Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
@edita56 chyba tu ten zvracajuci smajlik, chyba 😝
@lilmama Tak jej pomoz..Ved nepocuva,len nam nadava...
@natalym tak nalozit do mrazaku len do prtky niekto musi aj elekrtiku platit aby mrcha stara nezacala vo vlastnom dome svojvolne bez opytania smrdiet 😀
Ak sa najde dobra dusa co tuto diskusiu da svokre do schranky tak sa jej ospravedlnujem :- D
A to som tu bola a nečítala, moja chyba, moja chyba, ako som sa len mohla zasa dobre zabaviť. 😀
Zlatko a nemysli si ze ty ked budes mat vysoku skolu sa vsetci poseru s teba...Nenajdes si aj tak nic...Lebo si vypatlana ze az...Vysoku skolu ma teraz kazdy druhy clovek,tak si nemysli ze si nieco viac...Je vidiet tvoju inteligenciu uz len podla toho ako sa vyjadrujes o ludoch s ucnovkou a strednymi skolami...Si predstav,ze moj muz ma 33 rokov,ma strednu skolu a je uz veduci vyrobi...Ten Tvoj drahy s VS ma co??34 a velke hovno...A ja uz som dnes aj upratala,oprala,uvarila,dieta zaniesla do skolky,dalsie dve nakrmila a boli sme aj na vychadzke a v obchode...Takze o nas sa ty neboj...Ty asi nedokazes robit viac veci naraz a to mas len jedno dieta o ktore sa vlastne aj tak stara svokra...
ervenka hodila na strane 22 link o nasej "celebrite".
Je mi vskutku na grc!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taku vypocitavu mrchu lenivu prespekulovanu mala uz v detstve maminka do riti kopat a nie az teraz svokra davat relativne do poriadku.
Ze vraj saty, v ktorych bude vidno brusko... Sa ti kazdy na hlavu vies co a nie aby brali ohlad na tvoje brusko!!!!!! Ked si dokazala urobit dieta, dokaz svetu aj to, ako sa vies o vas postarat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@marcelatje ja myslim, ze niekto sa najde..........
@bellahc dufam 😀
@tamisi
@suve99 xufajme,ze starka skoro otrci papuce a jej kralovsme velicensvo do jej domu vystahuje svokrusu. Lan si neviem predstavit kto ich bude obskakova, lebo je jasne, ze prevadzkove naklady na svoj (vtedy uz nou neobyvany) dom bude uhradzat svokrusa. Alebo vystahuju svokrusu do psej budy. Skoda, ze na slovensku nemame na dedinach vejminky, uz by tam svokrusa byvala. Este by si hadam svokra mohla zutolnit garaz a odstahovat sa do nej.
@bebe91 mozno ti ta garaz na rodinnej rade prejde. Mtslim, ze ta stara semetrika by si to mohla odfinancovat sama.
Cim viac ta cu
Itam, tym som spokojnejsia s tyn ako som vychovala svoje deti. Z mala som ich vychovala, nic som im dat nemohla, ani byty, a.i nabytok, ani auta. Ale obidve sa vedeli o seba postarat, kym byvali u nas prispievali na domacnost. Ako odisli z domu staraju sa o seba, o svoje rodiny, hradia si same naklady na by anie.... tato diskusia mi vcera zdvihla tlak, ale dnes ma naplna spokojnostou a nesmiernym stastim. Mozem o sebe spokojne prehlasit: som dobra mama, vychovu deti som zvladla, vyrastli z nich slusni, zodpovedni a samostatni ludia.
Prila by som tvojej mame a svokre, aby toto moi napiat ony dve. Zial za vysledok ich vychovy by ich mala hanba fackovat
@zita19 tak ked sme uz pritom elektrina plyn je 150 € nic ine neplati plus za 200 € nakup robime a to neratam ze kupujem na ranajky aj na veceru nejake to jedlo kazdy den, ona nic neroby nema ruku , tak ze vsetko robim ja ,drogeriu si kupujeme sami , takze mi sa zivime sami len byvame unej a zato jej platimi ale uz len docasne . Kazdy sa musi raz osamostatnit. Proste ja navarim ja upracem vsetko robim ja a aj tak nie je spokojna. Ked navarim a jej sa to nepaci tak ona si ide varit ine a na konec jej to musim navarit. cely den sa motam len okolo nej a aj tak som ta zla.Ale povedala som si dost a hotovo stahujeme sa .
