icon

Život so svokrovcami

20. apr 2023

Zili by ste so svokrovcami , cca 2 roky? Nieje to ani najkratsie obdobie ale zas ani velmi dlho

Strana
z2
deti95060810
21. apr 2023

ku svokrovcom nie....ale u ex svokry sme bývali - hrôza.
veľmi záleží aké povahy sa stretnú....
u mojich rodičov sme bývali roky a bolo OK. Teraz ešte lepšie - sme samy vo svojom.

zdena1990
21. apr 2023

Už vyše 30 rokov nebolo to vždy ľahké ale dá sa ...

andrea_82
21. apr 2023

my sme dlhé roky bývali u mojich rodičov. Paradoxne som sa s nimi hádala viac ja ako môj muž. 😀 Vzťahy sme si zachovali super, ale je určite lepšie, keď bývame sami. Ak by som mala 100% istotu, že to bude len na dva roky, tak by som bývala aj so svokrou.

osky
21. apr 2023

Samozrejme,ak Sa da ina moznost radsej nie...
Je lepsie ked su möadi zo zaciatku samy,lebo vsak aj oni na seba si musia zvyknut.,

Ale tie Co tu jednoznacne vyskakuju,nie,za nijaku cenu...
Hm.
Keby ste boli v situacii kde obraciate kazde Euro kde popri dietatu studujete nemate ho kam dat ..proste nema kzdy hned moznost osamostatnit Sa.
A je to hlanvne koli financiam.
Lebo kto stavia Dom,potrebuje peniaze hlavne tam.
A vsetko je o prisposobivosti.
A o trpezlivosti.
Jasne,ze öepsie je byt sam...ale zda Sa mi,ze ludia Sa navzajom uplne vzdaluju,nie su schopni vydrzat "snilen 2 tyzdne" takto-to je extrem...
Podla mna,na urcity cas 1-2 roky ,je mozne to zvladnut.
A ukaze Sa aj sky pevny vztah je medzi partnermi.
Pretoze vztah preveria problemy.

alexka89
21. apr 2023

Áno bývalá som s expriatelovymi rodičmi 1.6roka. Nemali sme súkromie. 1 malu izbu v ktorej sme mali všetky naše veci. Ale nehádali sme sa .Mali dvor tak ak sme potrebovali ujsť tak sme šli alebo sa prejsť po dedine.....ale už by som tak nebývala. 1skusenost stačila

ninkainka
Autor odpoveď zmazal
seblicek
21. apr 2023

Nie, ani rok, pretože to dokáže vo veľkej miere narušiť aj samotný vzťah a teda osobne by som to neriskovala. Nemáme zlé vzťahy, ale takéto bývanie nie je dobrý nápad za žiadnych okolností.

h2
21. apr 2023

Dva roky je dlho. Aj dva mesiace. Aj dva týždne so svokrou pod jednou strechou je dlho.

srdeenko19
21. apr 2023

Ani dva dni, nie že dva roky 😀 nikdy 🙂

jamimo
21. apr 2023

@osky samozrejme, že je ti vždy o financiách, prípadne v zamilovanosti v romantickej predstave, keď napr. chlap nechce opustiť mamičku, rodný dvor, chlácholí ženu ako ušetria a ako si budú navzájom s rodičmi pomáhať. Žena pristane. A potom? Ako to v rodinných vzťahoch škrípe= poznáme denno denne z reálneho života a aj príspevkov na MK.
Ževraj, je všetko o prispôsobivosti a trpezlivosti? Za mňa určite nie 🤔 Nemala by som trpezlivosť na to, že svokra fajčí v kuchyni pri otvorenom balkóne, že svokor už o 5.hod. vstáva a buchoce s riadmi, že majú televízor nahlas a počuješ to aj o 3 poschodia vyššie, že sledujú všetky politické relácie a adekvátne ich komentujú, že majú spoločné wc s kúpeľňou, ideš už pustiť do gatí a dotyčný číta na wc noviny, 3x ho upozorníš, že už MUSÍŠ a on číta ďalej. U mojich rodičov otec fajčí, konzumuje jedlo v obývačke, celý deň, do 2-3 rána pozerá tv, najlepšie krváky, 20 mŕtvol, 150 striel a opäť nahlas, má názory z roku 1970, stále ospevuje ako bolo za komunistov dobre, nedá sa s ním normálne rozprávať, mama stále vyzvedá, všetko chce vedieť, kto ti volal, čo chcel a pod. A to mám po 40.Mňa by tiež nemuseli tolerovať, lebo varím zdravo, málo mäsa, často periem, veľa čítam(e) , mám rada svoj kľud a pohodu, s chlapom pozeráme tv v iných jazykoch, veľa diskutujeme, nie sme zviazaní dogmami a predsudkami. Tak za mňa takto...
PS: myslím si, že každá z nás má rada svoje súkromie, vstupom cez prah cudzieho bytu, domu ho automaticky stratila, tak možno preto také rázne nie. 😏

zoja1234
21. apr 2023

Och nie. Akýkoľvek by sme boli kamoši, len toto nie

babulkomale
21. apr 2023

@jamimo tak toto su riadni toxici.
My sme docasne byvali v dome u svokrovcov zvlast, kym sme si prerobili vlastny, ale toto sa nedialo. Chodili do prace, ked sme sa chceli vidiet, zavolali sme si. Sukromie zvlast na poschodi za tromi dverami.
Pohoda a dobre vztahy. Samozrejme s vedomím ze je to docasne.

jamimo
21. apr 2023

@babulkomale a to som ešte zabudla napísať, že tv joj krimi noviny sú správy dňa (u našich) a u svokrovcov Farma program roka. (svokra má VŠ len tak mimochodom). Návštevy absolvujeme veľmi riedko, myslíme si svoje, po tých rokoch už nejdeme s nimi do siahodlhých diskusií a výmeny názorov. Nemá to význam, načo aj? Len ma tak trošku mrzí, že ľudia kt. sú ti najbližší nič nevedia o tvojich pocitoch, prečo máš postoje a názory ako máš, skúsenosti... Je smutné, že strávia posledné roky ich života s R. Ficom, B. Kolárom na obrazovke, kde koho zabilo, ako, kedy a podobne. To je ale scénar určite viacero domácností. Vzťahy tak naoko...

salamistka
21. apr 2023

Bývame u mojich svokrovcov už dlhé roky, viac - menej bez konfliktov, každý z nás má zvlášť domácnosť, nestaráme sa do seba, ale spätne keď sa tak obzriem do minulosti, musela som byť naozaj tolerantná :D ale takto to život priniesol a ja som si hneď od začiatku celkom dobre zvykla....a to som teda výbušnej povahy, ale nad niektorými situáciami sa mi ani neoplatilo rozčuľovať :D , posťažovala som sa mužovi a išlo sa ďalej...iný názor má na to naša dcéra, hneď keď mala možnosť, tak sa odsťahovala z domu

nikolka1986
21. apr 2023

NIE !

lvulik
21. apr 2023

Max na 2 dni... 🙂

Strana
z2