Život s manipulátorom
Ahojte, prosim o nazor zeny, ktore zili vo vztahu s manipulatorom.
Zila som v manzelstve s manipulatorom, ktory si nakoniec nasiel frajerku a odisiel, samozrejme bez emocii a ziadnej empatie.
Moja otazka znie: Dokaze sa manipulator zmenit vo vztahu s inym clovekom? S novou zenou?
Dakujem
Nikdy sa nezmení.... funguje vo fázach, a keď je vo fáze lovebombingu tak sa tebe môže zdať, že ako si s novou partnerkou sadli, ako si rozumejú...ale to je len preto, že on ju zrkadlí, namotáva. To ako dlho táto fáza potrvá záleži od nej. Od toho nakoľko je odolná a kedy sa mu oddá tak, že on pocíti, že je na ňom psych.závislá (u nás to trvalo viac ako 5rokov, a loveboombing ukončil až keď som mu porodila 2 deti. Vtedy ma už mal istú) .....potom začne fázu devalvácie a ty uvidíš ako novú partnerku ničí....pomaly, systematický......ak sa jej náhodou podarí oslobodiť tak sa môže zamerať opäť na teba....oni sa zvyknú vracať....
Nedokáže... Všetko je len hra,ilúzia...
Nedokaze sa zmenit, bude taky isty ako s tebou. Ano teraz je to vsetko isto krasne pekne ale ver mi casom si aj nova najlepsia priatelka vypocuje tie iste veci ako ty. Ja viem, ze to mozno neucujes ale ver, ze to tam bude. Ja mam tiez doma jedneho narcisa, egoistu ale zial nemam byvame tak som zatial s nim. Ale po case som pochopila ze nie ja som ta divna ale on chory.
@mamamoni Dakujwm moc za odpoved, nemyslim, ze by sa chcel niekedy vratit, je prec dva mesiace a vcera mi zrovna pisal, ako je teraz stastny, ako je ona milionkrat lepsia a ja ako som mu znicila 10r zivota a ako on sa snazil vztah zachranovat,..na svoju osobu nepovedal jedno negativum, len to, v com som ja chybila a ako on trpel pri mne a snazil sa to so mnou vydzrat,,..zase som si pripadala ako to posledne h..o :(
Ja mam z neho strasne pocit, ze ju chce vyuzit, ako na zaciatku mna, nechcem mu krivdit, ale ked serie na vlastne deti, je egoista, moze mat skutocne niekoho rad? ..momentalne nema dobrw byvanie, takze cakam , kedy ju nahovori, aby spolu byvali,..uz jwj narozpraval aj klamstva o nasom vztahu co viem :(
Ak ti môžem poradiť pozri si nejaké videa na youtube od Jána Dvořáka. On tak zrozumiteľne dokáže vysvetliť to ako funguje narcista až je to neuveriteľné. Mne veľakrát pomohol, otvoril oči a naučil ma reagovať tak, aby som čo najmenej trpela ..... už keď som raz naletela psychošovi tak sa len tak ľahko z toho dostať nedá....
@mamamoni dakujwm, pozriem, lebo ja uz pochybujem o sebe , ze co ja z neho robim, ze ved vina je vzdy na oboch stranach, aj ked on ju vidi len a len vo mne :(
Možno že je chyba na oboch stranách, možno nie. Záleží už na tom? Nepotrebuješ nikomu dokazovať, kde a kto urobil chybu, a jemu už vôbec nie. Verím, že cítiš veľkú bolesť a krivdu, ale buď rada, že si sa ho zbavila. Vieš si predstaviť, že by Ti teraz zaklopal na dvere a povedal, že spravil chybu a chce sa vrátiť späť? Vzala by si ho späť? Ak je Tvoja odpoveď na túto otázku áno, je zbytočná celá táto téma. Ak je Tvoja odpoveď nie, potom už nepremýšľaj nad tým, kto je vinný. Zariaďuj si život bez neho. V mysli ho "pochovaj", hlavu hore a bojuj o svoje šťastie. Pri ňom by si ho nikdy nedosiahla, teraz môžeš. Poďakuj mu za túto možnosť.

Kludne napis.