Život s manipulátorom
Ahojte, prosim o nazor zeny, ktore zili vo vztahu s manipulatorom.
Zila som v manzelstve s manipulatorom, ktory si nakoniec nasiel frajerku a odisiel, samozrejme bez emocii a ziadnej empatie.
Moja otazka znie: Dokaze sa manipulator zmenit vo vztahu s inym clovekom? S novou zenou?
Dakujem
nie, toto je tazka diagnoza.
Chvilu pohra divadlo, tak ako ho hral pri tebe a potom, sa vrati k svojej pravej podobe. Ja na tvojom mieste neviem ci tu novu lutovat alebo si povedat, tak ti treba, v kazdom pripade, ty sa tes, ze odisiel.
Nie, vzdy bude tazky egoista a mat vlastnu realitu, kde je ON stredobodom vesmiru. Ale moze sa stat, ze natrafi na iny typ zeny, ktoru nebude tak vyciciavat, pretoze sa ta zenska proste nenecha. Nemaju obet a tym padom su im tie manipulativne metody naprd.
@hankab ano, neskutocny egoista, ako odchadzal, tak vykrikoval, ze on chce byt konecne stastny. Preto sa zamyslam nad tym, ci bola chyba vo mne a ci k inej zene bude iny
vo vzťahu s egoistom, narcisom a manipulátorom, to NIKDY nie je tvoja chyba 👆 Sú to obvinenia a hlášky, kedy on má potrebu ponižovať, a byť za chrumkavého. Hlavu hore dievča, buď rada, že už je za horami =dolami. Užívaj si tú voľnosť, slobodu a počkaj na toho pravého.
PS: nerieš, kde sa bude ako správať, nestojí ti ani za jednu myšlienku. Nech kráča za svojim "šťastím 🙄
Podla mna je v takychto pripadoch dolezite prestat riesit ci naozaj bol dotycny manipulator/narcis/ina diagnoza, ci sa nezmeni, ci nebolo treba pockat atd
Skus sa sustredit na to co ti spravil, bola to manipulacia? Ano
Bolo to psychicke zneuzivanie? Ano
Existuje dovod ktory by ospravedlnil toto spravanie? Nie
Sustred sa na seba, neries jeho diagnozy/nediagnozy, zasluzis si viac a zasluzis si aby sa k tebe niekto spraval pekne - tak aby si nikdy nemusela hadat ci ma diagnozu ci nie ;)
NIE NIKDY SA NEZMENÍ, mam za sebou 22 rocny vztah, to ze odišiel bez akejkolvek emocie a hraje wste chudaka a obet dookola mi uz,ani nevadi, DAKUJEM BOHU ZE JE KONIEC A BERIEM TO AKO VYSLOBODENIE A DAR Z,HORA ZE JE KONECNE PREC. Bol to celkovo veľmi komplikovany vztah. A,aj ked som sama na,syna autistu, rodicov nemam , som rada ze je koniec. Narcis potrebuje iny zdroj ak nema vlastnu tvar ale doslova masky , klamstva.... takze chudak ta,dalsia ktoru toto s nim caka. On to robi koli tomu aby si sa citila ze neznamená nič a ze si k ničomu, prosím ta, je to ich narcosticka hra, opak je pravdou. Začni sa liečiť - priroda, meditacia, hobby, kamosky, kurzy, počúvaj podcast o narcistoch a chod aj do detstva , tam je jadro preco sme si vybrali takych partnerov, manzelov. Narcis hlada vzdy silne zeny, ktore potrebuje znicit aby sa citil on lepsie.
@jamimo kedze ,,chodi,, za detmi, tak sa zial stretavame. A chodi tak, ze za nimi ani nechce, ze ma novy zivot a oni stoja len jeho cas a peniaze :(
@bambi23 ano, vzdy som si myslela , ze som silna, ze zvladam veci bez neho, ze moze byt na mna hrdy, no nebol :( vzdy som robila málo, resp. zle, nebola som dost dobra, ani pekna (hoci pocuvam, ze opak je pravdou) , a paradoxne, nasiel si zenu, ktora mi je velmi podobna, len postavou silnejsia, co nechápem, nakolko sa vzdy otacal za ,,modelkami,,.
Viem, ze mam byt rada, ze je prec, no aj tak ma boli to, ze ma vymenil
Žena a nie je ti to už jedno? Bud rada, ze si ho zavesila na krk iná.
Nie, nikdy sa nezmeni. Pretoze to by musel chciet na tej zmene pracovat on sam. A to nikdy nenastane. Presne ako si popisala, on je so sebou spokojny, chybu vidi vzdy v inch - to je jedna z podstat narcistickej povahy.
