakt strach, je strata zdravia. ale kým sme zdraví, všetko sa nakoniec dá. 🙂

kikikat
13. mar 2017

@ziwa1 lenže ja by som musela utiecť,on má nenechá odísť,zijem v malom meste za jeden deň by vedel kde bývam,musela by som ísť do podnájmu,a bojím sa toho čo by prislo potom,

ziwa1
13. mar 2017

@kikikat a už sa tak choval? alebo to iba predpokladáš? alebo urobil niečo iné násilné, prečo môžeš predpokladať, že by ti nejak ublížil, alebo ťa niekde poškodil?
vieš, pýtam sa preto, lebo niekedy síce máme taký strach a predpokladáme to, lebo chlap ženu aj zastrašuje, sľubuje hromy-blesky, čo všetko jej urobí, ak sa opováži odísť. a nakoniec neurobí nič, dokonca niekedy o ňom zrazu nie je ani počuť, čo sa tak od nej a detí dištancuje.

kikikat
13. mar 2017

@ziwa1 ja som už odišla asi tri krát,raz sa vyhrážal potom sľuboval že sa polepší,a ja vzhľadom k tomu že som práve čakala prvé dieťa tak som mu uverila,vtedy ešte nebol taký zlý,druhykrat keď som odišla,tak som ušla k bratovy,brat bol v podnájme,a ten môj prišiel a rozbyl zvončeky a sklo na vchodových dverách,potom zase začal sľubovať,no ja som od brata musela odísť tak či tak. Aby som mu neurobila problémy,lebo susedia to už začínali riešiť. Po tretí krát som neodišla ale má vyhodil,b ola som týždeň u svokry,a každý do mňa hucal nech sa vrátim,mala som mesiac po pôrode,ziadne peniaze,a nikoho kto by bol na mojej strane,a tak som sa po tretí krát z donútenia vrátila.

libawet
15. mar 2017

@lenka54321happy vysoká škola nie je patent na rozum a už vôbec nič nevypovedá o inteligencii, tej prirodzenej určite nie, tá sa naučiť nedá. Mám vo svojom blízkom okolí ľudí aj s niekoľkými titulmi pred menom aj za menom, sú to určite rozhľadení a vzdelaní ľudia, no v realite bežného života často takmer nepoužiteľní :(.
Ak si taká " inteligentnostná " 🙂, ako môžeš zabudnúť svoju rodnú gramatiku ?!

obsadenemeno
15. mar 2017

@kikikat mala si to riesit, volat policajtov, ked rozbijal zvonceky a dvere. Aspon by si mala uz zaznamenanu historiu jeho chovania a to by ti pomohlo na sude. No ale vidim, ze ty si jedna z tych, co stale sklapne a drzi hubu a krok. Tak sa mu necuduj, ze robi, co robi. Uz mu to zoparkrat preslo, tak preco by sa mal menit?

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
salfusco
15. mar 2017

zaujimavy koment od ženy...

kikikat
15. mar 2017

@obsadenemeno ja som políciu zavolala,a je o tomto zaznam

kikikat
15. mar 2017

@zltyslonik to nie,nenechala by som mu ich,nikdy!

obsadenemeno
15. mar 2017

@kikikat no tak? Uz roky si sa mala pripravovat na odchod. Odkladat si peniaze, planovat odchod, nie len utiect v afekte. A co brat, nevedel mu dat po papuli?
A k svokre neutekaj, vies, ze nech je syn hocijaky, mama bude stat pri nom.
Su centra pre pomoc v pripadoch, ked nemas kam ist, ked nemas ziadne kamaratky ci rodinu, co by pomohli. Treba si to pozistovat a naplanovat. Inak ta stale zlomi a vratis sa. Nic neboj, podla toho, ako ho opisujes, dlho ta nahanat nebude....attention spam of 2 years old......... ale mozno ti to robi dobre, nechat ho po tebe sliapat a potom si uzit 5 minut vitazstva, ked prosika..... uz si sa mala poucit, ze pre neho tie sluby nic neznamenaju.

liesik
15. mar 2017

@obsadenemeno súhlasím. Nech je syn aký chce, aj keby neviem čo urobil, tak vždy to bude milovaný synáčik a to sa nezmení nikdy. Takže u svokry len ťažko môžeš hľadať útočisko. Nakoniec ešte by ťa presvedčila o tom, že ty môžeš za všetko a jej syn je vo všetko nevinne. Už pár prípadov poznám, kedy nevesty po nevere zo strany partnera sa snažili nájsť pochopenie u svokry. No márne.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
16. mar 2017

@zltyslonik v akom pripade by si ty osobne pouzila radu: zanechaj deti a odid za lepsim zaciatkom sama?

pytam sa, lebo osobne si neviem predstavit tak zufalu situaciu, kde by som deti zanechala u muza, akého pise kikikat, ze ma. len aby som sebe pomohla.
teoreticky si to ulahcim. mozno urychlim zaciatok nového zivota. ale neverim, ze k detom sa nasledne tak rychlo este dostanem. skor naopak, bude to na sud a bude to nadlho a riskujem, ze sa mi odcudzia. hlavne, ak preziju presvedcenie, ze som ich zavrhla. co je pravdepodobne, ze im taky muz natlaci do hlavy.

snehuuulienka
16. mar 2017

@kikikat mna zaujima,ake stare mas deti??a este ma zaujima,kedy Ta zacal podvadzat,bit Ta???co bolo tym spustacom toho vsetkeho,niekde sa to muselo zacat....a vravi Ti,ze Ta lubi a mlati Ta??to co uz toto je za chudaka????????

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
kikikat
16. mar 2017

@snehuuulienka moje deti majú 3a6rokov,ono to vlastne začalo tak zvláštne,najprv má udrel len po zadku,ved ktorú ženu muž neudrel niekedy po zadku,je to také normálne,ibaze neskôr už to nebolo normálne lebo zo slabého tlapnutia po zadku boli zrazu modriny na zadku.neskor príslušenstvo facky,a za posledný rok aj sem tam kopanec do nohy,vykrucanie rúk a tak.preco to začalo ? Netuším. On tvrdi že sa mu nevenujem,niesom k nemu milá,a nepomáha mu s prácou,lenze on si taktiež myslí že každý v jeho okolí je neschopný. Dnes ráno sa ma opýtal ze prečo už nemám triasli,a kŕče( príznaky tetanie) tak som mu len odvrkla že už si ho nevsimam a nepočúvam jeho drísty,na moje počudovanie mi povedal že dobre robym,ja ho nechápem,on je asi schizofrenik.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená