icon

Život po nevere

adamuska
10. aug 2013

Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....

kveta
23. aug 2013

@adamuska Ja som sa zrutila. V okamihu, ked som zistila, ze som vyklidila pole nie pre zamilovanu babenku, ale pre vychcanu zlatokopku, co mala dvoch zenacov naraz.

Dali sme sa dokopy o dva a pol roka neskor a silnou motivaciou bola pravna situacia okolo mojho syna. Detaily nechcem pisat.

A ako som to prezila? Ja som hned volila rozvod. Takze muza som nevidela cele mesiace, nebojovala o neho, chodila som na psychoterapiu, uzivala som si cestovanie, nove znamost, kamosov,... Na boj by som v tom case nemala silu. Bola som prave zdravotne totalne zdecimovana po komplikovanom umelom oplodneni, ktore nevyslo.

adamuska
autor
23. aug 2013

@kveta klobúk dole že si to zvládla

ellise
23. aug 2013

@adamuska já to zažila, ..... nejtěžsí věc na světě je odpusit člověku s kterým si chtěla strávit celý svůj život.... někde jsem četla že odpuštění trvá 1-6 roků, já mám za sebou dva roky ještě jsem úplně neodpustila.....odpuštění je jedna věc a ta druhá je důvěra...... a důvěra je velká dáma, není náchylná ke kompromisům a když jednou zvedne kotvy, už se nikdy nevrátí s plnou parádou.

adamuska
autor
23. aug 2013

@ellise krásne si napísala o tej dôvere ...

zuriva
26. aug 2013

@maminuska brani mi presne to, co mi brani byt neverna. T.j. moje svedomie voci mojej dcerke, voci mojej rodine

melinda26
26. aug 2013

aj sa som nechala za neveru 1 prveho manzela ,bola som tehotna kde ma podvedol ☹ a este tomu ta dievca bola moja sesternica co mi zavidela moj dobry zivot ,ani nie pozerala ze mam 1 r.syna a ze som tehotna ,uz som nevedela odpustit ,od tedy som nasla ineho starsieho a je velmi dobry manzel nikdy by ma nie podviedol prenaz zije.

maminuska
26. aug 2013

@zuriva prečo by ti svedomie bránilo ist na dovolenku ?, ked nechceš ist bez dcérky, vezmi ju .

maminuska
26. aug 2013

@melinda26 tá tvoja sesternica žije s tvojim exmanželom ?

simi906
26. aug 2013

klop klop zatial s tym skusenost nemam ald doslovne ma rozculuje ze v dnesnej dobe sa nevera berie ako samozrejmost. Smutne

ellise
26. aug 2013

@adamuska ono to bylo u nás trochu horší, když se totiž jeho něvěra provalila, řekl že odejde. Naše manželství nebylo už delší dobu nic moc, takže mně to ani nějak nepřekvapilo. Ale potom to vědomí toho že něco definitivně skončilo bylo hrozné. Poplakala jsem si ale nikdy před ním nebo dětmi. Nejvíc na hřbitově nebo ve sprše. Po prvotním šoku jme se dohodli na péči o děti i na penězích....... Pronajal si byt a zaplatil zálohu na 4 měsíce dopředu.Ale aby to nebylo jednoduché současně odcházel z firmy a budoval si svoji novou firmu. A furt se nestěhoval. Já si pomalu zvykala na myšlenku že zůstanu sama, že jsme si najednou začali rozumět dokonce chodili spolu na pivo. Z bytu jsem ho nevyháněla, byla jsem chápající ex. A vůbec mě to nevadilo. A když jsem se po měsící zeptala kdy se odstěhuje ak z něj vypadlo, že ho paní pustila k vodě, že se rozhodla že zůstane se svým mužem. A tak mně na kolenách odporil a porosil o ještě jednu šanci. ............ Je pravda že naše manželství je za poslední dva roky 100x lepší než předtím ty 4 roky, ale červík pochybností.... hlodá, občas víc, občas míň,.... jedno vím jistě už to nikdy nebu takové jako "předtím"

melinda26
26. aug 2013

@maminuska asi 4 mesiac boli spolu ,ona sa vratila nspet manzelovi,a moj byvali ostal sam ,kym nie nasel dakoho.rozbila mi rodiny nanic, nic stoho nemala,a 2 deti ostali namnia roky mi trvalo kim som stoho dostala.