A ved to uz teba ani nemá preco ako zaujímat, aký vztah budú mat oni dvaja...... mozno ze si sadli a bude to tam desiatky rokov dobré. Skorej by ta malo zaujímat vztah jeho ako otca s vasimi detmi. To by mal byt tvoj jediný záujem a nie to, ci bude jeho vztah lepsí s novou partnerkou, ako bol ten váš. Takisto ani ty sa nenechaj ním obťažovat, akékolvek poznámky a reakcie od neho smerom k tebe po tom, co má novú partnerku, sú abnormálne nevhodné a ty máš právo s ním veľmi zatočiť v podobe spätného vrátenia , ak sú jeho reakcie napr.písomné, mu a im, a mas pravo si sama seba chrániť. Pri útokoch od neho by sa mu to dalo vrátiť len poslaním odfotenej verzie jeho novej partnerke s ziadankou, nech ta uz viacej neobtazuje a nech sa sústreduje uz konecne iba na ňu. Mas nato právo a nemá sa co do teba starat. Pri zanedbanej strastlivosti o deti sa dá obrátit počnúc právnicky cez kurately, roznych zamestnancov na súdoch, nemá si čo dovolovat zanedbavat starost o deti , ak by to iba tebe vyhovovalo, ze sa nestará, je to v poriadku. Teš sa z nového života a jeho straty.
Nie nezmení sa. No my nevieme, či je skutočne manipulátor, ako píšeš. Ak áno, tak novú partnerku čaká vo vzťahu presne to isté, čo robil tebe.
Verím, že ťa situácia trápi, ale ovplyvniť to nevieš, tak mu popraj všetko dobré a začni odznova.
Taký ľudia sa nikdy nezmenia len potrebujú vymeniť a podvádzajú celý život... Je to pre nich len hra bez kúska empatie, väčšina takých mužov dokáže ubližovať aj fyzicky no žiaľ to psychické zdravie vám niekedy trvá uzdraviť aj celý život...
@autorka viem, ľahko sa to píše, ale treba sa obrniť asertivitou trpezlivosťou. Príde? Ok, čau, tu sú deti, komunikujem a tebou len ohľadom starostlivosti a náležitostí určené súdom, 👉 Maj sa, dovidenia. Ak sa nedáš vtiahnuť do debaty, a výčitiek, časom možno pochopí, že už nemá šancu a nezožerie ťa ako modlivka 🤷♀️
Zrejme si myslis (bojis sa), ze jeho nova partnerka bude mat jeho lepsie JA??? Nebude. Chvilu sa bude pretvarovat a po padnuti ruzovych okuliarov pride realita. Viem, ze to musi byt pre teba neskutocne tazke, duplom ak je vo vztahu dieta, ale verim, ze o rok-dva budes spokojna. Rozptyl sa zatial dietatom, konickom, pracou. Bud silna.
Tá veta, že ,,chce byť konečne šťastný" 😁😁
Poznám.
A po 12 rokoch povedať, že on sa teší na lásku svojho života.
Btw. Ani nie 5 mesiacov netrvalo, a láska jeho života budem navždy ja. On sa chce hodiť pod vlak,... Atď.
Samozrejme, začalo to vtedy, keď som začala žiť sama pre seba ja ! A hlavne, keď som si našla nový vzťah v ktorom som bola naozaj šťastná ...
Netráp sa .. viem že ti je teraz strašne. Ale skús naozaj žiť pre seba.
Ja som veľa športovala.
Skús turistiku, plávanie , alebo kamošky teraz chodia na kurzy tancovania.
Smej sa, zi naplno !!
Lásku dávaj sama sebe ❤️
@stanulienkat ano, presne tak to je, este si kopol do mna tym, ze mi oznamil, ze k detom nepride cez vikend, lebo ide na vylet vratane noci,..akoby mu to robilo radost, ze mi tym ublizuje
@oktober3 to vazne? My sme spolu boli vyse 10r, vraj cele roky by vymazal , ako som mu ich ja znicila,..mam mu doprist stastie (teraz jedine moju bolest) a aj ja si mam niekoho najst, on by sa len a len potesil, ze aspon by sa ten novy chlap venoval detom a on nemusel!!! Ano, presne to robim, vela sportujem (pomaha mi to nemysliet) a viac sa staram o seba,.len ked chcem, aby prisiel vtedy ku detom, tsk je problem, lebo on ma svoje
Autorka.
Nenechaj si tým ubližovať.
Zmier sa, že spolu nie ste ani nebudete
Ak si ho milovala Bolí to, viem.
Nerieš kde bude, s kým bude ..
Nastav sa na neho ako na cudzieho človeka.
Rozchod je proces. A je to až šialené , keď sa spätne pozriem na to, ako to šlo u mňa.
Ale teraz, spätne chápem, že som bola neskutočne hlúpa, že som svoju energiu staaaaale mrhala zlým smerom.
Mala som ju dávať sebe.
