icon

Život s narcistom: Ako sa vyrovnať s problémami?

21janula21
14. sep 2024

Ahojte ... Pred rokom a pol som odišla od manžela, ktorý pil...ani som moc nehľadala a do cesty mi prišiel zdalo sa ideálny partner po všetkých stránkach. Mala som pocit že som v nebi.mali sme kopu spoločných záujmov a aj v posteli to bolo viac ako uspokojivé....rozprával mi o bývalej ako to bola psychicky narušená žena. Aké scény mu robila...tento môj ideálny partner má takú záľubu.vyvážať sa v aute v noci, zastaviť hocikde na odľahlom mieste, preskúmať to tam, zapáliť si, dokáže to takto aj tri dni a noci v kuse. Na začiatku som chodila s ním.deti som mala v striedavej tak sa dalo. Zažili sme kopec krásnych chvíľ.lenze on po krátkom čase prišiel o prácu a zostal doma. Snažila som sa všetko platit čo sa dalo, veď je to predsa muž môjho života. Okrem mňa mu na platby prispievala aj matka, ktorá je zabezpečená dostatočne. Čiže ja som platila svoj podnájom 315 eur. Lenže benzín dačo stojí a veľa krát prevozil prachy čo mal na platby za svoj byt.neskor som zistila že ich prehral na automatoch.par krát sa kajal a dal si aj zákaz čiže teoreticky by sa mu teraz nemalo dať hrať. Avšak minule mu vyklzlo že má nejakého známeho čo ho volal a že je herňa kde sa to i napriek zákazu dá.vela krát sa stalo že som platila svoj nájom a ešte aj platby za jeho byť.xostal teraz pokutu 500 eur a zadržaný vodičák. Navýšisom si úver ktorý už mam a zaplatila mu toto.stale

Strana
z2
jankafresova
15. sep 2024

@doriiis odkiaľ vieš, že si za to môže človek sám - ja som za to mohla ja sama, že mi rodičia od malička tvrdili,
že ma nikto nebude chcieť, že môžem byť celá rada,
ak ma chce nejaký závislák - a že tie pekné vzťahy čo vidím v televízii sú iba fikcia? ako za to človek môže sám, keď očas vývinu mozgu iné informácie 20 rokov
nedostáva? ale otvorili sa mi oči - že mám aj na niečo lepšie, ale až potom ako mi dobrí ľudia ukázali, že som hodná súcitu a lásky, nie
stále iba ďalších nadávok a ubližovania ako od teba - tie ma posúvali iba bližšie k samovražde..

keď takúto ženu
vidíš, tvrdíš, že môže sama za to, že nevidí inak svet a vzťahy lebo:1) jej otec bol ešte horší a takýto partner z jej pohľadu vyzerá ako skvelá voľba, lebo jej mozog nikdy iné nestretol. alebo

2)vyrástla v detskom domove na východe Slovenska a nepozná
žiadne iné typy partnerov, a všetci jej hovoria že láskaví a zodpovední partneri sú iba v televízii ale nikdy nie v realite. alebo
3) nepozná sebaúctu, vždy od detstva počuvala od dospelych že nikto o ňu nebude mať záujem, že može byť celá rada ak niekto vôbec, a že si zasluži iba zneuživanie, tak to mu na určitej urovni podvedome verí....

ty by si takých ludí len obvinila a potlačila k samovražde, nie im so súcitom pomohla vidieť, že

si zaslúžia viac sebaúcty a lepšie vzťahy, než ako ich 20 rokov svet učil...

janka_23
15. sep 2024

@jankafresova bože môj, ty si sa tu odkiaľ zobrala? Trepes dookola to isté ako obohrata platna.

doriiis
15. sep 2024

@jankafresova ....ty si krásny príklad toho,že silných ľudí nerobia slová a trepania vo vetre o generačnej traume,ale zážitky a vlastne sklamania.Ty si síce možno našla lásku napriek tomu,že ti tvrdili,že nie ale psychicky s tým nie si ok.To je vidieť aj v tvojej téme a komentároch
Aj mne tvrdili,že popíjať alkohol je normálne.A predstav si,nepijem a neznesiem vedľa seba človeka čo pije.Lebo pre mňa byť závislá na čomkoľvek normálne nie je.
Vyhovárať sa na generačnú traumu a zlú výchovu je alibizmus.Svoj život má každý vo svojich rukách.
Ak autorka vidí a vie,že jej partner sa k nej správa zle a využíva ju a napriek tomu v tomto vzťahu pokračuje tak je to,čo prežíva iba jej vina.Vidi a vie ale nič s tým nerobi

doriiis
15. sep 2024

@jankafresova ....a odporúčam ti terapiu.Takymto štýlom sa z tej traumy,ktorú máš, nedostaneš

karolinakr
15. sep 2024

@doriiis ale inak može byt pravda, že ma žena nizke sebavedomie z domu, preto sa uspokoji so zlym partnerom
nie každy rodic nosi dieťa na rukach ako zlaty poklad
@jankafresova
k tomu sucitu sa neviem vyjadrit, ale je pravda, že každy ju bude zneuživat, teraz financuje nejakeho gigola, treba ist na terapiu, kurz asertivity a prečitat si knihy Heinz Peter Rohr o spoluzavislych vzťahoch
Len z tych diskusii tu vidim, že ženy chcu sa nechat zneuživat, im to vyhovuje..ona v ňom može vidiet skryte poklady, ktore my nie..prečo aj vrah si najde frajerku vždy? Tie ženy rozmyšlaju a vnimaju inak

jankafresova
Odpoveď bola odstránená
jankafresova
Odpoveď bola odstránená
janka_23
16. sep 2024

@jankafresova a tebe kto dáva právo odsudzovať iných ludi? Kto ti dáva právo posudzovať ich životy? Kto ti dáva právo posudzovať ako Kto žije a ci je pripravený na rodinu? Prečo neriesis seba a svoj zivot?

janka_23
16. sep 2024

@jankafresova láskavo mi nevypisuj súkromné správy, tak ako máš právo ty vyjadriť sa k čomu chceš také iste právo mam aj ja. Pokiaľ nie si schopná zvladnut názory iných ludi tak nemáš čo hľadať na diskusnom fore

stanulienkat
16. sep 2024

Prosím ťa, čo skúmal v noci na odľahlých miestach?🙄 A ty s nim. To by ma zaujímalo.🤔

klotildabazarik
16. sep 2024

@21janula21 rozprava o byvalej ze je narusena, no neviem uz to by mi blikla kontrolka, nakoniec to zacne vypravat aj o tebe ked sa rozidete

tiika
16. sep 2024

@21janula21 Na tomto celom, čo sa ti deje, rovnako nesueš zodpovednosť. Nejde tu o to vyhovárať sa, ospravedlňovať svoje rozhodnutia, hádzať vinu na tvojho partnera, ľutovať sa, to ti nepomôže ani teraz ani v budúcnosti. Normálne sa k tomu postav ako dospela osoba.
Spravila si nejaké rozhodnutia, ktoré v konečnom dôsledku viedli ku situacii, ktorá ti vôbec nevyhovuje. Treba sa poučiť zo svojich chyb a pohnúť sa ďalej.

Strana
z2