callex
26. aug 2013

@adamuska precitala som si len nieco a neda mi nereagovat na tvoje ako tuzis aby ti muz ked je zle opkaoval ako to mysli vazne a podobne.od tohto upusti.chlapi toto nemaju radi, nie su radi na vysluchu ako to on nazval. ak to chces zachranit musis mu verit a neveru uz nevytahovat..jednoducho sa spravat akoby sa nic nestalo.musis mu dat pocitit aky je ,,super,, aky je dolezity, sikovny,vypocut ho postarat sa..musis mu dat to co hladal u nej a dufat ze to zaberie..niekto to nazyva ponizit sa..ja to volam boj o zachranu manzelstva. ja som to skusila..zial alebo chvalabohu nevyslo to.teraz riesim rozvod.za uplynulych par mesiacov som precitaa knihy od ceskych sexuologov psychologov..Plzaka a Uzla..radia to co tu pisem..tvarit sa ze nic sa nestalo a k nevere sa nevracat,.nerypat sa v tom. drzim palce.je to tazke ale my zeny sme silne a ked si myslis ze si na dne svojich sil si len v polovicke.

adamuska
autor
27. aug 2013

@callex díkes za rady. Ano, ano aj ja to mám tak naštudované 🙂 len ešte je to čerstvé a ja sa strašne musím niekedy premáhať. Idem od psychologičky aj ona hovorila to isté, musím na sebe zamakať, a hovoriť si všetko bude ok..... som strašný pesimista! Prajem ti aby si rozvod zvládla bez následkov, kamoška má po tom a hovorí, že nebolo to také strašné, len ten jej tomu nemôže stále uveriť 😲
@ellise ten hrbitov /cintorín/ je dobrý.... inak my sme sa tam s mužom prvýkrát vášnivo bozkávali-morbídne ale nejako to tam vyšlo, hádam tam raz aj spolu skončíme .. to bolo na odlahčenie 😉 Si silná, že si to zvládla a ten tvoj dostal rozum. Ten červík tam zostane už stále

ellise
27. aug 2013

@adamuska tak to zase nebylo samoúčelný, chodila jsem na hrob svojí mamky, a všechno mělo najednou jiný rozměr. když jdeš z cintorína a máš červené oči, nikomu to nepřijde divné.
Dobře si rozmysli jestli ho chceš zpátky, jestli v sobě najdeš sílu mu odpustit, jestli mu chceš odpustit, protože já ho už potom ani moc zpátky nechtěla , a nebyla jsem přesvědčena že to bude fungovat, nespíš proto mi tak dlouho trvá než mu zcela odpustím. A víš občas mně napadne myšlenky, jestli by mi nebylo lépe kdybych zůstala sama a nemusela si lámat hlavu nad tím, kd mu píše SMS, kde se zdržel, jestli jede opravdu na kolo?

motylikova3
27. aug 2013

ellise paci sa mi ako si to vydrzala bez slz pred nim aj pred detmi. Musis byt silna ososbnost a to, ze sa nakoniec k tebe vratil nebanuj, Malo to tak byt. Aspon nemusis mat vycitky svedomia, ze si mu mohla dat este sancu a nedala. Ten cervik v hlave ti uz bude vrtat naveky, ale keby si si aj nasla ineho partnera, nie je iste ze by si mu doverovala. Ta skusenost je uz raz v tebe (v nas) a nie v tom, kto s nami dalej kraca cestou zivotom. Urcite je dolezite nevrtat sa v tom co sa stalo ak chceme zotrvat vo vztahu. A dokazu to len tie silnejsie povahy.

zuriva
28. aug 2013

@maminuska ale prave ze potrebujem byt chvilu sama, bez vsetkych, ulozit si vsetko v hlave, a to sa neda, ked mate take male cudo pri sebe 😀

zuriva
28. aug 2013

@ellise to ale nikdy nebudes vediet, ci by Ti bolo lepsie bez neho ako s nim...ak by si od neho odisla, zase by si sa trapila, ci si spravila dobre, ze sa deti trapia, preco s nimi otecko nie je a vysvetlit im, ze spava s inou zenskou sa este neda ☹ Ako sa hovori, musime vybrat to mensie zlo...bud ostanes s nim a riskujes, ze sa to bude opakovat a ze tento krat si bude davat on vacsi pozor, takze mozno uz na to neprides. Budes sa trapit, pretoze mu verit uz nikdy nebudes 😔 😔 😔 Alebo ho vyhodis z domu a zacnes s detmi odznova.
Vela zien tu pise, ze sme silne, ze to musime vydrzat /ostat s nevernym chlapom/. Ale ak sme take silne, tak to zvladneme aj bez nich, nie???