Aj tu lásku som mala dávať sebe ( a deťom )
A bola by som o dosť šťastnejšia
Narcis si vyberie ďalšiu obeť často podobnú tebe aj môj pripad inak , ale horšie vyzerajúca, nestará sa o seba, a ma správanie daleko od inteligentnej zeny a vies preco to urobil, je to aj v tych podcastoch, to vysvetluju aj psychologovia, presne preto aby si sa ty cítila ešte horšie a menejcenne a zacala si este viac o sebe pochybovať. Lebo normálne si pomyslis ze by ta vymenil za niekoho lepšieho, a ked toto ma byt lepsie, tak potom ty zacnes pochybovať o sebe na akej urovni vlastne si. A toto presne on urobil a aj môj ex. Je to iba jeho dalsia narcisticka hra. A ver ze ju hraju dookola, s maskami , nikdy nevedia byt autenticky. Proste on chce aby si mala pochybnosti o sebe, ze nic neznamenas. Nieje to pravda. Ja som mala skrytého narcistickeho manipulatora, notorickeho presvedciveho klamara, hrajuceho vkuse obeť a dobráka dookola, kazdemu pomahal, obetoval sa, len mne a synovi nie a tak mi nikto neveril, mysleli si, ze ja som ešte ta nevdacna. Hnusne ma vyuzival proste. A ako som mu povedala ze nech sa,ma viac neopovazi dotknut prišla som na neveru, bez kvapky emocie vypadol. Myslel si, ze budem za nim plakat a prosit ho nech sa vrati. Toho sa nedozil a ani nedozije. Ten pocit slobody je tak oslobodzujuci. Dusevne a emocne sa,budem z toho liečiť dlho, ale nie preto ze ho uz,nemám, ale ako nam so synom ubližoval psychicky, emocne, finančne a z toho ako som dokazala toto vsetko takto dlho tolerovat, mam na,seba normálne az nervy. Sorry za pravopis, píše sa mi blbo na mobile. Držím prsty, musis sa od neho oslobodit, casto tie obete zostávajú zavisle akoby na tom pocite kedy im robili lovebombing. Proste je to hra a klamstvo, aby mohli vyuzivat vo svoj prospech a na svoje potreby kohokolvek. A ak by sa chcel vrátiť, prosim ta slub si, ze ho nikdy viac už,nevezmes spať. Ukonci to s nim. Ja som bola v stadiu, kedy mi jeho manipulovamie zasahovalo tazko do zdravia a nevladala som už,doslova vstavat z postele a zit. Este stale sa sama,liecim ale bude to trvat dlho, viem. Ale som stastna ze je konecne koniec.
Viem, ze sa mi to lahko hovori, ale skus sa odosobnit. Rozpravaj sa s nim bez emocii ako s cudzim clovekom. Po case si asi zvyknes a nebude ta to tak zranovat. Deti casom tiez pochopia. Mas deti, mas radost a pre koho zit. Napokon...nie je vsetkym dnom koniec a raz aj ty spoznas niekoho, kto vas bude mat rad. Tvoj ex tiez nebude stale zamilovany, ani jeho priatelka. Len ked budes z najhorsieho vonku, uz ho nevpust medzi vas, nech opat nenarobi skodu. Casom budes rada, ze si sa ho zbavila. Ja osobne by som nechcela chlapa, ktory sa nezaujima o vlastne deti z predchadzajuceho vztahu. Nemoze to byt dobry clovek.
@oktober3 dakujem moc, prosim ta, viem, ze je to individualne, ale ako dlho ti trvalo sa s rozchodom vyrovnat? U mna su to dva mesiace, co si nasiel inu a odisiel a boli to, velmi. Neviem to uzavriet v sebe, ten pocit straty ,,rodiny,, , resp. tej iluzie rodiny.
. Nechcem tu písať detaily
Vieš mi napísať súkromnú správu, ?
Si inkognito, mne sa nedá
@oktober3 dakukem moc
Kľudne si s tebou pokecám, aj na IG alebo tak.
Úplne viem čo prežívaš.
A pamätám si, ako mi vtedy bolo.
A najhoršie bolo, že som sa cítila sama.
Kamoškam či mamine som toľko krát volala, že potom mi to prišlo, že ich vlastné obtazujem..
@bambi23 tiež mi to sialhlo na zdravie.
Schudla som na 49, kíl.
Odpadávala som. Moje malé dievčatká ma videli na zemi...
Ti mu nikdy neodpustím
Tá čo mala vtedy 7 , si to stále pamätá..
Prišla som o menzes...
Bolo to šialené.
A hlavne toto,.ako si napísala, všade sa dával do role obete.
Och., Až som sa teraz rozčúlila 😁
@bambi23 presne, nahoda svina a kamaratka ju pozna, vraj vyzera ovela starsie ako ja, je silnejsia ale povahovo vraj ako ja, este pracuje v rovnakej sfere ako ja a ano, tiez ma vysku, je vzdelana, vraj dobry clovek. Pre mna toto bolo ,,strasidelna,, , ze s par obmenami ja. A on mi krical, ze sa nikdy nevrati, ze aj keby mu toto nevyslo, bude ina, takze toho sa ,,nebojim,, , ze by sa vratil

Za mňa nie... len to drží v sebe