Aj v mojej rodine sa nachádzajú ľudia, ktorí nemôžu mať deti. Ale aby to bol pre mňa dôvod si teraz rýchlo nejaké spraviť? 🙄
Urobila som si výšku, dva roky makám na trvalý pracovný pomer, mám vlastný dom. A stále si o sebe nemyslím, že mám dostatočné zázemie na splodenie dieťaťa.
Za všetkým, čo sa ti v živote stalo, stoja tvoje vlastné rozhodnutia a vôla. Keby ste obaja s priateľom na začiatku trochu popremýšľali, dnes by si sa nemusela nachádzať v situácii, ktorú popisuješ ako neúnosnú.
Najhoršie je na tom to malé dieťa, ktoré je v ohnisku diania a stresu. Želám vám, nech sa čo najskôr spamätáte a aspoň pre neho sa dáte doporiadku!
ja len mimo temu a o aku skolu ide? nechce sa mi citat vsetky strany, len fakt ma to zaujima z prefesionalneho hladiska
@marianna_peskova možno to nebola najlepšia možnosť, ale zase treba dodať že boli sme mladší a už vtedy sme mali s tým problém 1,5 roka...ja si myslím že rodina je práve zato, aby nám poskytla lásku, možno som nesprávne opísala situáciu, ale nevadí no...2 roky pracuješ a už máš dom? to si ako dosiahla? zobrala si si uver?
@kvetinka0099 ty chces aby tvoja invalidna svokra tahala naklady na celu domacnost? Kurna, vsak vy by ste jej mali prispievat na zivobytie a nis sa stazovat. Ked sa vam zda vela, aj pre teba plati co pre milostivu, co zalozila temu. Zbal sa vypadni do svojho. Z 2x200€ trojclennu domacnost neutiahnes. Taak drz hubu a krok a bud rada, ze si rada. Tiez si jedna z tych stras.e ukrivdenych,.
@kvetinka0099 úprimne súhlasím, niektoré svokry nikdy nebudú s tebou spokojné nech robíš čokoľvek...ja som bola v decembri po čistení, keďže som veľmi krvácala po pôrode a zostali vo mne veľké krvné zrazeniny a prišlo z dediny zopár ludí pozrieť malú, oni samozrejme nevedeli že som bola v ten deň na čistení (kyrete) a keď sa dozvedeli hanbili sa a svokra že to je v pohode že som OK, no až tak OK som nebola lebo som bola pod vplyvom injekcie...takže svokrovcom je niekedy jedno len aby dosiahli to svoje
@bebe91 Poskytla lasku? O to ti islo? Lebo z tvojich prispevkov to vyznelo uplne ale uplne inak. Ano rodina sa ma podporovat, podržať v ťazkostiach, poradiť ale nie je tu na to aby sa starala o 2 zdravych dospelych a dieta. Snad ti tato diskusia otvorila oci a rozhodnete sa k raznej zmene.
@zita19 Utiahne domácnosť ak nie je z BA ale tak nechcem tu zase kritizovať ale vy si myslíte že život je len tak, naozaj neviem čo tu ešte komentujete...má sa tu poradiť a nie pyndať takže dáma, hed z tadeto už, od rána toho bolo už naozaj dosť čo tu nervy robíš a už nie len mne...stará sa do vecí do čoho jej nič, krista pána...že sa nehanbí...
No docitala som. Uz som sa bala, ze to nedam tesim sa ci sa tu nakoti do vecera.😀
@natalym Asi cakala, ze svokra celej dedine vykvaka, ze jej nevesticka, vlastne priatelka jej syna je po kyretazi, pretoze jej v maternici ostali krvave zrazeniny. Chapes, aby mali ludia o com rozpravat. Svokra bola taktna, povedala, ze je ok a uz bol ohen na streche.
Ja zacinam mat pocit, ze najuzitocnejsi tu bol ten prispevok, ktory autorku posielal za psychiatrom.

@mysga Milujem tvoje komenty 😀 Nic lepsie som necitala...