kveta
28. aug 2013

@zuriva Kolko ma Tvoje cudo?

adamuska
autor
28. aug 2013

@zuriva @motylikova3 @ellise
môžeme to rozoberať zo všetkých strán, rýpať sa v tom, trápiť sa a čo sa s nami stane.... život ide ďalej, svet sa vôbec nezastaví.... Máme o jeden posttraumatický zážitok naviac 🙂 človek sa učí na takýchto veciach, postupuje v tom svojom živote ďalej, neexistuje priama čiara v živote, sú to samé kľuky, obklučky. Si myslím, že to nie je o sile, ale o momente správneho rozhodnutia sa.....

motylikova3
28. aug 2013

Mne osobne najviac pomohlo v najtazsich momentoch, ked som zacala chodit na internetove stranky o pozitivnom mysleni. pomohlo mi to niac ako psychiater. A samozrejme butlava vrba, ktoru mi poskytla velmi dobra kolegina v praci. za co jej velmi pekne dakujem.

zuriva
28. aug 2013

@adamuska len kiezby sa ti nasi chlapi vedeli v tom spravnom momente rozhodnut pre nas, pre tie, ktore im znasaju modre z neba, ktore sa o nich staraju, ktore su s nimi, ked su chori, ked ich naduva 😝 , ked im treba oprat smradlave ponozky ci gate 😀 😀 😀
A ano, zivot ide dalej, nezastavi sa, tu ide o to, ako sa my rozhodneme. Ci pokracujeme v zivote s tymi arogantnymi blbcami, ktori si nevedia vazit, co doma maju, ci ich pustime k vode a riskujeme to, ze budeme same a ze nam bude smutno za tymi blbcami :D alebo najdeme este horsieho...ach jaj

ellise
28. aug 2013

@adamuska každé rozhodnutí které uděláš považuješ v ten moment za správné, i když potom si to nemyslíš, ale v ten moment věříš že je to to nejlepší co děláš.
a mně nakoplo to, že jsem neklečela na kolenou a nedoprošovala se, aby se vrátil, že jsem to brala s noblesou a dokázala jsme s ním jít na pivo i když jsem věděla že odejde za jinou. že jsem sama sobě dokázala že bez něho vydržím, a jestli mi to udělá ještě jenou, vím že to dokážu znova. Já mám velkou výhodu, děti už mám velká, dcera začne za chvíli žít svůj vlastní život, a já se samoty nebojím

motylikova3
28. aug 2013

@ellise pacia sa mi velmi tvoje postoje. Myslim, ze to je spravny smer akym si sa vybrala. Mam tiez uz velke deti, jedno uz samostatne. Viem, ze ak by sa to zopakovalo, uz by som asi koli samej sebe ho nechala odist. Nech sa ma lepsie s tou druhou, ked si mysli, ze mu je somnou zle. S velkymi detmi je to uz lahsie. Zena by mala konecne zacat pozerat sama na seba a na to co este chce v zivote dosiahnut. A ak ten chlap ma stale niake bocaky, tak treba zobrat rozum do hrsti a zariadit sa tak, aby este aj mne bolo v zivote dobre. Ved slniecko vyjde aj zajtra.

ellise
29. aug 2013

@motylikova3 říká se, že v lásce je na tom lépe ten kdo miluje míň. Já byla vždy tá která milovala víc, žárlila, trápila se a měla pocit že bez svého muže nejsem nic. byla jsem pořád ve střehu , řešila co se děje na těch školeních kterých měl každý měsíc. Nakonec mně podvedl s někým o kom jsem si myslela že je moje kamarádka. Ale dnes je to obráceně, už mi není líto že chodí na různé akce beze mně, že je často s kamarádama. Dnes jsem ráda sama doma, jen s dětmi, mám své zájmy, koníčky a odvedu být bez něj. Nepotřebuji ho kontrolovat ani slídit, až si někoho najde, poznám to a ukončím to.

motylikova3
30. aug 2013

Som toho isteho nazoru.ako ty. Aked ma muz pocit,ze je obmedzovany,skor sa nieco pritrafi.Ak ale aj napriek tomu budu niake bokovky,uz to ukoncim. Aj ja si dam sancu na novy zivot. Ci uz s chlapom alebo bez.

ellise
30. aug 2013

@motylikova3 musela jsem se včera usmát, protože jsem byla v úterý dávat krev a sestra mně špatně píchla, mám na lokti obrovskou fialovou modřinu, tak jsme si to vyfotila ařekla samozřejmě ze srandy , že až mně jednou nasere, tak mám důkaz. A vzal to s úsměvem a v pohodě.... a to je důkaz že vše funguje, protože v době kdy byl zaháčkovaný někde jinde, by se za to urazil a vlastně měl důvod aby týden se mnou nemluvil,

adamuska
autor
2. sep 2013

@ellise @kveta @ella
@motylikova3 @zuriva baby tak chcete vedieť pokračovanie našej neverstory? Akože seká dobrotu, super sa k sebe správame, len nejako o tom nehovoríme, ideme na víkend si pochodiť nejaké miesta na Slovensku, decká vytešené, aj on, aj ja. Nakoniec sme sa zastavili v jednom meste nemenovanom, on bol vytešený lebo tam chodil na vojnu, chlácholil to mesto. A ja som si myslela, že ty môj ja viem prečo toto všetko, dotyčná je práve z toho mesta. Ešte sa ho pýtam, že čo to tak fotí komu to chce ukazovať. Na druhý deň už doma som zistila, že jej poslal fotky z jej rodného mesta! Hned som mu volala do roboty, že to čo má znamenať, a on že no nemôže poslať fotky, vysvetlíme si to doma, včera mi nič nevysvetlil ani sme sa nebavili.... čakala som ale on nič a keď deti zaspali zaspal aj on a ja celú noc prebdela pre somára.
No proste jedna hrôza, ja asi podám žiadosť o rozvod. Proste on nechápe, že sa s nou nemôže kamarátiť, že prečo, to sa má od nej v robote strániť, ale keby len v robote, však on jej cez našu dovolenku posiela fotky. Je to kretén, už nemám slov naňho. Takže ešte sme sa o tom neporozprávali a ja vlastne ani neviem ako už naňho, dať mu nôže na krk, že skonči to natvrdo s ňou?! To bola moja podmeinka a on to nejako nechápe....

kveta
2. sep 2013

Tusim si mu povedala, ze ho vyrazisz domu ak este raz zlyha. Si na razcesti. Bud to okamzite urobis s tym rizikom, ze o neho prides alebo z Teba bude robit debila a bude nadalej v kontakte so slapkou. V takom pripade budes asi tlacena do tolerovania veci, ktore nechces. Takze otazka je s cim vies a chces zit? S hrdostou bez neho alebo v trojuholniku s nim?

motylikova3
2. sep 2013

adamuska, Viem o čom píšeš. Tiež som tlačila, že sa nesmu ani kamaratiť a rozpravať v praci. On veľky hrdina urobil so mna tu co ho obmedzuje a vsetko mu chudacikovi zakazuje. Samozrejme to podal tak, aby ho lutovali aka som ja stihacka. Nakoniec som sa dozvedela, ze to ja som ho podviedla ako prva a on mi to len vratil, lebo to nemohol uniest. Po tejto skusenosti som si upratala poriadne v hlave a uz vobec nezistujem, kde je , s kym je a co robi. Nech ide od nas prec a budem konecne zit bez stresu. To jedine si zelam. Ja ale neodidem. Pekne si pockam, kym sa znovu do niakej zalubi, co nebude pre neho problem.

adamuska
autor
2. sep 2013

on sa v práci musí tváriť akoby nič, že vraj to tak nikto nevie, ale ktovie. Aj tá dotyčná to predsa musela nejakej naj kolegyni povedať. On to nikomu, ani naj kamošovi, to viem naisto. Oľutoval to pred chvíľou, že to bola sprostosť a že mám mu fakt prepáčiť /inak on sa ešte neospravedňoval skoro za nič/ bol zronený, včera sa na mňa nedokázal pozrieť... uistil ma že ho už neotravuje.... ale ktovie.... čas ukáže.
@kveta Samozrejme som mu povedala o rozvode, že bude nasledovať, toho sa bojí.... zabiť málo ako sa u nás hovorí.... nemal by dom, deti, toho sa bojí.... aj som mu minule so srandy povedala, že on je so mnou s vypočítavosti a on, že nebol by nikto keby nás nemal....
@motylikova3 keď sa fakt zase zahľadí už to nerieš už len rozvod a basta. Ešte si môžeš pekný život užiť. 😀 Inak čo robia tí naši keď mi tuto o nich..... hovorím tomu môjmu nech si toto prečíta a hádam pochopí